S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez egy következetlenség, ami abból fakad, hogy az eredeti Stalkerban (könyv, film) nem volt sugárzás, mivel a Sztrugackij bratyók a 77-ben írták a mûvet, akkor még sehol nem volt Csernobil. Azt csak a játék fejlesztõi rakták bele martketing szempontból, az eladások növelésére; mivel Csernobilt mindenki ismeri.
Lenne nekem is egy kérdésem.
Valaki el tudná mondani, hogy hogyan is kell értelmezni a ShoC befejezõ videóját? Strelok szétlövi a c-consinousness-es tartályokat és egyszer csak egy mezõn fekszik, no sugárzás no csernobil. Most akkor hova lett minden? A tartályok kilövése elvileg csak a nooszféra torzulását szüntette meg, tehát csak az anomáliáknak meg a mutánsoknak kellene eltûnni, hiszen a hologram is megmondta, hogy a '86-os balesethez semmi közük nem volt.

Még1, igérem utolso^^

Felraktam repair meg trader modot.
A problemam az, hogy valami elkepesztoen undorito a celzas, nem fegyverekre gondolok, hanem ha forditom a "fejem" akkor miutan megallitottam az egeret, a kurzor még tovább csuszik és szépen lassan áll meg. Ha hirtelen rantom valamelyik iranyba, akkor loál modon ugy néz ki mintha a lábai között fordulna át a kamera, ez most komoly, hogy modok nelkul ekkora szarfos? Elképesztõen zavaro, foleg ha tobb iranybol lonek és hirtelen szeretnék fordulni, egyszeruen nemtudom ott emgallitani a kurzort ahol akarom. Leszedtem no headbobbing modot, erre nem volt jo. Tudja vki hogy hogyan tudom ezt megoldani? elkepesztoen trágya.

Értem, köszi.

Most elkezdtem Ol mod nélkül. mivel OL moddal pripyat mapen folyamatosan kiobott asztalra. weather miatt elvileg.
viszont igy iszonyat szar a célzás, nem tudtok erre valami modot?

Így van, ha végeztél az erõmû udvarán a teleportokkal, szépen vissza lehet menni az erõmûvön keresztül. Ezzel már meg is mondtam, hogy nem a wish granteres befejezéseket kell választani, hanem a titkos ajtón át és el kell utasítani a c-consinousness ajánlatát.

Még annyi, hogy "Now almost everything can be happened, there's a chance to meet any NPC's on other levels"

Ehhez mit kell tennem?:o Nekem semmi extra nem volt, most megyek Pripyatba. Mikor feltettem modot, uj jatekot kezdtem.

" The mutants are making their ways through pass the Zone in big hordes"
Nemegyszer volt, hogy tolem 1 méterre fordult vissza mutans, vagy állt meg, de sosem jött tovább, lazán kitudtam lõni.

"The mutants are entering places what they aren't entered before, so there's an increased chance to meet them in human-being places"
Ebbõl párat tapasztaltam, de semmi extra nem volt.

"The NPC's can't notice the actor during night if his flashlight is turned off"
Ez is marhaság szerintem ugy ahogy van, nemkicsit észrevesznek és kilõnek a korom sötétben. Valamikor meg fényes nappal tolem 10 méterre setal velem szemben és nem vesz észre.

"The NPC's are falling down when the blowout starts, and they stunned to the ground when it explodes"
Ezt sem tapasztaltam, csak a Priboi storyban.

"If the weather is rainy, then the blowout increases the intensity of the rain"
Ki lehetne valahogy kapcsolni? de ugy alapbol az egész esõt.

Amit még nagyon nem értek, megeszek 1 konzervet, akkor minimum 1 oran at semmi bajom nincs, nem vagyok éhes. Teszem azt, hajnali 1kor megeszek 7et, eloveszem sleeping bagem, rányomok 5 orára, és felkelek delutan pl 6kor?:o, ez mi? ha 1 orara nyomok, akkor neha csak 1 ora, neha meg 3-6-stb, valamikor az 5 ora is rendesen mukodik, ritka.
Azt, hogy a modommal rontottam volna el valamit, nem hiszem, de nem kizárt, feltettem 1.0005 patchet, kicsomagoltam ol2.2, gamedata bemasoltam, átirtam Truera, uj jatekot kezdtem és ennyi.
Bocs, ha hosszu lett.

Azt szeretném kérdezni, hogy Oblivion Lost 2.2 van feltelepitve, vissza tudok majd menni chernobyl NPP-bõl? Mintha ReadMeben lett volna valami ilyesmi, meg hogy teljesen megváltozik AI, ha végigjátszottam játékot. Pl exoskeletonos stalkerek nyomjak majd cordonban. Amit még szeretnék tudni, hogy a Freeplay meglegyen, melyik endinget válasszam?

jetblack
ezer köszönet

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

http://www.webalice.it/requena/game/stalker/stalker_Map_Zone.htm

jetblack
egy kérdésem lenne az agyperzselõnél mi az ajtókód ? mert magyaritások fórumon anno a két halott tudós pda-ját mondták nekem de azokban csak az x laborok kódja van bent én azért megpróbáltam de nem voltak jók help pls elõre is thx

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

hali skacok!
nem akarok belevau,jó az ironsight de ha egy kicsit közelítene az náha jól jönne.pláne mikor a stalkernek nincsen jó felszeralése.bár akkor mi lenne az igalommal?<#conf>
Van olyan mod, ami kikapcsolja az "ironsight" nagyító funkcióját. Csak a távcsövek nagyítanak be célzás közbben, ahogy az normálisan is megy.

Az "ironsight" hatása nekem a Battlefield 1942 egyik konverziójánál tetszik a legjobban. Már nem tudom melyik. Ha célzol, a környezet elmosódik és csak egy "csövön át" látsz élesen. Ott ez segít a célzásban, pontosabb lesz, mint kézbõl lõni...

Szerintem nagyon faszás benne az "ironsight". Cordon "palyan" imadtam legjobban elso gepfegyoval leszedni katonakat. marhafun volt.

Roger6
Fú, az jó, mert soha nem használtam az "ironsight"-ot, mindig csak célkereszttel zúzom, valahogy megszoktam (talán Counter Strike-ból). A guggolás-ról tudtam, hogy segít, csak a közelítésben nem voltam biztos. Köszönöm a segítséget! <#worship>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

koschwarz
és semmiképpen nem jó a call of duty-féle mozgás közben szórjuk az áldást!

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ebben a játékban oda lõsz, ahova célzol és csak a ballisztika (meg a fegyver állapota) befolyásolja, hova találsz. Az "ironsight" nem tesz pontosabbá, csak jobban látod, hova is célzol. Ami segít a talált pontosságában, az a guggolás vagy mély guggolás. Annál kicsit lejjebb veszi a program a szórást...

Roger6
Ha közelítek a fegyverrel, akkor pontosabban lõ, vagy csak nekem segít a célzásban. Én úgy vettem észre, hogy nem számít pontosság terén, hogy közelítesz-e, vagy sem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vass Gábor
Hát azért ahogy én is szoktam nézni hogy miket raknak a gamestarba, hát teljesen igazad van, de azért a guru se egy nagy cuccos, nekem már 2005-óta jár, és eddig alig adtak valamire való játékot.
A 2005-ös év az katasztrófális volt, mert teljesen csak stratégiákat adtak, azok közül is pont a legszarabbakat.

koschwarz
a pc guru mindig is király volt a teljesek terén, míg a gamestar (amit egyébként venni szoktam) sokszor már röhejes, hogy miket tud teljesbe tenni. stalker rulzik!

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Vass Gábor
Ugye, ha nincs meg valakinek az megteheti hogy megveszi március 12.-én a gurut.

Roger6
Az durva...

Vass Gábor
Na csodatörtént lesz teljes játék a stalker a következõ pc guruban.

Értem, hát most elmegyek lefekudni tegnap reggel ota nem aludtam majd este megprobalom, remélem nem lesz szivos. köszi

A flesh megvolt, de ahogy oszlik a video, ott voltak a bloodsuckerek, még az elõtt, hogy visszakaptam volna a vezérlést. Pont ez a gond velük. Lehet, hogy az újabb verziókban már nincs így, de én rendesen megszenvedtem velük, mire sikerült (sok visszatöltés után) úgy elõkészíteni a terepet, hogy túléltem...

Mindegy, Saigat viszem magammal, csak amit nagyon érdekes, hogy barban a trader nem javitja meg, és igencsak ratyi szegényke, amugy mi az oka? még nem, vagy mert vmi szar a modommal?

õõ igen köszi, néztem muvit, nincs anomalia, marhasokat kell neki adni ahogy elnéztem, bar volt aki azt irta h hellen 3 tar akval leszedte... muviban nem jottek bloodsuckerek, egybol osszeesett aztán flesselt

Sanyix
én 2.0-ban és 2.1-ben is kilõttem burert, emellett utána nem találkoztam bloosuckerrel, csak a katonákkal. Azt se tudom hogy lehet az anomália fegyvert használni (nem is próbáltam). Golyó + kézigránát kombó mindig elég volt. Burer nem sokat mozog, simán hozzá lehet vágni 2 f1-et, és csengõ.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az egyebek: gyárilag volt bent talán 1 Bloodsucker, 2 snork, pár poltergeist (láda dobálók), egy pseudogiant, meg legbelül a tûzgömb poltergeist.

Ez kiegészült 3 dwarf-fal, 6-7 zombival, néhány poltergeisttel (azt hiszem négyet lõttem le), meg legbelül a burerrel (egyfajta fõ dwarf). Ezt a korábbi OL-ben csak anomáliával lehetett kivégezni és halála után jött még helyben két bloodsucker. Ha jól tudom, a 2.2-ben már nincs anomália fegyver, így ha van lent burer akkor abba sokat kell belelõni.

Kifele jövet, a felszínen össze lehet futni még 1 vagy 2 bloodsuckerrel, és egy halom csontos patkánnyal. Ha volt közben blowout odafönt, akkor a teljes szörnyhad fent kóricál.

Szerintem pont annyi van benne, amennyi az alapjátékban volt.

Sanyix
Ha nemlennél a freedommal háborúban, akkor meg kb 15 sima kutya, 5 pseudodog, 2 bloodsucker, 4 olyan vízköpõfejû kutyatestû ugrálós valami fog várni mikor visszajössz a vörös erdõbõl, pont a spawnponton. Nekem betöltött, és egy csomóban 2 méterre tõlem az a rohadt sok mutáns... vicces volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

arrol msélj légyszi, hogy x18ba raktak-e bloodsuckereket, azoktol ossze tudom magam szarni, pedig lost villagebe rendszeresen jarok funolni éjjel. illetve még milyen mobokra szamithatok ott?

Sztrelok búvóhelyénél nem lesz semmi meglepõ, kifele a kontrollernek lesznek kis segítõi, így oda érdemes gránátokkal készülni, ha nincs anomáliafegyver (a 2.2-ben ha jól tudom már nincs). Ha van, akkor azt lerakni a megfelelõ ponton.

Az X18 már szivatósabb...

Sehogy. Lelõdözöd az átjárót õrzõket. Visszafelé is. Nem lesz egyszerû, de nem megoldhatatlan. Kell hozzá egy vintar, óvatos mozgás, sok bújkálás. Ne húzd el az idõt nagyon, mert újra jönnek egy idõ után. Elvileg naponta, de nem biztos.

Késõbb leszel igazán bajban, mert a freedom Pripjatyban is ott lesz, meg az oda vezetõ úton is.

Amugy tök vicc, Ol2.2vel jatszok, és nem merek lemenni strelok rejtekhelyére sem x18ba, mod nelkul lementem sima ugy volt, de most hellen jatszok és fosok a mutansoktol meg burertol xD

RiCSi1234
Megprószilom, köszönöm 😊

GTA V (*.*)

2 medkittel atsprintelsz..
de én ezt szeretem: http://stalker.heroesradio.com/Resources/Items/Weapon/Sniper_SGI.jpg

RiCSi1234
A problémám az hogy red forestbe kéne átjutnom, de a freedom frakció kb 50 pontosan (43) emberrel védi a határt és ellenségesek, mert korábban a duty-val léptem szövetségbe.
Akkor még nemtudtam erröl az ellentétröl.
Lehetetlen átmenni igy a határon.
A kérdésem hogy hogy tud-e valaki valami megoldást, vagy hogy hol lehet reputációt növelni a freedommal!?!?!
Segítségeteket elõre is köszönöm!

GTA V (*.*)

Vass Gábor
Hát ja, nekem nem kell hogy fullon menjen, csak az hogy valahogy megmozduljon, és ahogy rájöttem arra hogy szerintem hiányzik az a fálj amit crackeltem.
Azért csinálja azt hogy mikor elindítom akkor ahogy bejön egy ablak és ott azonnal lefagy.

Roger6
Jah, ok, igazad van. Ilyen beállítások mellett persze jó lehet a kisebb teljesítménnyel mûködõ gép is.

Vass Gábor
Ja aha értem, hát akkor kellene egy gépcsere is.

jetblack
kössz a segitséget engem a megtévesztett a térképen a nyíl hogy másik irányba mutat

Sanyix
mert nem ott kell kimenni. A ghost hullája mellett, az egyik kád a ketrecekben ki van törve alul, ott kell leesni, majd a csatornákon kimenni. Lesz ott pár snork, és egy pseudogiant.

bocs a sok poster, de kifelejtettem a -nodistort -nolog

valaki meg tudna nekem mondani, mi az a -r4xx?

ja meg persze neha megakad kb a map felénél egy par masodpercre

nehogy azt hidd, static lighting-medium textura medium object detail-low grass-latotavolsag medium, bár a 25% is lehetne mert lofasz nem latszik kulonbseg...szal persze, nem tul szep a game, de akinek ehhez szokott hozza a szeme annak megfelel 😊
-noprefetch -noshadows

kb 1 perc mig betolt, ahogy elnézegettem tuning gépeken is a youtubeos toltest 20-30mp, annyi akkor nalam siman belefér 😊

Roger6
Hát sztem 512 RAM-al lehet, hogy elindul a game, de hogy mindenre órákat kell várni, az is tuti. Szóval ha 512-d van, akkor miután elindítottad a játékot, menj el fürdeni + vacsizni + igyál egy kávét, hogy fent tudj addig maradni, amíg betölti az elsõ pályát. (Csak megjegyzem, hogy 2 GB-al is néha lassú, ez a játék zabálja a RAM-ot)

jetblack
*sterlok és krugov

jetblack
egy kérdésem lenne csak ott járok hogy nálam van sterlok krugov pendrive-ja meg a x-16-os labor dukumentuma és most ki kell jutni az alagútból de akárhogy ugrálok a létránál nem kapaszkodik fel vki help pls

Vass Gábor
A ram pedig elég 512 kell neki lennie, azon el kéne hogy induljon.

Roger6
Csak érdekességképpen:

Sidorovics papánál a rádióban hallható zene:
Firelake - Dirge for the Planet.ogg