34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Zsoldos
    ha a legrovidebb keresztmetszet szamit esszerunek, az a balaton eseteben a felszinetol a fenekig tart :)
  • Olcsóvér
    http://www.videoplayer.hu/photos/show/25902
  • hiftu
    Ez mondjuk ésszerűnek tűnik. Ha azt mondod, hogy átúsztad a Balaton, akkor nem arra fognak gondolni, hogy hosszában...
  • Atisz #24642
    Az 6 centi beton, ugye?
  • weine
    na várgyá
    A sínt sem hosszában viszi át:) hanem a legvékonyabb részén...
  • Cream78
    Ha jól emlékszem, akkor nem kell visszajönni a létrához, hanem egy kis alagúton lehet kimenni, a laborból...
    Valahol ott ahonnan viszafele indultál....
    (vazz ezt jól megfogalmaztam...)
  • SoS zolesz
    Hello én ott vagyok hogy vagy a kő megvakít vagy elmegyek az ajtóhoz és ott azt írja hogy kód kell neki!
    De én egy katonától összeszedtem a kódot mert ott vakerolta hogy álmában mindíg ez az ajtó volt és a kódja xyz!
    Eddig minden oké de hol tudom beütni a kódot? Mert az ajtó mellett nincs konzol!
  • saiyanjin
    A kazánlemezt átbassza ésa 60cm-s betont is...lehet hogy a sín csak egy mendemonda,de szerintem sem viszi át...
  • gabo91
    Eliram, nem a kötelességiek, hanem a szabadságiak adták a küldit.
  • wantonly
    Nálam is előfordult hasonló. A roncstelepen a fickó mondja, hogy tegyem el a fegyvert és rám céloz miközben már mindenhonnan lőttek a banditák, meg el is találták közben párszor, de azért továbbra is az volt a legnagyobb problémája, hogy elő mertem venni a fegyverem. :D
  • gabo91
    Nálam is volt pár fura dolog.
    A kutatólaborban kapsz egy molt, a snorkok kiirtását odamentem kiirtottam mindent és nem irta ki, hogy kész. Elmentem, majd letelt a küldi ideje (pda-ban jelszi hogy menyi idöd van még megcsinálni) akkor kiirta, hogy megvan csinálva és mennyek el a lovéért. Majd ujab pályarészre megyek megint nincs teljesitve, és letelik az ideje ismét kész.

Meg aztán a kötelességiek adtak egy küldit, hogy az árulóhoz mennyek el és üzleteljek vele, majd várjam meg még előhozza a tuszt. Oda ballagtam (fegyver elvolt pakolva) közeled a tag meg nekem esik sörétessel, ekkor a játék kirta hogy készen van az üzletelés várjam meg még kihozza a tuszt. No ez bajos, mert vagy megölöm, vagy meghalok...
  • DoctorJohnson
    Amúgymeg most, hogy csatlakoztam a dutyhoz gondoltam irány a freedom bázis, intézzük el őket.
    Fel is veszem a küldetést, de a Freedomosok rám se hederítenek, simán besétáltam a bázisukra, kinyírtam a snipert és kisétáltam...
  • ruffirant
    végülis ha egy ilyen gyerekjáték azt hiszem villanyvonat vagymi a neve na annak a sínjét átviszi akár 300 méterről is.Csak el kell találni.
  • DoctorJohnson
    Najó, de az azért nonszensz, hogy mennék ki a városból és a kivezető úton hopp egy katona lövöldözik rám. Azért ez elég gáz, hogy megvédeni sem tudom magam!!!
    (okés, megoldottam, magamra húztam az ürgét és az NPC-k elintézték szépen, de akkoris sztem ez gáz)
  • Bloody22
    Sziasztok!
    Segítségre lenne szükségem, hogy lehet kijutni az X16-os laborból? A létrát nem érem el. Van valami trükk???

Előre is köszi a seggítséget!
  • Chipii
    Figyelmeztetnek (talán, hogy amikor megérkezel?), hogy tilos bárminemű harcba bocsátkozni a bázison. Hiába barátok a dutyk, te akkor se tartozol közéjük, nem lövöldözhetsz.
  • Raptor 2
    Ez nem hiba, ezt úgy hívják: Nem szkriptelt... XD
  • wantonly
    Nálam is történtek fura dolgok, pl. amikor ki kell szabadítani a fickót a börtönből magától kiszabadult, pedig a közelében sem voltam...

Egyébként azt nemtudom észrevettétek-e hogy, ha megjelenik magától egy mellék-küldi, pl. írtsd ki a banditákat itt-ott és nyomok egy save/load game-t, akkor kiirja, hogy teljesítve. :P
  • weine
    na én ezt a városi legendát láttam is:) igaz nem 200 méterről, hanem csak inkább olyan 80-100 ról...
    Kérdés milyen volt a sín?:)
  • PhantomAss
    na megen felbukkant egy városi legenda.. a jó öreg ak átviszi a sínt:) haha
    elképzelem hogy egy 20 mm vastag pácélzatú csapatszállítót kilő szerjózsa az ak-jával..lol
    gondolkodjatok má kicsit
  • A tumi
    A 4-es blok robbant fel.
    Sajnos azóta is érezteti a hatását.
  • DoctorJohnson
    gondoltam megosztom veletek ezt a leginkább bugnak minősülő anomáliát :)

Szóval nagyban térek vissza a Bárba, leadok egy küldetést a csaposnak, majd megyek ki és látom, hogy az összes Duty-s hirtelen zöld pontként jelenik meg a "radaron", ergo csapattag lettem immár, CSAK ÚGY.
    Ez még oké, végülis nem is akartam máshoz csatlakozni, a Freedom sok vizet eddig se zavart, a többivel meg nem is vagyok jóban.

Csupán annyi a gáz, hogy most valamiért a Bár területén lövöldözés megy. Kinéztem mivan ott, hát láttam ahogy ott egy katona. Rám is lőtt (nem talált el), de valaki leszedte, mire észbe kaptam. De nem halt meg. Odamentem hozzá mint menő Duty csapattag és kivégeztem. Na erre a hangosbemondóból jött az ukáz, hogy GYILKOS VAN a területen és még a Duty-s csapattársaim is nekem estek. :)))
    No comment
  • barmi
    1986 (21 éve történt)
    Csernobilban (Szovjetunió) atomkatasztrófa történt, amikor felrobbant az egyik atomreaktor.
  • barmi
    21 éve pont ezen a napon történt a tragédia.
  • A tumi
    Ja ezt elbasztam bocs.Azt akartam volna írni,hogy az M16 senemtüzel 5.45-t,hanem 5.56-ot.
    De a sebzése a játéknak akkor is pocsék.
  • weine
    ja, látom már valaki szólt, bocs...
  • weine
    szerintem ezt vagy gondold át, vagy olvass még egy kicsit többet:)
  • Adam II
    Akkor ez mi ha nem 5.45 tüzelő gépkarabély?
  • A tumi
    Azért kiváncsi lennék ha fejbe lőnének valakit még egy "kis" kaliberrel is (5,56mm) meddig ugrálna még a paciens.
    LOL
  • A tumi
    5.45mm-es lőszert tüzelő AK nincsen!!!!
    Még a régi szocreál országok AK variánsai is(VZ,AMD,AKM,stb)a jó öreg 7.62X39mm lőszert tüzelnek,ugyanúgy mint az AK47-es.
    5.45mm lőszert tüzelő gépkarabély sincsen!!!
    Hozzá legközelebb(ürméretben) az M16-os és variánsai(M4A1,M16A1,M16A2,stb) állnak,azok ugyanis 5.56X45mm-es NATO lőszert tüzelnek.
    Erre tényleg odafigyelhettek volna a készítők.
    Nem kell ehhez fegyverbuzinak lenni.
    Gugli tu to frendsz.
  • Atisz #24615
    Visszatérve a fejlövés - testlövés témához: nem is tudom melyik játék kezdte el ezt (a Farcry-ban pl. nagyon erősen szembetűnt), hogy 1 fejlövés = 8 mell lövés (és most nem maroklőfegyverről, hanem mondjuk egy komolyabb gépfegyverről van szó). Ha valakit igazán mellbe lőnek (nagy valószínűséggel tűdő lövés), akkor annak percei vannak hátra, nem is beszélve a *khm* "alig" észrevehető teljesítményromlásról...
    Nos amelyik játék ezt először szimulálja realisztikusan (ha már ennyire belemélyedtünk a témába) az fogja elvinni a pálmát.
  • Atisz #24614
    Na ja, ezen röhögök én is. Úgy látszik a plexi arcvédő + meg a golyóálló fej kombó ennek is ellenáll
  • Atisz #24613
    Köszönöm tibor16 és mindenki más segítségét a filmmel (és a könyvvel) kapcsolatban. Megpróbálom majd valahol megtekinteni, mert érdekesnek tűnik.
  • Hellsing47
    fegyver buzi-e vagy? :D
  • TSL16b
    Nem, de tervezzük.
  • Sir Quno Jedi
    Itt lehet kicsit jobban megtekinteni a különbséget a "közepes"- és "nagysebességű" lövedékek okozta sérülések között:

Emergency War Surgery - NATO Kézikönyv 1988.
  • Sir Quno Jedi
    AK 47 7.62
    800 méter hatásos lőtáv, 1500 méter ölőtáv, normális lőtávból lazán viszi a 10cm-es betonfalat, szal. fedezéket jó vastagot kell keresni. Mellény, gépkocsi krosszéria és hasonló oksságok vajmi keveset érnek ellene. Ennyit a fejre célzásról...
  • Sir Quno Jedi
    Bocs tényleg túloztam, mert nem 100, hanem 200méterről viszi át a vonatsínt, sorry! :D
  • SaGa Jr
    Ne túlozzunk azért. :-)
    Meg aztán ez nem is a jó öreg 7,62-es skulót prüszkölő AK változat, hanem a lényegesen könyebb és kisebb 5,45-ös skulót köhögő típus.
  • Lynx_TWL
    srácok nagyon egyszerű problémám van, viszont kurva idegesítő:
    mentésnél fagy a játék. eddig nem tette most már viszont mindig kifagy akárhogy mentek (tönkre is baszódott a játék végi mentett állásom).
    nem szeretném az elejétől újra kezdeni mikor már a végén járok..:(

valaki hasonlót tapasztalt, illetve megoldást talált rá?