34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Yerix
    Vissza olvastam valamenyit, persze nem az összes hozzászólást, de nem találtam. Hogyan lehet jó befejezést megcsinálni. Mert nekem eddig csak sikertelen befejezést tudtam össze hozni. Esetleg érdemes lenne FAQ-ba is berakni.
  • haxoror
    Ja ez jó ötlet, betölteni az autosavet és kimenni a pályáról, mászkállni egy kicsit máshol aztán vissza a bárba és újra próbálni hátha...
  • lammaer
    Nekem feles fejhallgatóm volt (lelőtték a mérős csákót mielőtt befejezhette volna a melót) és hagytam hogy a szellemek ugráljanak rám, mégsem volt semmi bajom tőlük. Sárgának ugyan sárga volt a kép de ennyi.
  • DoctorJohnson
    Vagy álljunk meg egy percre.
    Ott tartasz, hogy megszerezted az X18 laborból a doksi egy részét, és jössz kifelé a házból, amit megostromolt a katonaság és levan zárva a visszavezető út, és csak délfelé mehetsz, Cordon irányába?
  • DoctorJohnson
    Nincs olyan mentésed, ami valamivel az eset előtt készült? (pl. autosave a pálya elején)
    Akkor megpróbálhatod újrajátszani azt a részt, talán nem akad ki legközelebb, ha teljesen máshogyan csinálod meg.
    Egyébként nemtom.
  • haxoror
    Nekem a fullos fülhallgató volt meg és ha sokáig hagytam hogy a szellemek rámugráljanak akkor eléggé bezizzent a kép, szédülés meg ilyenek.
  • n3whous3
    Nem is lehet felvenni, csak ott van az inventoryban, de attól még aktív.
    De ez, amit leírsz, "természetes" azon a területen, ahol ezt tapasztalod. Gondolom jönnek mindenféle szellemek, meg sárga az egész világ... Egyáltalán nem károsítja semmidet. Csak keresd meg a bejáratot a küldetéshez, aztán, ha szétszedted a psi generátort, megszűnik az egész.
  • chooselee
    Igen szereztem egyet ha azaz(a rádióaktivitást mérős küldinél kaptam),de nem tudom felvenni csak a cuccaim között van...
    De olyan mintha olyankor jönnének elő a hangok meg a sárgulás fokozatosan,amikor sok lövést kapok...
  • A tumi
    Akkor most mi a francot tudok csinálni?
    Hogy vigyem tovább azt a részt?
  • DoctorJohnson
    Akkor még kevesebb az esélyed, hogy találsz mentést, sajna a legtöbben peccsel játszák
  • A tumi
    Hello
    Patch nélkül játszom.
  • DoctorJohnson
    Jaaaa, télleg, ez érthető.
    Akkor jól kihagyom a csatlakozást a duty-hoz :)
  • SaGa
    Van valahol elérhető lista azokról a beállításokról, amiket az .ltx fájlokban lehet megadni, ha valaki modolni akar?

A neten csak orosz nyelvűt találtam, azt meg már nem annyira értem. Angol vagy magyar kéne...

Van pár mod, amik tetszenének, csak mindegyikben van hiba, illetve felesleg, amit kivennék, esetleg mást beletennék. Pl több reality mod is van, de egyik sem hibamentes (pl a .45-ös lőszer kissebbet sebez, mint a 9mm-es)...

SaGa
  • haxoror
    Azt még írd le hogy patchel vagy anélkül játszol mert a patch utáni mentések nem mennek ha csak az alapjáték van fent.

(nekem nincs mentésem onnan sry)
  • DoctorJohnson
    Sajnos nincs már meg az a mentésem, bár 10 mentést használok, és azokat irogatom felül szépen, már jó régen felülírodótt az a rész, sorry.
  • SaGa
    Az alapjátékban nem lehet aludni. Van a stalker.filefront.com-on egy dream mod, ha ferakod, lehet aludni, csak veszélyes. Ez itten a Zona kérem...

SaGa
  • A tumi
    Engem csak azon az egy ponton vág ki a játék,máshol semmi gond nem volt.
    Nem tudnál mentést küldeni attól a ponttól amikor leadtad a bárba az X18 dokumentumának 2. részét?
  • link78
    Én nem tapasztaltam semmi pozitívumot csak az ellenkezőjét ugyanis, bármelyik csapathoz csatlakozol, onnantól az őket nem kedvelő ellenséges csapatok terád is vadászni fognak.
  • DoctorJohnson
    Nekem folyamatosan fagy immár és nem tudom miért.
    Általában akkor ha futok, de ez változó, szokott csak úgy.
    Ha most belegondolok, kb. az új térképrészek betöltésénél szokott megállni. Persze lehet, hogy az XP-m van már "elhasználódva", fogalmam nincs. Régebben fagyogatott, akkor az új Catalyst megoldotta a problémám, de mostmár újra rákezdett és nemtom mia szart csáljak vele...
    (tom, húzzam újra az XP-t... :D)
  • A tumi
    Már ujraraktam a játékot is de igy is kivág egy ponton.
  • A tumi
    Hello
    Valaki tudna mentést küldeni?
    Fontos lenne.
  • DoctorJohnson
    De ezekszerint nem jár semmi plusszal, ha csatlakozol az egyik csapathoz, mi?

• link78
    Hát gondolom, ki kell érdemelni, legalábbis én az egyik alkalommal mikor végigtoltam a Dutyra koncentráltam, csináltam az egyik küldetést a másik után, amit a faszi adott és egyszer csak ZÖLD SZINŰ haver lett az összes.
  • link78
    Ahol felveted a dokumentumot meg a mellényt, ne mesze jobbra van, egy lyuk ott kell leugrani, és kisétálni az csatornán keresztül.
  • tibor16
    köszi - egyelőre - mivel most kezdtem, szerencsésebbnek érzem, ha nappal koslatok
  • rcpapa
    Nekem olyan problémám lenne, hogy azx16-os laborban megcsinálltam a feladatot és mennem kell elvinni a dokumentumot és a mellényt!De a liftaknánál nem tudok felmenni!:SHogy kell!!!1 órát sz.a.r.akodtam de semmi!Please segítsetek!
  • Broafka
    hát.. ha odáig már eljutottál akkor alapból ügyes vagy! :D
  • silicium
    Az mi a ráktól lehet,hogy végre egy dutys kinyögte ,hogy ha csatlakozni akarok akkor petrenko-t keressem a bázison ő veszi be az embereket,de amikor odamegyek hozzá csak kereskedni tudok vele meg munkát lehetne kérni amit nem ad,de felvételről nem beszél.Lehet betelt a létszám :)
  • Sland
    Pár Tweak angolul hogy szebb legyen a játék és magasabb legyen az FPS:
    Sorry ha már volt, de nem látogatom sűrűn a topicot...

1. Increase the specularity of surfaces:

r2_gloss_factor [0.000 - 10.000]

Default value: 1.5
    Tweaked value: 2.5

-----------------------------

TweakGuides said: r2_gloss_factor [0.000 - 10.000] - This setting appears to control the specularity of objects, that
    is how much they shine and reflect light. The higher the value used, the greater the general gloss on surfaces, at
    the cost of some FPS. For the most part the default value provides a good level of realistic gloss, though you may
    wish to fine-tune it.

--------------------------------------------------------------------------

2. Enable enhanced bloom:

r2_ls_bloom_fast [on,off]

Default value: off
    Tweaked value: on

TweakGuides said: r2_ls_bloom_fast [on,off] - This option controls whether an enhanced form of Bloom lighting effect
    is used in the game. If this option is enabled the enhanced bloom effect will be turned on and will appear quite
    exaggerated - everything will appear much brighter and hazier. Performance is not greatly affected by this setting.
    The game already uses HDR lighting by default when the DX9 renderer is enabled, this setting merely enhances the
    existing bloom effect of the HDR, it doesn't replace HDR with Bloom. Note however that you don't need to turn this
    option on to use the various r2_ls_bloom_ settings below. See below as well as the In-Game Settings section for more
    details.

3. Tweak the intensity of bloom:

r2_ls_bloom_threshold [0.000 - 1.000]

Default value: 0.001
    Tweaked value: 0.325

TweakGuides said: r2_ls_bloom_threshold [0.000 - 1.000] - This setting controls the level of the lighting effect
    used throughout the game by default, whether or not you have the r2_ls_bloom_fast option enabled. Higher values
    reduce the brightness of the bloom effect used along with the HDR, such that at 1.000 the game appears similar to
    the DX8 lighting (but with dynamic lights). You can experiment with altering this value, both with and without fast
    bloom to achieve a desirable result. For example try Fast Bloom on and a value of 0.350 for this setting to arrive
    at a slightly more atmospheric look in the game world.

4. Allocate more memory to sound caching:

snd_cache_size [4 - 32]

Default value: 16
    Tweaked value: 32

TweakGuides said: snd_cache_size [4 - 32] - This setting controls the size of the sound cache, a portion of memory
    used to hold sound effects for quicker loading. A setting of 4 equates to an 8MB cache, while the maximum value of
    32 is equal to a cache of 64MB in size. In general you should set this to the highest value possible (32), so that
    more sounds are cached and there is less in-game loading/stuttering.

5. Disable prefetching of game data (for decreased stutter, lesser loading times and increased stability):

Go to your STALKER launch icon, right-click on it and select Properties. Then in the Target box, one space after the
    last character, insert the switch(es) you wish to use, each separated by one blank space.

Type "-noprefetch" into the box (without the quotes).

6. Disable the annoying introductory movies:

Go to your STALKER launch icon, right-click on it and select Properties. Then in the Target box, one space after the
    last character, insert the switch(es) you wish to use, each separated by one blank space.

Type "-nointro" into the box (without the quotes).

7. Add motion blur to the game:

Type "-mblur" into the box (without the quotes).

Then, edit the .ltx file so that:

r2_mblur 0. [0.1 - 1.0]

Default value: 0.
    Tweaked value: 0.75
  • saiyanjin
    Élnézést kérnék...+ ban
  • A tumi
    Tudna valaki mentést küldeni?
  • Hassan B
    Az a PSI miatt van... kell szerezni psi fülvédőt...
  • Broafka
    nem lehet hogy egy radioaktív területre érsz?
  • chooselee
    Hali mindeki!

Arról mit tudtok,hogy minden elsárgul és hangokat hallasz meg stb....
    Mivel lehet "gyógyítani" és mi miatt van???
    Előre is köszi!!

Üdv...
  • haxoror
    Ha jól emlékszem menet közben is lehet variálni a játék nehézségével, állítsd feljebb ha a stalker fokozat túl könnyű.
  • weine
    nem,az csak a rejtekhelye
  • minimize
    spoiler:
    Strelok ott van, ahol először megyünk le a föld alá, az Agroprom-ból, vagy honnan?
  • A tumi
    Egy kis segítségre lenne szükségem.
    Ott járok most a játékban,hyogy vissza kellene vinnem a bárba az X18dokumentumának a második részét.
    De sajnos egy ponton mindíg kivág a játék.Máshol sehol csak azon az útvonalon ahol a bárba tudnék menni.
    Tudna valaki mentést küldeni attol a ponttól ahol a bárban leadta a X18 második dokumentumát?Nagyon megköszönném.
    E-mail:[email protected]
  • ocras
    Szevasztok!

Tudnátok segíteni? Nem adja senki azt a küldit amivel a Guideot kellene megtalalnom ,pedig megvan Ghost, lekapcsoltam a brain scorchert is. Se a Guide nincs a kezdo terkepen, se a Doctor Strelok földalatti búvóhelyén.

Előre is köszi
  • gabo91
    Én most csak azért fogom megnyerni, hogy meglegyen a szarabbik befelyezés meg tapasztalatokat szerezzek, ha végeztem ujrakzdem az tuti, met sokmindent elcsesztem, meg nemugy csináltam ahogy kellett volna.