34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Phoenix007
    Tényleg, az exo-ról valaki dobjon már be egy screenshotot!
  • DeviloftheHell
    azon gondolkozom hogy létrehozok magamnak egy páncélt ami teljesen az én igényeim szerint lenne értékelve exopáncélból és azt tuti nem használná a gép és fegyvert is :D
  • DeviloftheHell
    de komolyan nem tudom mi a fenével lött soul artifact 60% os bulletprof max élet és igy szedett le
  • barmi
    ok, akkor ha hazamegyek bezúzom azokat is és már csak a besznékelést kell megoldanom :DD
  • haxoror
    4-5 maximum, nem nehéz
  • barmi
    Abba az irányba még sohasem jártam viszont az előző területeket már ismerem mint a tenyermet
  • barmi
    Pripyat-ban a dekódolót nehéz lsz negszerezni? Sok enemy van??
  • haxoror
    Az a buszos engem is megszopatott, fogalmam sincs honnan kerül elő...
  • DeviloftheHell
    headshot az egyedüli jó az exoskeleton ellen ha nincs vmi erös fegyvered vagy nem tudsz mesterlövészkedni messzröl mert közelröl elöbb lö le téged akármiylen fegyverrel mint te öt
  • barmi
    Nem, rosszul mondom :) A dokival való tali után Strelok búvóhelyéről kifelé jövet gyűlt meg velük a bajom :)) Volt jópár porszívósruház bulldoser :D Ledaráltam mindet
  • DeviloftheHell
    brain sorcher után vki vissza ment még a barba? mert sztem nem :D

na eljutottam a városba jön egy csapat stalker exoskeletonban tetöröl házakból lönek nem tudom hogy melyik nép lödöz de a fene egye meg öket leszedem nagynehezen mindet erre egy busz mögül kijön egy exos monolith de nem tudom mi a fenével lött de egy sorozattal kinyirt max életerö exo 60% os bulletprofjával na ezen kicsit besokaltam :D öö látott már vki monolith katonát ft 200 ast használni???
  • barmi
    Ea az Exo cucc az amelyiken porszívócsövek vannak és az arcukon is páncél pofavédő van? azokkal meggyült a bajom az agyturkálógép után
  • Code92
    jah az igazi vefejezéshez elvileg pripyat-ból a a hotelból el kell csórni v.mi dekódert, nah mármost nekem pripyat-ban nem volt semmi erre vonatkozó jelöléás se as térképen sem a pda-ban nem volt ehhez kapcsolódó task azt akarom kérdezni h. arra magamtól kéne rátaláljak, vagy v.mit elrontottam volna???
  • Code92
    áá sztem az állati jó rész volt ilyen kéne minden játékba előtted katonák mögötted dettó katonák fölötted heli , ideőre megy eljutottál oda ahva senki sem szívesen megy el, olyan volt mint egy akciófilm:D elsőre sikerült aztán visszatöltöttem és megcsináltam még1szer eszméletlen hangulatos az a befutás az erőműbe
  • Brolly28
    én olyat már az erőműben találtam 1 ládában
  • Blasta
    Gyanítom Exo-t olyan melléküldiknél lehet kapni esetleg, amit a Duty-sok adnak (vagy a Freedom :D)
    Nem?
  • Brolly28
    hát ien nincs
    csak mentem előre és annál a wish izénél voltam erre a rich befejezés jön de én nem ezt akartam:C:C:C:C
  • el Boogie
    Csatlakoznék lammaer kollégához.
  • el Boogie
    Akkor túl gyorsan rohantál végig a játékon szerintem. Csak a "főszálat" vihetted végig, a zsírosabb cuccokat a "mellék" küldikben találod. Meg egy picit figyelmetlen lehettél, szerintem.
  • lammaer
    Exot én se találtam, bár nem is kerestem. SEVAt vehetsz Yantarban a bunkerben a dokitól ha már kikapcsoltad a zombicsináló gépet. Mellesleg a Seva rosszabb mint a zöld munkaruha, szóval nem éri meg nagyon...
  • lammaer
    Barmi: a számzáras ajtók többsége sztem kamu. Amihez van dekódered, arról úgyis tudod hogy kinyitható, a többi az csak körités ahogy egy tanult kolléga nem is olyan rég irta. Legalábbis szerintem.
  • killecske
    Már egyszer végigvittem de nem találtam meg pl:Exoskeleton ruhát vagy Military Armored Suit vagy SEVA Suit. ezeket hol lehet megtalálni???
  • lammaer
    Sztem olvasgass picit vissza, jópár ilyen komment volt nem is olyan rég. Kezdetben az AK a jó, majd ha eljutsz az agropomos küldibe a Strelok bunkerbe, ott lesz egy fejlesztett AK, aztán a bár után a Wild Territoryban találhatsz távcsöves fegyvereket stb stb.
    Pontosan leirni elég gázos, sok múlhat a véletlenen is...
  • lammaer
    Szerintem a kolléga a vég-végjátékról beszél, ha nem mész be a beszélő kőhöz hanem tövábbmész,. mert kiváncsi vagy rá hogy milyen csernobil a robbanás után.

Amiről te beszéls az még az erőműbe befelé vezető út, ami mellesleg szerintem a leggörényebb része a játéknak. Előtted ellenség (monolitosok), mögötted ellenség (Military), helikopterek lőnek rád és még időre is megy. Szerintem az összes developer jelenleg a p*csában ül és mindegyik anyja a Rákóczi téren dolgozik, annyit emlegettem őket :)
    Csodálkozom is hogy én a kivánsággépnél nem a "minden developer dögöljön meg" videót kaptam - olyan volt ott a lelkiállapotom :)
  • el Boogie
  • el Boogie
    A kérdésedből ítélve az elején tarthatsz. Menj csak tovább, lesz majd jobb fegyver, ruha, s mi sze- szájnak ingere
  • el Boogie
    Jóvanna, segíteni emberi dolog, nem? A Pretorianson nincs fönt példának okádék...
  • Code92
    csövek??? én ementem a kerítésnél és asszem 2 heliokopter üldözött és lőtt rám meg voltak katonák akik mellett elfutottam( volt 2 endurance növelő kavicsom)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    és még bent 3-4 folyosó volt aztán a bizonyíos beszélő kavics
  • killecske
    Hy

Vki leírná, hogy hol lehet jobb ruhákat és esetleg vmi jobb fegyvert vagy kiegészitött találni???
  • el Boogie
    Nem hiszem hogy különesebb problémád lenne, ha eddig ment...
  • Japep
    Jó játék...tegnap láttam, hogy a magyarítása 70% volt, ma 82%...ha jól emlékszem...szerintetek mikorra lesz kész ? :D
  • zolo
    "A crash has been detected by BugTrap" hibaüzenettel ma már harmadszorra fagyott le a játék.Eddig másfél hét alatt egyszer se produkált ilyet a játék , most hirtelen mitől csinálja ezt?
    (Patch nincs felrakva, mert mire észbekaptam, tesómár sokat játszott a játékkal, és nem akarja újrakezdeni :(( )
  • barmi
    Tegnap este vettem észre hogy Veteranon tolom az elejétöl :DD Nem értettem miért haladok ilyen nehézkesen :DD Már nem sok van ezért valószinü igy tolom a végéig bár lehet hogy a végén nem lesz sétagalopp....
  • barmi
    © PedroOne
    Nem kell felmászni a létrára! ott ahol már nem tudtál továbbmenni és volt valami nagy dög is amit likvidálni kellett szoval ott megfordultál és elnidultál vissza a létra felé. Na arra nem kell menni hanem ott ahol a nagy dög volt a legutolso helységben van egy ürg a padlón és ott le tudsz menni a csatornába
  • koschwarz
    innen érdemes kezdeni

de a lényege annyi, ha valaki plusz fps-eket akar kicsikarni, a látvány megtartása mellett (csak a lényegesebbek közül):

-vision distance: 50% bőven elég, e fölött már nincs gyakorlatilag észrevehető különbség, viszont jelentősen kevesebbet fog swappolni. sőt, akár még a 25% is elmegy, és szinte semmivel nem látsz kevesebbet. csekkoljátok:

100%

50%

25%

0%

-object detail: ha ezt állítjátok, gyakorlatilag csak a fák növényzete változik. 50%-ra állítva nekem még teljesen realisztikusnak tűnnek a fák.

-grass density: 50% szintén teljesen elfogadható megoldás, és sokat számít teljesítményben a fű megjelenítése:

100%

50%

0%

-textúraminőség: szerintem gyengébb gépen még az 50% is elfogadható látványt ad, de talán a 75% szebb

textúrák

-sun és grass shadow: ez eleve csak erős gépeken ajánlott, mindenki belátása szerint állítsa (ha éppen nem static lighningon van)

-lightning distance: a játékban lévő fényforrások láthatósági távolságát ("visibility distance") lehet állítani, lejjebb véve sincs látványban észrevehető különbség, viszont gépteljesítményt tudsz megtakarítani.

-npc flashlights: ezt érdemes legalább a minimálisra beállítani, mivel így könnyebb az ellenfeleket egyáltalán észrevenni, ez fontos taktikai előny nyilván.
  • barmi
    Sziasztok! megkaptam a proftol a dekóderes küldetést végre :) Viszont találtam red forestben néhány számzáras ajtót amihez nincs kódom. ha megszerzem a dekódolót és visszamegyek redforestbe ki tudom majd nyitni vele ezeket az ajtókat? Az egyik ilyen ajtó pl ott van ahol az erdőböl egy résen keresztül lehet bejutni az agyturkálógéphez vezető utra és ott ahogy átmegyek a kerítésen bal kéz felöl fölöttem van egy sniper és ott van egy számkódos ajtó. Érdemes oda visszamenni ha megvan a dekodolo vagy hagyjam inkább a bánatba?
  • SaGa Jr
    Patch fenn van?
    Ha nincs tedd fel és kezdd előlről a játékot (merthogy a mentéseidet elfelejtheted).

Ha fenn van és a probléma még fennáll, akkor lehet hogy az alap verzióddal van valami gubanc.

Ha netán használsz crack-et, mert nem akarsz DVD-t benn tartani a gépben, akkor a crack is lehet ám hibás. A korai crack-ek produkáltak állítólag érdekes problémákat a játék során. Az is problémaforrás lehet, ha warez változattal nyomulsz és a crack korai változat, netán nem egyezik a warezt kreáló brigád crack-jével. Ezzel is voltak problémák és nagy anyázások.
  • Nagydög
    Ha nem tudnek eltalalni egy epuletet sem(belulrol!!), en is ugy gondolnam.
  • dante3
    Itt elég sok hasonló képet találhatsz!
  • el Boogie
    nézz fel pl a pripyat.com-ra. Dögivel van hasonló