34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#27693 Én se tudok valamiért átállni objects vagy full dynamic lightningra x1950 GT-vel... -
#27692 Es meg csodalkozol ezen ilyen vga-nal?! :))) -
#27691 nekem ugyanez a gondom 9800pro-val :( -
Big Blaster #27690 Hali,
Nem tudom a renderelést dinamic light-ra állítani, csak a static light elérhető. Ez miért lehet? Radeon 9600Pro-m van. Úgy tudom, hogy ez DirectX 9-es kártya. -
#27689 Ez a Faiakes mod meg elég nagy átvágás. Össze van állítva 20 kis modból köztük olyanokkal, hogy már az első kereskedőnél a fellelhető cuccok közül az ÖSSZESET meg lehet venni még az armorokat is :S
Ez inkább cheat mint játék mod... -
simonl #27688 Sziasztok,
Kipróbőltam ma a Faiakes Mod -ot. Nem rossz, játszhatóbb mint a Redux, és mindenkinek ajánlom aki több fegyverrel szeret játszani, taktikázni.
Pár kérdésem volna ha valaki már végigjátszotta ezzel a mod -al.
Amiket be lehet szerezni tárgyak pl. dinamit, benzines ill. gázpalack, stb, ezeket hogyan és praktikusan hol lehet használni?
Továbbá azt hiszem ebben a modban autót is lehet vezetni de nem jöttem rá hogyan lehet beindítani.
köszi a válaszokat... -
#27687 ehh nemrég járt le a vipem sry -.- -
#27686 -
#27685 Mellesleg nem lehet ezzel a moddal dx9-ben futtatni a játékot. Beállítom, de lefossa. Ilyenkor mi van? :S -
#27684 Ez az egész rohadtul nagyonszupernek hangzik. Mennyire nemszereti a magyarítást? :S
Remélem nem úgy, hogy vagy magyarítás, vagy realizmus.. -
#27683 Write only?
A #27630-ban válaszoltam. -
#27682 A detektor az övre csatolva (mint az artifactokat) érzékel a megszokott csipogással. Az első verziós 5 méteren belül jelez. BAR-ban már kapható 2dik generációs, 10 méteres sugárral (itt tartok). -
simonl #27681 Szép jó reggelt,
Azt tudja valaki, hogy a FAIAKES mod, bírja e a magyarítást és az 1.0003 patch -t?
Köszi
-
simonl #27680 Köszi, teljes siker.....
Valóban keményebb a játék, tetszik, de most újra kell tanulni a fegyvereket és a hozzá való lőszereket stb. Sok új dolgot láttam:)
Pl. lehet az elején venni egy anomália detektort amit az övre lehet tenni, az a továbbiakban hogyan üzemel? -
#27679 sziasztok volna egy ojan kerdesem hogy az 1003 as patchel mukszik a video feliratozas -
#27678 -Letöltöd (google kidobja elsőnek)
-felrakod a szűz játékot, modmentesen.
-1.0003-ig upgrade
-letöltött modból a gamedata mappát beteszed a játék főkönyvtárába.
-jegyzettömbbel megnyitod a fsgame.ltx fájlt és a $game_data$ sort igy módosítod:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
vagyis a false-t truera irod át.
A zipelt modban vagy egy másik mappa, azzal nem kell törődni.
Más modot nem tűr, és magyarosítást sem támogat. -
simonl #27677 Szia,
Még annyit megtennél, hogy azt a bizonyos "egyszerű fájlmódosítást" lépésenként leírod a nagyközönségnek?:) -
#27676 Ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni. Javaslom probáld állítgatni a csúszkákat. Elöszőr a felbontást vedd lejjebb aztán az szűrőket és az árnyékminőséget. -
csabika6630 #27675 sziasztok ma vettem egy ati x1950 et és az lenne a problémám hogy nagyon szagat a játék 2 giga ramom van és PIV 2800mhz. -
Kindred Blades #27674 -NPCs now slump realistically when they are shot, instead of being thrown by the force of the bullet
Az NPC-k realisztikusan reagálnak a becsapódó lövedékekre, nem fognak egyetlen alacsony erejű lövéstől elrepülni a Zóna másik felére.
-iron sights now sway to reflect human condition
Az Iron sight mostantól ingadozik, visszatükrözve az állapotot. (gyakorlatilag, ha arconlőnek, akkor a célzófény nem lesz egy helyben, himbálózni fog)
-wound scales have been revamped, particularly for vital areas
A sebzésskálát újraalakították, különös tekintettel a nemes szervekre. -
simonl #27673 Sziasztok,
Köszi a kimerítő, majdnem teljes fordítást.....kedvet is kaptam újra a játékhoz. Mindenképpen kipróbálom ezt a MOD -ot. -
#27672 Nos akkor lefordítom a lényeget, ahogy az angolomtól telik :)
S.T.A.L.K.E.R. REDUX VERSION 1.02
Ennek a modnak a célja, hogy élvezetesebbé, taktikusabbá és realisztikusabbá tegye a stalkert. Egyszerű fájl módosítással több, különböző dolgot adtunk hozzá a játékhoz. Ez a mod mind a fanatikus és az átlagos játékosoknak kielégíti az igényeit.
A legnagyobb válozás a játékban a harcrendszeren történt, a fegyverek realisztikusan müködnek. A fegyverek erőteljesebbek, az ellenség taktikásabb, és a lövedékek ballisztikája is nagyban javított. Több felcsatolható kiegészítő teszi változatosabbá a játékmenetet. A páncélod lesz a legjobb barátod, de a lövedékek becsapódásának a hatására gyorsabban tönkre megy, kilenc új páncél került be a játékba. A műtárgyak (artifaktok) több jelentőséggel bírnak a túlélésedben.
A környezet is realisztikusabb, mint például a kereskedelem. A fegyverek nagy értéket képviselnek, a legjobb fegyók súlyos rubelekbe kerülnek. Az ellenség kevesebb lőszert cipel, így megfontoltabban osztjuk be a lőszert (de mivel real a sérülésmodell igy ez nem gond). Számodra az artifactok jelentenek értéket, mint minden más stalkert aki idejött a Zónába. A kereskedők boldogan adnak sok pénzt a magas szintű, ritka artifactokért, így érdemes utánuk keresni.
Az anomáliák a Zónában gyilkosak a sztalkerekre nézve és véletlenszerűen bukkannak fel.
A REDUX olyanná teszi a Zónát amilyennek mind akartuk, vigyázz, ha sztalker akarsz lenni, itt kőkeményen az lehetsz.
A harcrendszer:
- a kötszer csak a vérzést állítja el, nem gyógyít
-a gyógypakkokat nem lehet gyorsgombra tenni, ezzel is szimulálva a csomag használatát
-wound scales have been revamped, particularly for vital areas (ezt nem tudom mi :))
-alap páncélzat most csak hátulról és elölről véd, ha teljes páncélzatod van akkor védelemben részesül a hát, mellkas, felső kar és felső lábszár (magyarul lokálisan van modellezve a páncél)
-a golyóálló részek a páncélon nagyobb védelemben részesítik a viselőjét, és realisztikusan csökkentik a különböző kaliberek által okozott sérüléseket
-a játékos 30% életerő alatt kezd el zihálni
-a sebzési többszörös realisztikus( szal nem kell 5 percig fejbelőni vkit hogy feküdjön, olyan mint bármi más FPS, ahogy ismerjük)
-a távcső nem azonosít és nem mutatja meg az NPCket
kilenc új páncélzat
-33 ujraírt páncél leírás és karakterisztika
-minden artifact értékesebb és jelentősebb tulajdonságokat ad.
A fegyverek:
-minden fegyver az eredeti alapokon nyugszik, fizika, karakterisztika, realizmus próbálja szimulálni a valóságot
-iron sights now sway to reflect human condition (passz)
-minden fegyvernek újraírták a kódját a realisztika érdekében
-lőszerek, kaliberek módosítják a fegyver tulajdonságait
-a hangtompító csökkenti a pontosságot és az átütést
-normál lőszerek nem tartalmaznak nyomjelző lövedéket
-több fegyver kapott függesztményeket és módosítást
-Desert Eagle .44 Magnum lőszert használ
-fegyver előfordulás csökkentve a hulláknál (magyarul nem találsz mindenkinél kismillió fegyót)
-a különböző lőszertípusok előnnyel és hátránnyal rendelkeznek
-bizonyos lőszerek korrodáló hatásuak és hamarabb vágják tönkre a fegyvert
-minden optikai céleszköz eredeti látószöget, zoomot biztosít
-gránátvető függesztmény csökkenti a pontosságot minimálisan
-repeszgránát 20x több repeszt tartalmaz (gondoljatok arra hogy a gránát szart sem ért pl a szarkofágban)
-új löszerek: nyomjelzős tárazás a legtöbb fegyverhez, új ikonokkal, megjelenítéseel
-új löszer: 7.62x39mm puska lőszer
-új lőszer: .44 Magnum pisztoly lőszer
-új fegyver: AKM (újrahúzott skinü AK-74)
-kicserélt lövés, újratöltés, lépés, és golyó becsapódási hangok
AI:
-NPCs now slump realistically when they are shot, instead of being thrown by the force of the bullet (ezt nem tudom, de asszem a visszaütése a fegyvereknek hat rájuk is, vagyis nem soroz egy tárat rád fölösen)
-NPC is vérezhet (!!!!)
_az NPC fejlettebben lát éjszaka, és lopakodhat is hangtalanul
-AI célzóképessége csökkentve, ezzel egyensúlyozva a fegyverek erejét
-AI messzebre lőhet el
A környezet:
-minden quest jutalom csökkentve
-az árak mértéke reálisabb igy értéke van a pénznek
-kevesebb tárgy az ellentől
-kevesebb lőszer van az ellennél, szimulálva a valós lőszeradagot per fő
-artifactok értékesek és nehezebb találni belőlük
-A PÁNCÉLZAT ÉS A FEGYVERK JAVÍTHATÓAK!!!
Egyéb:
-az anomáliák láthatatlanok
-háromféle anomália detektor került a játékba amiket be kell szerezni és az övre felcsatolni, hogy használjuk őket
-az anomáliák jelentősen erősebbek
-az éhség nagyobb szerepet kapott
-új élelmiszerek
Saját tapasztalataim (Garbagenél tartok); 1.0003-assal játszom, nem bírja a magyarosítást és nem tűr meg más modokat. Semii fagyás, semmi bug nálam. A célkereszt egy pont lett (pl Max Payneben) ami nagyon fasza, a sérülésmodell isteni. Megbecsülöd még a pisztolyt is a játékban. A javíthatóság magáért beszél. A hangok nagyon tetszenek. Az AIk spawnolása is jobb sztem, de lehet hogy azt a patchek teszik. Végre nem kitalált nevűek a fegyverek, hanem megkapták az eredeti nevűket. Hátrány, hogy gyakrabban kell enni :) de lassabban telik az idő. Az éjszaka faszántosan sötét de nem játszhatatlanul. A mellék küldikre 20 napot ad az 1 helyett. A pénz szerzése nagyon tetszik, mert több szerepjátékos lehetőséget ad. Kb ennyi. Később linkelek elérést ha van rá igény. -
simonl #27671 Üdv,
Csatlakozom az előttem szólóhoz:) Leírnád magyarul is pár szóban az említett REDUX 1.02 főbb tulajdonságait a játékmenettel, játékélménnyel kapcsolatban? -
#27670 Magyarul diohéjban leirnád miket javít ez? -
#27669 a BAR bejáratánál lévő duty-s adta a kutyák kiirtásáért. -
#27668 Rákerestem itt de nem találtam, gondolom megosztom veletek. 2x toltam végig Masteren. Kicsit magasak az igényeim a modokkal kapcsolatban de ez nagyon megfogott :) Így végre azt a játékot kaptam amit szerettem volna az 1.0-ban xD. Sry, kicsit sok.
S.T.A.L.K.E.R. REDUX VERSION 1.02
1.0 INSTALLATION INSTRUCTIONS
This modification was designed for the GSC PC game S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl, version 1.0001 and 1.003.
It will not work without this game, and is not officially supported for any other version of the game.
Non-English languages are also not officially supported at this time.
To install S.T.A.L.K.E.R. Redux on your computer, use WinRAR (http://www.rarlab.com) to extract the
'gamedata' folder to your default STALKER directory.
(ex. C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R.- Shadow of Chernobyl)
Open 'fsgame.ltx' in the STALKER directory using a text editor and change the $game_data$ line to this:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
If you have previous modifications installed, WinRAR may ask you to overwrite older files: if you decline,
certain aspects of Redux may not work. If you accept, certain aspects of other mods may not work. Redux was
designed to be used alone, and may cause bugs, crashes, errors, or instability when used in conjunction
with other mods.
It is important to note that if you are coming from vanilla STALKER or older versions of RE, and intend to play old
save games, that you remove any suppressors you may have attached to current weapons, save, then install Redux.
Redux MAY work with old Reality Enhancement saves, although it is unlikely with releases before beta 5.
2.0 OVERVIEW
This mod aims to make the game of S.T.A.L.K.E.R. more enjoyable by promoting realism, tactics, and longevity.
Accomplished through extensive tweaking of default files, and various items added to the game, Redux is an
extensive overhaul of the GSC PC game designed to please both the hardcore, and the casual, gamer.
The largest changes to S.T.A.L.K.E.R. come in combat, where firefights are now frighteningly realistic. Weapons
are more powerful, enemies are more tactful, and bullets fly true-to-life. If you're the stealthy type, an array of
integrated and attachable silencers that mask your attack from the foe will come in handy, as will the ability to
equip them to many more weapons than normal. Armor will be your best friend, but will degrade more and more
rapidly as you take fire, and you're no longer limited to the standard array: 9 new pieces of body armor have been
added as a means to protect your miserable hide from the onslaught for another minute. Even artifacts will play a
larger part in your survival, as you quickly realize your belt only has room for so many enhancements.
Even the economy is against you as you struggle against the Zone itself, with stalkers paying an all-time low for
jobs offered, and just as ready to stab you in the back as to pay up. Weapons in the Zone have become little more
than pieces of scrap, and traders are quickly getting sick of paying top dollar for old equipment. Enemies, too, have
taken to using less ammunition, and you'll be hard-pressed to keep your handful of bullets in your pocket. Your one
saving grace is in artifacts, what every stalker is here for. Traders will be glad to pay out many rubles for a high-grade
artifact, and it's very much worth your time keeping an eye out for them as you attempt to regain your memory.
In recent years, the area around Chernobyl has gone from unstable to volatile, and anomalies that once agitated
stalkers now kill them with deadly randomness. Invisible thanks to a new wave of radiation, traders have taken to
stocking special radiation detectors to combat the growing threat.
S.T.A.L.K.E.R. Redux aims to make the Zone into the place we all wanted it to be, but be careful what you wish for,
stalker. You just might get it.
2.1 Combat
-bandages only stop bleeding, and no longer heal
-medkits can not be hotkeyed to simulate the time it would take to heal oneself
-wound scales have been revamped, particularly for vital areas
-basic body armor now only offers bullet-proofing for the chest and back, while full body armor offers
bullet resistance in the chest, back, upper arms, and legs
-bullet-proof areas of armor offer better bullet resistance, and degrade realistically based on damage type
-the player starts limping at 30% maximum health
-damage multipliers have been revamped to be more realistic
-binoculars no longer identify targets
-9 new armors included, built for the Zone's rough climate
-33 rewritten armor descriptions, and reworked characteristics
-all artifacts revamped to be both more valuable and more useful
2.11 weapons
-all weapons revamped based on real-world physics formulas and firearm characteristics to provide the most
realistic weapon simulations possible on the game engine
-iron sights now sway to reflect human condition
-all weapon descriptions have been revamped and extended to include real-world details and fictional lore
-suppressors now come in models built for specific calibers, and cannot be interchanged between barrel type
-equipping a silencer will decrease recoil and increase accuracy
-more weapons have the ability to be equipped with modifications and attachments
-normal ammuniton no longer equipped with tracers
-Desert Eagle now uses .44 magnum ammunition
-weapons found on corpses are severely degraded
-by simplifying the script technique, weapon stat-charts should now accurately reflect a weapon's attributes
-at least slight penetration on most ammunition
-certain ammunition is corrosive and degrades weapons much faster
-all optic sights have the correct real-world level of magnification
-grenade launchers attachments reduce recoil and lower accuracy slightly
-muzzle flashe textures have been darkened
-fragmentation grenades now contain 20 times more fragments
-new ammunition: tracer versions for most current ammo types (with new icons); tracers are green, in true Russian form
-new ammunition: 7.62x39mm rifle round
-new ammunition: .44 Magnum pistol round
-new weapon: AKM (reskinned AK-74)
-replaced firing, reloading, suppressed, draw, footstep and bullet hit sounds with more realistic versions
(NOTE: this is the only known English mod for STALKER with fixed .OGG sound files: all sounds work properly)
2.12 ai
-NPCs now slump realistically when they are shot, instead of being thrown by the force of the bullet
-NPCs bleed
-all NPCs have a chance to fall to the ground wounded at 30% health rather than 10%
-AI is tuned to have more difficulty seeing at night, and cannot hear NPC movements as well
-AI accuracy lowered to counter new weapon damages
-AI can now shoot at longer ranges
2.2 Economy
-all quest rewards significantly lowered
-prices altered to make money harder to come by
-fewer items drop from NPCs
-much less ammunition drops from NPCs, and only ammunition the NPC would have been realistically carrying
-artifacts made much more valuable and difficult to find
-added: the ability to repair your weapons and armor at select traders
2.3 Misc.
-anomalies are now invisible
-three anomaly/radiation detectors are available for purchase and are not equipped at the beginning of the game
must be equipped on the belt to work.
-anomalies are now significantly more powerful
-hunger is more prevailent
-new foods introduced
-
#27667 husi szemét hol lelek? -
#27666 a bár előtt a térkép azt mutatja valaki menekült a kutyák elől és eldobta a hátizsákját. de én ott csak 2 kocsit látok és nemtudok sehova sem pakolni. pedig jó lenne már eldobni a sok felesleget magamrol:( -
#27665 Ez engem is érdekelne! -
madmanic #27664 És milyen kártyával fut szépen?
*viccel* -
#27663 Jó lenne most már a stalkerről dumálni, nem pedig a kártyákról:DD
-
#27662 1.0-ás verzióhoz kéne -
#27661 van.
adtak ki ilyen dvd-t. keress vissza itt a topikban. -
blinty #27660 öhm...ezt elírtam.:DD -
blinty #27659 tényleg...összehasonlításra én is kíváncsi nagyon lennék...!!..csak sajnos nem tim h. van-e:/ -
madmanic #27658 A szeméttelepnél, ahonnan jönnek a banditák mikor meg kell védeni a tábort, a völgy végében van egy pár. Csak tele van anomáliával, kurva nehéz kihozni. -
#27657 -
#27656 Ez az en autom ami kicsit ossze van nyomva!! :)) -
#27655 húscafatot hol lelek? -
#27654 szted ez mi, kedves