34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • SaGa
    Izéé...

A hotel mellett az egyik oldalon egy utca (aluljáróval, benne rengeteg snorkkal, meg az utcán kborgó pszeuododogokkal), a másikon a főtér van és az az íves, fedett sétány, ami a színházhoz vezet. A nézőtéren van a monolit "szobor" ami körül révülnek a tagok. Az uszoda kimaradt. Megvan a buszpályaudvar, az óvoda, néhány lakóház, az óriáskerék, és a stadion, de ezek kissé zömítve, mert a valóságban ezek nagyobb területen elosztva léteznek. Az uszodát kihagyták. A szálloda mögött lévő "medence" egy park része...
  • TitaniumRR #32537
    Egyébként jobban megnézve a hiteles fotót a CoD4 itt is csal.

A műugró emelvénnyel párhuzamos lakóépületet megjelenítik, viszont ahol szemben a valóságban ugyancsak lakóépületek vannak, ott a CoD4-ben az óriáskerék és a dodgem.
  • TitaniumRR #32536
    Ahogy Burjanmate mondta - kösz - egyik épület sem az.

Erre gondoltam.
  • Yan
    van egy uszoda balra a hotel mellett, teli monolittal.
    arra gondoltál?
  • tom2004
    A kódos ajtó megoldódott, én voltam bugyuta.
  • burjanmate
    Más: sokmindenre rájöttem már a Stalker-rel kapcsolatban, összeraktam az OL 2.2-t, az Arsenal mod-ot (ami mint később kiderült fölösleges volt, mert már megcsinálták előttem), a jobb AI-t, meg az álruha modot. Válaszolna valaki a lentebbi kérdéseimre (1., 2., 3.)? Egyébként az AI javítás elég fura. Beállítottam, hogy az elején Wolf-tól kapjak egy csomó fegyvert, volt 8 XM8-asom, ezeket kidobáltam, hogy el tudjak menni Sid-ig eladni a cuccot, erre a többi felállt a tűz körül és összeszedte...
  • burjanmate
    Az a műugróuszoda ki lett hagyva. A beta-ban van 1 deadcity nevű pálya, az az a rész. A készülő Lost Alpha-ban benne lesz.
  • tom2004
    Ujabb gondom van. Bent vagyok az X18 laborban, megszereztem munkástól az ajtó ko9mbinációs kódját (1234 PDA-ba olvasom is). A számzárba hiába ütöm be 1234, nem nyílik az ajtó.
  • TitaniumRR #32530
    Köszönöm mindnyájatoknak.

Annyit ezügyben még, hogy a műugró uszodára senki nem reagált. Az a valóságban létezik, a játékban viszont nem találtam. Érdemes keresni, vagy várjuk meg vele a Call of Prypiat részt?
  • tom2004
    Köszönöm, nem tudok angolul, szövegelt csak nem értettem. Magyrításall játszom, de az csak a szövegeket magyarosítja. Egyébként sotival szétlöttem a zárat kinyílt az ajtó, de nem jött ki a szolgálatos.
  • koschwarz
    (ja de, az egyik lehetséges befejezésnél süt a nap is :)))
  • Yan
    Itt is találsz képeket, videókat a városról.
  • SaGa
    A topikban valahol jó messze lent, van egy belinkelt fotó, ami Pripjatyot ábrázolja. Azt a részt, amit lemodelleztek a stalkerben. Ez gyakorlatilag a központi része, és az pontosan úgy néz ki, mint a valóságban. Kicsit zanzásított, mert az a híres órisákerék a valóságban messzebb van a színháztól és a szállótól, mint a játékban, de a színházépület, a szálloda, a központi tér ott van és úgy néz ki. Még azt is meg lehet mondani, hogy a játékban szereplő melyik épület tetejéről készült a fotó.
  • koschwarz
    a stalkeres srácok jártak pripjatyban, míg a cod4-esek szerintem nem...

én nem emlékszem arra, hogy nap BÁRMIKOR is sütött volna a játékban :)))
  • TitaniumRR #32524
    Nos, eljutottam végre Prypiatba.

Tényleg nagyon jó hangulata van, viszont távolról sem teljesen bebarangolható.

Korábban jeleztem, hogy a CoD4 Chernobyl pályája nagy kedvenc, most viszont azt látom, hogy a két játék Prypiatról alkotott képe több ponton eltér. Melyik a hiteles?

A Stalkerben pl. sehol sem találtam a műugró uszodát, s a hotel sem olyan, mint a valóságban. Létezik ez vagy csak körültekintőbben kellene keresnem?

+1: Az időjárás mindig zord borongós Prypiatban, fokozva ezzel az apokaliptikus érzést vagy azért néha ki szokott sütni a nap ala topic banner?
  • koschwarz
    tök elfelejtettem már hogy hol, de még a játék elején találtam egy upgrade-elt tundert (tűzgyorsaság volt fejlesztve rajta), de aztán az egész játék végéig használtam (spóroltam vele), és nagyon hasznos volt a végén a monolith ellen. az volt a kedvencem.
  • SaGa
    Passz. Találtam, leszereltem más fegyverekről és ráraktam.
  • pervajakróv
    Ahoz az AK- hoz hol szereztél hangtompítót meg gránátvetőt ?

• SaGa
    Kiegészítő: a NATO fegyver, amit magammal szoktam vinni, az a fajta, amit a Wild Territory-n a lelőtt helikopter körül heverő fehérruhásoktól lehet begyüjteni. Amelyikről leszerelhető a távcső...
  • SaGa
    A kulcs a labor bejáratához kell, a szolgálatost (Duty) úgy tudod kiszabadítani, hogy a cellája melletti falon lévő kapcsolót benyomod, ahogy azt el is mondja...

A "szabadságos" gondolom a Freedom. Ezek a Duty ellenségei, nem keverendők...
  • SaGa
    Passz...

Ha megnézed a statisztikáit, meg az árakat, abból talán kiderül...

Nekem az Sztrelok búvóhelyéről kimentett Rapid AK (felturbózva egy távcsővel, hangtompítóval és gránátvetővel), Egy Vintar, meg egy 5.56-ost köpködő, távcsővel ellátott NATO fegyver volt a kedvenc kombinációm mindig. Ezekkel mindenféle értelmes méretű lőszerhez van puska.
  • tom2004
    Sziasztok!
    CS után most probálok játszani SOC-al, de elekadtam. Dark Valleyben ki kell szabadítanom a szolgálatost, és banditavezértől kulcsot kell szereznem. Egyszer már megöltem a banditavezért, de nem találtam szabadságost. Most meg nagynehezen megtaláltam szabadságost, de nem nyílik a cellajtója. Mit kell tennem és milyen sorrendebn?
  • banike
    rendben köszi
    nem tudom nekem ez nem jöt elő bár lehet talán 1-2 patch van rajta mert nem én raktam a játékot hanem ismerős
    és még1 kérdés dutys thunder vagy a freedomos GP a jobb?
  • SaGa
    Lehet, hogy számít, mert emlékeim szerint több végigjátszásnál én is változatos helyeken kaptam meg azt a feladatot, hogy menjek vissza Cordonba, Guide-dal beszélni. Utoljára akkor, amikor lekapcsoltam a Scorchert és ballagtam vissza a Pripjaty felé vezető úthoz, de volt már olyan, hogy előbb küldtek Guide-hoz, csak utána a Scorcherhez.
    Logikailag egyébként az a jó, ha előbb lekapcsolom a sugárzást, csak utána szerzek tudomást a Pripjatyban található dolgokról, hisz a pszi sugárzás miatt egyébként elérhetetlen a terület...

Amúgy az alap ShoC-ban sok a hiba, a patchek létfontosságúak. Van ami az alapban még benne van, a patchelt verzióban már nincs és fordítva.

Pl a legelső nekifutásnál, még az alapjátékkel fogtam egy segélyhívást Garbage-ban, a duty kapuval majdnem szemben lévő rommaradvány mögött. Mikor odamentem, feküdt valaki a földön, és ahogy segíteni próbáltam, megtámadott. Plusz a rom felső szintjéről valaki elkezdett lőni. Miután lerendeztem őket, jött egy üzenet a PDA-ba, hogy vigyázat, mert ilyen csalók is vannak a Zónában. Ez a jelenet az első patch óta sosem jött elő többé...
  • banike
    hello

egy kérdésem lenne
    x16 után azt kaptam a barkeeptol hogy a pripyatba vezető uton ott azt a brain scorchert kapcsoljam ki
    de youtubeon egy walktrough videon az volt hogy visszament cordonba vmi Guide-hoz meg Doctorhoz strelok stashebe de nekem nem ezt adta(az elvileg 1.0005-os patch enyem meg alap de nem tudom számit-e)
  • burjanmate
    Sry, itt az SRP mod.
  • burjanmate
    Jah meg találtam 1 AMK arsenal nevű mod-ot is, ezt hozzá lehet adni valahogy az arsenal mod-hoz?
  • burjanmate
    Ki vettem a grafikai tuningokat, úgy is szaggatott. Arról lemindtam, inkább összeraktam az OL 2.2-t, az Arsenal mod-ot, meg a lentebb említett Ai pack-et. Nah most van ez az SRP mod: ebből ki lehez szedni a Zil-t és a Gaz-t, és átrakni OL-be? Vagy próbáljam meg a 2 modot 1 az 1ben dark stalkerestül, mindenestül összeboronálni?
  • SaGa
    Töltsd le az SMP Lite verziót, abban ninsenek benne a grafikai tunningok, kevesebb memória is elég neki... SuperModPack 2.3 . Itt a link a lite-hoz és a szükséges patchekhez is...
  • Hydroceph
    a storys kuldiket sorba, de a mellékkuldik nagyrészére 24 jatekorad van
  • TitaniumRR #32508
    Teljes blackout, képhiba, pumpa fel, majd nyugi van mégis totál tanácstalanság.

Eredeti lemez + az 1.0005 patch van fent és vannak nem létező, majd volt-nincs küldetések.

Családi fegyvert nem találja. 2 órával később a falu kiírtását követően csákó felajánlja, hogy sniper-t kell kinyírni, s utána bármilyen felszerelést megad. Elmegyek eladni fölös és értékes cuccaim, majd mire viosszajövök senki nem akar a karakteremmel a kommunikálni. Térképen az utasítás: írtsam ki a az őrjáratot. Akit ott találok likvidálom, erre nem lép tovább, hanem megoldatéannak hagyja.

A küldetéseket egy meghatározott sorrendben kell teljesíteni vagy alapban ilyen bugos játék?

• burjanmate
    Mindegy, beraktam az OL 2.2-t, meg az arsenal mod-ot. Azt, hogy a ládákban mi legyen, hol lehet beállítani? Például, h Sid-nél a sarokban levő dobozban legyen 1 jó AN-94?
  • burjanmate
    Most már gyorsabban lassul, de még midig megáll néha másodpercekre. Kipróbáltam sima OL-lel, azzal ment. Ez nekem magas...
  • FoxMurder
    A prefetch a játékost körbevevő térből bedobál a memóriába egy csomó felesleges dolgot, nincs rá szükség. Ha kiiktatod, akkor a játékban nagy laggolás helyett kisebb laggolások lesznek.

Tedd ki a Stalker ikonját az asztalra, nyomj rajta egy jobb gombot, menj a tulajdonságokra - és a felbukkanó menüben a célt írd át valami ilyesmire (a macskaköröm után lehet beírni a kapcsolókat, amivel a játék indul):

"X:\XXX\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro -noprefetch

(nálam így néz ki, nincs intro és nincs prefetch.)
  • burjanmate
    Kitöröltem mind2-t, de még mindig ugyanazt csinálja. Nem szaggat, hanem olyan, mintha laggolna. Az elején, ahogy Sid-nél kinyitom az ajtót, befagy egy másodpercre, majd amint meglátóm a felszínt, vagy fél percig áll. Ez miért lehet? És mi az a -noprefetch.
  • burjanmate
    Ok, már találtam.
  • burjanmate
    A Stalkeres pripjat is elég hiányos.
  • burjanmate
    Van ehez 1 mini image, hogy ne kelljen folyton berakni a DVD-t, ha játszani akarok?
  • SaGa
    Nem ugyanaz a pálya, a COD nem modellezte le ennyire Pripjatyot...
  • SaGa
    Átmentem kicsit 32 bites XP-re ugyanezen a gépen és nem volt elég a memória, a logja szerint, hogy elinduljon a SuperModPack. 4GB RAM (amiből 3.25-öt mond felhasználhatónak az XP) és 2 GB swap. A 64 bites W7-ben ugyanez, csak annyi a difi, hogy a 4 GB-ból mind a négyet ki tudja használni. Valószínű ezért lassú a betölté. Rengeteg dds van benne.
    Az tény, hogy nem az optimalizáció csúcsa a stalker, mert az Oblivionhoz tavaly egy akkora modcsomagot raktam össze, hogy több mint 12 giga lett az installált játék és mégis negyed ennyi idő alatt töltötte be ugyanebbe a gépbe, 32 bites oprendszerrel, gond nélkül...