34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • DeviloftheHell
    én még mindig a gattlinget siratom benne :D
    de azért jó lett volna ha legalább az AI re vonatkozo részeket teljesen beleteszik sztem sokszor szidták volna még a teremtöt is amikor kettö elteri a figyelmet a másik 3 meg hátulról leszed :D meg hasonlok
  • DeviloftheHell
    egy 20 sal többért
  • DeviloftheHell
    egy 20 sal már 1950xt ét lehet venni de nem szolok bele
  • Blasta
    " vagy mondjuk a föld alatt rámözönlenek vagy ilyesmi... "

fú, én ezt kurvára nem remélem :DDDDDD
  • Blasta
    Attól még jó kis szinfolt lehetett volna ez a "vonatos" közlekedés, ráadásul komolyabb melót sem jelentett volna sztem :)
  • haxoror
    Ahaaa, na majd második végigjátszáskor jól visszamegyek mindenhova!

Reméltem hogy lesz egy olyan patkányinvázió valahol mint az átvezetőben vagy mondjuk a föld alatt rámözönlenek vagy ilyesmi...
  • DJ Skyline
    videó kártya terén én X1650-t akarok majd venni!
  • haxoror
    Nekem nem hiányoztak a járművek mert a pályák elég kicsik, pár artifakttal gyakorlatilag végtelen-sprintet lehet elérni és úgy már pillanatok alatt bárhova el lehet jutni.

Persze 59.9kg-os inventoryval és béna artifaktok választásával tényleg szenvedés.
  • Blasta
    "Egy kissé bonyolultabb egy ilyet megprogramozni, mint egy tipikus lineáris FPS-t."

Persze, hogy bonyolultabb egy ilyet megcsinálni, de ez NEM MENTSÉG!
    (pláne ha a fejlesztési időt figyelmbe vesszük).

Ergo: ha valaki nagyot álmodik, akkor azt csinálja is meg olyanra.

Amúgy sztem egyáltalán nem bugos a játék, én még egyetlen buggal nem találkoztam (kivéve talán mikot felraktam DX9-re és a szél elég bugosan jelent meg, de ez nem tuti, hogy a Xray hibája)
  • obe
    azért a vga-tól csodát ne várj..ez még nem tudja a sm.3-at, tehát full dinamicban nem fogod sosem futtatni..sőt, pl olyan gémet hogy r6 vegas el sem tudod indítani..szerintem nézz más kártya után, sok idén megjelenő game el sem fog indulni!!!..vegyél legalább egy 7600 gt-t, vagy egy x1950 pro-t...elég lenne csak 2 gb ram, a maradék lóvét költsd vga-ra
  • Makee
    Egyre xarabb már a net is az ilyen izék miatt...
  • Voltan
    Egyetértek.

Amúgy számos fórumon összehasonlítgatják a STALKER-t a Half Life 2-vel. Meg hogy "a STALKER milyen bugos már, a HL2 meg nem az"
    Könyörgöm, azért gondolkozzunk már! A HL2 bármilyen szépen össze is van rakva, csak egy "cső" FPS. Egy rakás bug lehetőséget eleve scriptekkel hidalnak át benne, adott helyen adott pontról támadnak az ellenfelek. A STALKER viszont abszolút nyílt világ, odamész, és azt csinálsz, amit akarsz és sokszor tőled függetlenül történnek a dolgok. Egy kissé bonyolultabb egy ilyet megprogramozni, mint egy tipikus lineáris FPS-t.
  • Blasta
    Énis hiányoltam a járműveket, de nem csak azért, mert így nincs meg a saját járgány érzése (saját niva, esetleg felpöckölve, hmmm :DDDD) hanem mert engem nagyon zavar a sok mászkálás ide-oda. Egyszerűen unalmas.
    De ha már a járműveket nem akarták betenni, lett volna egy fasza ötletem a sétálgatás mellőzésére:
    egy sinpárról lenne szó, ami katonai (vagy akármilyen egyéb, akár totál semleges) felügyelet alatt áll, és kellő delláért cserébe (vagy akár arifaktokért, egyebek trédelése) mondjuk elektromos vagy manuális hajtányokon elvittek volna bárhova, persze csak azokra a helyekre, ahol már jártam. Akár valós időben is mehetett volna az utazás, tökmind1.
    Ezzel meglett volna a lehetőség, hogy aki nem akar oda-vissza portyázni a küldetések leadásakor, azoknak lett volna egy alternatíva, ami biztonságosabb és gyorsabb a gyalogos útnál, feltéve ha van mit felajánlani az utazásért cserébe.
  • Voltan
    Bazmeg...
  • zerosdfd
    OFF
    A tuning azt jelenti, hogy a meglévő hardveredet kihajtod. Aki pénzt fizet szgép tuningért az akkora lúzer, hogy olyat még én se láttam. Amiről te beszélsz azt fejlesztésnek hívják.
    ON
    A s.t.a.l.k.e.r. valószínűleg jobban fog futni egy jobb gépen.
    A többi játék is valószínűleg jobban fog futni az új gépeden.
    Ha el nem baszod...
  • koschwarz
  • Jacsó Viktor
    nem érted?nekem jelenleg szaggatt STALKER ezért tuningolom..
    és várom valakinak véleményt ha jo lesz akkor megveszem
    szoval ez STALKERrol van szo!
  • Code92
    ku...vára senkit nem érdekel h. milyen géped lesz ez a stalker topikja és itt mindenki leszarja úgyhogy byebye
  • Jacsó Viktor
    na jo lesz?de olyan fogok venni!vélemény?
  • peter01
    Szerinted kit érdekel itt hogy mien géped lesz...
  • Jacsó Viktor
    jelenleg AMD 3200+,1 GB ram,Ati radeon 9600,80 gb vinyo..
    nyáron fogok tuningolni..
    lesz Amd 5200,4 Gb ram, ati ASUS EAX850XTP 2DHTV 256MB ,200 Gb-os vinyo
    akkor kurva eros lesz gépem,mi???
    amugy jo lesz minden játékra??
    vagy más vGa kell?
  • lammaer
    Dani22: miért utálna bárki is, ha a véleményedet normálisan elő tudod adni - ahogy meg is tetted - nincs azzal semmi gond, legyen bármilyen kritikus is.

Én speciel a járműveket nem hiányoltam, nincs akkora a játék hogy normálisan lehessen használni belőle. A napszakokkal én nem éreztem problémát, nekem már az elég volt hogy sötét van éjjel és hörögnek körülöttem a szörnyek, meg elemlámpával keresgél az ellen - más nekem nem kellett.

Azt hogy a játék nem emelkedik fel a Half Life magasságába, nem értem... a Half Life - akármennyire is jól kidolgozott a sztorija - csak egy lineárisan végigvihető lövölde, ahol az embernek szinte semmi szabadsága nincs. Se a felszerelésed nem választhatod meg, se abban nem dönthetsz hogy merre menjél (mert csak egy út van) és az ellenfelek se viszik tulzásba a gondolkodást.
    Ehhez képest a stalkerben lényegében rajtad állt hogy merre mész, mikor hová állsz be, milyen felszerelést használsz és az AI - bármennyire is tudott hülyeségeket csinálni - igenis alkalmas volt arra hogy kergetőzzünk vele a romos épületekben és speciel engem képes volt meglepni párszor.

Én igazából az RPG jelleget hiányoltam picit, ha már van tárylista, én el tudtam volna képzelni némi tulajdonságlistát/szintlépést is, pláne mivel a sztori messze túlmutat az FPSek szintjén, inkább RPG szinten van. Bár végülis a fegyverekkel egész jól elérték, hogy a végén az ember úgy érezze egyre magasabb szinten van :)
  • koschwarz
    hát nem egyértelmű, mivel minden héten minden listán minimum 1 sims kieg tanyázik az első háromban, sőt inkább több...
  • Code92
    még szép h. lenyomja
  • koschwarz
    ha már enni kell, akkor tényleg szükség lehetett volna az alvásra is...ez egy kicsit engem is zavar

játékmenet: valóban nem forradalmi, hanem "csak" újszerű, az is inkább csak az FPS-ek világában

AI: szerintem a mai viszonylatban még mindig kiemelkedőnek számít. ha belegondolsz, hogy dícsérik pl. a FEAR AI-ját, ami valóban nem volt rossz, de az tulajdonképpen csak a harcra koncentrál, és szerintem ilyen szempontból a stalker is ugyanolyan szinten van, mint a FEAR vagy legutóbb a R6Vegas. viszont itt egyéb cselekvéseket is programozni kellett, nem csak azt, hogy hogy keressen fedezéket, vagy hogy FPS-ekben klasszikus csőszerű pályán hogy kerüljenek az oldaladba, ha értitek mire gondolok...

eladások: a legtöbb országban az eladási listák élén áll, sőt még a sims kiegeket is lenyomja
  • SaGa Jr
    Vannak patkányok, méghozzá kétféle is akad belőlük. Ha egyszer az ember kinyírt mindenkit Dark Valley-ban és lerendezte az ottani labort, majd elpályázott a területről vissza a kezdő terepre, na ezután egyszer érdemes visszalátogatni. Ezen a visszalátogatáson a labort rejtő épületben és környékén nekem hemzsegtek ezek a kis dögök. Nem ellenfelek, mert egy lövés melléjük és fut az egész brigád. De elég szemét módon hajlamosak két csoportra oszlani. Ha az egyiket brigáddal foglalkozol, addig a másik megkerül és hátbatámad. Marha erős a harapásuk.

Plusz ilyen kis patkányokkal Red Forest területén is találkozni, igaz amolyan szellemforma változatban.
  • Code92
    ááá már inkább a vége felé van ha a wish granteres befejézre hajt,
    a red folrest az még téllleg húzós egy kicsit de én a városon egy olyan 10-15 perc alatt átmentem a stalkerekkel és a nagy téren átfutva bementem az erőműbe, az erőmű meghát nem v.mi hosszú rész.
  • Dani 22
    A befejezést a cselekedeteid határozzák meg...Ha a story fő küldetéseit megcsinálod akkor nagy valószínűséggel a jó befejezéet kapod.Bár nem tudom pontosan még nem tartok ott
  • Dani 22
    Hát azért onnan még van hátra bőséggel.Red Forest a Város az erőmű.Nem sztem kb a felénél vagy...
  • 128bit
    Amugy a vége felé járok?
    Na és azt hogy kell hogyha más befejezést akarok ? :)
    És a legfontosab multiban nem toljuk nem tudtok szervert ahova fel lehet menni?
  • Dani 22
    Nah megyek én is játszani picit...Kiírtom a dutykat a bár környékén bosszúból mert ellenem fordultak:)Szemetek most megkapják:)
  • Dani 22
    ehhet a kommentárom a 21900as hozzászólás:)
  • 128bit
    oké értve köszi
  • Dani 22
    a 2es pontnál én is elakadtam vagy 15 percre:)
    Aztán már olyan ideges lettem hogy elkezdtem lövöldözni a tűzgolyóra és így megoldódott a gond!
    Lámlám a labilis idegrendszer is jó néha:)
  • 128bit
    Jah a kezdö szoba sokaknak nemment ! :)
  • haxoror
    A kijárat nem ott van ahova a nyíl mutat hanem ott ahol az a pszichoizé megtámadott a végén, sehova nem kell visszamenni.
  • Dani 22
    Ott ahol utsó kapcsoló volt egy teremben (utána videó is van ha jól emlékszem) onnan kijössz és pár méter után van egy feljáró jobbra (elég nagy) arra kell menni
  • haxoror
    Könnyen! :D

1. nem tudok kimenni a kezdő szobából HELP!!!!
    2. kigyulladt az ajtó és egy tűzgolyó kering nem tudok kimenni HELP!!!
    3. lekapcsoltam az izéket de nem érem el a létrát hol kell kimenni? HELP!!!

Ezeknél akadnak el a legtöbben szal kismilliószor kérdezték már a topikban :)
  • Dani 22
    ott volt ghost hullája?Mert akkor úgy kell csinálni ahogy a stalker kolléga mondta:)
    Jobbra a hullától van egy bemélyedés (olyan medenceféleség)Ott kell leugrani
  • 128bit
    másik irányba kell menni??