34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • TitaniumRR #32498
    Hát most szomorú vagyok.
    :-)
    A CoD4-et is azért szoktam néha napján elővenni, mert van benne egy chernobyl-os pálya. Már majdnem minden fűszálat ismerek. Ezt szeretném ebben a játékban is megfejelni, de úgy látom várnom kell a soromra. :-)

Köszönöm a válaszodat.
  • SaGa
    Passz. Vagy a W7, vagy a 64 bit...
  • SaGa
    A Vörös Erdő útjain a járművek nagyon erősen sugároznak, ha a közelükbe mész. Egyébként sem érdemes addig arra menni, míg Yantarban nem teljesítetted a feladatot, mert az ott kapott "fülvédő" ad a pszi sugárzás ellen annyi védelmet, hogy a sugárzó lekapcsolásához eljuthass. Pripjatyba még azza sem, amíg aktívak az antennák...

Sugárzás elleni védőruhát talélni lehet, vagy a yantari proftól venni/kiérdemelni, illetve bele kell tolni még az övedbe pár sugárvédő artefactot. A tűzlabda 20 vagy 30 adag védelmet ad darabonként...
    Cserébe hamarabb fáradsz, ami ellen a Holdsugár véd, de akkor meg az áramos cuccok ráznak jobban, ami ellen Battery kell...
  • burjanmate
    Megnéztem ezt az arsenal mod-ot, nagyon bejön (csak azt nem értem, honnan szereztek Colt-okat, meg HK-kat az ukránok). A legutóbbi verzióhoz, ami műxik OL 2.2-vel tudna vki linket adni?
  • TitaniumRR #32494
    Üdvözlet!

Tanácsot kérek:

Szeretnék elzarándokolni, csak úgy brahiból Prypiat-ba egy külön mentés formájában függetlenül az eddigi küldetéseimtől.

Sajnos azonban a vörös erdő határán való átlépéskor sugár fertőzött lettem, mert még a küldetésben nem tartok ott, hogy sugárvédelmi ruhám és gázálarcom legyen.

Hol és kitől tudok ilyen felszerlést soron kívül szerezni a játékban?
  • EK1TEP
    Na betöltött nekem is de ez idő alatt meg is zuhanyoztam!
    Miért tölt ilyen lassan?Vista-n XP-n sec perc alatt betöltött!
  • FoxMurder
    Nem, ez egy kép (ami a Gamespotról van) a Stalker: Oblivion Lost 2003-as béta trailerből. Meg is van a videó a vinyómon: ezen a kocsin mutatták be a Stalker fizikáját, ráesett egy holttest, a kocsi rugózása és a test rongybaba effektje nagyon zsír volt.
  • SaGa
    A 6600-as GT-nek 128 mega volt és azzal is simán ment...
  • burjanmate
    Szerintem 256 videomemória kevés neki. 2 giga ramom, meg Q6600-as procim van, de mostanában több játék is furán viselkedik. Például a css elkezdett szaggatni botokkal...
  • SaGa
    Ez egy mod. Valami White Niva a kulcsszó, amire keresni kell...
  • SaGa
    Tad vissza az 1.0005-öt (újra kell telepíteniO). Anno az 1.0006-ot visszahívta a GSC, mert hibás volt...
  • SaGa
    Viccelsz, NV 6600Gt-bel toltam végig rengetegszer az alapot és a Priboi Story-t. Minden pályán volt pár másodperc tltökézés, de azon kívül semmi. Ami fontos, hogy legyen legalább 2 GB RAM-od. Abban a gépben AMD64 3200-as volt 2 GB DDR1 400-as RAM-mal és semmi gondom nem volt a stalkerrel. 30-35 FPS-t produkált. A pályák egy-egy pontján, ahol töltötte a következő szekciót, mindig volt egy kis megtorpanás (fél-egy másodperc), de ezt a második végigjátszásnál már rögzítettem magamban, így nem zavart...
  • SaGa
    A windows 7 minden olyan eszközhöz rendelkezik driverrel, aminek vistta drivere van, ugyanis ebből a szempontból teljesen egyformák. Olyan szinten, hogy pl az Nvidia driver, amit frissítésként megárahúzott telepítés után, az idén áprilisi gyári NV driver.
  • SaGa
    Windows 7 64 bit alatt megy jól, csak lassú a töltés...
  • burjanmate
    Kéne 1 ZIL posztapokaliptikus tuninggal: páncél, golyóállóüveg, minigun, ilyesmi. Meg jó lenne, ha az ai is tudna vezetni. Addig meg csinálnak mást:

• FoxMurder
    Ez egy kép valamelyik régi bétából. Szerintem nem letölthető, talán majd a Lost Alpha modban lesz valami hasonló jármű.
  • burjanmate
    Az gáz, ha 1 csávó egész nap az égő hordóban áll (élve)?
  • burjanmate
    Kösz, megnézem. A videokarim a hulladék (8600GT, kemény 256 megával, az alapot is alig vitte fullon...) Még 1 kérdés: ezt le lehet tölteni valahol?
  • EK1TEP
    Alap játék meghal az objektumok betöltésénél!
    v1.0006-os patch is fentvan!
  • FoxMurder
    -noprefetch opcióval próbáltad már indítani a játékot?

Ha gyengébb a videókarid és a procid, vagy kevés a ramod, akkor töröld ki a gamedata/levels könyvárat (eltűnik a sok zöldség, és a fakóbb eredeti növényzetet kapod), és kitörölheted a gamedata/shaders könyvtárat is, amivel a sky4ce mod parallax mappingját szünteted meg.

Ha nem fontos a látvány, próbáld ki a light verziót, az kevésbé akad.
  • FoxMurder
    Melyik? Az alapjáték v. moddal együtt? De végülis mindegy, a drivereid még kiforratlanok a Win7-hez. Szerencse kérdése, van akinek műkszik (Saga), van akinek nem.

Nekem az nforce3-as alaplapommal volt ilyen, 2006-os chipset driver volt a legújabb hozzá (a stalker 2007-ben jött ki), és a synchronization-nél mindig lefagyott.
  • burjanmate
    Nah felraktam ezt a super mod pack-et, jónak jó, de akad. Nem szaggat, hanem beakad néhány másodpercre, aztán megy egy darabig, aztán megint beakad. Erre van megoldás? A parallaxot tölti ilyen sokáig, vagy mi?
  • EK1TEP
    Valaki Win7 alatt próbálta már?
    Nekem az objektumok betöltésénél lefagy!
  • SaGa
    Hmmm...

Igazság szerint az SMP-nek nem is nagyon kellene foglalkoznia az alapsztorival. Szerintem. Mire valaki odáig jut, hogy egy ekkora modcsomagot felrak, az alapot már legalább egyszer végigtolta és inkább csak a saját kedve szerint kóborolna kicsit a Zónában...

Lehetne egy olyasmit összedobni, ahol ténylegesen aktív háború folyik az egyes területekért, az OL-ben található blowouttal, szörnyekkel, javítással, miegyébbel, az arsenal fegyvreivel, stb. A fő sztori meg le van ejtve, azt már ismerjük...
  • SaGa
    A supermodpack-ban az is benne van, ha jól láttam...
  • SaGa
    Megnéztem ezt a freeplay modot, nem rossz, csak kicsit kihalt a táj. Felvettem a monolith kereskedőnél az első feladatot (ki kell takarítani a Military Warehouse határvédő táborát. Nos kemény 1 db ellenfél volt. Az odavezető út veszélyesebb, mert a ruha igen gyenge, az 50% sugárvédelem önmagában édes kevés a Red Forest útján mászkáláshoz...

Gyakorlatilag csak azokkal találkoztam, akik az alapjátékban is ott várnak arra, hogy begyalogoljon a Marked One... Pripjatyban volt pár duty meg katona a monolit erők mellett, de azon túl sehol senki...

Ha dolgoznak rajta, még lehet belőle valami. Az azért gáz, hogy némely fegyvernek, meg a küldetéseknek nincs rendes neve vagy leírása, csak a fájl neve jelenik meg, ami hozzá tartozik...

A Red Forest -> Military Warehouse átjáró tényleg olyan elfuserált. Bizonyos távokról olyan, mint egy széles folyó a távolban, de ahogy mozog az ember, látható, hogy szimplán csak nem illesztették össze a mezőket, különböző szinteken vannak a határok...
  • SaGa
    Ez az, ahol kívülről tolják az ajtót befelé és lángol? Mozog a teremben egy lángoló gömb (speciális poltergeist), azt lődd le...
    Mielőtt kimész, nézz körül, van egy emelkedős folyosó, ami mögött egy szobában van némi felszerelés...
  • Hydroceph
    gamedata system fajlban ird at a current_server_entity_version = X et a patchednek megfelelore. asszem 1.0004 =6 es folfele. de nem 100
  • Hydroceph
    Vehicle mod

Sgt_Kellys_Weapon_Pack

Például..
  • Hydroceph
    Nézd végig a 2 muvit.
  • Hydroceph
    Reggelt.
    Kérdésem lenne ABC Infernoval kapcsolatban...
    Feltettem, muxik faszán minden, kivéve egy dolog van, ami nagyontré szerintem, és nem értem az okát...
    Van, hogy elvileg reggel 9 ora van, mégis félhomály. van, hogy hajnali 2 ora, mégsincs koromsötét, ha egy olyan quick saveet toltok vissza, ahol elvileg sotetnek kellett vna lennie, mert hajnal 2-3, de mégsem volt, visszatöltés utan koromsotet van, masodik visszatoltes utan mar nem..stb.
    Ha horror timeot quickloadolok, nincs horrotime, masodik loadra mar az van stb...ez ilyen bénán van megoldva, vagy mi? 1.0005 van fent, és felraktam ABChez a patchet.

Ja meg még1, idiota esot kitudom valahogy venni a jatekbol? baromira idegesit, és lassit.
  • banike
    hello lehet én vagyok a gyökér de x18-asbol hogy lehet kijutni? mert bejutottam megvannak a papirok is de a visszaut zárva mást meg nem látok uggyhogy kene help
    elöre is köszi
  • burjanmate
    Nem akarom nagyon átvariálni. Nincs valami minimális cucc járművekkel meg fegyverekkel?
  • FoxMurder
    Hát ezt passzolom, elég régi mod. Jobban jársz valami új modpackkal, már szinte mindegyikben vannak járművek.
  • burjanmate
    Ok, kösz! Ezt meg lehet csinálni 1.0005-höz?
  • FoxMurder
    Az ai pack már benne van az OL-ben. Az OL2.2 nem befolyásolja a SOC fősztorivonalát.

Egyébként a "for vanilla" a letöltési linkben azt jelenti, hogy ezt csak az alapjátékhoz lehet feltenni.
  • burjanmate
    Kösz! Lehet, h mégis felrakom az OL-t, nem nyúl bele nagyon a történetbe?
  • FoxMurder
    ai pack for vanilla 1.0005
  • burjanmate
    1.0005-höz nincs ilyesmi?
  • FoxMurder
    xStreams AI pack final (1.0004-hez):

ai pack for vanilla 1.0004