34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa Jr #22434 Egy szóval nem mondtam/írtam, hogy bugmentes a progi. :-)
Sajna van benne, de zavaróakkal, amik tényleg problémát jelentettek volna, én nem találkoztam. Érdekességek voltak persze, mint például a falba beakadó ellenfelek hullái, a látszólag eltűnő hullák, akikneh a hült helyéhez odalépve ugyanúgy lehet a fosztogatást csinálni, hogy aztán újra megjelenjen a hulla. Elsősorban grafikai bugok vannak szerintem, de ezt én betudom a gyengécske 6600GT-mnek, meg a szokásos hibáknak amiket manapság megejtenek a programozók.
Respawn-al sem találkoztam oylan formában amit te kifogásoltál. Mindig egy bizonyos helyen jöttek be az ellenfelek a pályára. Volt hogy ott várakoztam kicsit bentebb és láttam ahogy szép csoportosan jönnek befelé kéz a kézben a katonák és banditák a stalkerekkel. Aztán ahogy átjöttek a határt jelző kapun azonnal egymásnak estek és gyilkolták egymást. :)
Én meg boldogan mentem hullafosztani. -
#22433 :D -
virs lee #22432 Inkább helyesen írni tanulnál meg. -
Jacsó Viktor #22431 Red forest-ben tartok és rengeteg monolith-ok vannak,de kurvára erősek mert van neki RPG,Ak-47 meg sokféle és ki is birtam ..
szoval elkell menni valahová valami Agy központot kikell kapcsolni ,de elobb bunkerben lévő controlokat kell kikapcsolni..
és elég elátkozott hely,ijedtős hely!mert szellemek járkálnak összevissza..ők közel jönnek oszt eltűnnek ,de nem bántanak..
amugy monolith báratja a zombik!mert észre vettem hogy monolith katona mellett volt zombi és nem harcolnak egymás..szoval ez a hely tele van sugár..nagyon sugár veszélyes!
jah meg voltam Freedom bázisában..megkeresni bulldog 6 azaz gránátvető..de nem találtam meg
de véletlenul megöltem a Freedom cookát aki részegen ül..és támadnak freedomok de hálistenek hogy kinyirtam egész frredomot és 15 perc mulva még egyedul vagyok Freedom bázisában..szoltam Dutynak. és támadnak..ugyis uresen vannak freedomok..
késobb megláttam Freedom és Monolith csatát is!utána elmentem Red forestre (elátkozott helyre!)
Rangom magas!expert és 4.dik lettem! -
#22430 Köszönöm igy már kezdem megérteni a dolgok állását. De nem tagadhatod te sem hogy sok a bug sajnos. -
SaGa Jr #22429 Gránát sok szart nem ér az erősen páncélozott célpontok ellen. Ha meg sokan vannak kis területen, akkor max egy részük fog károsodni, mert egyszerűen lefogják a sebzést a többiek.
Falon te is át tudsz lőni. Csak használj páncéltörő lőszert és leglább károsítani is fogja a célpontot a fal túloldalán. Sima lőszerek közül is képes erre a kunsztra némelyik. Ajtókon keresztül és falon keresztül is nyírtam már ki ellenfeleket nem egyszer (különösen Garbage-ban a gyártelepen banditákat, de a laborokban is bejött a dolog párszor).
A falon átlátás zavaró lehet, valóban. Ha feltekered a hangerőt, akkor lehet hallani amikor mozgás van a túloldalon vagy a közeledben. Nem feltétlenül látnak, de hallhatnak simán az ellenfelek, akárcsak te őket. Nem reménytelen a dolog hidd el.
Halhatatlan célpontokkal sem találkoztam még. Vannak amiket nehéz kinyírni, van akiken artifact növeli atúlélési esélyt. De 2-3 fejlövésbe mindenki belepusztult eddig, kivétel nélkül.
A késelést sem bírja sokáig senki, csak nehéz vele eltalálni a célpontokat. Sima mutáns állatok ellen egyetlen fejre irányzott vágás elégséges. Bloodsuckernek elég egy pontos szúrás vagy 2-3 vágás elegendő volt mindig. Snork egy fejre vágásba belepusztul, de 2-3 testre irányzott is lerendezi a problémát. A legkeményebbek és legszívósabbak a zombified exo páncélos katonák, illetve artifact hurcibáló zombik. De őket is fel lehet szecskázni.
Az egész csak annak kérdése, hogy kire mivel támadsz. Bizonyos ellenfeleknek nagy az ellenállása lövedékek ellen, mások jobban bírják a robbanást, van akik a vágásokkal szemben hatékonyabb védelemmel rendelkeznek, stb. -
Gibor #22428 Én arra lennék kiváncsi neme akarna vlaki rajtam segíteni..... -
#22427 arra meg mi nem htx -
saiyanjin #22426 Crysis re leszek még kíváncsi, bár bocsi ez nem idevág. -
saiyanjin #22425 Jah Metro 2033- Stalker motor más sztorival...reméljük nem lesz bugos.
Elkezdődnek a bőrlehúzások :) -
saiyanjin #22424 Jah és visszatérve nem a készítők ölték bele a pénzt...Hanem a szponzorok.És álltalában ők követelik a szerződésben leírt profitot elsőkézben.Szerintem a fejlesztőknek annyi pénzük nem volt hogy gyalog hazamenjenek:) -
SaGa Jr #22423 Akkor mehetsz be, amikor visszajöttél a Wild Territory-n túlról a laborból (ahonnan megszerezted Ghost cuccát). Na ekkor elejti az inft a bár tulaja, hogy a duty főnöke látni szeretne és beszélni akar veled. Ezt megelőzően semmiképpen nem lehet bejutni, még akkor sem ha véletlenül kapsz egy duty küldetést hogy nyírj ki valakit, a pénzért meg a főnökhöz kéne menni.
Ha nincs közvetlen meghívás, az őr nem fog átengedni. -
saiyanjin #22422 Hát igen, de ha a befektetők követelik a szerződésben leírtakat vagy a pénzüket nincs mese ki kell adni...Erre én álltalában azt mondom nagy fába vágták a fejszéjüket.Félre ne értsetek szeretem a gamét, a csapatot, a termonuklearitást, de ez nem idegen láttunk már ilyet sokszor.lásd Neverwinter Nights 2.Egyszerűen a játékipar így is tud működni.Rengeteg cég bukott bele dolgokba, mert elfogyott a pénz.Javaslom olvassátok el a Doom Legendája avagy hogyan változtatta meg John Carmack és John Romero a világot című füzeteket, mert képet ad egy játékfejlesztő cég virágzásáról, bukásáról és kicsúszásáról a határidőkből. -
obe #22421 el kell sajnos keserítselek: a stalker fejlesztői nem a második részen melóznak, hanem a metro 2033 című-egyébként szintén posztapokaliptikus játékon... -
#22420 Tetszik a játék mert rohat jó hangulata van. DE a bugok idegesitenek és nem csak én vagyok ezzel igy. És miért játszom vele? Mert kiadtam rá 9990ft-ot és szeretném élvezni a pénzemért vett bug halmazt ha nem baj.
Remélem mihamarabb itt lesz rá egy 600mb-os full patch ami javitja a sasszem botokat, falon átlógó fegyveres botokat, Mindenen átlátó halhatatlan botokat.
Amugy meg ha béna volnék akkor nem hinném hogy a játék végén tartanék de mind1.
Én csak szeretnék ugy játszani hogy nincsenek ekkora hibák 8 év fejlesztés után. És aki ezeket nem veszi észre az nem hinném hogy figyel a részletességre. -
Gibor #22419 Tudna valaki küldeni egy eredeti 1.0-ás XR_3D.exe fájlt? -
#22418 Kétféle gránát van: a kis hatótávú offenzív (gyakoribb) és a nagy sogárban repeszeket szétszóró defenzív (ritkább). -
#22417 Ha ennyire nemtetszik a játék akkor minek játszol vele? -
#22416 Már csak azt nem értem hogy a gránátot bedoptam egy kb 4x4 nm szobába de senki nem fekütt ki pedig a tömegbe lett dobva. De mind1. -
#22415 Ne nézzél már hülyének wazz. Szerinted mire lövök a kisláb ujjukra????
Ennyire nem lehetsz......! -
kobra223 #22414 szasztok
sikerült nagy nehezen összehozznom hogy kereskedős meg kocsis mód működjön. Nagyon baro! bár egy kicsit körülményes a kocsik irányitása meg kamera kezelés -
Dani 22 #22413 Szasztok megen!
Nem tudom már lehet mondták mások is de nektek nem tűnt fel a hasonlóság a bloodsuckerek és a Penge 2 film vámpírjai között?Jó eltekintve attól hogy azoknak kicsit humanoid kinézetük volt de a pofájuk egy az egyben ilyen volt...
Na csak ennyi egy észrevétel
más
Elolvastam a cikket ami be lett linkelve és hát azért lássuk be sokmindenben igaza van...Mi itt gondolom mindannyian szeretjük a gamét ezért nem fogjuk lehordani (bár vannak hibái), viszont ha objektíven nézzük tökéletesen igaza van mert szerintem mindenkiben előjött azért az a vegyes érzés a végén amiről a cikkíró írt...És igazából ahogy elnéztem ő onnan közelítette meg hogy mik voltak az ígéretek és mit kaptunk a kezünkbe...És hát ha szigorúan csak innen nézzük akkor teljes mértékben igaza van...
Az Én személyes véleményem az hogy egyszerűen a fejlesztők már nem húzhatták tovább a kiadást hiszen már nagy volt rajtuk a nyomás (és a piaci oldalát nézve már jó sok pénzt is öltek bele így már ideje hogy termeljen is valamit a játék)...
Szerintem a fejlesztőbrigád törzstagjai már vagy 2 éve nem nyúltak a játékhoz és már gőzerővel dolgoznak egy új STALKEREN vagyis inkább nevezzük második résznek...Amelybe belepakolhatják mindazt amit ebbe terveztek...Ez vagyis a STALKER SoC már tényleg annyi változtatáson ment át (enginecserék, koncepcióváltások) hogy egyszerűen befejezhetetlen lett volna az eredeti ötlet...Így teljesen újratervezhetik az alapkoncepcíót, sőt most már van egy játék melyből a tanulságokat is le lehet vonni...Jönnek játékosreakciók, sőt piaci reakciók is (ami szintén fontos hiszen vissza kell hogy jöjjön az a temérdek zsé)...
És ha jól keresnek vele (már pedig úgy tűnik igen hiszen szinte mindenhol vezeti az eladásokat) akkor én úgy vélem 2-3 év múlva kezünkbe kaphatjuk azt amit ők valóban ígértek tokkal-vonóval...
Szerintem érdemes lesz rá várni..
Ne haragudjatok ez kicsit személyesre és hosszúra sikerált... -
#22412 amikor a PDA-d (egy küldetés) oda irányít, én nem rég jutottam be! -
Freddy TNT #22411 Na megvan a patch, megvan a crack, a documents and settings...stb nél átírtam a file-t, majd a játék főkönyvtárában a másikba is belepiszkáltam ahogy az meg vagyon írva. Mégsem találok az induló hely környékén használható járműveket...
Merre vannak pontosan, vagy el van valami b@szva ? -
#22410 he? -
DeviloftheHell #22409 vmit vmiért :) -
#22408 a járműves mod után, muszály elölről kezdeni? Biztos nem lesz sehogysem kocsi ha az eddigi mentéseimtől folytaom? :S
-
#22407 JOLVAN -
Zsoldos #22406 Nincs respawn, ellenben a katonak meghalljak ha 100 meterre lovoldozes van es elcammognak odaig. Ha meglatod milyen fedezekbe cammog az ellenfel vagy hallod, akkor lohetsz falon at. Cs-ben is nagyon bejon :) Ha sokan vannak egy helyen: kb 2 granat sztem barmelyik ellenfelbe eleg volt, csak celszeru ugy dobni hogy el is talalja oket ;)
Mellesleg nem kell megvarni mig osszegyulnek. Ha meg mindenkepp ugy alakul akkor meg lehet kerulni es hatba is lehet szepen loni oket.
Altalaban azokat keritik be, akik tul statikusak, kicsit rohangalosabb jatekstilussal nem nagyon gyulik meg a bajod 1-2 embernel tobben. Itt nem kapsz xp-t ha megolsz vkit es nem no meg varazsutesre a harcerteked, meg kell tanulnod jatszani ;)
Egy kicsi gogyival jatszva konnyu a jatek es szorakoztato, meg magasabb fokozatokon is. (Anelkul valoszinuleg frusztralo kinszenvedes :) -
Zsoldos #22405 + A kerettortenet is ottvan, csak ezt nem veszi eszre aki attekeri az osszes beszedet es nem kommunikal senkivel :)
A mellek tucatkuldetesek nagyresze tenyleg nem tul fantaziadus, de a foquestek meg az egyedibb mellekquestek(robin hood es tarsai) jok sztem. -
#22404 a járműves mod után, muszály elölről kezdeni? Biztos nem lesz sehogysem kocsi ha az eddigi mentéseimtől folytaom? :S -
#22403 igen, itt! :) a többit meg már magadtól is tudni fogod a szép narancssárga csíknak köszönhetően! :D -
Freddy TNT #22402 Azt meg tudod nekem még súgni, hogy hol található működő crack hozzá ? DC-n találtam egy 1,59 Mb-s fájlt,de sajna nem jó. -
#22401 patcholható a warez vezió is!
-eredeti exe vissza rak
-patch fekrak
-új, crackelt exe letölt, bemásol
-játék indít, voálá
"Vezethető járművek a STALKER-ban! (Próbáltam működik, és állati jó)
1. - másoljátok a gamedata mappát a játék főkönyvtárába!
2. C:Documents and SettingsAll UsersDokumentumokSTALKER-SHOC itt található user.ltx-t szerkesztővel nyissátok meg és szurjrátok be a következő sorokat:
bind turn_engine kB // Motor beindítása.
bind cam_1 kF1 // Kameranézet
bind cam_2 kF2 // Kameranézet
bind cam_3 kF3 // Kameranézet
bind cam_4 kF4 // Kameranézet
3. Szintén a játék főkönyvtárában található fsgame.ltx file-t kell megynitni szerksztővel. Az itteni értékek mindegyikét átálítottam false-ról true-ra így tuti nem lesz gond hogy melyiket kell. De igazából csak a spawn-osat kell true-ra állítani. Biztos ami biztos alapon én az összeset átállítottam :)
FONTOS! A MOD csak 1.0001-es patchel működik.
A Spawn helyek felkutatására nem volt időm, de a kezdőhelyen minden járgányból van." -
Freddy TNT #22400 Szasztok !
Legyen szives valaki felhomályosítani, hogy hogy lehet autókkal feszíteni ? Láttam itt linket meg leírást,csak az a baj, hogy az csak a patch után végezhető el. Sajna nekem nem patch-elhető verzióm van
De mintha valami olyasmit olvastam itt egy kissé visszább, hogy a patch elött volt egy mod is amivel lehetett járműveket vezetni.
Előre is kösz ! -
DeviloftheHell #22399 ha nem is látja akárhol van a szám jelzi hogy van ott vki kivéve az mutánsokat mert azoknak nincs pda ja amit érzékelhetne -
haxoror #22398 "A térkép meg semmit sem ér"
Kiírja hogy hány ellenség van a közeledben és ha látótérbe kerülnek akkor a helyzetüket is jelzi.
"ÉN VAGYOK BIZTOS HÜLYE NEM?"
Igen, úgy tűnik... -
DeviloftheHell #22397 kül aki szenved a rossz helyen bejövö ellen felek elöl ajánlom a all.spawn fáljt megkeresni és a kb 4 ezer sora közül kiválogatni ami neki kell
plus aki patchelni akarja az kezdjen el scriptet programozni mert azzal van javitva minden benne szép 440 darab srcipt fáljlocska -
haxoror #22396 Persze hogy viszi le a NPP-ben a sugárzás az életed ha nincs rajtad sugárzás ellen védő ruha.
A NPP-ben NEM respawnolnak az ellenfelek és a töltény is bőven elég mindenre ha vkinek van annyi esze hogy fejre céloz... -
DeviloftheHell #22395 meg amugy is hangulatos menekülni a falkában járo mutáns 4 lábuak elöl :D