34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#24525 Hali! GOndban vagyok!
Azt a taskot kaptam, hogy találkozzak a doktorral Strelok búvóhelyén, Agropom-ban. El is mentem, de nem találom, nincs konkrét cél. Tán a föld alatt keressem? -
#24524 Tessék! Képek! Meg minden. -
#24523 húhaa - a könyv mert könyvről van szó - ami az alapja a Stalkernak - a Sztrugackij testvérek írták - a fene egye meg elkeveredtem - nna biztos ha olvassa vki az előző hsz-omat, meg lesz a véleménye - na mind1 :/ -
#24522 a laptopon mért mosodik el a játék tetelye ha szabadban vagy?
(7400 geforce) pls -
#24521 játszodd végig mert nem ez a helyes vég -
#24520 a family rifle lent van az anomáliákkal teli alaguutban egy konténerben
és ezek egyáltalán nincsenek kihatással a játékmenetre egyedul aszthiszem strelok megolése de én még mindig nem találom
amugy meg a mellékkuldikkel egy otlet: lehet hogy bug de patcel van és semmi mod szoval minden tiszta ahogy elfogadod a mellékkuldiket ne menny el rogton mond is hogy jottem a munka miatt és a megolos és a tábotos kudetéseket el is fogadja meg is kapod a pénzedet csak a megtalálosak nem mukodnek ezzel a modszerrel
jah és mégegyszer kuldjon már valaki némi infot strelokal kapcsolatban vissza kell mennyek az első pályarészre hogy beszéljek ott a banditák részénél ott az elso kuldis résznél valakivel???
az tudja a választ.....van értelme visszamenni???? -
#24519 Hy all.
Hát nem tom, nekem a játék nagyon bejön, csak picit rövid és érdekes a befejezése :O
A kívánság követ megtaláltam, sozt rámomlott a filmben az épület :) És jöttek a készítők :S
Szóal picit rövidke a játék és lehetne szebb befejezése is:D Amúgy sztem még vagy 2x végigjáccom XD -
saiyanjin #24518 Hi,
Nah ezt hajtogattam pár hónapja, hogy én láttam a filmet és akkoriban is érdekes volt.De biztos nem azt adta amit most adna, ezért megnézném újra, csak sajnos nincs meg.Egy Warez siton sem találtam.Ha van vkinek egy link esetleg vmi aviban vagy bármely más formátumban azt nagyon megköszönném.
-
#24517 PC-n kívül semmi másra -
#24516 SZEBB GRAFIKA!!!!
Ezt probálta már valaki??
Esetleg nem tud valaki összehasonlító képeket előtte ill. utánna? -
#24515 ez a S.T.A.L.K.E.R. kijött PS2-re?
-
#24514 Azok mellék-küldetések és egy idő után ismétlődnek (és sosem fogynak el), ha elbukod nem vesztesz sokat szerintem. A PDA-n meg lehet nézni, mindegyikre 1 nap van és mutatja azt is még mennyi van hátra. -
#24513 Azt nem tudom, én egyszer csak néztem és első voltam a tabellán, ennyi. -
selmeczi2 #24512 Két kérdésem lenne, jópár hsz-t elolvastam, de eddig nem jött válasz
1. Néha kiírkálja, hogy egy-egy melléküldit elbuktam (pda-n nem zöld, hanem lila), ez mennyire van kihatással a játékra (pl. öld meg a stalkert, öld meg a katonát, szerezd meg eztazt, stb.)? Egyébként ezekre látok valahol infot, hogy mennyi időm van rá?
2. Jól láttam, hogy ezek a melléküldik újra felvehetők?
3. Ahol a családi puska van, ott van egy "kisház egy széffel". Egyik stalker azt mondta, hogy ott van csak ő sem tudja hogyan lehet bejutni. Hogyan lehet bejutni (mindent körbeugráltam, van ott egy ablak is, vagy ez csak később derül ki?)
Ha tudtok válaszolni előre is köszönöm! :) -
#24511 Hát ez egy tarkovszkij film, amit Lem novellából csinált.. Mindkettő igazi nagy ágyú az irodalom (sci-fi) és a film terén. Viszont csak akkor ajánlom, ha szereted a nem amerikai siker történeteket, mert ez egyáltalán nem arról szól. A játéknak annyi köze van az előbb említettekhez, hogy Csernobil területén játszódik és vannak benne Stalkerek, meg mutáns dolgok. De a film/novella egy teljesen másik ügy, inkább lélektani dráma és nem lövöldözősdi. Lem egyébként a Solaris szerzője is, amiből az igazi film adaptáció szintén egy Tarkovszkij film, ami szvsz teljesen más mint az utóbbi években készült amerikai változat (ami nem rossz, de teljesen más felfogású film). Bocsánat a kitérőért, de nekem mindkettő szerző nagggyon nagy kedvencem. -
jodamester #24510 Ez a mod állítólag kb.20%-al megnoveli ateljesítményt és a játék is sokkal szebb lesz. Innét lehet tölteni
Valaki próbálta már? Írjátok le lécci magyarul, hogy pontosan mit is kell csinálni. Köcc! -
#24509 Persze itt akkor még ufók voltak és nem Csernobil... érdekes hogy a játék készítői a 2-t összehozták -
#24508 Ja, ez a '79-es Tarkovszkij féle. Ez erről szólt? Hmm, lehet hogy meg kéne néznem. Azt hittem, hogy ez is egy amolyan ostoba szovjet propaganda film... -
#24507 Hogy lehetsz a legjobb stalker sok mutáns és stalker megölésévél? Amúgy hol találok vagy veszek olyan ruhát ami a lisstán a legelső stalkeren van? asszem valami skaleton a neve a ruhának. -
#24506 És itt is a "Tudsz mondani valami érdekeset" kérdésel van megoldva az alvás? Meg amugy ahoygy olvastam a MOD leírását, nem találtam semmi "sleep", se "rest"-re utaló dumát. Biztos benne van? Nem a külön Sleeping mod-ról beszélsz? -
haxoror #24505 http://www.imdb.com/title/tt0079944/ -
#24504 aham - megvan - köszönöm a PDA-ra vonatkozó infókat :) -
#24503 Film? Van belőle film is? Hanyas? -
#24502 Marha nehezen halnak meg az ellenfelek,csak nem a Golyóálló Borisz leszármazottjai:)) -
gericooper #24501 Swapolás az mire jó egyébként?? miért jó ez ?? -
SaGa #24500 Az a gyanum, hogy ezzel a directx8 meg 9 verzió kissé félre lett értve.
A HDR a directx9 3.0-ás shader-je, amit az újabb kártyák (NV6600-tól) már támogatnak, a korábbiak meg nem. A static lightning opció a játékben lekapcsolja ezt a funkciót, a dinamic meg be. Vannak neki fokozatai: csak az objektek árnyékolását kezeli a shader (ez az object dinamic opció) és amikor mindent (full dinamic). Ennek legjobb kiteljesítése, amikor bekapcsolod a Sun lightsource opciót, ami a Napot is beteszi a játékba mint fényforrást és innen kezdve minden kis hajszál, fűszál, falevél árnyékát külön-külön ki kell számolja a rendszer. Ettől lesz fotorealisztikus a kép, ellenben iszonyat lassú, mert ha az optimalizáót nem vitték végig, akkor azokat az árnyékokat és fényhatásokat is számolgatja, amelyek nem is látszanak a képen, de léteznek az adott térben.
Az az "űber..." akármi meg még mellé kapcsol pár csillogást és egyebet, amitől meg művivé válik minden. Pl az aszfalt olyan, mintha üveg lenne...
A lekapcsolt shadertől meg egy szép, de nem dinamikusan árnyékolt képet kapsz. Ez is DX9. DX8-cal nem is megy a játék, hanem feltolja a dx9c-t telepítés közben. A videokártya meg vagy ki tudja használni ezeket a lehetőségeket, vagy nem...
-
n3whous3 #24499 Úgy ok, esetleg én is felrakom azt a modot, mert így tényleg túl könnyű a játék... -
SaGa #24498 Olvasni ki fog? A csavarkészlet akkor kell, ha berakod azt a modot, amitől nem látszanak az anomáliák.
Megjegyezném: a láthatók esetén is jó lehet, ha pl valahol át kéne jutni úgy, hogy ne kapjon el. Közel mész hozzá, beledobsz egy csavart és sprint. A legtöbbnek kell fél sec, mire újra "erőt gyüjt". -
#24497 Én próbáltam mert nekem is megtetszettek azok a screen shotok amiket ezzel a grafikai tuning mod-al felvértezve csináltak, de rövid úton el is távolítottam, mert a shaderek és a különböző efektek számomra olyan kontrasztossá tették a képet, hogy kis idő elteltével zvaróvá vált, továbbá elég elmosottá vált a kép ami szintén zavaró volt, mind ezek mellett + erőforrást igényelt ezen grafikai tuning használata. -
n3whous3 #24496 beszélve -
n3whous3 #24495 Szerintem tök felesleges a "csavarkészlet" :)
Egyáltalán nem használtam, akinek jó a szeme (meg még aki vak annak is) kiszúrja a szemét az összes anomália. A detektor hangjelzéséről nem is besszélve... -
gericooper #24494 szevasztok valaki kipróbálta ezt a directix 9-es verziót?? hogy milyen grafja valóban??? mert itt a faq-ban azt irják hogy valami lélegzet elállító graffot tudtak kihozni belőle, ebből mi az igaz..létszi mondjátok meg !!4 -
SaGa #24493 Amikor egy hullát átkutatsz (F), akkor néha csiripel egyet. Ilyenkor találtál nála pda-t, aminek a tartalma rátelepült a sajátodra. Halványan látszik az inventoryd mögött, a képernyő baloldalán, hogy mi az adat, illetve a pda-dban meg tudod nézni.
Gyakorlatilag ilyenkor "keletkeznek" a térképen a kékes színű körök, háromszögekkel, amelyek mindenféle lelőhelyeket jelölnek. Vannak állandó tárgyak, amelyek mindig ott vannak egy adott helyen, de a legtöbb csak akkor "kerül oda", ha megleled a róla szóló infót valamelyik elhullott ember adattárában...
Megj: az említett mod (SAGERStalk) felrakása után ha elhalálozik a karakter, nem azt írja ki, hogy end game, hanem azt, hogy "A Zóna ismét elvett egy életet"... -
Chipii #24492 A másik irányba menj a csatornában, tehát ne vissza, ahonnan jöttél. -
reload #24491 Volt már olyan valakinek hogy az agroprom institut-nál beakad a küldetés, amikor strelok flash drive-ját kell felhozni a föld alól? Azt írja a PDA, hogy vissza kell jönnöm a felszínre, de hiába jövök ki, és rohangálok/töltögetek pályák között, valahogy nem fogadja el hogy már ezer éve kijöttem a föld alól. -
#24490 Ha találsz egy pda-t jelzi egy hang.
Ilyenkor a PDA-dban a "napló" részen tudod menézni vagy a "talált PDA-k" között vagy a "beszélgetések"-nél mutatja, hogy felfedeztél egy új titkos helyet, ahol van valami tárgy. -
#24489 Ott ahol a töltés alatt az alagútnál meg kell keresni azt a tagot az elektromos anomáliáknál, ott a tagnál kiírja, hogy a PDA-ja hasznos infokat tartalmazhat, de nem láttam magát a PDA-t és ennél fogva az elvett holmiban sem látom és a szöveget sem látom.. - egyáltalán, ha valakit találok, a PDA-ja ha nincs a felvehető tárgyak között, mármint a hátizsákjában, akkor gondolom nem is lehet tőle elvenni? - vagy mindenkinek van, csak én nem jó helyen keresem. Remélem érthető vagyok, - mert a kiírás után kerestem, de nem találtam az elvett tárgyak között a PDA-ját, meg nála sem.. -
#24488 Hát én ezen leírás alapján izzítottam be a TRANSPORT MOD-ot és nekem elsőre működött, igaz eddig csak a játék elején tudtam használni mert máshol nem nagyon találtam vezethető járművet, igaz ez a MOD nfo-jában is le van írva. Bemásolom a leírást:
"Vezethető járművek a STALKER-ban! (Próbáltam működik, és állati jó)
1. http://www.sendspace.com/file/x6s7fw - másoljátok a gamedata mappát a játék főkönyvtárába!
2. C:Documents and SettingsAll UsersDokumentumokSTALKER-SHOC itt található user.ltx-t szerkesztővel nyissátok meg és szurjrátok be a következő sorokat:
bind turn_engine kB // Motor beindítása.
bind cam_1 kF1 // Kameranézet
bind cam_2 kF2 // Kameranézet
bind cam_3 kF3 // Kameranézet
bind cam_4 kF4 // Kameranézet
3. Szintén a játék főkönyvtárában található fsgame.ltx file-t kell megynitni szerksztővel. Az itteni értékek mindegyikét átálítottam false-ról true-ra így tuti nem lesz gond hogy melyiket kell. De igazából csak a spawn-osat kell true-ra állítani. Biztos ami biztos alapon én az összeset átállítottam :)
FONTOS! A MOD csak 1.0001-es patchel működik.
A Spawn helyek felkutatására nem volt időm, de a kezdőhelyen minden járgányból van."
Tehát mint írva vagyon a MOD csak az 1.0001-es verzióval működik, valamint a transport_mod_v1.0-hez létezik egy javítás ami transport_mod_v1.0_patch néven érhető el. Ezt már csak ki kell tömörítened a S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl mappába és kész.
-
#24487 Nekem is volt, hogy nem nyílt az ajtó, de még a patch előtt. Vissza kellett töltenem egy régebbi mentést és jólett. -
#24486 nekem fent van a peccs - szerintem elbénáztam az elején a parkolós küldit és a stalkereket hagytam elhalálozni - ez volt az oka. A tippet meg köszönöm, még nem tartok ott de megkeresem...