S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rash87
Aki nagyon ott van a játékban,tudna adni egy Xfire nevet? Mert van pár dolog,amit nem értek/nem tudok.Meg egyéb dolgok.
Mert csak most kezdtem hozzá a játékhoz,csak nincs kedvem mniden hozzászólást végigolvasni,mert már biztos voltak ezek a kérdések,feleslegesen meg nem akarom megint beírni 😊

Glory, Glory Man. United!

a modok közül, talán a legjobb a Faiakes, ahogy leirták. én sem szeretem az ilyen megkapsz minden fegyvert meg a max teherbirást, aztan egy pályán van 300 ellen aztan gyilkolj. kell néhány uj fegyer meg egy jobb AI, néhány új küldetés, aztan már fel is lehet dobni a gamet. ha hentelni akarok, akkor már inkább a counterstrike. Sajna a monsterek nagyon elbaltázták, mert van vagy 10 szörny, a játékban szinte csak az embereket kell nyirni.
Pld a patkánnyal alig lehet találkozni a játék során.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

Az attól függ, milyen stílusban akarsz játszani...

A 3 nagy megamod (SagerTALK, Faiakes és OLmod), bár azt írják, hogy egyensúlyra törekszenek, igazából egy megahent karakter kialakítását segítik elõ, ami megöli ennek a játéknak a lényegét. Pl 300 kg teherbírás, ultrapontos fegyverek és a pisztolygolyó is átüti a csatapáncélt, a player ellenben mindennek ellenáll...

Ami nekem bejött, a realityenhancment4.5 (most tesztelik az 5-öst), megfejelve a hozzá való addon csomaggal, felülcsapva a Float32 mindig legrfrissebb verziójával és a darker nights legújabb fájljaival.
Ettõl nehezebbé válik a játék. Pl: nincs célkereszt, nem láthatóak az anomáliák, a detektort meg kell hozzá venni, kevesebbet fizetnek a küldetésekért és a különbözõ tárgyakért. A hangompítós fegyverek csak szubszonikus lõszerrel mûködnek (ezt sajna az 5-bõl kivették), amiket meg kell vennei, mert nem dobálnak az ellenfelek, stb... A fegyverek pontossága és hatása nagyjából olyan, mint a valóságben (kicsit erõsebb és pontosabb, mint az alapjátékban).

A darker nights nagy elõnye a valóban sötét éjszakák mellett az, hogy a Nap tényleg a megfelelõ szögben áll az égen, az egyes napszakokban. Az alapjátékban mindig nyugat felöl süt, kora reggel is...

zombeeka
OKééé! Köszi megpróbálom! Gondoltam,h vmi ilyesmit kell véghez vinni!

Irgum-burgum :)

tibor16
nna, én is befejeztem.. jó kis game volt. A sok beírásnak köszönhetõen 2 befejezést is végig csináltam. A kívánságteljesítõben a megvakulós véget kaptam, a másiknál pedig a legjobbat, a fûben heverõset. Jó volt a végjáték is, meg az egész úgy ahogy van. Amikor elõször játszottam vele, csak gondoltam tesztelem, - de annyira jó volt az NPC inteligenciája, kis túlzással, mintha a neten játszottam volna, ezért játszottam végig. Amúgy a szörnyeket nem nagyon szeretem, úgyhogy majdnem kihagytam - szerencsére nem így történt.. Köszi a sok segítséget mindenkinek, köszi a készítõknek, "nambervan" a játék, és persze további jó játékot.. Szerintem ez lesz az év játéka és meg is érdemli..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

a stalker modok oldalán az volt a top10-ben meg irták, hogy szuperjó. a jármûvezetésre kiváncsi vagyok 😄

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

köszi az infot. bár ahogy láttam nem kell nagy angol tudás a küldikhez. a sztoryt nem értettem meg teljesen, mert a titkos laborba, a csóka felirat nélkül hadarta a szöveget és nem értettem mit hadovál. pedig a lényeget hablanyolta el. oda kelett volna igazan a magyar felirat. vhol nincs meg ennek a szövege?

Az "nem egy mód" hanem kb. 15 mód és extra összedolgozva. Csak az a baj vele, hogy nincs hozzá spec. magyaritás az alapjátékhoz valóval összeakad és kidobál az asztalra. Amúgy elég jó mód most éppen azzal nyomulok.
Super Saiyan
na akkor én is nemsoká itt leszek kérdezgetni... végre megkaptam az új gépem, 3GHZ 1gb ram és 1 125mb-os videókártya

>:C

ugy látom legjobbnak a Faiakes Mod-ot hozzák ki.

egyébként nagyon jó game, csak rövid és könnyû. eleinte megizadtam, vele, de amikor jöttek a jó kis ruhák, meg sok medikit akkor egyszerû lett az egész.

Hello! végignyomtam a Stalkert legnehezebb fokozaton is. Most a nosztalgia kedvéért még egyszer végignyomom. melyik modot érdemes feltenni, amivel az alapjáték felturbozható? jó lenne ha a magyaritás is megmaradna.

tibor16
nna erre nem gondoltam, köszönöm mindenkinek...
Valóban ez tûnik a leghangulatosabb résznek és élvezem a harcot is..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

" 2: Megpróbálsz a daruról lelógó plató segítségével átugrani. nem fog menni, mert beleng..." De fog menni én is arra jutottam át :-)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A gömböket szét kell lõni. Minden másodiknál jön egy tüzes poltergeist (mint az X18 labban) de nem kell velük törõdni. Amint a 6. gömböt is szétlõtted, mind eltünik...

Ha valaki ügyes, annak sikerül. Nekem nem jött össze...

Cream78
Az egész úgy néz ki, hogy van egy zöld alak, körbe meg ilyen lila állólámpa szerû 😊 valamik, na azokat a lilákat amortizáld le....

zombeeka
Kicsit elakadtam...Csernobilban!
Már lementem az erõmûbe,dekódoltam a lezárt ajtót és több tucatnyi Monolitos katonán átgázolva bejutottam a Monolit-vezérlõbe (asszem az),de rámcsukódott az ajtó és onnan se ki se besenyõ!!! Mi a ...-t kell csinálni? Le kell állítani vagy mi? Még semmi zöldruhás csórikámmal sem találkoztam! Irgum-burgum!<#conf>

Irgum-burgum :)

sevendoor
Hihetelen a látvány Csernobilban, én negyedórákig csak nézelõdtem minden épületrõl.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Phoenix007
Énnekem asszem úgy sikerült, amire azt írtad, hogy nem fog sikerülni... De már régen volt, lehet hogy ott én is meghaltam 😊

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

A talajon bármilyen ruhában meghalsz. Sehol nem kell lelépni a földre...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A leszakadt csöves résznél két lehetõséged van:
1: átugrasz a mellette lévõ épületre. Annak a korlátján és a falon lávõ 3 kiálló kis plató segítségével átugrálhatsz az épület másik oldalán (a csõ folyatatása felé lévõ részen) lévõ tetõre és onnan visszaugorhatsz a következõ csõszakaszra.
2: Megpróbálsz a daruról lelógó plató segítségével átugrani. nem fog menni, mert beleng...

tibor16
srácok, az utólsó részben, a befejezés elõtt vagyok - Csernobilt kell megtisztítanom - és megint ruha gondom van! A jó kis Seva úgy 25%-on van, és vissza kell térnem a talajra, ami piszkosúl rádióaktív. Valami dupla csõre érkeztem az égbõl, itt még egy épületre át tudok menni, de onnan már csak a talaj a következõ alternatíva.. - van itt valamerre vmi ruci? - mert így biztosan megpusztulok.. A lövöldözéssel elbírok de a sugárzás 5 lépés után megöl, van artifact is fönn de az is kevésnek bizonyult.
Egyébként ez a rész tetszik nekem a legjobban 😊

nem jött össze. Ha teljesen ujra kezdem akkor sincs ott a fegyver. Ezt a küldit buktam, ill. megnézem hátha az Agropomban hever vhol.

AsusA8N-SLIDelux,AMD64X23800+,7950GT,2*512Samsung400MhzRAM,Samsung160GbS-ATA,WD10GbATA-Rack,Maxtor80GbATA,Samsung713N17\"TFT,A4Tech 710-F Steelpad4D

Hmmm... Hány stalkerlányt láttál?

Nekem a bárban az egyik ott tanyázó arca egy pillanatra nõisenek tünt, de a neve már nem...

Lehet, hogy a magyarítás mellé csomagolt novellát esetleg ez az NPC ihlette valakiben?

Kösz. Akkor nem is cipelem õket.
Pedig milyen szép lett volna mondjuk egy 8. befejezés, amelyben Marked One találkozik egy csinos stalkerlánnyal, akit gitárjátékával elbûvöl és a tábortûz mellett a fûben...

...örök hûséget esküsznek egymásnak :-)
Bentmaradt. Nem tudsz velük mit kezdeni. A rádió talán multiban kell...

A Dark Valleyben egy értékes artifakt mellett találtam egy gitárt (1.5 kg, 34 RU) és egy "hand radio"-t (0 RU). Vajon lehet ezeket használni valamire, vagy csak véletlenül maradtak a játékban?
TSL16b
Cheatelnek. <#vigyor3>

wantonly
Hogy élik túl védõruha nélkül? <#idiota>
Mayday
Ezt a kepet a Tesco parkolorol lottem, veszelyes hely mar az is 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

19,9 k a kép és nem engedi felrakni a linket sem engedi berakni. Fuck.

Szal arra gondoltam, keresek egy olyan mentést ahol még nem léptem be Dark Valleyba. Hátha máshova rakja a fegyvert és így meglesz. Jobb ötletem nincs.

AsusA8N-SLIDelux,AMD64X23800+,7950GT,2*512Samsung400MhzRAM,Samsung160GbS-ATA,WD10GbATA-Rack,Maxtor80GbATA,Samsung713N17\"TFT,A4Tech 710-F Steelpad4D

A mellék küldetések semmilyen problémát nem okoznak...

Minden szintet végignéztél?

Rakj már be egy sreenshotot, lássuk, hol vagy.
No gáz van. Végignyomtam újra a Borovos részt, de most még elõtte felvettem a küldetést. Ugyanoda mutat, fegyver seholse. Egyesével felvettem mindent, minden beadott rejtekhelyet felkutattam, minden kinyithatót kinyitottam, semmi. További ötlet?
1,003 patchel játszom, magyarítva.
Van vmi hátrány ha nem csinálom meg ezt a küldit amúgy?
Persze szerettem volna 😞

sevendoor
Csernobilban én vagy 4 katonai páncélruhát találtam ami ott jobb mint a SEVA, mert jobban golyóálló és ott az kell.
Mivel én a kereskedõs patchel játszom volt alkalmam kiprobálni az összes fegyvert. Az FT200 a legjobb utána a GP37-es, bár az elõbbi ha már egy kicsit elhasználódik akkor mindig beragad.
A Gauss nagyon jóóóóóóóó, távolra tökéletes, jobb mint bármelyik távcsöves.
Én pont ezért tettem fel kereskedõ és a 150kg súlykorlát modot, mert ezek nélkül sok dolgot nem tapasztalhatsz meg a játékban. Pl: fegyverek páncélok. És veterán nehézségen azért kihívás is van bõven a játékban.
Ráadásul én ráérõsen játszottam, mindent körüljártam, mindenhova benéztem.
A ruhák kopnak rendesen, Pripatyban elhasználtam 2 SEVA ruhát teljesen.
Sörétes a végén már nem sokat ér, az exoskeletonokat lõheted vele, szart se ér.
Pripatyban az alagsornál ahová vezetnek a stalkerek, ha a jobbra levõ 2 szintes házba bemész ott van egy páncélruha.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

A baj az lehet, hogy mire én visszajöttem volt itt egy csomó katona meg egy adag túlélõ bandita. Az elsõ hentelés hullái pedig részben eltûntek cuccostul, nagyjából csak Borov holtteste maradt a helyén. Mindegy, újre kezdem a területre való belépésrõl van mentésem, ill. van egy közvetlen a labor elõttrõl is, valamelyikben csak meg lesz.
Egyébként nekem is úgy rémlett, hogy elsõre mikor patch nélkül próbálgattam a gametz, akkor mintha az Agropomnál adta volna be ezt a fegyvert.

Én minden alkalommal Borovnál, vagy a környékén találtam meg. Elsõ alkalommal pl az egyik bandita használta, kilõttem, megnéztem, nem tetszett (a gyorstüzelõ AK, távcsõvel, jobbnak tünt, a gránátok nem különösen érdekelnek), ott hagytam. Aztán mikor a bárban szólt a tag, hogy kéne neki, eszembe jutott, visszamentem, ott volt, ahova ledobtam, elvittem, õrült...

Igen, mert a patch felakásáig nem volt beélesítve a ruhák és a fegyverek kopása.

Megj: a feygverek valóban kicsit jobban szórnak, mint az életben, de erre van megfelelõ mod. Olyan is, ami szimpla fps-sé teszi a játékot (minden fegyver, minden távra pont oda lõ, ahova célzol), meg vannak a realitáshoz közelítõ, a fegyverek és a lõszerek valós tulajdonságain alapuló ballisztikát használók. Én egy ilyet raktam fel.

Azt kell csak tudni, hogy a fegyverstatok módosítása kétoldalú, mert az AI is azt használja. Azaz, ha mindig találsz, az AI is mindig találni fog...

Atisz
Megjegyezném a sörétes is bazi erõs. 1-2 jól irányzott lövés = halál.

Csak kár hogy minden monolithosnál alap (buckshot) sörét van és nem a páncéltörõ, vagy a még durvább (dart) típusú :/

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

A Storming obokan helye is random, nekem elsõre Borov környékén volt, másodjára az Agropom külsõ épületében egy faszinál.
Igen ám, csak elsõ végigjátszásra az SSP-99M egészen végig kitartott, és ha jól emlékszem, még mindig maximális védelmet nyújtott.
Én red foresttõl fõként a Vintarral nyomultam (van egy rejtekhely az aknamezõ mellett army warehouse-ban, ahol több, mint 200 speciális lõszer van hozzá, az jóformán a játék végéig kitart), szóval azt hiszem, megvolt az a "pár gyakorló lövés" 😊

Mozdulatlan célpontokra, ha nagyon figyeltem, akkor is kellett úgy 2 lövés átlagban. Ha nagyon messze voltak, akkor sokszor több is, mert ott már hord a fegyver, ha kilõsz kettõt egymás után, szépen látszik, hogy mennyire máshol csapódnak be. A legvégén az ilyen távolságokban lévõ emberkéket még mindig biztonsággal egy az egyben fejbe lehet lõni Gaussal. Mint ahogy ez nekik is sikerül egyébként, ha nem vagy fedezékben 😊
Elég sgyszerû:
- keresd meg a (vagy keress egy) oufit.ltx file-t (gamedata/config/misc) vagy bontsd ki az eredetibõl, van hozzá progi a neten.
- Abban van egy bekezdés: :outfit_base
- Ott keeresd meg a következõ sort: sprint_allowed = false

Szerintem az utolsó lépést kitalálod magadtól is ... <#vigyor3>

Prince of Máté
és még az a baj is, h a játék még maxon sem egy túl szép!
régi motor van feltuningolva...

tibor16
ez a sor, amit át kell írni, ez érdekelne.. most ugyan nem fogom használni, de van újrajátszási tervem, modokal, meg mindent lehessen kapnis stb - ehhez jól jönne..

tibor16
na ezt a zárszétlövõs dolgot nem tudtam.. köszi

Véletlenszerû. Ha valakinél van a fegyver, az akármerre is elmászkálhat. Akárcsak a terület tisztogatós feladatok esetében. Mikor elvállalod az abban a pillanatban a területen lévõ megadott számú lényt kell kinyírni. Mire odaérsz a dögök lazán elmehetnek onnan akár messzire is. Amíg a kijelölt dögöket ki nem nyírod nem lesz kész a feladat.

Valami ilyesmi van azoknál az eseteknél is, mikor a felkutatandó tárgy valakinél ott van.

A zárt szekrények mindegyike kinyitható amúgy. Csak szét kell lõni a zárat és kinyílik a szekrény, fiók, akármi.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

kinek mi a tapasztalata, mekkora távolságban lehet a keresendõ tárgy a megjelölt ponttól, fõleg ha estleg használatban van, mint az Obokan esetében. Borkov szobájában van egy valag szekrény ami zárva, de möülle simán elvesz mindent (szuri, ital, tapsz stb.), ott nincds és a környéken fellelhetõ hulláknál sem.
Lehet marad a visszatöltés az elsõ völgybe lépéssel.

Az viszont tök gáz.
Amúgy csak egy sort kell átírni a páncélnál és máris lehet futni benne <#crazya>

Összesen 6 bejegyzéssel a kérdésed elõtt ott a válasz a kérdésedre. Ne csak write only üzemmódban mûködj!

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL