34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • IFOR
    de van 5.45 löszert tüzelő AK..ugy hivják AK74..van lőszerem is hozzá....a hazánkban állomásozó elvtársak haygták itt hatalmas menyniségben:-)))))))))
  • IFOR
    Valóban átlövi az AK a vasuti sint..persze a sin nyakát csak, de az is 22 mm castag:-))))))
    Hogyan kell felrakni aflat32 modot?? segitsen valaki légyszi.......
    Köszi
    Hi! Ott tartok,hogy Szarkofág-titkos labor-kilőttem a kéken villogó cuccokat,közel lenne a befejezés,de a hologramnál nem történik semmi,(elvileg csevegni kellene vele)csak egy sugárzó hulla a körön "az előző csapat vezetője". Vagy valamit nem csináltam meg ami fontos vagy nem jövök rá itt mit kéne tenni.(A kruglovos küldi pedig az 1.0.0.0 -ás BUG -ja lehetett mert patch után -előröl kezdve az egész gémet- a kerítésnél várt és simán megvédtem)
  • SaGa
    A fejlövés (ha talál) instant kill, bárkinek. A baj csak az, hogy a szokásos fps-en edződött játékos azt hiszi, hogy itt is úgy reppennek a golyók, mint azokban: nyílegyenesen és fénysebességgel. Pedig nem. Kicsit ugyan elcseszett az egyensúly, de közelebb állnak az élethez, mint az átlag játékban.

Azt hiszed, hogy fejes, pedig szépen elsuttyant a füle mellett, vagy épp csak súrolta. Kis edzés: az első feladatot (takarítsd ki a garázst) tessék a hangompítós pisztollyal megjátszani. Szépen lehet látni, hogy találtál-e vagy sem és ha jól sunnyogsz, nem is vesznek észre olyan könnyen.

Van pár reality mod, ami még közelebb viszi a dolgot a való élethez, azaz kicsit pontosabbak és hatásosabbak a fegyverek, "kellemetlen" mellékhatás, hogy az NPC-k kezében is. Így ha eddig csak 4 találattól feküdtél ki, most elég egy is, pláne a kötött garbódban.

A katonák mindig golyóálló cuccokban kószálnak, a banditák ruhája is felfog valamennyit. A tied az elején nem...
  • DoctorJohnson
    Ha van elég lőszerünk, akkor a bárból kifele vezető úton mindig ellehet vállalni a kutyák kiírtását. Mindig egyan azt a sux artifactot adja a csóka ha végeztünk, de én mindig eladtam neki utána, így pénz állt a házhoz :D
  • Atisz #24680
    Hát ja elég sok bug van benne.
    A respawn-t sajna meg kell szokni, a garbage-re különösen jellemző, hogy állandóan újratermelődnek. Elég idegesítő egy idő után. Persze ezt meg lehet magyarázni azzal hogy állandóan jönnek újak, de ez akkor is hülyeség (látniuk kéne, hogy az adott helyen fosztogatóknak elég rövid az életciklusuk, tehát más felé kéne menni ).
    A fegyverek viccesek, 5 méterről nem lehet egy fejest 100%-kal bevinni, ráadásul sokan ezt túl is élik. Erről már volt egy hosszabb vita, abszurd az egész. Az általad említett "beroggyan és ez idő alatt sebezhetetlen" bug-ot ki lehet cselezni, akkor vidd be neki a 2. lövést amikor már magához tért. Kicsit(?) szokatlan, de nem vészes, mondjuk amikor egyszerre 10-en lőnek, te pedig azt várod hogy megrázza fejét... na mind1.
    A zöld ruhás aki rád lőtt, sztem katona volt. Ők elég deviáns elemek, egyből le kell lőni, ahogy meglátod őket.

Én most találkoztam Strelok rejtekhelyén egy agykontrollos mutánssal, nem volt semmi. Elég látványos elem, ahogy ide-oda cibálja az agyadat...
  • SaGa
    Ezek csak arra kellenek, hogy hosszabb legyen a játék, többet láss a terepből. illetve megvehesd a jobb cuccokat, ha esetleg nem találnál rájuk kóborgás közben. Egyébként a normál farkat, patát, szemet a stalkerek is veszik jó pénzekért...
  • SaGa
    Akkor passz. marad a térképen megkeresés. Ha ráböksz a pda-n a zöld karikára a quest mellett, akkor a térképen odaugrik. kinagyítod és megkeresed. A nyíl egyébként sem túl hasznos, mert ha pont arra mész,, garantáltan belegyalogolsz egy jó kis sugárzó szemétkupacba.
  • barmi
    volt mindenféle marhaságom a végére. kutyafarok valami láb is egy jópár meg szemek de egyiket sem adtam le mert nem vettem fel azt a mellékküldit amihez kellett volna :D söt szinte semelyik mellékküldetést sem csináltam meg mégis végigmentem komolyabb gond nélkül a teljes gamán ezek nélkül is.
  • SaGa
    Azért kiváncsi lennék, ki a rák áll neki egy ilyen városban telegraffitizni a falakat. Akkor is, ha némelyik találó. Biztos nem a szovjet ifjoncok csinálták '86 előtt...
  • barmi
    Hi. Én pl a barba vezetö uton találtam kutyafarkat ha esetleg keres valaki lesz a bejárathoz vezetö uton ahol egy jópár kuta van lehentelve és szanaszét hevernek érdemes átnéni a hulláikat.Ahol a katonák állnak az elött van egy picivel. A katonák lövöldözték le őket gondolom :) szoval érdemes átnézni a döglött ebeket mert vagy 2 farkat lehet találni ha jól emléxem és még harcolni sem kell értük :D
  • faraggo
    Ez a problematika már megoldódott. Újra raktam a game-t és akkor újra megvolt a fájl.
  • faraggo
    Olyan küldtésre gondoltam, h találd meg a wolf embereit, v. találd meg nimble-t, meg ehhez hasonlók. Ha bemegyek a pda-ba, akkor van konkrét hely kijelölve, de a pda-n kívül a kis térképen nincsen semmi. Ja és a kis piros kör is ott van a küldetések mellett, viszont a bal sarokban lévő kis térképen akkor sem jelenik meg a helyes irányt mutató nyíl.
  • SaGa
    Van ilyen ltx-ed a játék főkönyvtárában? Ha nincs pótold.
  • SaGa
    Illetve a mentés-visszatöltés nem statikus. Sajnos vagy sem, de ez egy dinamikus világ. Elég sok rpg működik hasonlóan, pont azért, hogy a kedves játékosnak ne legyen olyan egyszerű az élete: addig próbálgatni valamit, míg nem sikerül. Van egy olyan gynúm. hogy a mentéskori állásból újraszámolja az npc-k mozgását azalatt az idő alatt, amíg a visszatöltés tart. Eddig nekem kb mindig annyival voltak elmozdulva a terepen kódorgók...
  • SaGa
    Olyan, hogy összes létező, biztos nincs, de a stalker.filefront.com-on sok van. Meg az oblivionlost.de-t és a www.gsc-game.com fórumait érdemes túrni...
  • SaGa
    Mit jelent az, hogy "ki van jelölve"? Attól, hogy a zöld köröcske ott van a pda-ban a küdetés mellet, még nincs kijelölve. Bökj rá mégegyszer, hogy egy piros kör is legyen. Akkor lesz nyíl hozzá. De csak azokhoz, aminek konkrét helye van. A "gyűjtsél kutyafarkot" jellegűekhez nincs, mert nem is lehet. A fene se tudja, hol kószál egy olyan dög, aminek van.

megj: nekem eddig az első pszichodognak, amelyik a garázsból kiszabadított tag által adott "hozd el a tutti ruhát" küldetésben megtámad, mindig volt...
  • faraggo
    Helló! Az mitől lehet, h a bal felső sarokban lévő kis térkép az ég atta világon semmit nem mutat? Hiába van kijelölve küldetés semmit nem látni rajta.
  • SaGa Jr
    Azt lehagytam, hogy a visszatöltésnél azért vesznek észre mindig, mert a manus mikor beérkezik mindig csőre tölti/felhúzza a stukkerét. Az pedig hanggal jár és már le is buktál. Ez zavaró ugyan, de meg kell szokni. UGyanez történik mikor új területre érkezik az ember.
  • SaGa Jr
    Nem kell elmenned sem a pályarészről. A kinyírt ellenfelek helyére egy idő után újak érkeznek. Ha elhagyod a pályát ez azért szembeötlőbb, mert mindig jó sok idő eltelik mire átérsz a következő trerületre, így tuti beérnek addigra a régi ellenfelek helyére az újak.
  • SaGa Jr
    Az ilyen jellegű gyilkolászós feladatoknál mikor felveszed a feladatot, akkor az adott területen éppen ott tartózkodó lényeket kell kinyírni (általában 4-5-öt). Mire odaérsz, simán elmászkálhatnak onnan és akkor neked kell felkutatnod a dögöket. Semmi nem jelzi, hogy az éppen a területen mászkáló snork/mutáns/stb konkrétan az a dög vagy sem, amelyiket neked ki kellene nyírni.
    Nem bug amibe belefutottál, ez egyszerűen így működik. Ha a mocsaras részen jó alaposan körülnézel, mindenfelé snorkok mászkálnak. Na közöttük kell keresned a levadászandókat, de nem tudod majd melyek azok...

A második feladat amit leírtál, a Freedom-os feladat, nem arról szól, hogy dumálj az árulóval, hanem figyeld ki amit dumál az áruló. Meg kell tudnod kivel üzletel, de nem szabad hogy lebukjál. Azaz meg kell közelíteni a manust, de ne kerülj a látóterébe. Majd bemegy egy épületbe és felhívja rádión a kontaktját. Na ezután jelez a PDA, hogy ki lehet nyírni az ipsét és várd be, majd végezz a küldönccel is. Ennyi a feladat. De angolban ezt is írja a játék, nem azt, hogy te üzletelj vagy diskurálj bárkivel is.
  • Mayday
    Jaja, mar rajottem, javitottam magam :)
  • DoctorJohnson
    Márminthogy tegnap volt ;)
  • DoctorJohnson
    Nemtom, asszem a hosszú 7végen egyik napját rááldozom és újrahúzom a már amúgyis fagyogató XP-met (egyéb helyen nem, csak stalker alatt fagy, kültéren) és megpróbálgatom dinamikus fényekkel és ezzel a moddal amit javasoltál. FPS-t én eddig nem mértem, de még sosem szaggatott sehol, ellenben új pályára érkezvén utána még percekig swappol kb. 3-4 mp-enként, és utána is ahogy fedezem fel a pályarész új részleteit.
    Biztos a csokker XP-m miatt lehet, mert a gépem sztem simán elbírja a játékot statikus fényekkel, medium beállításokkal, nem?
  • Mayday
    Kicsit off, kepzeljetek, tegnap volt a csernobili balaset evforduloja.

Cikk, nem sokat ir.
  • Adam5576
    HEllo!

Van olyan oldal ahol az összes létező mod fennt van?
    Másik, miért fagy a játék? kicsi a lapozófájl méret? v mi ?nekem min2-max4GB . "Az alkalmazás inicializása nem megfelelő (Oxc000012d). "
    ezt kopi be.

köszi.üdv
  • gematta
    Hali én amondó
    wok ne kölcsél 7 es szériára
    hiszen itt van a 8 as széria
    olcsobb verziói
    8600gts,8600gt,8500gt

http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf8/gf8_index.htm
  • SaGa
    AMD64 3000+, NV 6600GT, 2G RAM, SATA diszkek, Gigabyte NForce4 ultra9 alaplap. Nem túl erős masina ma már... Egy 7600GT beszerzésén gondolkodom, de azt hiszem várok pár hetet, hogy a 8xxx széria lenyomja a 7xxx árait és akkor esetleg egy 7900-as is belefér a költségvetésbe...

Az, hogy szaladna, túlzás. Épp azon a határon van, hogy még nem receg. A Stalker grafikai motorjának van valami trükkje, mert 20 alattu fps-nél sme szaggat, hanem kicsit lassabb, de folyamatos a mozgás, dynamic lighttal. Statickal tud szaggatni is...

Az rs_stat(?) szerint ezzel a moddal 15-25 között van az fps, de nem látok akadás, minden mozgás folyamatos.
  • DoctorJohnson
    Milyen gépen tolod, hogy ilyen szépen szalad?
    Én eddig full staticban játszom médiumon, 2,6-os Pentium D-vel, 1GB rammal és X1600-zal és így mondjuk nem szaggat, csak még mindig kurva sokat swappol (pedig a virtuális memória 8GB/10GB).
  • DoctorJohnson
    "mindig újraspawnolódnak a banditák"

Ez már csak ilyen, nem ölhetsz meg mindenkit (akárcsak az életben). Amúgy keveseben lesznek.

"visszatöltöm az állást amikor még nyugi volt, de már akkor is egyből lihegve keresnek hogy hol vagyok"

sajnos ez a bug adott és nem tűnik el semmilyen peccsel sem, ez van.
  • SaGa
    Felraktam azt a float32 modot. Valóban javít, meglehetősen sokat.

A gépemen eddig object dinamic lightningban, közepesre állítva gyakorlatilag mindent ment jól a játék. épp még nem recegett. Ezzel a cuccal Full dynamicon megy, közepes minőségben, de Sun shadow-val, ami eszeveszett sokat dob a látványon.

Pl: ritkítom a katonákat a kezdő falu mellett egy Vintorezzel. Sunnyogok az bozótosban, esik az eső, párás minden, majd eláll, és kisüt a nap. A fegyveren gyönyörűen látszanak az árnyékok és csillanások, ahogy kilóg az egyik fa árnyékából a cső. Később meg éjszaka a Hold veti rá a felhőkön át a fényét. Nagyon szép. Hozzá kell tenni, hogy egy olyan mod is fent van, amitől az éjszakák valóban sötétek, míg a hold fel nem jön. Rá is pacsáltam, mer hiába hangtompítós a puska, a fénye, a sötét éjszakában látszik, így szépen fel is fedeztek. Nappal nem vettek észre...

Ellenben kicsit elszálltak a programozók. A kis térképen is ott vannak az árnyékok. Legalábbis a fáké meg az épületeké. Nem vicc, csak eddig nem vettem észre. Ha megfelelően sötét háttér elé kerül, látható. Főleg az éjszakai nézetben, ha a holdfény veti az árnyékokat...
  • SaGa
    Sehol. Azt az ajtót a dekódoló ketyere nyitja. Azt meg akkor tudod megszerezni, ha minden strelokos küldetést megcsináltál, a belőlük "született" újakat is. Ha nincs dekódered, az az ajtó nem nyílik ki, visszamenni meg már nem tudsz. Ha van olyan mentésed, amit még Pripjaty előtt mentettél, akkor oda térj vissza és nézd meg, milyen határidő nélküli küldetéseid vannak a pda-ban. Azokat meg kell csinálni. Mindet...
  • faraggo
    Hali! Az mitől lehet, h mikor felraktam a patch-et és a magyarítást nem indult a game? Ezt a hibaüzenetet dobja mindig: Cannot open file "fsgame.ltx" Check your working folder. Előre is köszi a segítséget
  • PAtr0n
    Hali mindenki!

Szerintem nagyon fasza játék, érdemes volt rá várni, végre egy olyan cucc ami nem lineáris, hanem úgy játszunk ahogy mi akarunk.
    A jó pár bug ellenére is játszható marad, cserébe nagyon jó játékélményt kapunk.
    Mondjuk van egy két dolog amit nem értek, de ti biztos jobban tudjátok:
    Ha egyik pályarészről átmegyek a másikra, de utána ismét visszatérek, mindig újraspawnolódnak a banditák, vagy a katonák. Mert pl. rohadt idegesítő, hogy nagy nehezen, vért izzadva kinyírok vagy 12 banditát a roncstelep (szemétdomb) résznél, hogy átmenjek a kutatólaborhoz, de amikor visszatérek má megint teli van velük a környék. Ez a legnehezebb fokozaton enyhén szólva brutális :-) Vissza is vettem egyet a nehézségből, de még így is k*rva nehéz. Még egyet má nem akarok. Szóval mindenhol így van, hogyha visszamegyek egy pályarészre akkor újratermelődnek? Vagy azé kevesebben lesznek, mert mintha azt vettem volna észre, hogy igen.
    Ja meg volt olyan is (az is a roncstelep pályarésznél), hogy mászkálok, nagy örömömben kutyákat szúrkáltam lefele, hátha droppolják a farkukat, erre rámlőnek AK-val. Nézem ki a pöcs az, erre a távolban egy ződruhás Sztóker pötyögtet. Végülis elfutottam az egyik szemétdomb mögé, és azt megkerülve, megpróbáltam becserkészni. De eltűnt. De hogy mé lőtt rám, nem értem. Pedig nem szoktak. Szóval vannak meglepik, és ezé tetszik a játék
    Az is elég idegesítő, hogy elémugrik a bandita, a sima közelhordós söréttel megpumpálom 1 méterről, megroskad, adok neki mégegyet, oszt még akkor sem hal meg. Há milyen mellény az ami két ilyen lövést kibír? Engem meg megpumpálnak 10 méterről oszt egyből kifekszem pedig sokkal jobb mellényem van mint nekik. Na és persze nem mindig fejest kapok, mert mindig így van. Néha kibírok 2 lövést is, de az ritka :P
    Most a Barkeep-nél vagyok abban a nagy táborban. Nyugtassatok meg hogy még nem játszottam ki a játék felét sem. Mondjuk nagy még a térkép, de remélem sok feladat lesz még.
    Ja még egy bug így utoljára: Észrevettem, ha bújkálok valakik elől, de még nem vettek észre tök nyugisak de utána kiszaladok és leölnek, visszatöltöm az állást amikor még nyugi volt, de már akkor is egyből lihegve keresnek hogy hol vagyok. Elég sokszor van ez így velem. Lehet mással nem.
    Na mind1. Összevetve mindent, nagyon király játék!
  • hykao #24651
    Megint sok az off...amire ott a másik topik...
  • Sir Quno Jedi
    Persze ez azt jelenti, hogy úgy viszsi át, hogy mögötte még kinyírja a rosszfiúkat, szal. nem is olyan rossz.
  • A tumi
    Ez a 10cm már reálisabbnak hangzik...
  • Sir Quno Jedi
    wikipedia szerint 10centis betont lő át könnyedén.
  • A tumi
    Miről beszélünk???
    60cm betont átüt az AK lövedéke???????????
    Az több mint fél méter vastagság....na ne már.Ennyi erővel simán át kell lőnie a vasuti sínt is.

• Adam5576
    Hello!

Problémám van segítsetek légyszi ha tudtok!
    Betöltöm az állást aztán 5 perc múlva megfagy az egész, ezt az üzit kapom: "Az alkalmazás inicializása nem megfelelő (Oxc000012d). "
    A játék közepe fele járok már és eddig semmi baja nem volt mostmeg...
    Kérlek segítsetek.

Köszönet.