34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa #32538 Izéé...
A hotel mellett az egyik oldalon egy utca (aluljáróval, benne rengeteg snorkkal, meg az utcán kborgó pszeuododogokkal), a másikon a főtér van és az az íves, fedett sétány, ami a színházhoz vezet. A nézőtéren van a monolit "szobor" ami körül révülnek a tagok. Az uszoda kimaradt. Megvan a buszpályaudvar, az óvoda, néhány lakóház, az óriáskerék, és a stadion, de ezek kissé zömítve, mert a valóságban ezek nagyobb területen elosztva léteznek. Az uszodát kihagyták. A szálloda mögött lévő "medence" egy park része... -
#32537 Egyébként jobban megnézve a hiteles fotót a CoD4 itt is csal.
A műugró emelvénnyel párhuzamos lakóépületet megjelenítik, viszont ahol szemben a valóságban ugyancsak lakóépületek vannak, ott a CoD4-ben az óriáskerék és a dodgem. -
#32536 Ahogy Burjanmate mondta - kösz - egyik épület sem az.
Erre gondoltam. -
#32535 van egy uszoda balra a hotel mellett, teli monolittal.
arra gondoltál? -
tom2004 #32534 A kódos ajtó megoldódott, én voltam bugyuta. -
#32533 Más: sokmindenre rájöttem már a Stalker-rel kapcsolatban, összeraktam az OL 2.2-t, az Arsenal mod-ot (ami mint később kiderült fölösleges volt, mert már megcsinálták előttem), a jobb AI-t, meg az álruha modot. Válaszolna valaki a lentebbi kérdéseimre (1., 2., 3.)? Egyébként az AI javítás elég fura. Beállítottam, hogy az elején Wolf-tól kapjak egy csomó fegyvert, volt 8 XM8-asom, ezeket kidobáltam, hogy el tudjak menni Sid-ig eladni a cuccot, erre a többi felállt a tűz körül és összeszedte... -
#32532 Az a műugróuszoda ki lett hagyva. A beta-ban van 1 deadcity nevű pálya, az az a rész. A készülő Lost Alpha-ban benne lesz. -
tom2004 #32531 Ujabb gondom van. Bent vagyok az X18 laborban, megszereztem munkástól az ajtó ko9mbinációs kódját (1234 PDA-ba olvasom is). A számzárba hiába ütöm be 1234, nem nyílik az ajtó. -
#32530 Köszönöm mindnyájatoknak.
Annyit ezügyben még, hogy a műugró uszodára senki nem reagált. Az a valóságban létezik, a játékban viszont nem találtam. Érdemes keresni, vagy várjuk meg vele a Call of Prypiat részt? -
tom2004 #32529 Köszönöm, nem tudok angolul, szövegelt csak nem értettem. Magyrításall játszom, de az csak a szövegeket magyarosítja. Egyébként sotival szétlöttem a zárat kinyílt az ajtó, de nem jött ki a szolgálatos. -
#32528 (ja de, az egyik lehetséges befejezésnél süt a nap is :))) -
#32527 Itt is találsz képeket, videókat a városról. -
SaGa #32526 A topikban valahol jó messze lent, van egy belinkelt fotó, ami Pripjatyot ábrázolja. Azt a részt, amit lemodelleztek a stalkerben. Ez gyakorlatilag a központi része, és az pontosan úgy néz ki, mint a valóságban. Kicsit zanzásított, mert az a híres órisákerék a valóságban messzebb van a színháztól és a szállótól, mint a játékban, de a színházépület, a szálloda, a központi tér ott van és úgy néz ki. Még azt is meg lehet mondani, hogy a játékban szereplő melyik épület tetejéről készült a fotó. -
#32525 a stalkeres srácok jártak pripjatyban, míg a cod4-esek szerintem nem...
én nem emlékszem arra, hogy nap BÁRMIKOR is sütött volna a játékban :))) -
#32524 Nos, eljutottam végre Prypiatba.
Tényleg nagyon jó hangulata van, viszont távolról sem teljesen bebarangolható.
Korábban jeleztem, hogy a CoD4 Chernobyl pályája nagy kedvenc, most viszont azt látom, hogy a két játék Prypiatról alkotott képe több ponton eltér. Melyik a hiteles?
A Stalkerben pl. sehol sem találtam a műugró uszodát, s a hotel sem olyan, mint a valóságban. Létezik ez vagy csak körültekintőbben kellene keresnem?
+1: Az időjárás mindig zord borongós Prypiatban, fokozva ezzel az apokaliptikus érzést vagy azért néha ki szokott sütni a nap ala topic banner? -
#32523 tök elfelejtettem már hogy hol, de még a játék elején találtam egy upgrade-elt tundert (tűzgyorsaság volt fejlesztve rajta), de aztán az egész játék végéig használtam (spóroltam vele), és nagyon hasznos volt a végén a monolith ellen. az volt a kedvencem. -
SaGa #32522 Passz. Találtam, leszereltem más fegyverekről és ráraktam. -
pervajakróv #32521 Ahoz az AK- hoz hol szereztél hangtompítót meg gránátvetőt ?
-
SaGa #32520 Kiegészítő: a NATO fegyver, amit magammal szoktam vinni, az a fajta, amit a Wild Territory-n a lelőtt helikopter körül heverő fehérruhásoktól lehet begyüjteni. Amelyikről leszerelhető a távcső... -
SaGa #32519 A kulcs a labor bejáratához kell, a szolgálatost (Duty) úgy tudod kiszabadítani, hogy a cellája melletti falon lévő kapcsolót benyomod, ahogy azt el is mondja...
A "szabadságos" gondolom a Freedom. Ezek a Duty ellenségei, nem keverendők... -
SaGa #32518 Passz...
Ha megnézed a statisztikáit, meg az árakat, abból talán kiderül...
Nekem az Sztrelok búvóhelyéről kimentett Rapid AK (felturbózva egy távcsővel, hangtompítóval és gránátvetővel), Egy Vintar, meg egy 5.56-ost köpködő, távcsővel ellátott NATO fegyver volt a kedvenc kombinációm mindig. Ezekkel mindenféle értelmes méretű lőszerhez van puska. -
tom2004 #32517 Sziasztok!
CS után most probálok játszani SOC-al, de elekadtam. Dark Valleyben ki kell szabadítanom a szolgálatost, és banditavezértől kulcsot kell szereznem. Egyszer már megöltem a banditavezért, de nem találtam szabadságost. Most meg nagynehezen megtaláltam szabadságost, de nem nyílik a cellajtója. Mit kell tennem és milyen sorrendebn? -
banike #32516 rendben köszi
nem tudom nekem ez nem jöt elő bár lehet talán 1-2 patch van rajta mert nem én raktam a játékot hanem ismerős
és még1 kérdés dutys thunder vagy a freedomos GP a jobb? -
SaGa #32515 Lehet, hogy számít, mert emlékeim szerint több végigjátszásnál én is változatos helyeken kaptam meg azt a feladatot, hogy menjek vissza Cordonba, Guide-dal beszélni. Utoljára akkor, amikor lekapcsoltam a Scorchert és ballagtam vissza a Pripjaty felé vezető úthoz, de volt már olyan, hogy előbb küldtek Guide-hoz, csak utána a Scorcherhez.
Logikailag egyébként az a jó, ha előbb lekapcsolom a sugárzást, csak utána szerzek tudomást a Pripjatyban található dolgokról, hisz a pszi sugárzás miatt egyébként elérhetetlen a terület...
Amúgy az alap ShoC-ban sok a hiba, a patchek létfontosságúak. Van ami az alapban még benne van, a patchelt verzióban már nincs és fordítva.
Pl a legelső nekifutásnál, még az alapjátékkel fogtam egy segélyhívást Garbage-ban, a duty kapuval majdnem szemben lévő rommaradvány mögött. Mikor odamentem, feküdt valaki a földön, és ahogy segíteni próbáltam, megtámadott. Plusz a rom felső szintjéről valaki elkezdett lőni. Miután lerendeztem őket, jött egy üzenet a PDA-ba, hogy vigyázat, mert ilyen csalók is vannak a Zónában. Ez a jelenet az első patch óta sosem jött elő többé...
-
banike #32514 hello
egy kérdésem lenne
x16 után azt kaptam a barkeeptol hogy a pripyatba vezető uton ott azt a brain scorchert kapcsoljam ki
de youtubeon egy walktrough videon az volt hogy visszament cordonba vmi Guide-hoz meg Doctorhoz strelok stashebe de nekem nem ezt adta(az elvileg 1.0005-os patch enyem meg alap de nem tudom számit-e) -
#32513 Sry, itt az SRP mod. -
#32512 Jah meg találtam 1 AMK arsenal nevű mod-ot is, ezt hozzá lehet adni valahogy az arsenal mod-hoz? -
#32511 Ki vettem a grafikai tuningokat, úgy is szaggatott. Arról lemindtam, inkább összeraktam az OL 2.2-t, az Arsenal mod-ot, meg a lentebb említett Ai pack-et. Nah most van ez az SRP mod: ebből ki lehez szedni a Zil-t és a Gaz-t, és átrakni OL-be? Vagy próbáljam meg a 2 modot 1 az 1ben dark stalkerestül, mindenestül összeboronálni? -
SaGa #32510 Töltsd le az SMP Lite verziót, abban ninsenek benne a grafikai tunningok, kevesebb memória is elég neki... SuperModPack 2.3 . Itt a link a lite-hoz és a szükséges patchekhez is... -
Hydroceph #32509 a storys kuldiket sorba, de a mellékkuldik nagyrészére 24 jatekorad van -
#32508 Teljes blackout, képhiba, pumpa fel, majd nyugi van mégis totál tanácstalanság.
Eredeti lemez + az 1.0005 patch van fent és vannak nem létező, majd volt-nincs küldetések.
Családi fegyvert nem találja. 2 órával később a falu kiírtását követően csákó felajánlja, hogy sniper-t kell kinyírni, s utána bármilyen felszerelést megad. Elmegyek eladni fölös és értékes cuccaim, majd mire viosszajövök senki nem akar a karakteremmel a kommunikálni. Térképen az utasítás: írtsam ki a az őrjáratot. Akit ott találok likvidálom, erre nem lép tovább, hanem megoldatéannak hagyja.
A küldetéseket egy meghatározott sorrendben kell teljesíteni vagy alapban ilyen bugos játék?
-
#32507 Mindegy, beraktam az OL 2.2-t, meg az arsenal mod-ot. Azt, hogy a ládákban mi legyen, hol lehet beállítani? Például, h Sid-nél a sarokban levő dobozban legyen 1 jó AN-94? -
#32506 Most már gyorsabban lassul, de még midig megáll néha másodpercekre. Kipróbáltam sima OL-lel, azzal ment. Ez nekem magas... -
FoxMurder #32505 A prefetch a játékost körbevevő térből bedobál a memóriába egy csomó felesleges dolgot, nincs rá szükség. Ha kiiktatod, akkor a játékban nagy laggolás helyett kisebb laggolások lesznek.
Tedd ki a Stalker ikonját az asztalra, nyomj rajta egy jobb gombot, menj a tulajdonságokra - és a felbukkanó menüben a célt írd át valami ilyesmire (a macskaköröm után lehet beírni a kapcsolókat, amivel a játék indul):
"X:\XXX\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro -noprefetch
(nálam így néz ki, nincs intro és nincs prefetch.) -
#32504 Kitöröltem mind2-t, de még mindig ugyanazt csinálja. Nem szaggat, hanem olyan, mintha laggolna. Az elején, ahogy Sid-nél kinyitom az ajtót, befagy egy másodpercre, majd amint meglátóm a felszínt, vagy fél percig áll. Ez miért lehet? És mi az a -noprefetch. -
#32503 Ok, már találtam. -
#32502 A Stalkeres pripjat is elég hiányos. -
#32501 Van ehez 1 mini image, hogy ne kelljen folyton berakni a DVD-t, ha játszani akarok? -
SaGa #32500 Nem ugyanaz a pálya, a COD nem modellezte le ennyire Pripjatyot... -
SaGa #32499 Átmentem kicsit 32 bites XP-re ugyanezen a gépen és nem volt elég a memória, a logja szerint, hogy elinduljon a SuperModPack. 4GB RAM (amiből 3.25-öt mond felhasználhatónak az XP) és 2 GB swap. A 64 bites W7-ben ugyanez, csak annyi a difi, hogy a 4 GB-ból mind a négyet ki tudja használni. Valószínű ezért lassú a betölté. Rengeteg dds van benne.
Az tény, hogy nem az optimalizáció csúcsa a stalker, mert az Oblivionhoz tavaly egy akkora modcsomagot raktam össze, hogy több mint 12 giga lett az installált játék és mégis negyed ennyi idő alatt töltötte be ugyanebbe a gépbe, 32 bites oprendszerrel, gond nélkül...