34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • SaGa
    Úgy látom, korábban többeknek gondja volt Mole megmentésével.

Nos egyrészt van a játéknak egy kissebb hibája: ha megmentetted a tagot, és el is kisérted oda, ahova kellett, de elfelejtetted megkérdezni tőle amit kell, akkor ha visszamászol ugyanarra a pályára, újra meg kell menteni, de akkor már nem lehet, mert a katomák mellett banditák is jönnek és belegyalogol a kereszttűzbe.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az eredeti feladat meg összesen 3 darabból áll. Először segíteni kell a stalkereknek a katonák ellen (video). Ezt vagy tudod teljesíteni, vagy nem, mindegy. Bejön a következő feladat: végezz az összes katonával. Ezt a legegszerűbben úgy lehet megtenni, hogy futás bekerített terület túlvégére. Egy ponton ki van robbantva a kerítés. Ezzel szemben, a ház oldalán van egy létra, felmászol és szép kényelmesen lelövöldözöd a katonákat (gránát és a robbanó hordók sokat segíthetnek). Akár eleve megkerülheted az egész területet és felmászhatsz ide. Akkor ugyen az első feladatot bukod, de nem lényeg. Ha kész, vagy nem maradt már csak 1-2, akkor le a tetőről az épületbe, végig a folyosón, ki kell osonni az ajtón oda, ahol a katonák hevernek. Általában eközben jön meg az, hogy védd meg Mole-t. Ekkorra már max 1-2 katona lehet, azokat meg szépen ki kell lőni még a lépcsőről és kész.
    Mole ott ácsorog a csövek mellett, beszélj vele, majd fuss utánna, ne kezdj el turkálni a hullák hátizsákjában. Ha lőszer kell, még az előtt szedd össze, hogy Mole-val beszélnél, mert ha megjön a helikopter, neked is meg neki is annyi...
  • SaGa
    Pontosan. A filmben a stalker egy marék anyacsavart hord magánál és ha gyanusnak érzi a környéket, mindig maga elé dob pár lépéssel egyet-egyet és azok nyomán megy tovább...
    Itt is gyönyörűen ki lehet velük tapogatni az utat. Egyetlen hely van, ahol így nagyon nehéz átjutni: a kezdeti átjáró a vasút alatt.
    Egyébként úgy tünik, hogy így az npc-k sem látják az anomáliákat, sokkal gyakrabban kolbászlnak bele, mint eddig...

Ellenben - hála az erősebb fegyvereknek, meg talán a magasabb szintnek - a banditák szép lassan lefogyasztották a katonákat a leszakadt híd alatt, nekem már csak 2 maradt. Előtte azonban jól meglepődtem, hogy került AK az egyik banditához a garázsban, a második hullámban. Gondolom a katonáktól szedte el...

juteszembe: nem tud valaki valami url-t a filmhez? megnézném újra...
  • drexi
    Sziasztok!Próbáltam visszameni a laboratóriumhoz de újra katonákkal volt tele az egész gondoltam találok vmit azon a katonán kívül aki megmutatta a csatorna bejáratát....Lementem a csatornába Strelok?búvóhelyére,azmár természetes hogy egyfolytába leszednek a az elit katonák mert ugy belassúl a gépem hogy célozni se lehetMitől lehet ez??Ideáig nem lassult,sehol...
  • chooselee
    Én se láttam ,de gondolom jelzi a mérő az anomáliákat és ha odaadobod a csavart akkor látod a kisülése következtében mégis pontosan merre van.
  • DoctorJohnson
    Nem láttam a filmet.
    A csavaroknak így mi lesz az értelmük?
  • SaGa
    Az a gyanúm, hogy a "nem nyílik az ajtó" illetve az időgyorsítás gondok az 1.001 patch felrakásával megszünnek. Én eleve úgy kezdtem az egészet, végig vittem a legkissebb fokozaton. Majd számtalanszor újrakezdtem, hogy a grafika lehetőségeit a maxra vigyem, amit még bír a gép és sosem találkoztam ezekkel a hibákkal. Pontosabban: időt gyorsítani nem is tudok, de nem is hiányzik. Alapból egyébként a numerikus bill * és / jelei a gyorsító lassító...

Masteren újra véig akarom játszani. Akinek nem elég erős, javaslom felrakni a SAGERStalk modot a "hivatalos" modgyüjteményből (most az 1.52-nél tart, a filefronton egy régebbi van fent). Az éjszakák tényleg sötétek, az anomáliák nem látszanak, csak az érzékelő jelez, így haszna lesz a csavaroknak is (mint a filmben). A fegyverek sebzése és pontossága közelít a való élethez. Pl az elején megtaláható hangompítós pisztollyal és némi osonkodással simán ki lehet üríteni a parkolót az elején. Én még megspékeltem azzal, hogy a nem távcsöves fegyverek nem zoomolnak célzáskor, mert a való élet is erről szól. Ezen kívül lehet aludni, bár veszélyes. Alaposan meg kell etetni a figurát, mielőtt elmegy aludni, mert a max 9 órás alvás alatt alaposan megéhezik. Ja: a respawn is ki lett valamelyes egyensúlyozva: 24 óránként (ez irl 60 perc) születnek újra az adott pályaszakasz ellenséges karakterei)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az első faluban, rögtön kezdéskor felvehető egy merc suit, ami mindenre 30% védelmet ad, kivéve az elektromos anomáliák. Kétszer jobb, mint a malomban található bandit suit.
  • tibor16
    - gondoltam rá, csak nem volt akkor még nekem :/ - de jó, hogy megtudtam.
    TSL16b: köszi, én is megszereztem a hacukát, azóta 2x is visszamentem a parkolóhoz banditákat ölni, kellettek a fegyverek meg az egyebek..
  • Chipii
    Gránáttal ki lehet nyitni az igy becsukódott ajtót.
  • tibor16
    én írtam a random tartalmat a ládákhoz - lehet, hogy vannak olyanok is amelyeknek a tartalma mindig ugyanaz.. De pl a legelején, amikor a sebesült stalkernek kell elsősegély csomag, mellette abban a vagonszerűben 2x találtam hangtompítós pityut és vagy 3x simát (enyiszer csináltam meg amiatt a szájbatekert nem nyíló kereskedő ajtó miatt az elejét).
  • oneal1
    megvan köszi!mire megtaláltam a dobozt....:D
  • silicium
    Felmész a létrán,de nem mész be a padlásra hanem elmész jobbra a párkányon és úgy fel a háztetőre.
  • oneal1
    és hol ugrassz te át a másik háznak a tetejére?

ott mész fel ahol a wolf áll?azon a létrán?mer ha igen akkor nemtudom hova ugrassz át, ugyanis zárt a tető...
  • TSL16b
    Csak érdekességképpen, rögtön az elején lehet lőni egy zsoldosruhát, ha Wolf mellett felmegyünk a háztetőre, és a szomszéd ház tetejére átugorva annak padlásán szétlőjük a ládát.
  • weine
    F1 talán....
  • silicium
    Valaki írta hogy a ládákban lévő cucc az mindíg random,hát strelok rejtekhelyén az egyik ládában már több úrakezdésnél más más nehézségen mindíg volt stalker ruha.Serintem az nem véletlen volt :) Vagy ilyen mázlista lennék?
  • DoctorJohnson
    Asszem csak akkor engednek a Duty főnökhöz, ha:
    -megcsináltad az X16 labort
    VAGY
    -Te vagy a legjobb stalker a tabellán

(nekem mindkét opció megvolt, a kettő közül valamelyiknek tuti köze van hozzá.)

De csatlakozni még ekkor sem lehet, el kell végezni pár küldetést a főnöknek, gondolom csak azután.
    Viszont akkor automatikusan ellenség lesz a Freedom, szal ha arrafelé tervezel járkálást, akkor ne csatlakozz senkihez sztem
  • DoctorJohnson
    Azta!
    Lekerült a legnépszerűbb témák közül a topik.
    Akkó be kell rajtam kedvencekbe :)
  • horthy
    Van-e valami külső nézet vagy kamera mód ahol megcsodálhatom szeretet Stalkeremet nem az elhalálozásra gondolok ! Ja és hogy tudok csatlakozni a feketeruhás Kötelességi brigád-hoz a BAR-nál mert nem engednek be a tábornokhoz ! Esetleg valami rejtett ut vagy csak a BAR Kereskedője által adott főküldetés elvégzése után lehet ? Mik a feltételek ??
  • szurop
    A bát városában, a nagy víztorony alatt, nem messze a bártól.
  • crazyclone
    srácok szerintem itvolna már az ideje hogy betegyétek a FAQ ba hogy hol találhato STRELOK meg az EXO mert sokan kiváncsiak szerintem
    köszi mások nevébenn is!!
  • gyuri00
    H eljussak a sötét völgybe kell valmi védőruha?:S mert oda nem tudok eljutni mindenhol atom izék vannak:D:D

egy láma kérdés az aréna hol van arró beszélnek hogy mejek oda harcolni meg mniden aszt nem találom:S
  • Chipii
    Ha ráérsz, és nem rohansz, akkor nyugodtan. Én pl igy szereztem be nagyszámban moonlightot és flasht, hogy visszatérve a csatornákba találtam belőlük egy kazallal. Felveszel 1-2 mellékküldit, hogy mégis legyen valami cél, és futsz egy kört nosztalgiából, ahol jólesik:)
  • gematta
    Hali
    Tudjátok hogy müködnek a modok
    pl autós
    mert pár hejen néztem leforditottam
    és megcsináltam da ehez képest akkor se müxik a dolog
    pl autót se tok vezetni?
    köcce!!
  • DoctorJohnson
    Ott van a kijárat, ahol felvetted a dokumentumot. Onnan nyílik egy kis szoba aminek az alján rés van. Ess le...
  • gabo91
    Hát a kodos ajto van meg egy másik út, de arra nemtaláltam kapcsolot csak az elejére visz vissza. A másik meg az, hogy tudom kinél van a pda melyben a kod van csak nemtudom megnézni a tgot mert a folyoson volt mikor megöltem, de ha megközelitem akkor kiirja, hogy átmész egy másik pályarészre (be a bunkerba) ha meg bentvagyok akkor joval odéb tesz ki és azért nemtudom megnézni a tagot. :S
    Amugy a szabadságiaknak segitettem a határnál utána egy küldit megcsináltam az áruló leleplezést elcsesztem, de azt mondták, hogy bejárkálhatok hozzájuk, és lám zöld lett az összes.
  • barnika1265
    pls segitsen valaki elakadtam az x16 os laborban mikor már jönnék ki nem tom hol lehetne tovább menni előre is kösz a segítsége
  • DoctorJohnson
    Azt szeretném megkérdezni a szakiktól, hogy mikor már a Red Forestnél járok a fő küldetésvonalon, érdemes-e visszalátogatni az olyan kieső helyekre, mint pl. a Dark Valley, vagy az Agropom Research institute?
    Van-e itt valami olyan ami miatt nem árt visszanézni ide, vagy ezek (ahogy tapasztalom) totál kiestek immár a küldetésekből, és ha külön nem küldenek oda, nincs is értelme oda látogatni?
  • darki81
    multizás kód nélkül!
    kell hozzá..: hamachi - 10001peccs - stalker multiprog vagy mi :D - meg player ;) meg kód nélkül installált game ! eh msn: [email protected]
    pl.: ma 18:00 -kor is gamelünk 1 jót , aki gondolja jöhet.
    ((De csak ha nem kell sokáig magyarázni neki hogy mit-hogy kell))) XD
    Meg nemárt ha TS-is van !
  • chooselee
    Igen elég random,bár azért belekavarodtak ebbe a srácok mert pl a sugárzásmérős küldinél amikor elájulok és utána kelek fel volt,hogy mire fel tudtam állni a zombik már lelőtték a csókát...szóval azt ember nem védi ki. :) Vissza kellett egy párszor töltenem az előző mentést mire jól kijöttem a helyzetből. :P
  • DoctorJohnson
    Na akkor jólvan :)
  • weine
    es te meg akartad fogdozni?
    :)
  • tibor16
    jaaa - igazad volt.. csak makkkacs vagyok a végtelenségig.. na mind1 :)
  • tibor16
    azt már biztosan írták, hogy a fegyverek és a ládák tartalma - szerintem random - ahányszor újra kezdtem, mindig más és más volt. Most pl nincs AK-m, pedig előtte 3 is volt. A ládákban meg jóformán semmi nem volt. Még előtte - mivel a **** ajtó miatt többször is próbálkoztam, - volt olyan is, hogy csak pisztolyossal találkoztam.. Ja, és 2x ugyanúgy nem jött oda senki, úgyhogy nem lehetett igazán felkészűlni a támadásokra - ez teccik - naggyoon teccik.. :)
  • Solid Snake
    Egyértelmű anál...., izé ő anomália
  • IFOR
    sziasztok...
    engem mindig Warehause pályán dob ki..miota lelőttem a snipert, berobbantottáka falat, állandóan szól a sziréna, lemészároltam 1000 katonát semmi gond....DE..kijöttema bázisróla sok cuccot eladni, mégeygszer vissza akartam menni hiénázni egyet, azóta akad, és folyton kidob a Windowsba....rögtön a pálya elején el kell kerülnöm a bázist ugy tudok csak átmennia következő helyszinre..ha megköztelitem a bázist akkor kiakadás........Erre kérnék tippet...próbáltam 800 az felbontásaban is..ugyis kidob.....
    2,8 Celeron, 1GB Ram, GF6600 256 MB RAM.....
    Köszi..
  • tibor16
    szia, köszönöm a segítő szándékot de már megoldottam. Az elején a flash driveres küldtést teljesítve nem engedett be a kereskedő. Félbehagytam mindent :) és megcsináltam onnan újra, amikor még a táborban vagyok.
    Nem akarok itt okoskodni, de annak tulajdonítom, hogy nem engedett be, hogy szerintem a parkolós akció végén beszélni kell a Stalkerek vezetőjével, nekem meg az nyomtalanul eltűnt akkor, a többi meg elhalálozott. Szerintem így nem zárodott le a küldetés - de lehet, hogy ez tul. képp egy bug, mert nem volt feltétele a küldinek.. minden esetre yoól megszivatott..
  • Yerix
    Nem is tudom, hogy mit mondjak

• silicium
    Ha esetleg valaki a legnehezebb fokozaton játszik annak egy gagyi stalker ruha 60 000 amit nem könnyű összeszedni,mert minden 2x olyan drága mint stalker nehézségen,sőt a ruhák 4x olyan drágák ha jól látom.
    Ezért a stalker ruhát a legkönnyebben strelok rejtekhelyén tud szerezni ha a ládákat szétlövi az egyikben az van.
  • DoctorJohnson
    Melyik kereskedőhöz nem tudsz bemenni és melyik küldtesét csináltad meg a főküldik közül?
  • haxoror
    A kódok csak akkor működnek ha a játékban is megtalálod őket, nem elég a végigjátszásból átmásolni...