34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • David8
    Igen ezt olvastam de mennyi az a kívánt szám?
    Van két rublika: kezdeti méret, és maximális méret
    Melyikhet mit írjak? Nektek min van?
  • David8
    Igen ezt olvastam de mennyi az a kívánt szám? Mennyire érdemes rakni?
  • barmi
    Egyébként a FAQ-bol találtam neked ezt a kis leírást.
  • barmi
    Swapolásra megoldás:

Röviden és tömören a virtuális memóriát kell megnövelni! Így:
    Sajátgépen jobb klikk / tulajdonságok, Speciális fül, Teljesítmény résznél a beállításokra kattintani, itt is Speciális fül, Virtuális memória résznél Módosítás! Egyéni méretet kijelölni, majd a kívánt számot beírni! Csak akkor menti el, ha a Beállítás gombra kattintotok! Ezzel készen is van, gépet újraindítjátok, és ennyi! kb 2 giga elég lesz de teheted kicsit többre is.

• cseneles
    Szerintem a windows alatt tele van a memóriád minden felesleges dologgal. próbáld lepucolni ezzel a progival "Hijacthis"
    Erről az oldalról is letölthető
  • David8
    Hi all!
    Nem tudjátok mi lehet a gond? Intel Core 2 1,86 GHZ procim van, Club 3D Radeon X1900 XT, 2x 512 MB Samsung(667mh) ram, és akad a játék kicsit, még DX7-be is.
    Haveromnak X2-es 4,2 AMD-je van, 6600 GT, ugyanúgy 1 GB ram, bár 800 mhz-es, és DX9be minden fullon be se akad neki.
    Szerintetek mi lehet a gond?
  • drexi
    Köszke barmi
  • starski
    Hi!
    Tud valaki megoldás Radeon 9200 vs.S.T.A.L.K.E.R. problémára vagy dobjam a kukába a kártyát?
  • Sir David Bówli
    Ez is baromság. Tök szimpla biztosításunk volt, tojt rá a biztosító, hogy hova megyünk.
  • Sir David Bówli
    "Jah elvannak borulva, bár énis megnézném"

Mondom, irigykedsz.

"bár lehet elkap vmi hererák mert még sugárzásos rengeteg rész."

Te nem a Vutykó Trutykó vagy véletlenül? Mert az sem tud semmit sem a Zónáról, sem a sugárbiológiáról, de ő is nagyon próbálja osztani az észt. Miért okoskodsz olyanról, amiről fingod sincs? Akkor lehet valami bajod, ha mondjuk ráülsz egy "forró pont"-ra pár órácskára. De aki ekkora hülye, és nem képes használni a sugárzásmérőt, az így járt.

"Viszont az Ukrán államfő is elborult mert betelepítő hadjáratot indít.Már rengetegen lakják a Zóna bizonyos kevésbé szennyezett részeit."

Hopp, még egy ótvar nagy baromság. A világon semmi "betelepítő hadjárat" nincs, csak a valaha a Zónában lakó, szigorúan 60 éven felüliek költözhettek vissza, senki más. Direkt megkérdeztük a Zónáért felelős minisztériumot, semmiféle beköltözés nem engedélyezett. Továbbá páran laknak a Zónában, vagy bejárnak dolgozni, de azok mind állami alkalmazottak/kutatók, az NPP dolgozói is Szlavuticsból járnak be, ami a Zónán kívűl van.

Továbbá a világon semmi "őrület" nincs, megy oda pár túrista, napi 3-4 fő max. Egyébként Kijevből szerveznek 4 órás túrákat, 160 €/kopf, szigorúan balekoknak.

Öcsisajt, miért nem tájékozódsz kicsikét, mielőtt megszólalsz? Jó dolog ordenáré baromságokat leírogatni és hülyíteni a népet?
  • weine
    a megitelesedet hol lehet eszlelni?
  • Sir David Bówli
    Az elborulstág egy pöttyet túlzás, nevezzük inkább tudományos érdeklődésnek.

Vagy csak irigykedsz?
  • DoctorJohnson
    Vegyvéd ruhát a BÁrból észak-nyugat felé vezető kijáratnál találsz a barikádok környékén. Van ott egy rakás sír keresztekkel. De csak akkor lesz ott ruha, ha már ismered a helyét, azaz valakitől megtudtad, hogy ott titkos cucc van. Addig hiába keresed, nem lesz ott.
  • DoctorJohnson
    Na ez így már más, azt hittem csak a te fegyvered sebez 3x. ;)
  • barmi
    Aki az elején velem volt vagy semleges (sárga célkereszt)volt az a végén is életben volt az összes viszont aki az ellenhez tartozott az meeeghaaaalt mind :)))

A frakciókat nem piszkáltam. Elvoltak azok egymással :D
  • Ron Ragm
    Nekem is furcsán mozgott a megítélés, nem hiszem hogy fordítási hiba... végén köztörvényesnek megfelelő népszerűségnek örvendtem (igaz, a Robin Hood bagázst aki Gauss riflet árul alaposan kiírtottam, és nem kegyelmeztem másnak sem aki az utamba állt)
  • barmi
    © drexi

yantarban van a betonbunkerben az öreg kémikusnál sárga vegyvéd ruci. tudsz töle venni viszont ha teljesitesz neki küldiket ad egy anti PSI fülvédőt ami majd a vörös erdőben elengedhetetlen kellék lesz és tudsz még szerezni a kémikustol zöld ruhát is azthiszem azt is küldetés teljesítésével jutalomként kapod.
  • barmi
    Ha eltalálod és nem csak "majdnem" akkor az elsőtöl is megfekszik a nyomi viszont ahoz tökéletesen arcon kell lüldeni amugy bachatod a majdnem fejlövésedet szvsz. 1 golyó - 1 halál. Sebzésnövelő pecs nélkül is simán jó a fejlövés 1 golyóval hidd el.

© A tumi
    ma 16:14 | privát | válasz erre | #24385

A magyarosítás kompatibilis a patchel? Azt hallottam igen.
  • drexi
    Sziasztok!Hol tudok szert tenni vegyvédelmi ruhára?A szeméttelepnél járok de a sugárzás mindig kinyiffant.Próbáltam a katonákkal kereskedni de ruha egyiknél sincs.Az utánna lévő pályánál már a katonákkal se tudok sokat harcolni,mert elöbb végez velem a sugárzás minthogy levadásszam őketPlease Help
  • horthy
    Van-e hatása a főküldetésekre a melléküldetéseknek ? Van-e olyan amit nem érdemes elválalni ? Amikor még a Kordonnál voltam elvállaltam két bérgyilkosságot az ott lévő Kereskedőnek , a megitélésem kitünő lett nem tudom nem-e kár ezekért az emberekért ! Most a Bar-nál vagyok és az ott lévő kereskedő meg akar bizni az Agropron Kutatási központ háta mögött lévő nukleáris sugárzó tó közepén lévő vagonba elbújt dezertált katona meggyilkolásával szegényt ugy sajnálom hogy legszivesebben kihoznám őt nem hogy még kinyirjam ! A megitélésem most borzasztó , a katonai dokumentum ellopása után ez forditási hiba ? Rettenetes , rossz forditása ez jobb megitélé-e mint a kitünő ? Na szóval miket ne vállaljak be a Bar-nál ? Meg másutt !
  • A tumi
    A magyarosítás kompatibilis a patchel?
  • A tumi
    Az ellenség és az én karakterem találata is 3X jobban sebez.
    Az alapjátékban dúrvának találtam a 3 fejlövést eredmény nélkül.
    Volt úgy a bandita pisztolyal simán főbelőtt 50 méterről és ki is fingtam attól az egy lövéstől.
    Mindenkinek ajánlom ezt a modot.Sokkal élvezhetőbbé és realisztikusabbá teszi a játékot.
  • grebber
    Na ezt 4-ed szerre is végig fogom vinni majd HA készlesz az átvezető videók feliratozása!
  • DoctorJohnson
    Uh, 3x sebzés? Nagy élmény lehet úgy a játék :)
    (bár ha az ellenség találata is 3x sebeznek, akkor korrekt :D)
  • hiftu
    Utána is felrakhatod, mert a futtatható állományokban javítottak, a mod-ok meg az adatállományokat bírálják felül. Elég hosszú a patch listája, szerintem a hivatalos oldalon elolvashatod (angolul). De lehet, hogy itt is volt már (esetleg magyarul?).
  • A tumi
    A patch mit javít a játékon?
    Az nem lehet gond,hogy felraktam egy 3X-os sebzési modot?
  • A tumi
    Autosave nekem is van de,ha azt töltöm vissza akkor is kivág.
    Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
  • Bajni25
    Tudna valaki segíteni h ki lehet e menni a szarkofágból valahogy?Mert az elején ahol lemegyek a lépcső le van szakadva szóval vissza nem lehet.Ha kívánok a teleprtnál akkor kapa!Viszont azon az ajtón amin tovább lehetne menni azt nem tudom kinyitni nincs nálam a dekóder.Ilyenkor mi van? Kezdhetem előlről?Ja és mentésem sincs ami annyira korábbi lenne h kint legyek a sarkofágból.
  • hiftu
    Szerintem rakd fel a patchet és kezd újra. Én kb ott raktam fel, amikor elértem a Bar-ba. Másodjára már sokkal egyszerűbb volt.
  • chooselee
    Akkor ugyanaz mint nekem volt.Sajnos nincs onnan mentésem..szerintem már előrébb járok.Azóta én vagy 8-9 mentéssel játszok és az autosave-t mindig hagyom...engem talán az mentett meg!
  • DoctorJohnson
    Hát akkor több 5letem nincs sajna
  • hiftu
    Lehet arra menni, csak ki kell nyirni a sok merc-et. Rookieban egyszer megcsináltam úgy... Úgyhogy nem az lesz a hiba.
  • DoctorJohnson
    De dél felé mész át a hídon Cordon irányába?
    Mert lehet, h azért vág ki, mert nem lehet arrafelé menni amerről megközelítetted a labort.
  • A tumi
    Sajnos az előző mentés betöltése után is kivág ugyanott a játék.
    Ha egyhelyben állok akkor is kivág,ha bármi mást csinálok akkor is kivág.
    Ezért lenne jó egy mentés miután leadta a fickó a bárban a dokumentumot.
  • chooselee
    Ha sípol akkor nem jó a memória.Amúgy van a chipland oldalán egy memória tesztelő progi ..né meg azzal...bár én még nem használtam,de amikor gond volt az enyémmel akkor ezt ajánlották,amikor kicseréltettem!! :) Memtest a neve!
    MEMTEST
  • chooselee
    De ha megállsz egy helybe és vársz egy adott időt akkor is kivág??
    Mert nekem úgy volt egy másik résznél.Mentettem valahol és valami gond lehetett,mert akár játszottam tovább,akár megálltam és vártam,egy adott idő után mindig kidobott!!!De az nem a helytől függött,hanem mintha a mentés után el kezdett volna visszaszámolni..érdekes volt. Nekem előbbi elmentés volt rá az orvosság!
  • Tomi613
    Hali! lenne egy 1 gb es memória próblémám. miért nem tölti be e rendszert ha a gép elindul és felismeri a memóriát. amig a régi 256os memória volt benne addig elindult problémamentesen...
  • chooselee
    Már kikapcsoltam és megyek kifele..köszi a válaszokat mindenkinek!
    Üdv...
  • A tumi
    Már próbáltam a előző mentést játszani de úgy is kivág.
    Igen a labórból menekülök,de nem álltam le harcolni velük,hanem szaladtam mint Forst Gump.:)))
    Pont annál a résznél vág ki,amikor is átmegyek egy másik pályaszakaszra(a labor után),és van egy csomó bandita,vasút pár vagonnal, és egy talán vasúti javító műhely.Itt mindíg kivág.
  • haxoror
    Remélem spoilermentes:

Csináld a küldetéseket és addig ne menj be a szarkofágba amíg nincs nálad a "cucc" Pripjatyból, a szarkofágban meg ne menj a wishgranterhez.