34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
selmeczi2 #24565 Nem a family riflével volt gondom, hanem arrafelé van egy "kisház egy széffel". Hogyan lehet bejutni (mindent körbeugráltam, van ott egy ablak is, vagy ez csak később derül ki a játélmenetben?)
Illetve az első küldetés elején meg kell védenem Foxot a leomlott vasúti híd után az út jobb oldalán lévő első romos házban. (eü.csomagot adok neki, majd támadnak a kutyák). Cserébe Ő mondott valamit Sterlokról, viszont én duplán kattintottam többször is és nem bírtam elolvasni az üzenetet. Mondott ott valami lényegeset? -
lammaer #24564 Úgy tudom, ha már az erőműben vagy, nincs visszatérés, szóval abszolút nem macera visszamenni :)
Ellenben pl red forestből alig 10 perc futkosás visszamenni a kezdőhelyre, aztán újból meglátogatni a Strelok bunkert és innentől kezdve bármelyik véget meg lehet nézni (illetve a wishgranteresek közül csak egyet, de a többit mind). -
Ronin666 #24563 Na akkor cuki. Innen már kicsit macera lenne visszamenni. Lehet kicsit akkor visszasegítem magam egy pályaugró cheat-el, aztán megcsinálom a sterlockos részt. -
SaGa #24562 Akkor kihagytad a fő szál egyes küldetéseit. Ha mindent úgy csinálsz ahog kell (a Strelokos küldetéseket és az azokból adódóakat mindet), akkor lesz az ajtóhoz nyitókütyüd is...
Egy ilyen játékon nem végigrohanni kell, hanem alaposan elolvasni mindent, amit mondanak, kérdezni, figyelni, gondolkodni, jól dönteni. Pl az is már nagyjából a közepén világos, hogy a Wishgranter nem túl jó vég. Mondják, hogy egy legenda, és aki megtalálta, egy se jött vissza... -
SaGa #24561 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem egészen, de mindegy. A 7 elme - akik létrehozták a zónát - irányítják a Monolithokat és magát a monolitot (a Wishgranter) is. Céljuk a zóna kiterjesztése, ennek segítségével az emberiség megjavítása.
Csak úgy tűnik, hogy a Zóna kiterjesztése nem egészen azt eredményezi, amit akartak, de ez már őket nem érdekli különösebben. Ha beállsz közéjük, az egy valós, ám rossz befejezés. A jó, ha szétlövöd a tartályaikat, azzal megszűnik a Zóna is...
A monolithok nem csak azért vannak, hogy távoltartsák a stalkereket, hanem azért is, hogy csak az arra érdemesek juthassanak megfelelő közelségbe. Egyfajta szűrő. Korábban mindegyik mezei stalker volt, csak eljutottak a célig, ahol a 7 elme a saját céljaira formálta őket. -
SaGa #24560 Izéé...
Stanislav Lem ugyan nagy Sci-Fi író, de a Stalker a Sztrugackij fivérek műve. Talán "Randevú a világ végén" az alap novella címe... -
SaGa #24559 De igen (Dream mod), csak beépítette a tag a saját modjába. Ugyanúgy lehet aludni: odaméz egy semleges vagy baráti NPC-hez, kétszer nyomsz a "mondj valami érdekeset" kérésre és előjön az alvás lehetősége. Marhára megéhezik a figura, mikor felébred, illetve néha rémálmai vannak. Pl a vörös ég a szarkofág fölött... -
SaGa #24558 Nem egészen. Van egy regény, amit a Sztrugackij fivérek írtak, ebból készült egy film, a rendező Tarkovszkij. Nem az erőmű körül játszódik, de a Zóna és a stalker karakter ezekből való, a játék írói is innen vették.
Ott valami ufo szállt le itt-ott a Földön és ezen pontok környékén alakultak ki a Zónák. Anomáliák és mutánsok vannak bennük, az artefaktokat a stalkerek hozzák ki és adják el. A legenda szerint ott is van Wishgranter, de soha senki sem találja meg. illetve aki mégis, az nem lép be hozzá... -
tibiszabo #24557 köszi -
Ronin666 #24556 Végigszaladtam az erőművön még1x és nem találtam semmit. Valahol a kö közelében kéne gondolom lennie a bejáratnak. Hol van pontosan? TAláltam még egy ajtót is nem messze, de ott azt mondja, hogy kóddal van lezárva, viszont nincs is semmi felület, ahová a kódot lehetne írni, szóval gondolom az nem az. -
Ronin666 #24555 És még valami. Én kihagytam a Sterlokos bulit. Nem foglalkoztam vele. Gondoltam a végén úgy is megtudok mindent. Valaki leírná röviden, hogy ki volt ő és miért szerepelt azokban az álmokban? Illetve miért voltunk az erőműnél az álomban. -
#24554 Mert ha kihagyok egy időt, akkor inkább újra szoktam kezdeni a gámákat, hogy újra belerázódjak, meg meglegyen a hangulat. Úgy az igazi. -
#24553 így van :) -
Ronin666 #24552 Jó jó, azt nem mondtad, hogy a labor ott van az erőműben. Tehát akkor a köcsög sziklát hanyagolni kell és keresni a labort (akkor így sokadjára? :) ) -
haxoror #24551 És minek kezded újra? -
#24550 na akkor sokadjára...
wishgranter-->False ending,a valós befejezés a secret labor megtalálása
után még kb. 1 óra játékidőnyire van. -
#24549 Akkor asszem várok még a végigtolással. Most még csak ott vagyok, ahol meg kellett menteni a fiúkat a vasúti depóban (a helikopter roncstelep utáni). Majd úrakezdem. -
haxoror #24548 A labor is az erőműben van, ha érdekel a jó befejezés akkor keress rá a good endingre a youtube-on -
Ronin666 #24547 És akkor az erőműbe sem kell elmenni?
Mi volt abban a titkus laborban és hol volt, ami ennyire számított? -
Ronin666 #24546 tehát? :)
Rászól a sziklára, hogy megcsináltam, nagyszerű, itt vagyok. És akkor? :)
-
haxoror #24545 Ami mindenkinél aki a jó befejezést kapja, a srác túléli és élvezkedik a fűben meg szitakötőket bámul
Ha megtalálod a titkos labort akkor mindenképpen a jó endinget kapod, ha nem találod meg akkor a szar endingek közül kapsz egyet attól függően hogy milyen a reputációd ill mennyi pénzed van -
#24544 i made it -
Ronin666 #24543 És amúgy hol volt ez a teleportálós map és mi volt a lényege? -
Ronin666 #24542 nálad tehát mi lett a vége? -
haxoror #24541 így van. -
Ronin666 #24540 Hát az. Én is ezt ecsetelem. :(
Ráadásul én még így sem tudtam megvenni azt a felszerelést, amit akartam, mikor indultam az erőműhöz. Buzi páncél a Freedom-tól 200e-be lett volna. És ha összeszedem a 200 ezret, kibaszom arra a palyzsra, bemegyek a kőhöz üres zsebbel, akkor már más a finálé? pff.... -
#24539 Nem is igazán igy van...
Veteran,excellent reputation,130K-->i made it ending,semmi máson nem múlik csakhogy titkos labort megtalálja e az ember,majd végig viszi a teleportálos mappot. -
Ronin666 #24538 Ezt én csak becopyztam. Viszont annyira nem kéne hogy rossz befejezésnek számítson. Gyakorlatilag arról volt szó, hogy a monolith klán próbálja visszatartani a kis pöcs stalkereket, akik próbálnak eljutni a kőhöz és faszságokat kívánnak. A cél nem rossz. Persze jobb befejezésnek számít, ha a zóna csak úgy hipp hopp megtisztul, de ez elég fura befejezés szvsz. -
#24537 Ez nagyon faszság. Miért baj, ha az ember pénzt gyűjt a gámában (kell az felszerelésre), meg miért baj, ha excellent a reputation, mikor rendes jómunkásember mindent mindig jól csinál... -
feamatar #24536 ráadásul nem jó spoiler...
mert a közétek akarok tartozni nem azt fogja összehozni hogy happy end... nekem legalább is nem úgy tűnt -
Ronin666 #24535 spoiler...
Tudom. Viszont én úgy próbáltam végigvinni, hogy ne ilyen faszságot kívánjon. Viszont 2 ponton is elbasztam. Túl sok lém volt (na azért annyira nem. 70e körül lehetett a pénzem, vagy még annyi sem. Nem nehéz annyit összekaparni). Illetve a kitűnő volt a vélemény rólam, így akkor sem lett volna normális vége. Amúgy én már a közepén azt gondoltam, hogy az lenne a jó befejezés, ha a gyerek beállna a monolith klánba. Nem jött össze. :) -
Ronin666 #24534 megvan:
SPOILER!!!! NE olvasd el, ha nem értél még a game végére!!!
Hamis befejezések:
1. : „I want to be rich” Rengeteg pénz kell hozzá (Akkor már gazdag nem?)A főhős azt kívánja hogy legyen gazdag. Az épület amiben van összeomlik, miközben ő azt képzeli, hogy aranyeső hullik.
2. : „The humanity is corrupt” Akkor kapod ha a reputation terrible. Azt kívánjuk, hogy az emberiség pusztuljon el mert az túlságosan romlott
Mindenféle atomrobbanások villannak be és hősünk egyedül áll a nagy sötétségben
3. : Azt kívánjuk, hogy a zóna tűnjön el. Akkor kapod ha exelent a reputation. Én úgy vettem észre, hogy semmi nem változott, de a főhős megvakult (eltűnt a zóna…legalábbis neki)
4. : „!I want to role the world!” Ehhez meg kell ölni a Freedom és Duty parancsnokot Főhősünk irányítani akarja a világot, ezért az a nagy kristály, amitől kíván, magába szívja a lelkét, mivel az irányítja a világot.(mit ne mondjak jól átvágták szegény Strelokot biggrin.gif)
5. : „I want to be immortal” Akkor jön ez a befejezés, ha a fentiek közül semmit se csináltál meg. A főhős kővé(vagy valami vassá)válik és átmegy szoborba
Igazi befejezések:
1. : Elutasítod a végén a Monolith ajánlatát.A zóna megtisztul, minden szép és jó
2. : Hősünk beáll a Monolith szolgálatába -
#24533 A játékstílusodtól -
Ronin666 #24532 megpróbálom megkeresni, hogy mitől függenek a bejefezések. Csak jó lenne, ha magyarul lenne valamerre. Ha nem akkor tökölök egyet a fordítással. -
#24531 nem hal meg a rendes befejezésben aszthiszem a fűben üldögél az a jo befejezés -
Ronin666 #24530 Aki még nem nyomta végig a gamét, az a következőket ne olvassa el.
Szóval végigvittem. Érdekes volt. A történet is annak tűnt. Állítólag 9 befejezés van, az enyém kurva szar lett. Próbáltam úgy végigvinni a játékot, hogy jó legyen, de így utólag nem is hiszem, hogy lehet jó a befejezése. Gondolom a végén mindenképpen meghal a gyerek. Belebolondul abba a kurva kőbe, kap egy szép sugárfertőzést, haluzik valamit és pakk.
Fent van neten, hogy milyen befejezése lehetett volna még? (jah amúgy nálam gazdagságot kívánt) -
#24529 VÓTMÁN -
DeviloftheHell #24528 a hardwireden van egy érdekes kis dolog ami elvielg növeli a sebességét a játéknak és szebbé teszi nézzétek meg -
tmisi #24527 Én is elakadtam itt, aztán az english végigjátszás megmondta.
Van egy láthatatlan szörny vagy mi, tűzcsóvák. Egyébként látszik, ahogy halványan repked... Na abba pár shotgun, oszt megvagy! :) -
tibiszabo #24526 Halli
Kelenne egy kis segitség!
A laborba vagyok megszeresztem a dukomentumot de nem tudok kijutni mindenfelé tűz van az ajtó meg el van torlaszolva nem nyilik azt irja
Hogy kell kijuti????