S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince of Máté
igen mostmár észrevettem!
Olyan WOrld of Warcraft féle, csak nem MMORPG.
kicsit furcsa, nem tom mit kell csinálnom, mert a térkép nem jelez semmit.

Játszottál már szerepjátékkal?

Na, ebben olyan elemek vannak. Én a markecingesek helyében ezt kommunikáltam is volna, hogy kijött az elsõ FPS-RGP, blabla. /egyébként talán tényleg/

Ha az RPG-t nem szereted, akkor ez a játék nem igazán neked való szvsz.
Prince of Máté
"jobban optimizált" <#zavart2>

Utálom, amikor a 2 játékot egymáshoz hasonlítják. A STALKER motra fejlettebb, mint a Doom3-mé, már csak azért is, mert az X-Ray Engine nagyobb teret tud egyszerre kezelni és jobban optimalizált!

Számítógépes játékok potom áron? Az akciók gyűjtőoldala: http://spurgamer.blog.hu

Prince of Máté
Na...
Grafikát teszteltem kicsit:
1280x1024, Static Light, high beállítás 90-100 fps, de nem valami szép...
Mit tett ez a static light?
Amúgy nekem kicsit bonyolult gém...
AZ elejéna házba a csávótól venni kell valamit?
Vagy mit kell tenni?
Mert odáig mentem, hogy egy faluban a társaimmal ki kellene(...) írtanom a többieket, de nem tom h én vok-e a béna, de nekem nem sikerül...
kifogy a töltényem, ha találok hiába nyomok F-et nem használja...
Valaki tudna segíteni? Kössz!

Prince of Máté
Hát az én gépemmel télleg szebb, és amúgy engem enem kötött le a stalker grafikája, fõleg h milyen gépet kér...
A másik, meg hogy nekem nem csak a grafika afontos, de könyörgöm, hogy lehtett ilyen szarul optimizálni?
Ha lejjeb veszek a gafikból lowra(...) akkor nem akarok COD1el játszani...

Érdekes hal ez itt:

Hal

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

öszintén a doom3 egy nagy szar. sztem. én gyülölöm az ilyen bezárt játékokat, amikor szinte ugyanazokat az elemeket jelenitik meg, ugyanazt a grafikát látom mindeütt. a doom3 és a stalker ég és föld.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

tugyiti
"Grafika meg okádék, a 3éves Doom3 szebb nála, csak az maxon 70 fpssel megy..." <#zavart2>
Igaza van egyébként, full dynamic lighting-gal nekem is rettenetesen beszaggatott néha. Általában gyors volt, de egyes helyeken (pl ahogy kijöttem az elején a boltostól) iszonyatosan belassult, és utána nem is nagyon lehetett életet verni bele. Meguntam, átállítottam static-ba, és onnan teljesen jól futott. Csak sajnálni tudom egyébként azt, akinek egy játékban a grafika a legfontosabb szempont...
Akinek a doom szebb, azzal sokat nem lehet kezdeni. Ott kezdve, hogy a doomban csak zárt terek vannak, azok is meglehetõsen kicsik és sötétek.
Arról nem is beszélve, hogy a doomban, akárhányszor kezded újra, egy adott folyosószakaszon mindig ott lesz ugyanaz az ellenfél, akit ha eltalálsz, ugyanabban a pozícióban fog elfeküdni...

Ha akad, meg szaggat közepes grafikával, akkor valamit nagyon elrontasz, mert a tiednél gyengépp gépeken is elmegy. Meg ajánlom figyelmedbe a float32 modot...

Atisz
Hát ja, optimalizálásra nem volt idejük. Sztem az a pár hónap már nem számított volna...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Prince of Máté
Nagyon szánalmas játék ez, feltelepítem, elindítom és beállítja magának a megfelelõ grafikát,(1204x768, medium) mondom jólvan, nem bántom,(úgyis írtó ronda de mind1) NEw Game, tölt egy"kicsit" BENNT van 25-30 FPS-em, de többször beakad.
Kimegyek a házból, 1-2 fps, néha felmegy 30-ra ("kevés" ram miatt)aztán lefagy.
Hogy lehetett ennyire szarul optimizálni?
Hihetetlen...
Grafika meg okádék, a 3éves Doom3 szebb nála, csak az maxon 70 fpssel megy...
Nem szidni akartam a játékot, de sikerült.

Atisz
Hehe, az még semmi. A fejlövés is csak akkor számít ha vki pont a homloka közepén találsz el...tarkólövés után még vidáman elszambázgat elõled <#buck>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

zombeeka
A sugárzástól mindenki kicsit mutáns lett és biztosan jobban bírják a lövéseket! Hehe!<#violent>

Irgum-burgum :)

Ron Ragm
Amúgy jó játék, top 3 FPS-ben bennevan, de akkor is megvan ez a hiba, ez tény. Persze kicsit túloztam, és lehet, hogy csak az én infiltrationhoz szokott fejemnek furcsa hogy ha valakit 9mm-essel melkason lövök ötször annak még van ereje harcolni ha nem volt rajta páncél.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Konkrét találatról beszéltem.

Azért az kemény volt, mikor két zombi stalker hirtelen egészen emberi módon fürgén odébbrohant a feléjük dobott gránátom elõl... 😄

Aztán kicsivel késõbb már megint szépen belassulva tántorogtak... 😊
Eh, pedig még gondolkodtam is rajta, hogy beírjam, nem a fentieket kell kinyírni. Gondolod, hogy nincs annyi eszem, hogy megtaláljam azt a bandát? 😊

Az egy másik küldetés, sima "at the Agropom", azt fel is lehet venni a kocsmárostól. De amirõl én beszélek, az "kill the bandits at the Agropom research institute". Az pedig alul van, a nyíl is ott mutatja. Tegnap felvettem egyszerre a sima Agropomost, a Pokerest és az Institute-ost is, hátha az használ valamit. De nem, fent kinyírtam a banditákat, teljesítve az egyik küldi, lemegyek, töküres, és ott van a két kék karika 😊 Természetesen kipucoltam már az egész térképet a biztonság kedvéért, még a semleges stalkeret is lelõttem, biztos, ami biztos 😊 De semmi. Mindegy, még elpepecselek majd kicsit a freedomos, duty-s küldetésekkel, talán még a Garbage-ban is kinyírom a duty bandát, ha találok valahol egy hordót 😄

Aztán ha pár nap eltelik, és úgy is ugyanazt az üres küldetést adja be, akkor abbahagyom.
Sziasztok...
a minden fullon videobeállitást milyen kértyával érdemes beállitani???
2,8 GHz Celeron, Radeon1950Pro 512 MB és 2 GB RAM elég hozzá??
Mitõl értelmes egy játék? Bármitõl, ha van neki hangulata és nem elrugaszkodott a világtól. Attól, amelyben játszódik...

Ha Oblivionozok, akkor nem értelmetlen a varázslat és az ûbertáp fegyverek sem, ha megküzdöttem értük és nem válik a játék értelmetlen henteléssé.
Az X3-ban úgyszint az a jó, hogy alulról kezdjük. Ki kell harcolni az elismerést, a gazdagságot, a dicsõséget.

A Zónában meg az a lényeg, hogy életben maradjunk és ne rugaszkodjunk el jobban a realitásoktól, mint amennyire a világ megengedi...

Azaz szerintem már az is értelmes, ha csak sétálgatunk a Zónában, benézünk minden fa mögé, htáha találunk valami érdekeset. De hozzá tartozik az is, hogy gyakorlatlan kézben a fegyver szór, nem tudjuk elcipelni a hátunkon a fél világot, nem szólhatunk be büntetlenül a szembejövõknek, stb... Ez a játék így jó, illetve a RE (illetve most épp Redux) moddal kicsit nehezítve.

Változások az alapjátékhoz képest (azért sorolom, mert pont ezektõl lesz még jobb):

55 kg terheléshatár
anomáliák nem láthatók, a detektort meg kell venni és övre akasztani.
nincs célkereszt, minitérkép.
a távcsõ nem rajzolja körbe az élõlényeket (ez néha nagyon hiányzik)
sötétek az ájszakák, nappal az árnyékok jó irányba esnek
a fegyverek az eredetihez képest kicsit erõsebbek, de ne feledd, az AI is azzal lõ.
csendesebb lett az óvatos mozgás, az NV és a fegyverek elõvételének és töltésének zaja. Jobban el lehet sunnyogni a sötétben. Állatok és mutánsok ellen mitsem ér...
sötétben az AI sem lát, csak ha világít, vagy nv-t használ (olyat még nem láttam)
az egyes tárgyak ára a környezethez gazodik. Azaz amit eladsz olcsó, amit veszel drága. Nagyon. Ne felejtdük el: ez nem egy postnuke világ, hanem egy viszonlag kis zóna, ahol az élet nehéz, se a kerítésen kívül ott van a világ többi része, amely vagy nem törõdik a zónával, vagy meg akar belõle gazdagodni. A sztalkerek ebben a folyamatban az önkéntes rabszolgák, akik a kaland, a meggyõzõdés, vagy csak a meggazdagodás miatt cselezték ki a kordont és élnek itt bent. Aki nagyon fél, az kimehet. Az sem egyszerû, de mégis könnyebb, mint itt bent.
Jó még az AI önálló élete. Az, hogy a Zóna éli a maga életét akkor is, ha nem vagyunk ott, a lények nélkülünk is harcolnak egymással.

(megj: a stalker c. film jelenetei érdekesen szinezettek: a "külvilágban" játszódók fekete-fehérek és egy nagyon lepusztult erõmû adja a hátterüket, a zónában viszont minden színes és a természet éli a maga zavartalan életét).

Nem tudok róla, ez nekem új...

Nem azért állja a lövést, mert páncélozott, hanem azért, mert nem találod el. Ha figyelsz, jól látható a körülötte porzó terület, ahova ténylegesen becsapódnak a golyók...
Lejjebb írtam: fogj egy fegyvert, ballagj el egy nyugis helyre, ahol van valami fém fal vagy ajtó, állj le vele szembe és lõj párat. Majd menj oda és nézd meg, mennyire szór. Fõleg, ha sorozatot lõsz...

Tulajdonképpen igen, de nem a dx8 vs dx9 a határ, hanem az, hogy van-e HDR2.0 a kértyén, vagy nincs. A 9600-ason nincs...

Nem egészen. Itt pont fordítva van. A magasabb rangú jobban sérül (az actor esetében biztosan, ez adja meg a játék fokozatai közti különbségek egyikét).

Az épületeken belül azárt nincsenek tárgyak, mert jól elhordták õket a több mint 20 év alatt (az elsõ robbanás idõpontja: 1986. A játéké 2012.) Illetve tönkrementek. Megjegyezném: a valóságban is így van, több fotó is van Pripjatyról a neten, látható, hogy az õrzés és a sugárzás dacára az emberek csak elhordtak mindent, amit lehet.

Egyébként pont az épületek belseje az, amibõl a 80-as évek Keleti Blokk feelingje jön át. A bútorok maradványai, a falak festése, csempézése, a házak elrendezése. Látható, aki modellezte, ismeri azt az idõt és környéket. Az elsõ faluban az egyik házban van egy rádió. Olyanunk nekünk is volt...

Valami olyasmit, hogy

Gyere hozzám.
Látom a legtitkosabb vágyaidat is.
Csak egyet teljesítek
Tied a döntés, melyiket...

jól értelmezem, hogy a dx8 és dx9 között úgy tudok váltani, hogy a static lightningot átállítom? Mert az én nem tudom átállítani (9600xt 256mb)
Ezeket a fényképeket mindenképp nézzétek meg:
http://home.cc.umanitoba.ca/~dmcmill/Photographs.html
Ezek alapján azt mondom, nagyon komoly munkát végeztek a játék grafikusai, designerei, minden elismerésem!
Ha a sebzõdésrõl beszélünk...
Lehet, hogy egy NPC gyenge vagy átlagos ruhát hord de ha a tapasztalati rank-ja magas több golyót, több sérülést tud elnyelni. (szerintem ez mindenféle RPG-ben így van)

A súlyhatárral se volt gondom, na jó néha fájt a szívem, ha egy praktikus fegyver már nem fért be a táskába, dehát realizmus mindenek elõtt.

tibor16
Viszont az is elöfordult, szerintem igen soxor, ha nem kaptam fejlövést, akkor az életcsíkom bírt még néhány találatot. Ha egyenlõség jelet húzol az NPC-ék és a player közé, akkor ebbõl ki lehet következtetni, hogy az élete a mienkhez hasonlóan fogyott. Minden esetre én is találkoztam olyan ellennel aki kibírt több közelrõl leadott fejlövést is, de azért ez nem volt jellemzõ. Olyant viszont szintén láttam, hogy az NPC az anomáliába sétálva kifeküdt, vagy összeveszett egy csapat, mert a saját embert talált el vki és szabályos belháborút robbantott ezzel ki.
Sok hibája van a játéknak és megszámlálhatatlan jó pontja. Régen láttam olyan játékot, ahol pl ennyire le lett volna modellezve a környezet, hogy minden helyszín egyedi volt, és alig akadt olyan térelem, épület, amivel soxor lehetett volna összefutni. A csatorna fedõk, buszok konténerek meg az életben is hasonlóak, így számomra nem voltak zavaróak. Ami még szerintem lehett volna több, vagy jobb, az épületen belül a tárgyak mennyisége, az kevésnek tûnt.. Csernobil külsõ és belsõ meg egyenesen fantasztikus volt (számomra). A súlyhatár pedig a játék szempontjából kényelmetlennek tûnhetett de a valóságban aki cipelt már 50 kilót.. nna annak van elképzelése, hogy ezt hosszú távon vinni, nem lenne kis teljesítmény..
Ha valaki veszi a fáradtságot és végig gondolja mennyi olyan elem van a játékban ami az értelmes játék fogalmába bele tartozik.. talán ha valaki összeszedné és felsorolná.. érdekes lenne, az biztos..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Az nagyon bejött nekem is.
Én csak egyet tudtam megfejteni minimális orosz tudásommal:
- Tojka ágyin búgyet: Csagy egy maradhat (hegylakós easter egg?)

(SPOILER)
Ha tudja valaki, hogy mit mond(oroszul beszél) a monolit kõ miközben közelítünk felé kérem írja le.

Üdv, Saga!

A múltkor a stalkerlányos befejezést csak poénnak szántam, de aztán elgondolkodtam azon, amit írtál. Tény, hogy a helyi mondavilágban van egy történet egy kék ruhás stalker/tudóslányról, akit a kilenc emeletes házaknál, a buszmegálló környékén, az elsõ emeleten láttak. Namost, Pripjatyban két helyen is vannak kilenc emeletes házak és az egyik elég érdekes az újratermelõdõ Monolith veteránokkal, a leszakadt lifttel, az ajándék páncéllal stb.
Az utóbbi napokban sokat kóboroltam arrafelé, de nem találtam semmit. Mégis, feltételezem, hogy van egy titkos küldetés, amelyben találkozni lehet ezzel a hölgyeménnyel. Különben miért írtak volna róla?

Ha van valamilyen információd a kék ruhás lányról, légy szíves osszd meg velem, akár privátban is!
Ron Ragm
De ez még a legputribb banditánál is tapasztalható volt, azt meg ne mondja nekem senki hogy a dzsekijük alatt 5cm vastag acéllemezt hordanak.

sevendoor
Én végigjátszottam, olyan bugot ami kifejezetten bosszantott volna nem is találtam, a kényelmetlen vagy idegesítõ (pl. 50kg súlyhatár)dolgokat moddal javitottam.
Veterán fokozaton nem mondanám sétagaloppnak a játékot így sem.
A Csernobili rész hátborzongtatóan valóságos volt, nálam is legalább 9 pontos...

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

zombeeka
Csatlakozom azokhoz akik az utóbbi idõk egyik legjobb FPS-ének titulálták a játékot!
Hibákat mindenben lehet találni ha nagyon arra hajt az ember,kérdés,h lényeges-e csak a hibákat vadászni és vagy inkább csak elmerülni a games örömeiben! <#wave>

zombeeka
Speciel én is elégedett vagyok a játékkal! Találkoztam már ennél sokkal szarabbakkal is! A grafika bámulatos,még úgy is,h nem a legújabb a gépem! Tetszik az interaktív lehetõség,h vagy megcsinálsz vmit vagy nem!
Az meg,h a végére nehéz leszedni az ellent...hát a végére annyira bele lehet jönni,h még egy olyan szerény játék-képességgel rendelkezõ egyén is,mint én: az is belelendül! Csak fejre kell menni és lehetõleg minnél távolabbról!<#kuss>

tibor16
Azért, csak a mihez tartás végett, nagyon kíváncsi volnék, hasonló lövöldözõs fps-ben melyik játékot, játékokat tartod jobbnak? Csak kifejezetten azért, hogy tudjuk, számodra mi az etalon.. (és ezzel nem azt akartam mondani, hogy számomra ez a leg)

Írtad korábban, nem sokra becsülöd a játékot, - aztán pedig, hogy lövöldöztél volna még, de a játék kiírta - 5 perced van a befejezésig. Gondolom be is tartottad - rohantál és 5 perc alatt a végére értél?
Vagy félre írtad? - mert ha nem, akkor megértem, hogy a "szánalmas" jelzõt használtad. - mert akkor az élmény amit átéltél, valóban az lehetett..
Nem tetszhet mindenkinek minden - és ez rendben is van így. Ráadásul, ez egy szabad fórum, ahova mindenki szépen beírhatja a véleményét. Megértettem, hogy a sokat próbált játékos tapasztalatod alapján rossz osztályzatot adtál a játéknak. Gondolom, azért furcsának találod, - mi a fenéért beszélünk, írunk róla enyit? Ha megengeded, és csak a magam véleményét mondom most, - sok sok mindent kihagyhattál. De nem kell aggódnod, mert ezek az élmények nem csak arról szólnak hány embert lehetett volna még hidegre tenni. Úgyhogy valószínû, hogy így aztán nem vesztettél semmit. Sõt, az elsõ kanyarban felhagysz a játékkal és uninstalálod, akkor sem lenne több emléked mint így. Akkor talán megkímélhettél volna, pl személy szerint pl engem, hogy ezzel a beírássaal elbíbelõdjek - úgy 10 percet... (amit azért sajnálok,.. hmmm , meg azt is, hogy a magánleveledre válaszolva segíteni próbáltam..)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Tudna valaki infot vagy linket adni az egyes végigjátszások (inkább befejezés videók) eléréséhez. Úgy értem mit tegyek és mit ne, ha az egyes "ends"-eket akarom kapni.

Annyira bejön a gém, hogy megveszem eredetiben is. Ennyit megérdemel a csapat.

Tegnap én is végigvittem, és csak pozitívumokat tudok elmondani a játékról, tényleg az utóbbi idõk legjobb FPS-e. Igázság szerint a System Shock 2 vagy a Deus Ex óta nem játszottam ilyen jó lövöldözõs játékkal.
Szerencsére nem patcheltem, és nekem nem is jött elõ semmilyen bug (jó, Csernobilban eltünt a karakter kijelzõje a PDA térképrõl, de ez még belefér). Viszont a páncél nem rongálódott, aminek azért örültem.
Ja, és ha vki még nem olvasta volna:
http://f451.pozor.hu/regeny/sztrugackij_a_es_b_stalker.zip
A játék inkább ezen alapul, mint a filmen. A hangulat is hasonló, rideg és sivár...
Amikor többedszer mész az Agropromba és megadja a "kill zhe bandits" feladatot, akkor mér nem lent vannak a banditák, hanem fent, a lejárat környékén. Azokat kell eliminálni...

Mert a végén minden ellenfél csatapáncélt hord. Az meg rendesen golyóálló...

Csatlakozahtsz a freedomhoz, ha akarsz. A "magányoshoz" nem, mert azért magányos (inkább "önálló", vagy "szabadúszó" a loner, mint magányos, de mindegy) mert egyedül, legföljebb 1-2 haverral járja a terepet.

A dutyhoz is lehet csatlakozni ha akarsz. Ezt a játékot nem muszáj "végigvinni", Ha nem mész Pripjatyban a stadion fõbejárata közelébe, annyit mászkálsz a területen, ameynnit csak akarsz, azt a terepet tisztítod meg az ellenségesnek tekintett frakció tagjaitól, amelyiket akarod, cak ne feledd: minden frakció több helyen is ott van és ha elleségeskedsz valamelyikkel, az élet egyre nehezebb lesz...

A kulcsszót leírtag "egy counteren nevelekedett jázékosnak". Pont ez a lényege a stalkernek: nem a counterben használatos, szuperpontos, végtelen hatósugarú és nyílegyenesen lövõ fegyverek vannak benne, mint abban, hanem a valóságnak nagyjából megfelelõen modellezett gravitáció. ami miatt a golyók ballisztikus pályán repkednek, a fegyverek meg a csõhossztól, lõszerfajtától és a kezelõ gyakorlatától függõen szórnak. Egy pisztollyal nem lehet 50 m-rõl fejeseket osztani. AK-val se nagyon, ha sorozatokat lõsz vele. 1-es lövés, célzottan. Akkor igen, de a rövidcsövû verzió (AK SU) akkor is pontatlan lesz...

Akkor valamit nagyon elrontottál. A játék legvégén is elegendõ egy fejlövés bármelyik ellenfélbe, csak el kellene találni. Ha egy tárat kell ellõnnöd 1 méterrõl, akkor nagyon nem tudsz lõni...

Az ellenséget azért nem érte a sugárzás, amiért engem sem, ha megfelelõ ruhát hordtam, megfelelõ kiegészítõkkel és NEM gyalogoltam be direkt a sugárzó területekre. Azt a nyamvadt GM számlálót azért adták a kezedbe az elején, hogy figyelj a jelzéseire. A ruha meg nem azért van rajtad, hogy azt teszteld, mennyit bír, hanem azért, hogy ha közel mész valami nem túl kellemeshez, legyen lehetõséged odébbmenni...

Az egész játékot végig lehet nyomni úgy, hogy egy darab antirad cucc nem kell, pedig az elsõ végigjátszás óta kifejezetten olyan modokat használok, amiktõl nem látszanak az anomáliák és a valóságnak megfelelõen lehet a sugárzást érzékelni.

Mi a bánatért erõltetitek ezt a "Dutys-Kötelességi-magányos" maszlagot?

A másik frakció a Freedom, azaz szabadság, nem kötelesség. Éppen a dutysok a "kötelességiek", az ellenfeleik a "szabadságiak", ha feltétlenül minél bénább fordításokat akarunk kreálni 😊

Nem is merek rákérdezni, hogy van a magyarításban...

Különben még egy broken missionbe futottam, mikor mennék vissza a dokihoz, beadja a "kill the bandits in the agropom research institute" küldetést, ami teljesíthetetlen, lévén egyetlen darab bandita sincs lenn, csak három katona és 3-4 bloodsucker.

Úgyhogy hacsak nem jön ki még egy patch, két darab failed-em lesz megint. Legalább.

Harmadik, hogy Skinflint rám akarta erõltetni a bloodsuckeres küldit, mikor még mást akartam csinálni elõtte, visszautasítottam, és azóta nem ad rá lehetõséget, hogy elvállaljam, csak egy választ tudok adni, hogy majd máskor. Ez is nagyon jó, az összes freedomos küldetést meg akartam csinálni pedig...

Van itt még mind dolgozni a patch-ekkel, bár mire kijavítják ezeket, már nem fogok ezzel játszani, hacsak nem multiban.
Ron Ragm
Igazából nekem csak az volt a bajom hogy ha fejlövés egybõl halál akkor miért kell a testbe egy egész tár úgy, hogy utána még vígan szaladgál, szal valahogy ez nekem nem jött össze - mintha realisztikusra akarták volna csinálni csak útközben meggondolták magukat. Igaz, egy realmod könnyen segített ezen, de akkor is

Én is végigvittem
(SPOILER: Vakuljak meg, ha eltûnik a zóna véget kaptam.)

Az utóbbi évek legjobb FPS-e eredetiségben és hangulatban.
A fegyverek statisztikája is tetszett, pontosak voltak egy (fej)lövés halál, nem is értem, hogy miért panaszkodtakm egyesek.
Azon is csak pislogtam amikor a lövedékek röppályát írtak le (fantasztikus).