S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a trader 1.1 modnál új játékot kell indítani? azt írja, hogy "havent tested" azért nem szeretném elveszíteni az eddig állásokat..
A BIG Ben-be .45-ös lõszer kell nem? A PAB a Vintarba meg a VAL puskákba megy. Ha jól emlékszem...

A bloodsuckernek is elég 2 golyó, nem kell egy fél tár. csak jól kell eltalálni...

stalker.filefront.com...

Különben a legerõsebb fegyver talán a FT-200M közelre, távolra a Gauss. Ezek viszont csak Csernobilban elérhetõk.

Mindent figyelembe véve viszont a Vintar az über, ez talán egyértelmû.
Garbage-Agropom tájékán találtam valahol az egyik stash-ban vagy 150 9x19-es erõsebb fajta lõszert, bõven elég volt. Mondjuk a Strelok-búvóhely után inkább a gyors AK-t használtam.
Én már Yantar környékén csakis egy muníciót használtam ebben a játékomban.

Felveszi az ember a Big Ben-t, abba PAB-lõszer kell, aztán találni már ott talán Tundert is, és már két fegyó megy is ugyanarról a lõszerrõl. Messzire ekkor még talán a gyorstüzelõ AK-t használtam távcsõvel, de jó az IL-86 is, vagy ha mázlista az ember, találhat ilyenkorra már távcsöves TRS-t is. Nekem ezekkel gond nélkül megvolt X16, aztán onnan visszatérve a duty boltos már el is ad PAB-lõszerbõl, onnantól kezdve nem kell a hullákat kutatgatni, nyugodtan lehet vásárolni tõle. Azonkívül a térképen is elkezdenek szaporodni az olyan jelölt dugihelyek, ahol ilyen lõszert lehet találni.

És ugye a warehouse-ba átérve a "hozz valami fegyvert" küldetés után meg is kapjuk a Vintart ajándékba, ami hogy, hogy nem, szintén ugyanarról a lõszerrõl megy. Így nálam az összes freedomos és duty-s küldetés Big Ben - Tunder - Vintar trióval ment, a túlsúly sosem volt gond, még gránátokat is vihettem magammal.

Azonkívül a freedomos és dutys küldetéseket teljesítve frekventáltan SP-6-os /ugyanazokba való, mint a PAB, csak csík van rajta és erõsebb/ és speciális NATO-lõszer a jutalom, egy-két gránátvetõbe való gránáttal. Gondos célzással, rövid, de hatásos sorozatokkal elérhetõ, hogy a csíkos oldalú tárak gyarapodni kezdjenek 😊

Úgy megszoktam már a Tundert, hogy nem is vagyok benne biztos, hogy lecserélem majd a GP-37-re. Most egy vagonban gyûjtöm az army warehouse-ban a speckó NATO-lõszert meg a zöld nyilas fegyókat 😊

Minek vigyek kétféle skulót? Távolra-közepes távolságra úgyis Vintar, közelre meg nem kell a távcsõ, és a tûzereje a Tundernek még tán erõsebb is, mint a GP-37-nek. Alapesetben egy tár két bloodsuckerre elég, ha ügyes vagyok, akkor akár többre is 😊

Apropó, Tunderbõl sincsen upgradelt változat? Az ütne csak igazán nagyot 😊

Bár így sem mondanám, hogy nehéz a játék, jobbára már csak azért töltöm vissza az állást, mert nem akarom, hogy túl korán leamortizálódjon a páncél. Elég ritkán halok, akkor is anomáliáktól...
csomagold ki a játék fáljokat és irkáld át magad igény szerint

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Köszönöm! Még az érdekelne, hogy van e olyan mod, amivel szélesebb a választék a tradereknél. +keresem azt a mod-ot is amivel többet tudok cipelni, de nem találom sehol. Mi a neve/honnan lehet letölteni?
Hello!
A Freedom-os bázison a Hadiraktárak pályán hogyan kell elérni, hogy a fõépület (amiben Lukash is van) mögötti placcon lévõ mindenes, aki a verdákat próbálja kipofozni megjavítsa a fegyvereim?
MEr mondta, hogy megcsinálja, de ha beszélni akarok vele elhajt, hogy hagyjam most békén.
köszi,
üdv!
Minen modnál az a telepítés folyamata, hogy a S.T.A.L.K.E.R. könyvtárában kell legyen egy gamedata könyvtár (ha nincs csinálsz egyet) és abba kell bemásolni a kibontott fájlokat. A gamedata-ban alkönyvtárak is lesznek, akkor jó. Természetesen ha a mdo eleve egy gamedata könyvtárat tartalmaz, akkor azt a játék fõkönyvtárába kell bemásolni...

Ha ez megvan, akkor a játék fõkönyvtárában található fsgame.ltx második sorában található "false"- ket át kell írni "true"-ra. Az elsõ a single, a második a multiplayer esetére engedélyezi a gamedata könyvtárban található fájlok használatát.

A dolog egyébként úgy mûködik, hogy a 6 db szép nagy fájlban mindenféle leíró, script és egyéb fájlok vannak. Ha a gamedata könyvtár megfelelõ alkönyvtárában benne van egy ilyen fájl, akkor azt, ha nincsa, kkor a nagy fájlokba becsomagolt verziót használja. Ha a fsgame.ltx-ben engedélyezted...

a transport módnál mi a telepítés folyamata? csak be kell másolni a fõkönyvtárba (egyáltalán oda? mert valami gamedata könyvtárat ír, és ez nem feltétlenül az) és kész?
Ombika
Legjobb megoldas mindenre fejloves es mar fekszik is 1 golyobol!!!

Igen, a lõszer bizony súlyos... A különbözõ sörétesek nélam ezért esnek ki hamar. Közelre hatásosak igazából csak, és 30-40 ilyen lõszer helyett inkább cipelek 100-120 AK vagy Vintar skulót. Ez utóbbi csomag távolról is 60-80 fektetõ találat...

tibor16
Amúgy osztom, a legjobb olyan fegyvert használni, amihez sok a töltény a pályán - bár én is a Vintart és ha lehetett a GP37-est vittem magammal.
Csak a játék felénnél tûnt fel, a töltények egyes fajtái igencsak súlyosak.. kajából sem kell, max 2-3 adag, az meg mindig található, érdemes rá odafigyelni.
Ja és szerintem a kézigránát jobb, mert nem kell hozzá speciális fegyver, ráadásul nem is biztos hogy olyan gréánátot találni és akkor meg lehet feleslegesen cipelni.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
sziasztok,
pisztolyt csak a katonai raktárak pályáig használtam - szerintem nehéz a lõszer hozzá, és másba nem is jó, ráadásul közelharcos fegyver - amit nem szeretek
Kedvencem a Vintar sniper puska volt, a tölténye meg jó némely géppityuhoz is - ezért igyekeztem olyant használni. Ráadásul, kíméletesen használva (1-es lövések) kitart a játék végéig.
A bejövõs géppityu a GP37-es, a játék vége felé sok van belõle, és soxor ejtenek el vadi újat is.
Csernobilban, ha a legjobb véget sikerül csinálni, ahol is (SaGa egyszer írta) kellemes, hangulatos lövöldözés van, a Vintarnal is jobb volt nekem a Gauss, 1 lövés 1 ember, és ott már van hozzá muníció is, csak mindig meg kell keresni azt aki azzal lövöldözött rád.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

A bár utáni területeken valóban több a 9x19-es lõszer, addig viszont csak igen kevesen használják, így kevés is van belõle...

Ron Ragm
Nálam egy idõ után a Stalkerek átvettek bizonyos posztokat a banditáktól, egyszer kétszer harcoltak velük de onnantól ritkán jelentek meg ott.
Amúgy lehet hogy a realmod miatt, de én pont hogy a 9X19-es pisztolyt használtam mert abból találtam több lõszert.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Pedig igaza volt. Nem kell mindenkit kiirtani, ki is lehet kerülni a csapatokat. Vannak tipikus "õrposztok", azokat mindig feltölti a program, mégpedig úgy, hogy minden területnek van egy bejárata, ahol bejönnek az npc-k és elballagnak a szokásos helyükre. Ha nem mész a közelükbe, békén hagynak.

Ha valahol kellõen lecsökkented az emberi populációt, a mutánsok fogják megszállni a területet, ami kellemetlen, mert azok jóval szabadabban kódorognak...

Nincs "legerõsebb fegyver". Ez nem a Doom, ahol a BFG mindent visz.

Kinek-kinek mi a legjobb. van akinek a gaussgun, de ahhoz kevés a lõszer. Áltlában minél spécibb egy puska, annál kevesebb lõszer van hozzá, így lehet, hogy erõs, de nem annyira használható, mert csak cipeled, de lõni nem mersz vele, mert elfogy a skuló. Ráadásul jó nehéz is...

Területenként megvan a kedvelt lõszer, ahhoz keress jó állapotú fegyvert és nem lesz semmi gondod. Ha végig a "legerõsebb fegyverrõl" álmodozol, csak szívsz egész idõ alatt. Minenki lelõhetõ akár egy pisztollyal is, csak jól kell eltalálni vagy eleget belereszteni...

A leginkább használható fegyer a gyorstüzelõ AK egy távcsõvel, a Vintar hangompítós mesterlövész puska, valamelyik NATO lõszert tüzelõ távcsöves, meg a 9x18-ast tüzelõ Vipera (M5-ös). A Vintar kivételével mindegyikhez korlátlanul lehet lõszert találni a terület megfelelõ részén. A Vintarhoz is, de ahhoz fõleg a bónusz pályán, addig takarékosan kell vele bánni.

Vigyél magaddal sok üveg vodkát, mert a szakács részeges és vodkával lehet megoldani a nyelvét. Egyébként a fegyver a faluban van, egy épület pincéjében.
PAtr0n
Hali mindenki!

Szerintem belebotlottam egy küldetés bugba, amire hátha tudjátok a megoldást. A bulldog 6-os gránátvetõt kell megszerezni a freedom-osok táborából. Elõször beszélni kell a kapunál lévõ õrrel hogy merre van a szakács (Chef). Utána amikor odamegyek a szakácshoz, nem dob fel semmi olyan dialógust ami tovább vinne a küldiben. Elvileg miután beszéltem volna vele, utána kéne mennem a fegyverraktárhoz. De így nem tudok,vagyis nem engednek be, mivel nem tudtam azzal a nyomorékkal beszélni, mert csak a szokásos beszédet lehet vele folytatni, akárcsak a többi stalkerral. Újratöltöttem már párszor, de nem változik semmi.
Ötlet? Vagy haggyam inkább a fenébe az egészet?

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Ron Ragm
Hallottak a nagy mighty S.T.A.L.K.E.R. csávóról akit még senki sem tudott elkapni és hajtanak a dicsõségre😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

tugyiti
Ez az X-ray Engine nevü retektõl van.
"Non-scripted AI. Characters traverse game objectives freely – they patrol, guard key spots, oversee the territory and take rest."
Nandusz
Tyûûû...hogy ez hogy nem jutott eszembe...nem is mondasz akkora hülyeséget. Azta mekkora tippet adtál. Még az a szerencse, hogy egyáltalán nem volt szterotíp 😊

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Cream78
Ha nyugalomra vágysz akkor inkább sakkozzál!
És ne lõjj mindenre ami mozog...

Nandusz
KEzd elegem lenni a játékból, pedig még sztem az elsõ felében lehetek.
Számomra hihetetlen idegesítõ a kipusztíthatatlan mennyiségû banditák, katonák, stb.
Hiába döglesztek meg 100-at, jön helyette mindig 200. Mi a retektõl van ez? Nem igaz, hogy nem tudok egy kis nyugalmas atmoszférát varázsolni azon a kib****ott térképen már azzal, hogy lehentelek mindenkit. Ki termeli újra ezeket a harcos kedvû legényeket?😊)

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Na, jelentem, megcsináltam az összes freedomos küldetést. Még a "kill the duty outpost"-ot is, a garbage-ben lévõ bandát kellett kinyírni, na, itt meg új tapasztalatokra tettem szert 😊

Mivel a freedomos snipert anno le lehetett lõni következmények nélkül, gondoltam, ezt is megpróbálom.

Átmentem garbage-ba, felültem a kicsit odébb lévõ romos ház elsõ emeletére a nagy mesterlövészpuskával, majd elbújtam a sarok mögött, és onnan lestem kifelé. Ha csak egyetlen dutys volt a képben, azt fejbe tudtam lõni úgy, hogy a többieknek fogalmuk sem volt róla, mi történt, összevissza szaladgáltak, de zöld maradt mindegyik 😊 Ha elrontottam, és látták, hogy lõttem, akkor elsõre besárgultak vagy akár már vissza is lõttek, reload 😊

Aztán mikor csak pár darab maradt, a biztonság kedvéért visszaszaladtam közéjük, hogy mind barátságos maradt-e, és innen pedig egy épület oldala mögött fejbekéseltem az egyiket úgy, hogy a többi nem látta, ez is tökéletesen mûködik! Szóval lemészároltam a teljes duty csapatot úgy, hogy senki nem fogott gyanút, továbbra is puszipajtások maradtunk 😊

Meg is tetszett a nagy puska, ha nem lenne ilyen nehéz, isten bizony ezzel mennék tovább... van valami jó kis hangulata, hogy hónod alá csapod, és szaladhatsz tovább, már csak egy bipod kéne hozzá 😊

Viszont a freedomnál már nincs több küldetés, csak gondolom, az ismétlõdõket fogja beadni megint /hozz vadkanlábat, tisztítsd ki a falut, satöbbi/, úgyhogy gyanítom, nem lehet beállni közéjük.

Egyelõre jegelem a projektet, hátha jön majd valami megoldás a bugos küldetésekre, és akkor megcsinálok mindent.
bricsi01
Hogy lehet a Szolgálathoz csatlakozni?
Vagy ez nem ennyire szabad játék?

Hi

Hol lehet megtalálni a legerõsebb fegyvert?

ui:A Fahrenheitet feltöltöttem kéri hogy irjam be a NEVEM, beírom és ki lép.miért van ez? (bocsi hogy ide írom de abba a fórumba nem ír senki)
Ombika
HAt en a FAQ-ban talalhatot raktam fel,ahol a magyarosiutas is van!
Melyiket erdemes feltennem amirol beszeltel?!

A falon, kb 2 méterre a rácstól villanykapcsoló. Azt kapcsold át. De a fogoly el is mondja...

Melyiket? Mert van egy pár...

Amelyik tényleg jó, az a float32 (thefloatingpoint.org-ról letölthetõ mindig a legfrissebb).

Van még az a korai "ûberfo...", ami tényleg ûber abban, hogy baromi randa lesz tõle a látvány. Mintegy túlexponált film, cserébe jól le is lassítja.

Meg vannak még a sharper texturák. Ezek csak akkor használnak, ha static light-tal játszik valaki.

Cream78
Én odamentem a rácshoz, épületen kívül, és már ki is írta, hogy feladat megoldva, innentõl nem foglalkoztam vele.....
A graf javító meg kell a francnak....

légyszi válaszoljatok és mi ez a grafika javitó, honnan lehet leszedni?
Ombika
Felraktam ezt a grafjavito fajlt,ezusom mennyivel durvabb,van aki ezzel nyomta vegig?

csá
azt szeretném kérdezni hogy az x18-as labor bejárata melletti táborban van egy csávó a rácsok mögött, hogy lehet kiengedni?
kössz
Ebben az az érdekes, hogy a kis térkép mutatja is neked hol menjél ki. Szép zöld célkereszt volt a megfelelõ helyen. Ha azon a ponton áthaladtál késznek tekintette a feladatot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ombika
Ez erdekes volt,visszamentem oda ahol azt a szronyet kinyirtam es kiirta ,hogy kesz a kuldetes,gondolom forditva mentem es amiatt!!! THX amugy!

Ombika
Jah en nem ott mentem le,hanem ahol megtalaltam a cuccot a bazison es ott jottem fel,ahol 1 szorny,ha kozelmentem hozza dobalgatottt stb,de mar reg kinyirtam azt is,szal lennt minden ures es minden kijaratot mar bejartam!! 😞((

Nem, ez egy olyan mutáns, ami csak járkál fel-alá és ilyen láthatatlan csapásokkal vesz le az életedbõl. A közelében szédülsz és kettõs látásod lesz.
A hosszú alagút azután van, miután felmész egy csigalépcsõn (ott vár pár katona).

Azon a kijáraton kell kijönni, amelyik az alsó katonai bázisra vezet. Nem azon amelyiken lementél.
Onnan tudni hogy jó felé mész, hogy a kijárathoz vezetõ folyosón majd megtámad egy contoller (ronda egy mutáns, aki az agyadat cibálja és dobálgat mindenfelé).

Amirõl te beszélsz, a láthatatlan lényrõl, az egy bloodsucker.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ombika
Az ami lathatatlanna tudja tenni magat,mert azt mar reg kinyirtam a kutatobazis alatt,miutan megszereztem dokumentumot!!

Nekem akkor lett kipipálva a küldetés, amikor ott jöttem fel, ahol van egy "controller" mutáns egy hosszú alagútban.

Ombika
MAr megvan mind2 kuldetesi resz csak az utsonak irja ki,hogy keressem meg a kijaratot,de mar a fold alol feljottem 2/3 helyen es nemtudom mitevo legyek?! 😞

Elõbb meg kell keresni a búvóhelyet és csak utána utána tudod azt a küldetést teljesíteni, hogy keresd meg a kijáratot.

Ombika
VAn 1 kuldetes amit istennek se tok megcsinalni, keresd meg strelok buvohelyet ,majd utso resz benen keresd meg a kijaratot a fold alatt,de mar 3 kijaraton kijottem ,de meg mindig semmi?! 😞(

Cream78
Nekem egy ati radeon 9600xt-m volt, elég sokat szívtam vele, mindig drivereket kellett cserélgetni, a bf2 nél is mindíg szarakodtak a textúrák, és hát ugye azt is inkább a nvidiákra optimalizálták...

Most egy GF7600Gt m van, ezzel eddig semmi gondom nincs...

Atisz
Jaja, van pár quest amit annyiszor kiad ahányszor belépsz az adott térképre...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Pedig az ati és az nvidia kártyák között van egy piciny különbség: a shader implementációja. Ez a stalker esetén inkább az nvidiást támogatja, mint az atist. Mióta ezt a funkciót belepakolják a zsugákba, minfódig vannak kissebb-nagyobb eltérések a programok és a kártyák viszonyában...

Én csak ezt nem értem, hogy egy 6 évig fejlesztett játék hogy lehet ennyire bugos? Pl. nekem 5x kiírta küldetésként a táborvédelmet, vagy pl egyes pályákon nem lehet menteni, csak ha szerencsém van. Ezt még az új patch sem oldja meg. <#levele> Amúgy meg nagyon jó játék lenne...