34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • 128bit
    a visszaszámlálás mar nem megy
    A nyil után mentem az arra mutatottt amerröl bejöttem a terembe itt nemtok felmászni
  • Dani 22
    Bakker ti hogyan emlékeztek kapásból ilyenekre én már totál kavarom a helyeket:)
    Főleg a földalatti részeket:)
  • haxoror
    Én a középső egérgombra raktam a Health-et, sokkal könnyebb volt után az élet!
  • Dani 22
    kicsit pontosíts légyszi!Megy közben visszaszámlálás?
  • haxoror
    Nem kell visszamenni a legelejére, Ghost hullája mellet jobbra a sarokban be van omolva a padló, ott kell leugrani :)
  • haxoror
    Ja, én is láttam párszor patkány tetemeket de élőt sehol, lehet hogy végül kihagyták őket a játékból :(
  • Dani 22
    Nah így a végére engedjetek meg azért egy kritikát is!
    Mielőtt félreértene bárki is leszögezem tetszik a játék és párszor tuti végigjátszon, de:
    Most így elnézegettem néhány STALKER-es oldalra, és azért azt be kell látni hogy abból amit megígértek igen keveset tartottak be.
    1.Először is ott volt az ígért forradalmi AI...Ez nem sikerült...Hogy 200féle mutató alapján dönti majd el a karakter hogy hogyan viszonyul hozzánk...

2.A járművek hiánya...Pedig szetem valóban érdekes színt vitt volna a játékba...

3.gyakorlatilag felesleges munka volt (bár kétségtelenül szép) a napszakok váltakozása.Hiszen azon kívül hogy pár lény sűrűbben fordul elő olyankor nem sok szerepe van.Nem tették bele a játékba az alvást sem
    ami úgyszintés érdekesebb játékmenetet eredményezett volna.

4.Ígéret volt a cooperatív játékmódra is...Nincs mégsem

5.Egyes kasztokat teljesen kihagytak (vagy még én nem találkoztam velük) de pl azokkal a törpékkel sem találkoztam...

ennyi ami így hirtelen eszembe jut...Amit kicsit nehezményezek az az hogy a játékmegjelenést szinte mindíg ezen pontok egyikére hivatkozva tolták el aztán végülis nem jutottak vele sokra...
    Szerintem a játék ezek nélkül is bőven az átlag felett teljesít de ami Half-life magasságokba emelné a gamét azok sajnos ezekkel a hiányokkal elvesztek szerintem.És azért az is igaz hogy bárcsak mindíg ilyen szintű játékot kapnánk a kezünk közé.Csak tényleg a látottak alapján kicsit megkérdőjelezem ezt az irgalmatlan fejlesztési időt is amit rá szántak (bár nem vagyok játékfejlesztő annyira nem értek hozzá).Igazából vettek egy nyertes sztorit (a környezet és a történelmi háttér kidolgozása talán az eddigi legprofibb amit játékban láttam) és egy újszerű (de nem forradalmi!!) játékmenetet és ebből lett a S.T.A.L.K.E.R.
    És most tudom ezért sokan utálni fognak itt de kimondom...Azért ez a sok hercehurca nagyon jót tett a játéknak és szerintem az eladásoknak is (bár nem ismerek eladási adatokat).Így sokunk megfeledkezett arról mik is voltak az ígéretek.Mert ugye lehet velem vitatkozni valaki mondjon valami forradalmi újítást amivel itt találkozott először.Pedig az ígéretekben egy forradalmi játékról hallottunk, de "csupán" egy profin öszerakott játékkal találkoztunk végül is...
    Na de nem akarok tovább negatívoskodni...De azért remélem már dolgoznak a S.T.A.L.K.E.R 2-n (már legalább 4 éve)

Így végszóként ha elhiszitek tényleg nagyon tetszik a játék és magával ragadott de akkor is ott van a mondat végén az a DE szócska...Legalábbis nekem...

Jó játékot mindekinek...ÁMEN
  • 128bit
    Sziasztok
    Segitsetek!
    Nem tom gondolom a vége fele tarthatok, ott mikor egy nagy teremben a föld alatt van 1 gép és lépcsön kell felmenni több kapcsolot kell bekapcsolni ,utána meg vissza kell menni amerröl jöttem a liftaknához és itt nem tok felugrani a létrán ahol le ereszkedtem!!Arra kell menni vagy mivan?
    Remélem valaki érti hogy hol járok és tud segiteni!:)
    Köszi
  • Zsoldos
    Mar a strelok fele megnovelt pontossagu ak is "tul pontos", amit az elejen megkapsz. kb 2 golyo / ellenfel kozepes tavrol is. Kesobb a german puska meg szinten halalpontos.

Amugy a sima ak-val is jokat lehet vadaszni ha nem futas/ugras kozben lo az ember :)
  • Dakkon
    healo=health gomb(alapértelmezettként: ő,ú)
  • Dakkon
    nekem, ehhez a részhez oda kellett hívnom az öcsémet, h nyomogassa a "healo"-os 2 gombot, míg én közben váltogattam a fegyvereket, emrt persze nem volt nálam rendes lőszer, csak minden puskában 1 tár.... hehe. izgi volt! :D
  • Dani 22
    http://stalker.hardwired.hu/ssstalker_fegyver_fn20002.jpg
    Ilyen pusit merre találni?
  • tpM
    Énis vadásznék... de amig nem tudom moddolni az 1.0001et addig nem kezdek uj játékot :) Elegem volt a beakadó pontatlan gyenge AK-ból :\
  • Dani 22
    Jah meg az is teszett hogy egyszer lesebeztem egyet annyira hogy már csak csoszogott fogta belét és csak próbált elmenekülni előlem...Az tetszett
    Hagytam csoszogni picit aztán tarkón lőttem:)
  • Dani 22
    Ja így már vágom okés:)Ja mondjuk erőben biztos jobb de ilyen még nem tudott megsebezni de az a nyamvadék blodsucker valahogyan állandóan belémmart egyet:)Bár amióta megvan az a jó pusi...Az a GP 35 vagy miajóélet...Azóta kimondottan szeretek rájuk vadászni:)
  • tpM
    A PDA-s enciklopédiában bennevan: Pseudogiant :) X nemtomhányas laborban is van. Itt van róla 1 jutyub vid :)
  • Dani 22
    Tényleg!Az egyik átvezető animban volt valami patkányféle izé meg valami olyasféle tetemet láttam valamelyik laborban is, de élő példánnyal nem találkoztam...Benne van egyáltalán a játékban?Mondjuk szerintem benne kell legyen mert amikor mentem kikapcsolni azt a brain...izét akkor odavetítette elém egy párszor:)Mondjuk az is milyen már.Először csak figyeltem mik azok az izék amik így néha megjelennek de aztán rájöttem hogy nem sebeznek...De erre ráment pár skúlóm:)
  • Dani 22
    Az mi a here?
    Én nem nagyon emlékszem melyik az...Annyi hely meg nyavajás dög van hogy már elvesztem...De tényleg tisztelem azokat akik egy ilyen kérdésre rávágják a választ...Mondjuk ha tőlem megkérdeznék pár cuccomat hol szereztem szerintem nem tudnám megmondani
    Kivéve persze pár fontos momentumot
  • tpM
    ááá azok a csápos izék... bloodsuckerek azok semmik pl 1 pseudogiant-hez képest :)
  • Dani 22
    Na ja azoktól besz**tam Én is hirtelen, de hál isennek nem annyira komoly ellenfelek inkább a hangjuk undorító...De lesz később jobb is majd amikor hatosával gyünnek ilyenkor ez a megoldás
    Bár engem speciel jobban idegesítettek azok a csáposszájú izék amik láthatatlanok is lehetnek...Főleg ha mozognak..Tényleg valaki lőtt már le riohanó olyat?Mert k**va gyorsan futnak.Én inkább megvártam amíg közeljönnek aztán egy shotgun megtette a hatását...
  • Dani 22
    Ja mondjuk közbe beugrott hogy nem is ott vagy ahol én mondtam, hanem a bártók keletre lévő pályarészen...Ahol a közelben van valami rohadt nagy romos épulet amit meg kell tisztítani...aztán meg a labor asszem ott van attól a helytől kicsit délre...
    Tényleg ha már itt tartunk nem tudja valaki hogy abban a nagy romos épuletben volt egy szoba ahol egy csóka van viszont minden szekrény meg fiók be van zárva!ki lehet azokat nyitni?Mert én kulcsot nem találtam...
    Mondjuk ez is tipikus játékdolog...Az agyontuningolt Exorucit átviszi a skúló de a mezei fából készült fiókkal képtelen elbánni...
    Szeretem ezeket...Na de nem sírok ettől még faxa a game:)
  • tpM
    Arra készülj, hogy majd csak úgy előjön a semmiből 2 snork :/
  • Dani 22
    Én meg most hogy már harcban állok a Dutysokkal asszem visszanézek a bár környékére...Már amikor először jártam arra akkor ismegfordult a fejemben hogy le kéne rendezni őket...
    Mert örök igazság a játékokban ha valaki azt mondja neked hogy HELLO MY FRIEND na azt kell azonnal fejbelőni
    De azt sem vágom miért haragszanak rám a Dutysok bár szerintem ahhoz lehet köze hogy jóban vagyok a Freedomosokkal.Mert én egy darabot nem lőttem le közülük azt mégis nekemugrottak...
    Na de sebaj most megyek azt éjszakai bosszút állok
  • Dani 22
    Egyébként lehet csak Én sírok érte de ebben a játékban milyen helyesen mutatna egy cooperative mód nem?Milyen poén lenne az elejétől kezdve végigmenni valakivel?
    És mondjuk talán a játék struktúrája is engedné...
  • Dani 22
    EHE ja tényleg...De azért vigyázz lennt lesznek érdekes dolgok
  • Broafka
    ööö, nem! az egy másik! ott egy fegyvert kellett megszerezni, a föld alatt volt szintén! :)

de már megvan! köszi amúgy! :)
  • Broafka
    lol, én sem bolondulok már meg!

csak be kellett menni az épületbe és egy lejárón lemenni! :D
  • Dani 22
    jah akkor TE most a Bártól nyugatra lévő pályaudvaron vagy?
  • Dani 22
    Várj egy percet igyekszem visszaemlékezni pontosan mi volt ott..pill
  • darki81
    hopsz XD
    hát ez nem ugy sikerült :D
  • Dani 22
    Én most annál a rohanós visszaszámlálós résznél vagyok és csak megerősíteni tudom amit egy fórumozó korábban írt...Én is sokszor emlegettem a fejlesztők családtagjait
    Egyébként tényleg jó rész csak annyira nem illik bele a játék addigi menetébe...Én speciel szerettem megtervezni mit fogok csinálni illetve hogyan veszek be egy bázist..,Aztán hullaátkutatás meg ilyenek.
    Na ez itt teljességgel lehetetlen...Ezért szerintem nem illik bele a játékba bár kétségtelenül izgalamas...
  • Broafka
    x18? x16? ezek mit jelentenek? :D

mondom kb ott vagyok, hogy Bullet nevű Dutynak segíteni kellett megmenteni a társát, aztán volt előrébb egy nagy épület azt szinte teljesen ki kellett írtani, aztán meg irány vissza és valami laborba kéne bejutni, de semmilyen bejáratot nem találok :-/

(lehetséges hogy a föld alatt van?)
  • wantonly
    Valaki csinált Duty-s küldiket?

Van egy olyan mellékküldetés, hogy "Neutralize the bandit.(Poker)" Az Agropom-ot mutatja a térképen. Odamegyek, az összes banditát kiirtom. Mutatja a kis nyíl menjek le csatornába, ok lemegyek. Mutatja, hogy jó helyen vagyok. Kinyírok az egész csatornában mindenkit és ott állok a helyen amit mutat és semmi sem történik... Nincs ott semmi. Már gondoltam rá, hogy esetleg felettem vagy alattam lehet valami, de nem.

Nem szeretném, hogy failed legyen eddig az összeset meg tudtam csinálni.
  • Dani 22
    2 labor van X18 és x16 ha jól emléxem
  • Dani 22
    Szevasztok!

Azért nem tudom feltunt e valakinek hogy már a játék első pillanatában elrejtették a kommunizmus eszményét!!
    Ha nem fogadod el amit mondanak nem jutsz sehova!!
    Ez a helyzet itt is ha nem fogadod el amit a Trader kínál már el sem indulhatsz
  • Broafka
    nem tudom hány laboros rész van, de ha csak egy, akkor hogy tudok bejutni a laborba? a cél egy nagy daruhoz mutat, de nincs ott semmi, csak valami savas nyálka izé...
  • Sir IvanHoe
    A sarga egboltra a FAQ-ba irt dolog valoban segit. Csak eppen amikor atkapcsolom window modba akkor az fps-em kb 70%-al csokken ami mar a jatszhatosag rovasara megy.Nincs mas megoldas?
  • tpM
    Hát nekem a tört vitality-s van. Felrakod a gamet akkor nem kell az 1.0-s crack hanem 1.0001 patchtelepítés s itt van az 1.0001 crack

De modolni még mindig nem tudom :\ Kicsomizom a gamedata0-t 1 gamedata mappába nem csinálok vele semmit, de az ASUS Rock Solid logo után kilép. Átnevezem a gamedata mappát akkor meg ugyebár a gamedata0-t használja és müxik :(
  • Cream78
    Thx a segítséget!
  • haxoror
    Nincs szar teleport, nézz jobban körül.