S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Melyik dokumenumos rész?CSak mert több is van.
grebber
59,9Kg-ot még tudsz cipelne én mindig fullon voltam a vége fele adtam el csomo artifaktok mert nemhasználtam õket volt amibõl több mint 10db volt.

Next PC upgrade: 2022

Ja és úgy vagyok ennél a résznél, hogy véletlenül eladtam a pajzsomat.És így egybõl lelõnek.Nem tudja valaki hogy hol lehet pajzsot felvenni?Misszión belül.
50kg nál többet lehet egy pár kilóval de egybõl kifárad.Ezzel mit csináljak?CSak mert néha ely néha olyan fajta lõszer van a hulláknál és mindegyik kalibrû lõszerhez kell fegyver.
Ceko
Segítsetek pls elakadtam!

Amikor megkell kereseni egy dokumentumot és elvinni a kocsmáros pasinak.Ott meg is találom a kódokat az ajtókhoz a doksit is csak nem nagyon tudok kijutni!Mit kéne csinálni vagy merre kéne mennem?

Köszi

Asus P5WDH,C2D E6400,2X1Gb Kingmax 800,Nvidia 7600GS,400W FSP,

grebber
Én nekem nem okozott gondot a cuccok cipelése!
Ami volt nálam + mindig eladtam kajából meg volt nálam 8 konzerv azt kész hulláknál úgyis van.

Next PC upgrade: 2022

Nagyon nagy ez a gém.Ami kimondottan tetszik benne az az, hogy rengeteg fegyver van benne és a legtöbbhöz több fajta töltényt is lehet használni.Én most annál a résznél vagyok ahol azt írja feladatnak, hogy "Sneak in to the sarcophagus" ez mit jelent?
Nagyon remelem, mert a barban levo ladaba bepakoltam egy csomo lomot, amit most nem tudok cipelni, de kesobb meg jol johet. Ruhellenem, ha valaki elsajatitana a jo kis Rpg-met, bar loszert meg nem talaltam bele.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

TSL16b
Ahány ember, annyiféle fordítást szeretne. Még Marked One-ügyben sincs egyetértés, egyik azt akarja, hogy hagyjuk úgy, másik Jelöltre fordítaná, a harmadik erre azt mondja, hogy bármit, csak ezt ne. <#csodalk>

Persze a képek csak a lehetõséget mutatják be, írtam is, hogy a szöveg még nem végleges. Egyébként a loner=független tetszik, Marked One-ra még nem találtam igazán megfelelõt (jó lenne megszerezni az eredeti orosz szöveget <#help> ), talán érdemes figyelembe venni, hogy már az angol is fordítás. Tényleg, a többi nyelvet hogy lehet elõcsalni?

Ha elkezdek pakolni egy üres ládába/szerkrénybe valahol, akkor az oda rakott cuccok megmaradnak, vagy esetleg idõvel eltûnnek? Kevés az a 60kg, kész élelmiszer raktár vagyok már, lepakolnék egy adaggal valahová...

oneal1
érdekes, nálam semmi baja....

!Forza Ferrari!

Szevasztok!

Hát ezt már tényleg nem hiszem el... Totál eltûnt a célkeresztem. Ha nincs a kezembe fegyver, akkor látom azt a karikát, de ahogy elõkapok egy stukkert, nincs semmi célkereszt. Kiléptem, visszaléptem nemjó. Options/game - minden célkeresztre való pipa bentvolt, kivettem visszaraktam még mindig nincs célkereszt. Beállítottam, h. mutassa milyen messze nézek a célkeresztel, így a számok alapján nagyjából be tudom lõni, h. hol lehet a közebe, de így nem lehet messzire lõni rendesen csak ha jobb gombal réjuk közelítek de az egy trágya szerintem mert totál pontatlan, elõbb szedtem le õket célkeresztel mint rájuktartva a fegyvert... van ötletetek, esetleg tudjátok mi a console parancs a célkeresztre?

Hatalmas bughalmaz az egész game...
koschwarz
tökjó hogy megvan végre a gamma, megnéztem a bevezetõ animációt, rohangáltam kb. 5 percet a világban, aztán annyi...hogy mikor lesz idõm jáccani vele azt nem tom. elõször szakvizsga...<#rinya><#hehe>

kérdésem viszont: akinek szintén eredeti van meg, mi a tapasztalata, ugyanolyan bugos, mint az elõzetes demók?<#ravasz1>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

em tudom, nekem eleve rajta volt egyen...

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

oneal1
makker...😊

!Forza Ferrari!

Na az viszont kurva jó cucc, nagyon hosszú ideig azt hordtam! <#eljen>

<#idiota><#idiota><#idiota>
Falabu
Itt megtalálod, de letölteni nem lehet😞
a hun

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Megfordult mar a fejedben, hogy valahogy tagold a mondataidat? Pusztan csak az konnyebb ertelmezhetoseg miatt kerdem.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

hogy lehet a kalára hangtompítót rakni???? Mert találtam egyet de még a pisztolyra se tudtam rárakni!!!<#help>

pusztulat1
helló hol tudnám letölteni a hunt köszi csá.

A bandita bazist amugy is erdemes vegig szorozni, mert sok hasznos dolgot lehet talalni arrafele. (Rpg, egzotikus artifactok, miegymas)

Akkor a "szerezd meg a kulcsot Borovtol" kuldetesben szerezheto Duty armort mar emliteni sem merem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha átmész a BAR-ból wild territory-ra akkor elsõ körben 4 db AK távcsövet lehet a mercenaryktól szerezni, késõbb ha újra arra jársz a mercenary-k TRs 301-eket dobnak a hozzávaló nato távcsövekkel. Én 20 távcsõnél hagytam abba a gyûjtögetést 😊

unokatesóm vett 28ezererért még õsszel egy 512-es INNO kártyát. régebben az 1,8 GHZ-es, 512mb RAM-os, 128 mb karis gépükön alig akart elindulni az Oblivion. Az új karival viszont elég jó beállításokkal 50 fps-t produkált, még a legszaggatósabb területeken is. Nekem prociban és ramban jobb a gépem, és az Oblivion tûrhetõen, 20 fps-el fut. Na most akkor az 512-es karival nyílván nálam még jobban megy majd a game, mint náluk, nem?
AK tavcso (hatha valaki nem talalkozott vele):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Bullet fele kuldetest mar talan mindenki ismeri, de a barban egy urgetol is lehet szerezni egy "Kill the traitor" cimut. A kinyirando srec egy tavcsoves AK-val maszkal. A kuldetes nyoman mar nyilvan nincs szuksege ra.

BaLeeX
Ha ki akarsz baszni magaddal vegyél nyugodtan 1600PRO kártyát jó szar késleltetésû 512mb-os ramokkal, ha az neked jó...
Kérdésedre visszatérve a sima 9600-nál gyorsabb lesz az 1600PRO csak az már maga egy butított kártya így nem érdemes szerintem pénzt kiadni rá. Mindenesetre sebességben növekedést így is fogsz tapasztalni.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

n3whous3
Nálam egy érdekesség tapasztalható a játékban: a látótávolság hihetetlenül "szaggatja" a játékmenetet. Tökéletesen megy x látótávloságnál és 1 (!) egység felhúzása a látótávolságon másodperces szaggatásokat eredményez... Amúgy rohadt jó game, a gépigény sztem nem valami oltári magas.

púúúúú

az 256 megás, és nem baj, hogy minden másban jobb, nekem a kicsit olcsóbb 512-es kell. Csak azt kérdezem, hogy mennyire erõsebb, mint a mostani karim, amit írtam...
BaLeeX
X1650XT-t vegyél (PRO-t ne) 30 felett 1-2 ezerbõl lehet kapni. Ennél gyengébbet ne vegyél.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

artschiatwork
Nemtom, rendelt-e vki Collector's Edition-t, én ma kaptam meg 😊

mivel népszerû a topic, itt teszem fel hardweres kérdésemet: (remélem nem baj) Szóval, 29310Ft-os ASUS EAX1600PRO TD 512MB Silent PCI-E mennyivel jobb kártya, mint az én kis Sapphire Radeon 9600 atlantis 256 mb-os vidkarim (ami asszem kb 14ezer ft)? Vagy mennyivel jobb nála bármilyen más 512-es, olcsóbb, 20-30ezer Ft közötti kártya? (Csak azért kérdezem, mert ilyenre gyûjtöm a pénzem. És ne ajánljatok mindenféle menõ 170000ft-os überfaxa videókártyát, csak a kérdésemre válaszoljatok)
erx13
én még az erõmûbe se találtam exoskeletont, pedig ott állítolag van, meg az is elszomorítutt, hogy jo kis gauss riflevel is csak az erõmûbe találkoztam(pedig nagy kedvenc fallout óta 😊 )

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

Ja tényleg az info-árus kimaradt de az kb 20000-bõl megvan.

Jó cuccokat lehet venni DE találni is, fegyvert pl én nem vettem soha, páncélból meg MINDIG lehet jobbat találni/küldetésbõl kapni mint ami a boltban van.

(bár exosceletonnal még nem találkoztam pedig Pripjaty-ban vagyok és Vintar puskát se láttam eddig)

Mi?

Ha a kutya farokra gondolsz az (és az összes többi ilyen lény-szerv gyûjtögetés) általában egy random küldetéshez kell.

Bár asszem Yandarban a proff megvesz minden szervet.

Lehet neha jo cuccokat venni. Meg pl a bar-ban van egy fazon akitol info-t lehet venni 5k korul. (stash locationok, strelok infok stb)
sevendoor
Ezek kellenek vmihez, én találtam már kutyáknál ezt azt, de a boltos nem veszi meg......

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Köszi a segitséget, asszem akkor az artifaktokra fogok hajtani gyûjtögetés cimén, a többi cuccot csak saját használatra spájzolom be.

Ja és igen, a már meglátogatott területeken is felbukkanhatnak újak.

Teljesen véletlen hogy melyik anomália közelében találsz artifaktokat, anomáliákkal sûrûbben ellátott helyeken van hogy tucatszám hevernek sõt a tapasztaltabb ellenségek hullájánál is van néha.
Pár fix artifakt van csak azok viszont nagyon jók (és nagyon ritkák)
Artifaktból sem kell mindet begyûjteni, elég csak a drágábbakat.

Köszi, volt egy olyan érzésem hogy nem éri meg gyûjtögetni és eladni, mert nem lesz mit venni rajta...

Apropó, artifaktok: azt jól látom, hogy ezek random születnek a legváltozatosabb helyeken folyamatosan az egész játék alatt? Szóval hogy nincsenek lefixálva, bárhol/bármikor találhatok ilyesmit még egy kipucolt pályán is, ha visszamegyek?

Forditással egyetértünk, tükörforditásokat én se szoktam erõltetni, azért javasoltam amit irtam.

szerintem

loner = független

Tudom hogy nem azt jelenti de a játékban(!) ennek több értelme van mint a tükörfordításnak

Ak-hoz lõszer a második boltosnál lesz, nem éri meg gyûjtögetni, csak azt vedd el amire tényleg szükséged van.

Az egyetlen kivétel az artifaktok, azok jó sokat érnek, azokat megéri megtartani (végül is pont errõl szól a sztalker élete <#hehe>)

Nekem eddig az egyetlen komolyabb bolti vásárlásom egy SEVA Suit volt 30000-ért de addigra már 250000 pénzem volt pedig nem is hajtottam a meggazdagodásra szal...

loner = én magyányos-ra vagy magányos farkasra forditanám 😊
cordon = kordon, szerintem magyarul is létezõ szó...

loner = magánzó
cordon = kerítés

Biztos hogy MINDENT le kell magyarra fordítani? <#idiota>

Viszonylag az elején vagyok a játéknak, az érdekelne, mennyire érdemes szórakozni az ellenségtõl elszedhetõ fegyverek eladásával - van értelme pénzt gyûjteni, lehet valami hasznos dologra költeni (az elsõ boltosnál semmi érdekes nincsÖ? Rengeteg AK van a hulláknál a környéken, a lõszert kiszedtem mindbõl, de nincs nagy kedvem visszagyalogolni a kezdõhelyre, ha nem tudom mire elkölteni a pénzt. Még lõszer sincs a boltosnál... 😞

-irreális fegyvertûzerõ (a maroklõfegyverek alkalmatlanok a játékban...mintha meggymagot lõdöznének...vagy légpisztolyok lennének...)

Ha összejön a fejlövés akkor az instant halál.
Az más kérdés hogy többnyire nem jön össze mert a pisztolyok messzire pontatlanok, pont mint a valódi életben.

Késõbb rengeteg lesz, nem tudom mihez van kötve a megjelenésük de egy idõ után már hatossával jönnek! <#csodalk>

Mondjuk és soha nem találtam egyiknél sem a farkát lol viszont bloodsucker csápból már van kettõ is! <#zavart1>

<#hehe>