S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Lehet, hogy kevés a RAM-od, vagy a virtuális memóriád. Vagy esetleg eredetiben vedd meg, az sokat szokott segíteni az ilyen problémákon (2.000 Ft).

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vass Gábor
Az én bajomra mi a megoldás, egy kicsit lentebb le van írva.

Igazából el sem tudod rontani, ha nem kezdesz visszafelé menni. Mindig a következõ teleportba lépj be, elõbb-utóbb eljutsz oda, ahol vége lesz. Van, ahol trükkös a továbbjutás (le kell ugrani a tetõrõl bele egy oldalt lebegõ teleportba, vagy átugrani a szomszédos épületre, majd ott tovább a falból kiálló "polcokon" és vissza a leszakadt csõhíd túlsó oldalára, de a lényeg: mindig csak elõre, és soha se lépj le a földre...

ha sárga az ég, akkor ablakban játsz játsz

nem értem mire gondolsz
szevasztok.hogy lehet befejezni a stalkert?
már egy idelye teleportálgatok és nem jutok elöbbre.
mi a teendõ?
Sanyix
de véd, én már átvészeltem blowoutot a mélygarázsban, meg ott nemmessze egy házban is túl lehet élni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

nyomd ablakban, google elso linkjen ottvolt a megoldás

"Ok, don't freak out too much. I had this same problem and I still do. BUT.... there is a way around it. If you play the game in a window (uncheck the 'fullscreen' option in the video tab in settings, the yellow sky will go away. it's annoying playing in a window, but it is the only way to fix the sky thing. It actually helps the performance also. hope this helps"

na már meg sárga az egész ég.................
valaki segítsen !!
Vass Gábor
Nekem az lenne a problémám a játékkal, hogy amikor elindítom akkor várok egy kicsit vele, és utána meg leáll, és csak a ctrl+alt+del-lel lehet leállítani, mi lehet a baja?

"ég" helyett a fák elmosódnak, néha a katonák feje is
hali!
en most kezdtem a játékot és az "ég" helyett a fák elmoódnak, néha a ktonáké is
miért van ?
ja, nem csak az emlitett mapekre vonatkozik, egyik mapen sem hagyjak el "posztjaikat" a friendly npck, katonat csak akkor tamadjak meg a kezdotábort, ha elotte megtamadom oket...szal ilyen gondom lenne, azt olvastam rola, hogy tok kiraly a-life lesz a moddal, de nem nagyon tapasztaltam

Hali, kérdésem lenne oblivion lostal kapcsolatban, leszedtem 2.2es verziot, 1.005os patchre tettem, mivel arra kell.
gamedata atirtam truera. látszolag(?) teljesen jol mukodik, megvannak fegyverek, repair, csatlakozhatok factionhoz...éjszaka tényleg baszott "dark and scary"....szal minden jo és szép, kivéve egy dolog, a spawn marhakevés, persze blowoutkor jön egy tucat mutáns. de én most inkább stalkerek meg banditakra gondolok. ezekbol szerintem nagyon kevés van.
cordon mapen a newbies campet senki sem hagyja el soha, minden mint az alapban, nagyon ritkan van a barban is ellenség, csak eventkor. warehouse mapen a faluban levo bloodsuckerek néznek rám, szaladgalnak korbe korbe, hud szerint látnak, de nem jonnek fel a 100 méterre lévõ dombra, hogy beverjenek. szinten cordon, mod nélkül mindig volt valami élet, valahol valaki mindig mászkált sétálgatott, most sehol senki csak buzi mutansok. ha egy mapen megölök mindent és mindenkit, akkor blowoutig semmi nem lesz.

kérdésem; most ez ilyen, vagy valamit elszartam? par hszbe beleolvastam, láttam h legtobben 2.0rol beszeltek, az jobb?:o
stalker nehezsegi fokozaton nyomom, a hell nekem sok..

Igen, ezt már én is észrevettem az OL Mod 2.0-ban. A Cordonnál lévõ farm meg az azzal szembeni romos téglaház véd a blowoutoktól, de pl. a brain scorcher hosszú bunkerszerû bejárati alagútja nem. Pripyatban meg semmi nem véd, pedig ott is lenne lehetõség szép számmal.

A blowoutok elõli elrejtõzés az OL-ben is kiválasztott rejtekhelyekkel van megoldva.
Az amk_hideouts.script-ben vannak megadva az épületek koordinátái (bejárat, centrum, körülhatároló koordináták, az épület védelmi szintje). Ez teljesen az amk modból van, nincs benne minden épület, és itt is vannak következetlenségek, néha azok az épületek sem védenek meg, amiknek meg kéne, de a gyengébbek védenek ellene stb.
Nagy meló lenne összegyûjteni az összes épület koordinátáját, és teljesen helyrerakni ezt a dolgot. Még programozni sem kell tudni hozzá, de ha valakinek van kedve...

Nem hiszem. Vagy nem figyeltél oda, vagy egy csomó szöveg meg sem jelent benne.

Teljesen más történet, feladatok, stb. A szövegeket is tartalmazó fájlok feladatokhoz, eseményekhez kötõdnek. Ami nincs benne az OL2-ben de benne van a PS-ban, az garantáltan nem lesz jó, de nem csak a szöveg, hanem a feladat is végrehajthatatlan, vagy el sem indul, esetleg fagy...

Sanyix
aha, gyakran. De elcseszett egy dolog, itt nem úgy van mint az ol-ben hogy elkezdesz sérülni a sugárzás erõsségétõl függõen, hanem akármit csinálsz, meghalsz. Ráadásul csak kiválasztott helyek védenek tõle. Pl 5 cm vastag falú faház nyitott ablakokkal megvéd, egy egy félméteres betonnal fedett földalatti bunker nem...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

killecske
Nekem teljesen jó volt vele.

A Priboi 1.1-hez nincs magyarítás, talán az 1.2-höz csinál majd valaki.

Az Oblivion Lost 2.2 magyarítás értelemszerûen csak ahhoz való, a többi moddal legfeljebb elindul, ha elindul. Ha más modokhoz rakod fel sok dologhoz és párbeszédhez nem találsz majd szöveget, a Priboi-hoz meg végképp nem ajánlom, elég nagy a különbség a két mod szövegei között. <#nemtudom>

czky

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hali
A S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky-ról kérdeznék. Most kezdtem el nemrég, még csak most jutottam ki az ingoványból. De az elsõ pálya után volt egy kiolvadás, meg a legelején is azzal kezd. Most akkor ebben már modok nélkül is várható lesz kiolvadás?

killecske
Nekem az OL 2.2 magyarítás jó volt hozzá sõt a többi modhoz is jó volt!

köszi killicske!megtaláltam.
a priboi storyhoz valaki tud magyaritást?
czky
Ha valaki erre a kérdésre választ adna, azzal lelõné a poént.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

killecske
32080. hozzászólásba benne van az OL 2.2-hoz a magyarítás!

mi ez a szám killecske?
killecske

valaki tud magyaritást az OL 2.2-höz?
igazad volt foxmulder!exo ruha kell hozzá.köszi!
esetlg azt is eárulná valaki hogy azt a strelok csávót merre felé keresem?mert soha nem találom meg.
bocsi exo ruha.
ennyi az agész?csak egy ex ruha kell hozzá?
bakker.....
kösz az infót!kipróbálom.
RTFM <#nezze><#nevetes1>
Vagyis olvasd el a readme-t:
"You can carry heavy weapons, Minigun, PKM, MG3 with exoskeleton equipped only."

A nehéz fegyvereket csak exoskeletont viselve tudod használni az OL 2.2-ben.

ja,az arzenál módról van szó.
az eddigi talált,vett fegyverek kifogástalanul müködik csak ezt nem engedi használni.valaki?elõre is kösz.
hali skacok!
tudna valaki tippet vagy segíteni?
az ol 2.2 vel játszom és van egy fegyver amit nem enged ki tenni az invertori-ba.egyszerüen vissz dobja a táskába.
a PKM tipusu fegyverrõl van szó.
valakinek van ötlete?
Sanyix
A banditák a soc-ban mindig a határról jönnek, és mennek oda valahova, ha te azt láttad hogy a gyárban körbevettek, azok ott is voltak a közelben, de mivel járkálnak, ha veszélyt éreznek kempelnek, nem láttad õket.

Gyakran elõfordul hogy úgy tûnik kiirtottál mindenkit, majd egyszer csak hátbalõ egy enemy valahonnan, mert folyamatosan ólálkodnak.
Oblivion lost-ban meg lehet számítani arra, hogy bármivel szinte bárhol találkozhatsz. Tehát vérszívókkal kordonban, egy rakás snork-al dark valley-ben, controllerekkel szinte akárhol, bár ritkák (én 2.0-ban találkoztam nem elõre beállított controllerrel, a bar-nál, military base-nél, red forestben, sõt a szarkofág alatt is boldogított egy a hahhogással (nem is találtam meg)).

koschwarz
ne felejtsd el, hogy ez nem egy csõjáték, elég jó MI-t csináltak az egész vad- és emberi világban, nem csak úgy az egyéni viselkedésre, hanem az egész környezettel való interakciókra. ahogy saga is írja alant.

szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem úgy van mint egy átlag fps-nél, hogy ahogy haladsz elõre és kiirtasz mindenkit, akkor bizony vagy banditák vagy vadállatok egy idõ után visszaköltöznek, és igen, hátulról is bekeríthetnek, ha hagyod.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Igen, megjelennek. Illetve ha tényleg kiirtod õket a Garbage egész területén, különös tekintettel az Agroprom felé vezetõ átjáróra és a roncstelep mögötti banditatanyára, akkor erõsen megritkulnak, cserébe rengeteg pseudodoggal fogsz késõbb errefelé találkozni, falkába verõdve.
Valamennyi bandita mindig lesz, de jóval kevesebb...

Beépített tartozéka a védõruhák egy részének. A "tudósruhákban" és a fejlettebb "katonai" páncélokban biztosan van. A minõsége is ruha függõ. Az egyszerûbb a torz, homályos zöld, a fejletteb "szépia" színû, tiszta képet adó. Az alapjátékban is így van...

Sliders
Hi! Most kezdtem a játékot. Valahol roncstelep után a gyár épületben vagyok. Segítettem idáig mindenkinek, de az normális hogy millió bandita jön felém. Kinyírok 3-4et újra van annyi aztán közelebb megyek 9 bandita, akkor hátulról is jönnek? Ez valami vicc, nem lehet haladni a játékban.
Meg jól sejtem hogy ahol kilõttem a banditákat utána újra megjelennek majd?

Hali!
Lenne egy kérdésem. Megvan az Oblivion Lost mod 2.0-ás verziója. Több viden is láttam, hogy nightvisiont használnak éjszaka. Az lenne a kérdésem, hogy lehet nightvisiont találni vagy venni?

Köszi!
Tudom, hogy a ballisztika is szerepet játszik, szeretem az ilyen realitásra törekvõ játékokat, szinte csak ilyenekkel nyomom, de ebben a játékban van némi túlzás a ballisztikával kapcsolatban. (szerintem)
Persze vágigtolom a stalker-t, mert a hangulat mindenekfölött.

\"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától.\" dr.Johnson

koschwarz
az nem biztos, hogy tényleg fejbe is találtad csak azért mert a célkereszt a fején volt... ebben a játékban elég szép ballisztika is van, egy vacak pisztolytól ne várd pl. 20 méternél távolabbról is tényleg fejbe lõhetsz valakit másrészt meg, van egy páncélzat-értéke az ellenfélnek is (persze pl. az elején található sima bõrdzsekis banditáknak van a legkevesebb), így ne várd, hogy egy lövés kinyírja õket, mint ahogy téged sem fognak gyorsan lelõni, ha lesz egy jobb ruhád.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Van, de nem szeretnéd használni...
Ez az a játék, ahol az NPC-kre pont azok a szabályok érvényesek, mint rád. Ha õk meghalnak az elsõ lövéstõl, akkor Te is.

Megj: egy tiszta fejlövéstõl az alap beállításokkal is meghal bárki, azonnal. Csak el kell találni. Na ez az, ami nem egyszerû...

Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e vmilyen mod, ami normálisabb sebzésrendszert ad a játéknak?
Ezalatt azt értem, hogy ha vkit fejbelövök az egyböl meghaljon ne kelljen 5* meglõni.
Elõre is köszi

\"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától.\" dr.Johnson

killecske
Köszönöm szépen így már mûködik!

<#nezze> OL 2.2 magyarosítás:
A FI csoport magyarításán alapul. Béta, mert a véletlen események nincsenek lefordítva és nincs tesztelve. A játék betöltésénél biztosan tovább lehet jutni vele, kipróbáltam (kilépés nélkül sikerült megmenteni Petruhát az elején). <#vigyor2>

Oblivion Lost 2.2 magyarosítás (béta)

Ja bocs, nem olvastam el rendesen, nincs is meg neked. Ezek szerint letörölték a régi tárhelyrõl.
Feltöltök egy Oblivion Lost 2.2 magyarítást valahová nemsokára.

killecske:

Gondolom az Oblivion Lost 2.2-re akartad felrakni az OL2.1 magyarítást, ami azért nem megy, mert az oblivion_lost.script különbözik a két mod verzióban és ezért ctd-zik.
Ne a telepítõ .bat fájllal rakd fel az OL2.1 magyarítást, hanem másold be a gamedata könyvtárat, de ne hagyd felülírni az eredeti oblivion_lost.script-et. Ezzel csak a véletlen események maradnak angolul a játékban és pár fegyver/lõszer.