34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#32458 Kösz, ezeket kipróbálom. Még volt 1 mod, ami életszerűbbé tette az ai-t (kiviszik a hullákat a táborból, ilyesmi). Nah annak mi a neve? -
SaGa #32457 Arsenal mod. Az berak egy halom fegyvert a játékba, még az OL-nál is többet...
A már többször említett supermodpack minden kivánságodat teljesíti. Normál oldalon vannak a fegyverek töltőkéi, vannak benne plusz fegyverek, meg az egész OL 2.2. A járművekben nem vagyok biztos, mert egy megnézés után elvetettem a használatukat és azóta se próbáltam sehol... -
#32456 Azért akartam az OL-ből, mert 5-ig patche-tem és normális járműmodot csak 3-hoz találtam. A fegyverekre nincs megoldás? -
madmanic #32455 ha valahonnan le akarod tölteni ilyen keress hogy x.xx.x patch+crack
peccset felrakod, majd a hozzá tartozó crack file val felülírod az eredeti indító exe-t.
ilyen egyszerű -
GIBI001 #32454 Köszi most már értem akkor ha felrakok egy patch annak kel egy hozzávaló exe fájl vagyis a crack azért írja mindig hogy hibás!Értem értem hát anélkül játszok és játszani is fogok így inkább majd ha találkozok vele megveszem -
SaGa #32453 Az a crack. Minden patch-hez külön exe van, amivel megy, de mondom, vedd meg inkább. Nem fáj és nem leszen ilyen gondjaid... -
GIBI001 #32452 Köszi szépen...azért raktam fel őket sorban mert előtte már próbálkoztam sokszor és azt hittem az a baja hogy nem sorba rakom...az a törés az mit jelent?bocsi de nem nagyon kenem -
SaGa #32451 Az OL-ből nem, mert annál kicsit bonyolultabb a dolog, de van külön jármű mod, igaz elég gagyira sikeredett, de igazából senki sem tudott teljesen használhatót csinálni. A járművekre nem igazán érvényesek a fizika törvényei a játékban...
Ha mindenképp külön akarsz, Transport vagy transporter modot keress... -
SaGa #32450 A játék kb 2000 Ft-ért megvásárolható és akkor nincs ilyen gond...
Egyébként meg a Stalker patch-ek kumulatívak, nem kell sorban felrakni őket, elég a legutolsót és a hozzá való megfelelő törést. Minden patch-hez külön van... -
#32449 És be lehet rakni az OL-ből csak a járműveket? -
GIBI001 #32448 Hello mindenkinek
Egy segítséget kérnék
Tudni kel nem vagyok egy informatikus és a játékot sem kenem nagyon de szeretem és most hogy felraktam a transport mod-ot és hogy kért hozzá egy patchat is mert anélkül nem megy a játék!
Sorban letöltöttem kezdtem az 10001 el 10003 10004 és itt negáltam mert crackaltam és hibát irt ki hogy az xr_3da.exe vagyis:Az eljárás belépési pontja(?g_dedicated_server@@3_NA) nem találhat a DLL-ben (XR_3DA. exe.)
nem tudom mi lehet a baj valahol olvastam hogy "valami warez" és nem lehet patchot feltelni!Nem értek hozzá megkérnék valakit hogy elmagyarázná nekem a 0-árol hogy mi is van akkor??
előre is köszönök mindent -
FoxMurder #32447 Az SMP2.3-ban már bele lett téve az 1.01-es faction wars (jamie1992 modja), csak eléggé vissza lett véve, kevesebb a spawn, nincs annyi harc, de így is annyiszor bekavart a főszálnak, hogy alig lehet megcsinálni némelyik küldetést vagy éppen ctd-zik emiatt. Sok gáz van vele, ezért én egy olyan verziót látnék legszívesebben, ahol kezdettől fogva freeplay van, bármelyik frakcióval kezdhetnél (a bázisukon, az alap felszerelésükkel), és a sztorivonalból semmi sem lenne, és az elejétől mehetne teljes gőzzel a frakcióharc.
Már van egy ilyen teljes freeplay mod: Xiani's Freeplay start mod
... csak sok funkció/mod/feature nincsen benne, amit már megszoktam, ezért nekem nem annyira fekszik. -
#32446 Hi! Nem tud valaki egy modpack-et, ami lecseréli az animokat nem tükrözöttre? -
SaGa #32445 felraktam a 4.3-as scope módosítót, meg kipróbáltam a widescreen-est is, egyik sem tökéletes, mert vannak olyan távcső, ami csak a mod fő készletében van benne, de nem széles képernyőre igazított, másik meg csak széles verzióban van, szintén a mod főkészletében és az opcionálisban nincs benne.. Mindegy. Átmenetileg félreraktam a modot, megnéztem az OL 2.2-t magában, illetve az Unreal Freeplay mod-dal. Pillanatynilag ez utóbbi van fönt. Az OL 2.2+Arsenal az illesztő patchekkel és külön icon javításokkal együtt sem képes a hátizsákbanban kezelni az összes cuccot normálisan. A supermodpack és az unreal készítők rendbe tették ezt is, de az általuk összehozott dds nem jó az alap ol+arsenal modhoz...
Úgy látom, hogy az OL2.2-ben eredetileg a frakciókhoz való csatlakozás csak a főszál kivégzése után lesz aktív, mert az elején, Sidorovichnál csak a kezdőmondat (Van valami kapcsolatod a frakciókhoz?) jelenik meg, a folytatás csak a frakciókhoz való viszony javítása, nem a frakcióválasztás. A supermodpackban ellenben már ez elején lehet választani.
Az unreallal így elsőre az a nagy bajom, hogy Sid boltjában, az ajtó melletti ládában egy exosuit, egy jó Groza, meg egy halom egyéb cucc van, amit normális esetben csak Pripjaty környékén lehet megszerezni. Ez így gagyi, bár ha valakinek van önuralma, ott lehet hagyni a dobozban...
A 2.4-es SMP-be már a javított (most épp 1.01-es) Faction Wars kerül bele, vagy az OL-ben lévő marad? -
SaGa #32444 Nincs gamedata könyvtár, de a modban van. Azt kell úgy ahogy van, bemásolni. a játék főkönyvtárába. Ha a modban nincs, akkor csinálsz egy gamedata köynvtárat és abba másolod bele a modban lévő fájlokat és könyvtárakat, de ez nem annyira jó ötlet, mert ha a modder nem a gamedata-tól indulva csomagolta a dolgokat, rossz helyen lesznek...
AZ utolsó singleplayer patch az 1.0005. A modok nagyrésze ehhez, vagy az 1.0004-hez van igazítva... -
mac83 #32443 üdv! modokat hogyan lehet a játékba tenni? :)
Look into the folder of the mod package, find the ‘gamedata’ folder and copy it to your game installation folder, overwriting the original ‘gamedata’ folder.
...enjoy :)
de nekem nincsen gamedata könyvtáram :( ha csinálok sem jó, ugy olvastam más forumon hogy egyszeráen létre kell hozni egy ilyen könyvtárat és kész is.
ill. melyik patchet érdemes feltenni? köszi előre is! -
FoxMurder #32442 1. a red forest és a military warehouse közötti átjáró mindig is el volt rontva, ez nem a modpack hibája. Én egyébként mindig is azt hittem, hogy a fatörzs mögött egy part és egy széles tó vagy folyó van, mert az egyik átvezető videóban, amikor Strelok elindul a monolithoz az öregtől, akkor egy vízparti részt mutatnak. Szinte minden modban máshogy jelenik meg az a rész nálam.
2. Az options mappában vannak a scope-okhoz 4:3-as patch-ek, azokat is felraktad? Van egy snipermod zoomscopes könyvtár, abban van egy editált xrgame.dll, azt is fel kell tenni.
3. A "mutánsok vs monolit marked one" dologhoz kellene valaki, aki valami eredetit tud alkotni lua scriptelésben, ugyanis a modcsapatban ilyen nincs (a fórumon sokszor kerestek már scriptereket, de még senki sem jelentkezett). Modokat mergelni mindenki tud, és is mergeltem scripteket, de újat csinálni... az más.
Egyébként meg monolitosként is te vagy marked one, akit a mutánsok monolitos cuccban is utálnak. Ezt el kell fogadnod, rád vannak kódolva.
A többi, amit leírtál, a modba mergelt frakcióháború (faction wars mod) része, itt minden teljesen véletlenszerűen történik. Az npc csapatok elfoglalnak és becampelnek egy-egy smart terrain-t. Aztán továbbállnak és feltűnnek egy másik pályán, és megpróbálják elfoglalni az ottani smart terrain-t. Ők így döntöttek és kész.
Nekem annyira nem tetszik, hogy a kísérő npc-k keresztüllőnek rajtam. Sajnos ehhez is komoly script tudás kellene, hogy az npc-k taktikai érzéke feljavuljon, szóval erre sincs kilátás.
A beszaggatás a win 7 hibája. Én sosem használok béta oprendszereket. Szoktam magammal vinni 10-15 npc-t is, de nálam nem szaggat be. Az igaz, hogy sokkal lassabban tölt, ami viszont érthető a megnövelt spawn/fegyó/más hozzáadott cucc miatt.
Én a supermodpackot Vista64-en és win XP64-en tolom, mert a 32 bites oprendszereken a bártól kezdve folyamatosan "out of memory" ctd hegyek vannak. -
SaGa #32441 Ha már ennyire benne vagy ebben a (SupermodPack 2.3) modban, esetleg jelezhetnéd a készítőknek (én annyira nem tudok angolul fogalmazni, hogy egy ilyen összetett hibajelzést megfogalmazzak) az alábbiak közül azt, ami tényleg rájuk tartozik:
1: visszafele jövet a Red Forest-ből a Military Warehouse-ba a terep kicsit el van rontva. Lehet, hogy az eredetiben is így van, de eddig nem vettem észre. A kijáratnál a távoli látkép olyan, mintha a talaj fent lebegne az égben. Néhány fa "átnőtt" rajta, a törzsük alatta, a koronájuk meg fölötte van, a távoli erdő meg szintén fent van. A normál talaj és a "lebegő" között meg az űr világít...
2: a mod elvileg "wide screen" módra optimalizált, emiatt is van a z opcionális kiegészítők között olyan "scope" (távcső) nézet, ami ezt visszaalakítja. Végig kellene nézni őket, mert az alapban is hibás pl az AWP scope-ja. Ha "wide screen" módban játszok, akkor egy fekvő oválist kapok. (plusz a töltőképernyő és a menü PDA-ja függőlegesen össze van nyomva).
3: frakcióharcok. Csináltam egy Duty indítást (Sidorovich-nál egyből beálltam közéjük) így jó is volt, mert amikor eljutottam a BAR-ba, majd onnan elkezdtem magammal vinni egy-két duty cimborát, szépen lassan utánnunk szivárogtak a többiek és fokozatosan elfoglaltuk a terepet.
Kezdtem egy másikat, ha már lúd, legyen kövér indítottam egy Monolith tagot. Ezzel az igazi kihívás, mert a Red Forestig mindenki ellenséges. Cél: kiterjeszteni a Monolit hatalmát az egész Zónára. Kénytelen voltam a terepet kiüríteni. A Bárban is csak a kocsmáros maradt meg. Hülye dolog, mert amikor kilőttem az Arena felügyelőt, kiadta a vadászengedélyt rám (amit komolyan is vettek, mindenki meg akarta szerezni a vérdíjat), de miután nem maradt senki, simán tudtam vele üzletelni. Lehetne ellenséges nyugodtan, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy hiába jutottam el a Red Forestbe, takarítottam ki a teljes Military Warehouse területet, és hívtam magammal pár Monolith-ost, nem foglalták el a pozíciókat. Kijönnek az erdőből, a határon elfoglalják a régi Freedom-os őrposztot, leülnek a két tűz köré és nekikezdenek a szokásos hajlongó révülésnek. Néha eltűnik az egész csapat úgy, hogy senki sem bántja őket, (ott kóboroltam a környéken, sehol semmi harci zaj), majd amikor odamegyek, megint átzúdúl a határon egy csapat, leülnek és kábulnak...
Azt, hogy a Bár területen nem maradt életben senki a Freedom használta ki. Elfoglalták a Garbage egy pontját. Azt, ahol általában pár bandita szokott ácsorogni a Dark Valley felé vezető "út" mellett a romok mögött...
Az sem ártana, hogy ha a Monolith-ost nem bántják a Zóna teremtményei (bloodscker, chimera, pseudodog, controller), akkor engem se piszkálnának, amikor monolith tag vagyok... Hülyén jön ki, hogy megyek 6-8 taggal, átront a csoporton egy-két blöki meg egy bloodsucker és csak engem néznek ki maguknak. A haverok meg csak állnak körben, nem lőnek.
Ja igen: az ellenben tetszik, hogy a csapat simán lepuffant (baráti tűz), ha rosszul helyezkedem valami hirig közben...
Amúgy a "halhatatlan" NPC-knek elegendő 3-4 találat egy AWP-ből, mind elfekszik, kipróbáltam.
megj: ha van velem valaki (akik nekem segítenek) időnként eszeveszett módon beszaggat a program. Ha "egyedül" vagyok, akkor csak a lassú töltés (pályák között, meg induláskor) zavaró kissé, de a mod nagyon nagy, sok pluszt visz be, meg a W7/64 RC se biztos, hogy teljesen jó már... -
Hydroceph #32440 köszi -
FoxMurder #32439 Build 1935? Van hozzá két nagyobb fix:
minden fix egyben
xKowex final patch
Itt egy "reklám" videó az xkowex patch-ről:
(lényeg, hogy add el a kenyeret az elején, és lesz 1 millió rubeled )
STALKER Alpha 1935 xrCore_xKoweKx FINAL PATCH -
Hydroceph #32438 tudunk már patchekről az 1936os buildhez? -
vasziszdasz #32437 Szedj össze 4-5 lightning / fire artit, azzal beéllsz vmelyik megfelelő anomáliába és ingyen feljavít mindent ami rajtad van. -
FoxMurder #32436 Próbáld ki a #32351 és #32349 hsz-ben szereplő modpackokat max grafikával. -
EK1TEP #32435 Hali!
Valami atom brutál dúrva grafika mód kéne nekem!
Tudtok esetleg valami jó módot amitől még szebb lesz?Valósághűbb? -
FoxMurder #32434 Nem, nem vagyok az, csak átírták a Garik nevű npc nevét az enyémre...
-
SaGa #32433 Igen, az egyikkel tudtam beszélni, iszonyat drágán meg tudtam volna venni tőle a pisztolyát meg a gépkarabélyát, de annyi pénzem nincs. Ellenben megszereztem a Duty jobbik ruháját (érdekes módon most a gránátvetőért adták, az alapban azért a VSS járt), meg a Vintart így a kedvenc alapfelszerelésem már megvan.
A sérthetetlen NPC-k is jók valamire. Ráhúztam a faluból a két vérszívót a minigunos csávóra, amíg elvoltak egymással, kihoztam a bulldogot. A bloodsuckerek is erősebbek, mint eddig, a házidisznókon (flesh) meg teljesen ledöbbentem. 4 fegyveres teljes tűzereje kellett kilőni egyet-egyet...
És Te is sérthetetlen vagy? Épp az utolsó mentésem előtt jött az üzenet, hogy lerohanták a Bárt a Freedom emberei... -
FoxMurder #32432 Például úgy, hogy két kisebb modot belemergeltem az ol2.2-be, és béta-teszterkedtem is a 2.3-hoz, ezért beletettek a modba engem is.
A Bárban őrzöm a csaposhoz vezető bejáratot, és ha valaki közel jön, ezt hajtogatom: "You can't go there!"
Amúgy a legyőzhetetlen npc-k ki lesznek véve a 2.4-ben, rájöttek, hogy komolytalan és nem illik a játékba, ezért majd alapból csak kicsit lesznek erősebbek.
Érdemes levadászni a mod készítőit, mert speckó fegyvereket (értsd: némelyik erősen csít-fegyver) hurcolnak. -
DeerMuse32 #32431 bocs amúgy de ez a feladat az agyperzselő előtt van...akkor kapod meg amikor elindulsz a Yantari gyárból kifelé...vagyis legalábbis én az agyperzselő kikapcsolása után mentem Pripyat-ba. -
SaGa #32430 Amúgy hol lehet ilyen infót kapni? A modpack fóruma párszáz oldal, azt nem túrtam végig... -
SaGa #32429 Ez egy Isildur nevű (gyanús volt a neve miatt kissé, hogy valami disznóság lesz) Freedomos és egy shotival óberkodik...
A Military Warehouse-ban lévőnek a nevét nem is tudom, olyan gyorsan lerendezett. A visszatöltés után meg jöttek a többiek is, így észre se vettem, hogy ki lehetett az, mert mire elhoztam a Vintart, már kitakarítottak a fiúk...
-
FoxMurder #32428 A legyőzhetetlennek tűnő npc-k easter eggek akarnak lenni, a modpack készítői belerakták magukat a játékba. Előbb-utóbb megmakkannak ők is, de pl. a Dark Valleyban cammogó, minigunt cipelő zsoldoshoz egy 8-10 fős duty csapatot vittem magammal... -
#32427 jaja, itt futni kell...nincs idő túl sok harcra...király rész. -
#32426 (jah a vicc, hogy általában blowout előtt kezd kicsit tisztulni az idő, még ki sem tisztult, jön a blowout, és megint esik... ennek végre vége :D -
#32425 úúúú de jó csítet találtam: sv_setweather default
Végre nem 23 óra/hét eső van a játékba, mert mikor blowout után rákezd az 1 hetes esőre, szépen megváltoztatom. Végre hosszabb ideig is tudok gyönyörködni az eső nélküli tájon :).
van egy olyan is hogy sv_setenvtime ezzel állítólag az időt lehetne állítani, de semmilyen formátumban nem jó neki. -
SaGa #32424 Dobáld el a felesleget. A sörétes lőszerek nagyon nehezek és az erőműben nem sok hasznát veszed, nyugodtan hajítsd ki, a hozzá való fegyverrel együtt. Pisztoly és a 8x18-as 9x18-as lőszerek se kellenek. Kaja is elég 3-4 konzerv vagy szalámi. Kétféle lőszerhez való puska legyen nálad és azokhoz 2-300 db lőszer per darab. Több nem kell. Ruhából egy, artefaktokból csak annyi amennyit épp használsz, alapvetően sugárzáscsökkentők és endurance növelők. A többi szükségtelen. Eladni már senkinek nem tudsz semmit, csak az legyen nálad, amit használsz is. A gránátok is nehezek, kivéve a puskába használatosakat...
Kötszerből 15-20, medikitekből is kb 20 kell. Az utóbbiból a kék vagy a sárga jó, a narancs itt már nem sokat ér. Persze ha nincs más, az is használ... -
#32423 Be kell sprintelni, leszarni az ellenséget. -
Archicad #32422 Csak bementem az erőmű külső részére. Kíváncsi voltam. Nem kellett volna. Nagyon sokan vannak, ráadásul mindent időre kell csinálni. Futni nem nagyon tudok mert 50 kg feletti a súlyom. 5 perc alatt én nem tudom megölni az összes ellent és még ráadásul még be is kellene jutnom az erőműbe. Mindegy, egyszer csak sikerül. :-) -
SaGa #32421 Élménybeszámoló a nagy kombinált modról: Supermodpack 2.3.
A fő része az OL 2.2 és az Arsenal (emiatt rengeteg fajta fegyver és lőszer van, nem győzök válogatni). Emellett hozzá idomítottak még vagy 20 modot, így egy szép nagy komplex lett belőle. A grafikus tunningok miatt kicsivel nagyobb gép kell neki, mint az alapnak. Pl rengeteg a színes virág, ami talán a Priboi Story-ból való.
Hozzá kell tennem: az OL korábi verzióival játszottam már egész a korai verzióktól, a 2.2 kimaradt, így lehet, hogy pár "meglepetés" azoknak, akik azt ismerik, nem újdonság.
Elviekben van benne frakcióháború. Nos ebből eddig annyit vettem észre, hogy a kereskedőknél be lehet állni bármely frakcióba, kezdve a lonereken, befejezve a zombikon. Azaz, lehetsz moloit , katona, kutató, amit akarsz. Ha kiválasztod a csapatot, megkapod a kezdő felszerelésüket és a többiekhez valló viszonyukat is. Ha pl katona leszel, a kezdő falu egyből ellenségessé válik. Ha duty, akkor simán begyalogolhatsz a katonák közé is, semlegesek... Mivel a kapuk nyitva vannak, a Cordonból rövid úton át lehet menni a Dark Valley-ba... Mivel a duty-ba álltam be (előtte azért kipróbáltam a zombi, a kutató és a monolith kezdést is), és Voronin küldött egy üzenetet rádión, hogy a Dark Valley-t lerohanták a banditák oda kéne menni segíteni, elindultam arra. Aztán két napig tartott, mire ki tudtam jönni (hell fokozat). Közben jött egy üzenet, hogy dwarfok jönnek elő a föld alól, így azokkal is volt egy kis hirig. Meg jött egy másik üzenet, miszerint a főhadiszállás lerohanta egy controller, meg a csapata. Na oda nem sikerült eljutnom időben, lerendezték nélkülem. Több ilyen üzenet is jön időnként, más-más területről. A Dark Valley-ből nagyjából kitakarítottam a banditákat, de semmi létható hatása nincs. Lehet, hogy kicsit korán jöttem el?
Valahogy bekeveredett egy freedom harcos, aki gyakorlatilag sérthetetlen. Lehet, hogy anomáliába csalva lenyomható, de inkább kikerültem. Lehet, hogy bug, bár később, a katonai raktárban is találkoztam eggyel, akit én képtelen voltam lelőni, de a duty-s haverok valahogy lerendezték (vagy akkor nem jelent meg, amikor többen támadtunk, mindenesetre mindenkit kiiktattunk közösen). Lehet, hogy az kell a terület elfoglalásához, hogy legyen velem a csapatból valaki. Ugyanis néhány embert el lehet hívni segíteni, de erre csak később jöttem rá.
A duty fogoly a Dark Valley-ban rácson kívül ácsorgott, de míg ki nem nyitottam az ajtót, nem ment el. A másik duty-s, akinél az alapjátékban fel lehet vállalni a fogolykisérő banditák lelövését, ott ácsorog egy barakkban, nem mozdul és nem is lehet vele beszélni. Lehet, hogy arra vár, hogy a "jó irányból" menjek a területre?
Mellékhatások: A Military Warehouse pályán ácsorgó duty kontingens gyakorlatilag nem áll velem szóba (nem jelenik meg a beszélgetés menü), bár zöldek. Ellenben, amikor lelőttem a toronylövészt, meg kilőttem a főkapu őrségét, hogy bemehessek a Vintar-ért, szépen felrobbantották a hátsó falat és lerohanták a bázist. Az most Duty állomáshely...
Lett pár plusz feladat a duty-nál, de amiért a jobbik védőruhát adják, kicsit odébb költözött, Pripjatyban van a kiiktatandó áruló. A ruha meg 180k Ru, mostanában nem lesz olyanom. A duty kezdőkészlet egyébként a gyengébbik duty ruha, egy géppisztoly, meg némi lőszer és kaja...
Egyébként minden eszement drága, nem leszek milliomos, főleg, hogy a fegyvereket vagy nagyon gyorsan összekapkodom, vállalva azt, hogy valami megbújt ellen lelő, vagy nem jut semmi, mert a haverok/semlegesek összeszedik előlem. Viszont néha lehet találni egy szerszámosládát, amivel fel lehet javítani 1 db fegyvert. A láda 20 kiló, cipelni kicsit nehéz, és használat után eltünik. Azt a fegyvert javítja, ami a fegyverslotban van, jól meg kell gondolni, melyikre használja az ember.
Más: néha kicsit megakadt, egyszer fagyott is. Később rájöttem, hogy a videokártya ventilátora a gyári beállítás szerint hűti a GPU-t, nem úgy, ahogy én belőttem, így közel jó 10 fokkal magasabb (70 körül) hőfokon ment. Amint aktiváltam a saját beállításomat, megállt úgy 60 fok körül és nem akad. A W7 64 valamiért nem aktiválta bekapcsolás után... -
SaGa #32420 De, teljesen egyértelmű, csak figyelni kell a rádión jövő üzeneteket is. Miután kikapcsoltad a Brain Scorchert, és jössz lefele az úton, hogy elérd a Pripjaty felé vezető utat, kapsz egy üzenetet a Bár tulajától, hogy most menj vissza Cordonba, keresd meg Guide-ot, mert valami fontosat akar mondani...
Nem csak a PDA-t feladatlistáját kell nézni, hisz abban a legfontosabb, elsődleges feladat évégig az, hogy találd meg Sztrelokot. Emeleett, amint megjön az üzenet, ott is megjelenik a feladat...
Mivel a választás a Tied, akár el is ronthatod... -
DeerMuse32 #32419 hát igen észnél kell lenni végig..nekem első nekifutásra az a vége lett hogy eltűntem a sötétségben...a képzeletemben vagy mi volt az...