S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4 giga memoriával sem megy jobban plus 2 magos procival ugyanugy ati kártyán bár érdekes hogy azok a játékok joval gyengébben mennek ati kártyán amin ott virit az nvidia logo annak idején néztem nagyot mikor egy 6600 son a doom 3 60 fps fölött muzsikált

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Nortu
Saga: Ilyet még sehol nem hallottam/olvastam, hogy csak azért muzsikálna gyengébben a game, mert Ati kártyán fut. Sztem ez így valszeg nem igaz. Sokkal inkább az lehet, hogy elsõsorban a 2GB rendszermemóriára éhes a drága, és ha ez nincs meg, akkor jön a sorozatos vinyó reszelés meg a zéró felé hajló FPS-ek. A PC Guru-s tesztben sem említettek semmi ilyesmit, hogy bármelyik Ati-n sz@rabbul futna, mint egy hasonló kategóriás Geforce-on. Pedig nem hiszem, hogy életükben elõször tesztelnének a fiúk. Ne hallgassuk el viszont azt a tényt, hogy a játék elején bejelentkezõ logók között ott virít az nVidia is.

Enterprise 128K Forever!

Prince of Máté
vegyél olyan billentyûzetet, amin lehet vezérelnia lejátszást és kész.

bricsi01
Hát csak nincs egy vadállat gépem, mikor megunom azokat a zenéket az alt-tab kissé 20-30 perc lenne szerintem

Cream78
Minek erre mod? Indítsd el a Winampot....

bricsi01
Nincs ebbe egy MP3 mod, mert néha a síri csend igen csak nyomasztó.
Kéne ebbe Kreálni egy ilyen modot. 😊

Prince of Máté
örülök<#alien>

köszi igazad volt

driver frissítés után jó

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Az, amire te gondolsz, valóban a játék része: a pszi sugárzás mellékhatása. Ott az egész látvány sárgás lesz, mint a régi fotók...

Amirõl én írtam az egy driver vagy program hiba, csak az ég lesz sárga, de csúnyán. textúra probléma...

Hoppá! Én azt hittem, hogy az a "sárga monokromizálódás" csak egy effekt a magas sugárzásnál. Nekem csak 2x jött elõ a játékban, ráadásul jó para helyeken (pl. az X 16 elõtt). Tökre be is jött, paráztatatott rendesen!
Passz... Driver hibára gyanakszom. Milyen kártya, melyik driver, illetve milyen oprendszer?

arra gondolok. hogy a horizonton felül ha fordulok, millió példányt csinál a hegyekbõl égbõl, stb. Meg a madarak is hosszú fekete csíkot húznak...

Bocs, vissza az egész, az elõzõ az X3 topikban lett volna értelmes, itt nem...

Szóval: mit jelent az, hogy "keni az eget"?

Az ég besárgulása ismert hibajelenség ati. Vedd ki a full xcreen elöl a jelet. Csak a tálca fog látszani a kép alján, ha azonos méretûre teszed a felbontást a ténylegessel, de megszünik a hiba. Cserébe pár fps-sel esik a teljesítmény. Olyat is láttam, hogy nagy szürkés háromszögek jelennek meg az esõ és a szél fútta ködpászmák helyett, ezen az újraindítás szokott javítani. Mindenesetre elsõ körben a patchek felrakása és a float32 mod javíthat a dolgon, ha a videokártyád tudja a shader 3.0-t. Ha nem, akkor a float32 mod nem ér semmit...

Ez mit jelent? Lehet, hogy ki kellene kapcsolnod a blurt, az indító splash screenbõl nyíló beállító menüben...

Az XTM felrakása óta a csillagok eltünnek, ha gyorsan fordulok. Nem baj, mert úgysem sok értelme van olyankor, ráadásul a folyamatos kirajzolásuk rengeteget lassítana, csak nem emléksuem, hogy elõtte is így volt-e...

Az biztos, hogy az Argon Prime-i csatában kb 60 hajó repkedett és nem szaggatott be közben egyáltalán...

Üdv All!

Segítsen valaki pliz! Felraktam a gamet, és furcsán "keni" az eget bármerre megyek.

Van valami megoldás rá, vagy csak a vidkari nem bírja?

Elõre is kösz!

madmanic

Üdv All!

Segítsen valaki pliz! Felraktam a gamet, és furcsán "keni" az eget bármerre megyek.

Van valami megoldás rá, vagy csak a vidkari nem bírja?

Elõre is kösz!

madmanic

Szedd le a legfrissebb Float32 modot (www.thefloatingpoint.org), már az ati kártyákra is találtak megoldást, hogy valamelyest gyorsabb és szebb legyen. Megjegyezném: a stalkerhez az ati kértya kifejezetten rossz választás, a 7600GT meg jó. Nálam 6600GT-vel megy, float32-val full dinamic light, és Sun shadow-val megfelelõ tempóban. Nincsenek fps hegyek, de nem is szaggat és swapel (igaz, 2G RAM-mal).

Jópofák ezek a mod gyüjtemények, kár, hogy az összerakójuk bele se néz abba, amit begyüjt. A felsorolt modok 3/4-e be van építve a sagerstalk modbba, ami szintén ott van a csomagban...

Falconer
COD2, GTA SA, 6600GTvel is ment maxon....

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nortu
Akkor valszeg ez a 7.4-es lesz. Próbálj egyet-egyet lefelé lépkedni, hátha segít...

Enterprise 128K Forever!

Prince of Máté
a "legújabbat": áprilisi CCC.
nem tom miért nincsen májusi...
Bár mostmár holnaptól június lesz.

Nortu
Hmmm, pár éve még király kártyának számított. Ezt nem lehet gyõzni pénzzel, komolyan mondom. Amúgy tavaly szeptemberig nekem is egy Ati 9600XT-m volt 😉 Melyik driver-t használod? Elképzelhetõ, hogy vmelyik másikkal jobban müxik.

Enterprise 128K Forever!

Prince of Máté
ATi 9800 😄
még egy gyenge gépem volt.
Amúgy Doom3 nekem 1280x1024ben Highon, mindennel bírja 60 fpssel(ultra grafikát csak 512es VGA-val használd)
Stalker, most is lefagyott.
Annyiszor fagy, hogy játszhatatlan.

Nortu
Akkor végülis remélem nem volt rossz vétel, igaz a Stalker miatt "nem kicsit, nagyon" csalódott vok. Most jutott eszembe, a Condemned lesz a következõ tesztalany. Ha ebben, és a DOOM3-ban is jól teljesít, akkor befogadom. Egyébként milyen vkarid volt elõtte?

Enterprise 128K Forever!

Nortu
Igen, már biztos vagyok benne, hogy ebben a Guruban van/volt.

Enterprise 128K Forever!

Prince of Máté
3 hete vettem új gépet, ezzel a karival.
Eddig minden játékkal megbírkózott (COD2, GTA SA,Quake4,Doom3,Test Drive unlimited,NFS carbon, ezek mind maxon mentek)

Nortu
Mikor vetted a karit? Jól nyomja egyébként? A DOOM3-ban mindenképp le akarom tesztelni.

Enterprise 128K Forever!

Nortu
Most nincs nálam, de azt hiszem ebben.

Enterprise 128K Forever!

Prince of Máté
ebben ugye?

Ja és szerintetek én milyen graffra tegyem?
Nekem fontos az 1280x1024-es felbontás mert 19es LCD-m van.

Prince of Máté
meg tudnád mondani melyik PC Guru számban vol ez a STALKER teszt?

Prince of Máté
SZázra ugyanilyen kártyám van mint neked!
Én nem tom milyen grafikára kell tenni, mivel 1 napja játszok, de a 2 gb nagyon kell a játékhoz, mivel 1 gigával sokat swappol.

Nortu
Üdv!
A héten vettem egy Sapphire X1650XT-t (28.500 pénz) az Inno GF 7600GS helyett, kisebb részben a Stalker miatt, nagyobb részben meg azért, mert ezt tartottam a gépem (leg)gyengébb pontjának. A PC Guruban volt nemrég egy videókártya teszt és ajánló a Stalkerre vonatkoztatva. Ott az X1650XT-hez (és a GF 7600GT-hez, mert ugye ez egy pár) az ajánlott beállítás Object Light, max. részletesség, 1024*768. Hozzá kell tenni, hogy a teszt elején 2 GB rendszermemóriát vesznek alapnak. Ezzel én úgy voltam, hogy igaz csak 1 Giga van, de ha a 7600GS-en Static Light, max. részletesség és 1024*768 mellett elég jól futott a gém, akkor az Ati-n majd jöhet az Object Light és talán még az 1280*1024 is. Hát mit mondjak pofára estem, mivel szinte semmivel sem lett jobb a helyzet, Object Light-on úgyanúgy (ha nem jobban) beszaggat az Ati-n, mint a Geforce-on. Hát azért ez nem semmi!
Tényleg ennyire kell az a 2Giga, vagy valamit elqrtam? Már driver-t is többet kipróbáltam, de passz.

Enterprise 128K Forever!

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Prince of Máté
áh kinõttem én már abból...
Nem tehetek róla, h a doom3 ennyire le tud kötni.

Inkább valami jó kis sugárzó artefact lehet az öveden. Vagy több. Arrafele még nem olyen vészes a sugárzás, az alap bõrjakó is elegendõ védelem ellene. A Garbage sugárzása sokkal komolyabb és arról kellett gyere, mert más út nincs...

honnan tudnék letölteni moddot a játékhoz?

hallottam van vmi olyasmi amivel lehet vezetni a kocsikat?
+ez az 50-60kg os limit is baromira zavar, ezt is ki kéne venni 😊
illetve nincs vmi olyasmi ami változtatja a kereskedõknél a kapható cuccokat? (ne mindig ugyanaz legyen?)

csak ennyi kéne 😊
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban a dologban, hogy mikor egy laktanyában kell megszerezni egy táskát, sokkal nagyobb problémát jelent a sugárzás miatt életben maradnom, minta a katonákkal való küzdelem. Valamit kihagytam volna? Van erre egy védõ ruha esetleg? Elõre is köszönöm a választ.
OFF:
EOB alap, különösen a 2, a Wizardry 7 meg szimplán a legjobb RPG a világon (bár a Planescape Torment azért megközelíti).
Igen, de az Ultima Underworld egy tiszta RPG, míg a Doom az "én ölök" stílus örök gyögngyszeme. Sokat gondolkodni nem kell benne, menni, aki szembejön lehentelni. Agy kikapcs, érzékek és reflexek bekapcs, hajrá...

A Doom attól nagy, hogy azokon a kis teljesítményû gépeken, gyorsan, 3d hanghatásokkal (lehetett fülelni, hol mozog még valaki), meglehetõsen jó kinézettel lehetett a térben mozogni. At Ultima Underworld kinézetre illetve sebességre meg sem közelítette. Plusz a Doom szépen modolható, bár akkoriban még nem így hívták. milliónyi pályát szerkesztettek hozzá. Anno volt egy cd-m, csak doom pályákkal teli...

Az Ultima Underworld-öt a szintén akkoriban megjelenõ Elder Scrolls: Arena-val lehet összevetni, vagy az M&M sorozattal, esetleg a Beholderekkel. Bár akkoriban a csúcs, hangulatban, és stílusban a Wizzardry VII volt. Két nyamvadt floppyn, többszáz óra játékidõ, elfogadható grafikával...

A doom 2.2. a duke 3d volt 2.5d de a legelsõ igazi 3d a quake....
Amúgymeg kb 8 éves koromban a wolfot meg a doomot is fél óra játék után meguntam.... Az agyatlan tucathent sose volt a kedvenceim közé tartozó legyen akármkkora grafikája...

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

sevendoor
olyat nem csak katonai páncélt, de az még jobb is, pl. ahol a dekoder van ott találsz.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Jó reggelt!

Az volna a kérdésem, de sokkal inkább kérésem, hogy valaki mondja meg hol találhatok exoskeleton védõruhát Pripyat-ban?
Elõre is kösz.
Üdv!
Ha már a 3d játékoknál tartunk, sose értettem hogy miért a Doom-ot tartják az elsõ ilyen játéknak. Az Ultima Underworld (szintén Origin) 1992-ben jelent meg, és jóval bonyolultabbak voltak benne a pályák, lehetett úszni stb.
A Stalker egyébként tényleg stílusteremtõ játék. Ez az eddigi legatmoszférikusabb FPS, az tuti. Kb olyan, mintha egy RPG történetét és mélységét hozzáadnánk egy lövöldözõs játékhoz. Mert azért a játéknak sok köze nincs az RPG-khez, hiszen a karakterünknek nincsenek tulajdonságai, nem fejlõdik, a mellékküldetések egyáltalán nem befolyásolják a fõszálat stb stb.
próbálnám a multi demót Vista alatt de fatal error-al elszáll
van erre valami gyógyír?

Amúgy a doom-ot ne tessék bántani, alapmû. Na nem a 3, hanem az eredeti. A mezei, 1-4 megás videokártyák idejében kvázi 3d világot alkottak az IDSoft emberei, stíluist teremtve ezzel. Voltak korábbi kisérletek (wolfenstein 3d és társai), de igazán nagyot a Doom szólt anno.

Ugyanannak a kornak a szülötte a Wing Commander és a gyártója (Origin) jelmondata: "We create worlds". És tényleg. Ez volt az elsõ olyan játék, ami minimum 386-ost igényelt és 8 mega volt feltelepítve. Akkoriban a winchesterek úgy 40-80 mega körül voltak használatban. Ez a cég kezdte azt, hogy mindig az épp legfejlettebb vasra írják a programjaikat. Aztán meg elmentek abba az irányba, amerre manapság szinte mindenki: csilli-villi kinézet, effektek, "interaktiv film", a játékoknak meg se stílusa, se hangulata.

A S.T.A.L.K.E.R. ebben a közegben, kiugróan jó. Ahogy anno jó volt a Half Life, a Dune, a XCOM:Enemy Unknown, a TA, és úgy általában a stílusteremtõ játékok.

A System Shock sokkal elõbb volt, mint a Deus Ex.

Ez utóbbiban az volt a jó, hogy akár úgy is végig lehetett játszani, hogy összesen talán 3 embert kellett megölni...

A System shock még a 386-osok idejében jött ki, a Deus Ex meg már a grafikus gyorsítók (3DFX)idején.

Ron Ragm
Az elsõ FPS-RPG asszem a System Shock vagy a Deus Ex volt (nem tudom melyik volt hamarabb), de azóta is kijött jópár (pl a Vampire-Bloodlines).

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

mit akarsz egy giga rammal

Esetleg Lego? Csak ne a technic sorozattal kezd el...

JackDaniels
Akinek a Doom3 alapjáték az ne is akarjon a S.T.A.L.K.E.R.-el boldogulni.😄DDDDD

\"Never say never!\" W Churchill