S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem láttam hogy az az én kérdésemre lenne reakció. A gondom az továbbra is hogy az udvar közepére mutat a jel, és a környéken nincs semmi. Borov (már ha õ a rablóvezér) már halott, az irodájában majd még szétnézek, remélem meglesz. El nem adtam olyan fegyvert az tuti 😊

AsusA8N-SLIDelux,AMD64X23800+,7950GT,2*512Samsung400MhzRAM,Samsung160GbS-ATA,WD10GbATA-Rack,Maxtor80GbATA,Samsung713N17\"TFT,A4Tech 710-F Steelpad4D

Azért 6 beírással lejjebb csak eltalálsz...

A Dark Valleyban keresett fegyver hol található? Sajnos nem jó akeresõ. Plz help!

AsusA8N-SLIDelux,AMD64X23800+,7950GT,2*512Samsung400MhzRAM,Samsung160GbS-ATA,WD10GbATA-Rack,Maxtor80GbATA,Samsung713N17\"TFT,A4Tech 710-F Steelpad4D

Lenin lábánál nincs kereszt. A Lenin szobor helye mögött van egy terecske, a végében egy fiatal férfi szobrával, a tér fölött keresztben a Lenin feliratú transzparens. Ott van egy kereszt, lehet, hogy arra gondoltak, de ha nincs rajta kék karika a térképen, akkor nincs is ott semmi...

Ott nem lehet járkálni. Egyrészt mind a sereg, mind a monolith rád is vadászik, másrészt a btr-ek és a helikopterek se életbiztosítás, meg mindenképp bejön a blowout szakasz...

Egyébként a bejárat vonalában llévõ úttól jobbra rengeteg anomália, az út végén túl irodaépületek (nem lehet bemenni), egy vasuti híd (amire normálisan nem lehet kijutni, mert kapu zárja le az utat oda), az épületek között 2 btr van.
Az úttól balra a fal mögött maga az erõmû, pár ipari épület, a tetejükön sniperek és rpg-sek, pár lakókocsi, vagonok.

A kapun átjutva elõtted a sin a vasutikocsikkal, jobbra tõle maga az erõmû, a 3/4-énél a szarkofág bejárata, a sintõl balra meg az említett ipari épületek.

Keresd meg a googlemapsban a szarkofágot és megézheted felülnézetben a terepet. Meglehetõsen pontos...

Kiegészíteném: igen jól ki lehet gyakorolni a játékban a céllövészetet. Próbáltam. Keress egy nyugis környéket egy fém "épülettel" (lakókocsik, nagy lemezajtók, ilyesmi), állj meg vele szemben és lõjj célba. Pontosan lehet látni, hova mentek a lövések, akár oda is mehetsz megnézni a lyukakat közelrõl, így ki lehet tapasztalni a fegyverek pontosságát és nyûgjeit...

Bizony, a ruhák kopnak. Ha nem akarod, akkor ne hagyd magad eltalálni, illetve akkor se gyalogolj bele az anomáliákba, ha a ruha egyébként megvéd ellene. Komolyan. Ha csak hordod a cuccot és nem Rambóskodsz a pályán, akkor nem kopnak el.

A ruha azért véd, hogy a véletlen beszerzett csapásokat enyhítse, nem azért, hogy tankot játsz...

Vissza tudtam menni, egy késõbbi tesztnél. Le is írtam. Arra nem igazán jöttem rá, hogy mi a trigger, de vagy a dekóder felvétele, vagy elõtte, az aluljárón való áthaladás. igazából programhiba volt és nem pripjatyaból vissza, hanem Pripjaty külvárosába (az aluljárótól délre lévõ részre) nem tudtam visszamenni...

Ez a Storming Obokan (gránátvetõs és talán távcsöves obokan). Többször is írtam: vagy Borov mrllrtt van a szobájában a földön, vagy valamelyik rosszarcú használja és le kell lõni érte...

Pár gyakorló lövés után a Vintarral is el lehet érni a közel 1 az 1-es arányt. Csak figyleni kell a célkereszt vonalkái és a távolság összefüggéseire. 200m alatt nem nagyon szoktam 1 nél többet küldeni álló célpontra. A pisztollyal meg a duplázás a nyerõ...

Van több szobor is, az egyik azt hiszem a város délnyugati részén van, rengeteg anomália között ott van egy kereszt, abban van az exoskeleton.

Ami ROSSZ hír, hogy ebben a páncélban nem lehet futni, szóval hiába a 70 kilós teherbírás, el lehet felejteni, a speckó SEVA suit lesz a legjobb egész a végéig.

Tényleg, errõl jut eszembe! 1.0003-as patch van fenn, és nem tudom, hogy ez normális-e, de a páncélok hihetetlen gyorsan rongyolódnak le rólam! Nagy nehezen szereztem valahol dark valleyben egy Monolith suit-ot, és a cordonban egyetlen nap alatt használhatatlanná lõtték rólam, mikor a katonai bázisra mentem be /ahol éjszaka csak 1-2 õr van, ehhez képest én vagy 30-at lõttem le 😊/. Minden pár bekapott lövés után ment le százalékokat a védelmem, erre korábbról nem emlékszem, a végén a fele védelmet nem nyújtotta már a páncél 😞 Ez most bug vagy feature? Kicsit túlzásnak tûnik nekem.

Most egy narancs tudósruhára futotta csak, ezzel indulok Yantarba, és olyan szánalmas a védelme, hogy két lövéstõl meghalok :/ Mondjuk így legalább vigyázok, és nem használódik nagyon 😊

Viszont így gyakorlatilag a játék nagy részében rendes védelem nélkül fogok rohangálni, mert ha a SEVA-kat lerongyolják rólam, késõbb sem tudok jobbat szerezni...
Megdolgoztattál, de rájöttem, hogy a TSR-301-esre gondolsz 😊

Azt pl. sosem használtam, mire találtam rá távcsövet, addigra volt GP-37-esem, annál jobbat meg nem sikerült szerezni elsõ végigjátszásra. Na majd most! 😊
tibor16
Srácok, a Lenin lábánál nem találtam semmilyen keresztet, ahol az exoskeleton vagy milyen ruhának kellene lennie (korábban írta valaki). Visszaolvastam vagy 7 oldalt, nem jó ugyanis a keresõ.. - sz'al akkor Save páncélban meg lehet csinálni a végét? - mert a zöld ruci otthon maradt és azt fontolgatom, már nem megyek vissza miatta. Tényleg, - Saga írta korábban, hogy nem tudott visszamenni Pripyat-ból, mert kivágta a gép az asztalra - ez áll még?
Más - nekem nem esett be semmi extra cucc itt Pripyat-ban.. 1x volt egy vadi új GP37-es, de vissza kellett töltenem és nem az a baka jött és egy AK volt nála. Pedig a színházat is kipucoltam..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
lehet nem ugyanarról beszélünk

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hmm... nekem egy belõ udvaron van a tárgy jelezve a PDAn, felettem nincs épület, gyak az udvar közepén van a jel. Sem fegyver, ,semmi ojjektum nincs ott 😊

tibor16
mert az emeleten van egy folyosón, ott ahol egy palló van rakva a félig kész lépcsõházba és utánna. Ez egy AK asszem spécizve.

Tudom hogy ezredszer hangzik el a kérdés, de a Dark Valleyban eltünt fegyver hol található? Tippre valahol lent, de a területen 3 helyen tudok a föld szintje alá menni.
1. ahol az átjáró van a két épület közt 2. a betoncsöveken egy zsákutcába jutok, kivülrõl leugorva meg ennek peremére 3. a pince ahol egy embert õriztek.
Esetleg az x16 lenne olyan hoszsu hogy idáig ér, és megint le kell oda mennem? A két épület közt saccra van vagy 600m távolság, ezért ezt elvetettem, de fél óra bolyongás után inkább kérdezek :p

LR-300 az a puska, ami az amcsi AR-15/M16 foggantyú nélküli változata. Tuti találkoztál vele. Gyakorlatilag a zsoldosok majd mindegyike ezzel rohangál.

Módosítótt GP37 nincs.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

"Gaussnál is számít a távolság mert akármekkora távra nem lõhetsz és ez sem az a hû de pontos puska. :-)"

Szerintem ennél pontosabb fegyver nem nagyon van a játékban. Mondom, nekem megközelítõleg egy lövés - egy ember volt az arányom... Vintar azért ettõl elég messze esik, csak ugye ott lehet lõdözni sokat egymás után.
Hümm, hát akkor körül fogok nézni pár helyen 😊

Ez az LR-300 mi fán terem? 😮 Sosem láttam még.

Módosított GP-37 nincs?
morphologu
És akkor ott nem is lehet járkálni?

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

A "robbanást" nem lehet túlélni, a megadott idõn belül el kell tünni a föld alatt, akkor elmegy a fejed fölött...

Amúgy nem robbanás, csak egy erõs "kiszóródás" (blowout), mert az idióta helikopterek egyike beszakítja a szarkofág tetejét egy rakétával...

morphologu
Sziasztok. Az erõmûnél a robbanást túl lehet élni valahogy. A rádióaktivitás ellen probáltam már a köveket is, meg a narancssárga rucit is nem sok at ér annyi, hogy nem elöbb hal meg a pacák. Eggyáltalán lehet ott járkálni? Vagy csak uzsgyi be. Hát nem erre számitottam.<#szomoru1>

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

Driver illetve shader hibának tünik.
Patch, float32 mod, vagy próbáld meg ablakba tenni (kikapcsolod a full screen-t)...

Volt már vkinek ilyen problémája:? (c2d6700,8800gts320,2Gb)
Ha esik az esõ, akkor a villámlás fénye piros és sárga csíkokban zizeg, az esõ meg mintha lapokba esne. Legújabb driver. AMD mellett ilyet nem tapasztaltam ua a dvd vel! Vki? thx elõre.

Ui esetleg patch javít vmit?

A javított SEVA ruha mindenben veri ezt a csatapáncélt, kivéve a golyóállóságot. Többször leírtam: ha van nálad annyi radiaktivitás elleni artefakt, hogy legylább 60%-ot levegyenek együtt, akkor jobb ez a ruha, mert bent inkább a lövések fájnak, mint a sugárzás. Ha ninsc, akkor maradj a Seva ruhában...

Azt is írtam már, hogy sok lõszert nem kell vigyél, ha megfelelõ fegyvereid vannak. Vintarba való PAB, meg 5.54-es NATO lõszerbõl lesz rengeteg.

Gausst is tudsz lõni magadnak az erõmûben, a picékben...

A szálloda mellett van egy nagy tér. Ott fekszik, ledöntve a talapzatról.
Ha szembe állsz a szálloda bejáratával, akkor balra lesz.

egyébként ha kimászol az ablakon abból a szobából, ahol a dekóder van (kifele érdekes módon lehet), és a tetõ széléig elmész, át tudsz ugrami egy negyedkör alakú tetõre, amin végiglehet menni a színházig.

A #25705-be be van téve egy fotó Pripjaty fõterérõl. Azon látsz egy nagy teret, amögött meg egy épületet. Az a szálloda. Onnan indul az az ív alakú tetõ, annak a túlvégén a színház (monolith hq), azzal szemben a téren egy folt. Az a Lenin szobor maradéka...
Mint akkor is írtam: az a fénykép pontosan azt mutatja, amit a játékban is. Még a fák is ott vannak. A kép jobb szélén álló épületbõl lõtt az egyik sniper, amikor kijöttél az aluljáróból...

tibor16
Pripyat-ban az a Lenin szobor merre van? - mert a szállodában vagyok és ugye, lõnek erõsen..
A másik kérdésem, olyan páncél, amit a szobában találni, van máshol is? Mellesleg, mintha a Seva ruha picit jobb lenne - mert én meg cipeltem magammal tartalékba (nehogy már úgy járjak mint az agyperzselõnél).. oszt most meg ott virít 1 a szobában.. Azért kérdezem, mert ha van, akkor inkább lõszert viszek..
A 3. 😊 kérdésem - gausst csak elvenni lehet embertõl, vagy van valami találat helye is? Eddig ugyanis aki azzal lõdözött rám, olyan házban állt, ahova nem lehet felmenni..

tibor16
Már le lettek írva párszor, így is, úgy is.

Akkor ez nem fagyás, csak receg a program. Próbáld a swap-fájl méretét fixen 2gigára. A minimum és a maximum is legyen annyi...

Bizonyos pontjain a különbözõ pályáknak meg-meg akad nekem is, mert akkor rántja be a következõ szekciót, de hosszasabb "befagyást" nem láttam eddig.

Egyébként hasznos tud lenni, ha minden háttértaszkot kilõs: víruskeresõ, spybot, hasonlók. Még az a PC Probe is akadhat. Én a Sysinternals ProcessExplorert használom a Feladatkezelõ helyett, azzal szépen ki lehet csapkodni a felesleges taszkokat. El se hinnéd mennyi tud lenni (adobe updater, víruskeresõ updater, java updater, nero figyelõ, meg még ki tudja mi nem...

Ja, azt hittem nem mondok újat... <#banplz>
Szia SaGa!
Kösz a választ+a linket,leszedtem a progit,este kipróbálom.Ennek ellenére én úgy érzem,hogy ez nem melegedés miatt van,mivel semmilyen más játéknál sincs progléma,illetve a procit amikor megvettem akkor kipróbáltam "mit bír",és az alap 2130MHz/1,31V hoz képest 3464Mhz/1,39V-tal bírta úgy,hogy fenn van a 3Dmark 2001,2003,2005,2006 ezekkel alapon illetve húzva is 3x-os futtatással semmi fagyás kilépés nem volt,pedig ment egy jó ideig a teszteknél.Hétvégén kipróbáltam a Lost Planet demóját(DX9-es),nyomtam azt is egy kicsit és ott sem volt semmi probléma.
Olyan ez a fagyás,hogy néha megakad a program(másodperc töredékére,de észlelhetõ),de utánna megy tovább.Na amikor "fagy" a progi,akkor nem megakad,hanem megáll teljesen a gép,és bár azt írtam,hogy csak a reset segít,azért a taszkból ki lehet lõni,és utánna pl. betöltöm a TDU-t(amikor megunom a szenvedést a STALKER-rel)és az fut szépen.
Továbbá a Asus PC Probe2-fut a háttérben ez 2D alatt 37°C jelez,3D(játék pl. STALKER)ha taszkot váltok akkor 42-45°C-ot írt,illetve a Everest ekkor 46-47°C-jelez.(Ja a szobában 21,2-22,5°C között volt a hétvégén)
A házon meg elöl a HDD alatt szívja be a levegõt egy 8cm-es,hátul a proci mögött szintén egy 8cm venti fújja ki a levegõt.A procin nem a gyári hûtõ,hanem egy Zalman CNPS7000-as venti van(1300-as fordulaton-legalacsonyabb-járatva).
Estem kipróbálom a CoreTempet aztán megírom.
üdv!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A 9x18-asra alakított Vipera a Garbage-ban van, az anomáliákkal teli vasuti alagút belsõ végében, egy hátizsákban. A hátizsák egy hullán van. nem egyszerû megközelíteni, de nem is lehetetlen...

Gaussnál is számít a távolság mert akármekkora távra nem lõhetsz és ez sem az a hû de pontos puska. :-) Plusz nehéz is és még csak sorozatot sem lõ.

Viper géppityuból két módosított változat is van. Az egyik a beépített hangtompítós, a másik át van alakítva, hogy 9x19-es skuló helyett 9x18-ast köpködjön ami lényegesen gyakoribb.

Pisztolyokból is akad legalább 3 módosított változat.

Karabélyokból amivel találkoztam a következõk:
AK 74-bõl van a gyorstüzelõ.
Obokan-ból a storming.
LR-300-ból van a mesterlövész változat beépített távcsõvel és hangtompítóval.
L-86-ból szintén akad módosított változat.

Sörétesekbõl is akad módosított pump action változat (beleépítettek egy Gravi artifact-ot és így nagyobb energiával durrogtat).
Akad egy módosított Spas puska is (szintén pump action sörétes).

Elméletileg van módosított Dragunov is a játékban.

Egyszóval akad bõven sokféle puska és pisztoly ami módosításokon esett át.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Vintarnál számít a távolság is, Gaussnál nem. Ráadásul Vintar nem teljesen pontos, messzire, ahol fölé kell tartani, már szór rendesen, Gauss nem, egy lövés egy ember. Így itt nem is számít, hogy lassú, mire becélzod a következõt, addigra már feltöltõdött 😊 Közelharcra nyilván nem annyira jó.

Nekem olyan 30-40 lõszer azért volt hozzá, ki sem fogyott a tár a végére.

Igazából én a nagy mesterlövészpuskákat nem tudtam hová tenni, annyira nem lehet hozzájuk lõszert találni, hogy jobbára csak használatlanul foglalják a helyet az inventoryban /hátha kell majd jeligére/, ráadásul egy fejlövés sokszor nem is volt elég velük. Másodjára egyáltalán nem fogok ilyet cipelni a fél játékon keresztül, teljesen felesleges.

Más: zöld nyilas fegyókat milyeneket találtatok a játékban?

Én eddig találtam a fast shooting AK-t, a storming obokant, amit le kell adni a küldetésben, valamint második játékban egy hangtompítós vipert. Ezek mind-mind sokkal jobbak, mint az alapfegyverek, távcsõvel az AK gyakorlatilag a fél játékon keresztül hûségesen szolgál, van még másfajta is belõlük esetleg?

A viper dark valleyben a cordon felé vezetõ úton volt valami mezõgazdasági komplexumban, ahol pár stalker tanyázik. Egyikük felajánlja, hogy pénzért ad neked egy nagyon jó fegyót, elveszi a pénzt, elsétál, hogy mindjárt hozza a fegyvert... és rádtámad az összes 😊 Egyiknél volt ez a viper.
Csak lassú, nehéz, igazából csak fejesnél sebez nagyot és nem sok lõszer van hozzá. A csúcs a Vintar, csak meg kell tanulni lõni vele...

"Bent már csak ilyenekkel fognak visszalõni, meg gausszal, de azt felejtsd el, marhaság..."

?

A hosszú befejezéshez östenes, messzire ez a legjobb fegyver a játékban.
Végig lehet vinni, én 1.0000-ban játszottam végig elõször.

Õszintén szólva 1.0003-mal nem látom, hogy sokkal kevesebb bug lenne...
Pedig a fagyások általában melegedésre szoktak utalni. Az, hogy az everest mit ír, majdnem mindegy, mert nem akkor méred, amikor játszol. A 45 fok egyébként a prociból jön, vagy az alaplapi hõmérõ mondja?

Van egy CoreTemp nevû programocska, az a processzort kérdezi le, és logolja is a hõfokokat. Alaphelyzetben 1000, max 9999 millisecundomonként...

Letölthetõ: http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/

Elindítod, beállítod, hogy menjen a tálcán és logoljon, majd játszol. A logot abba a könyvtárba teszi, ahol van. FIGYELEM: láttam olyat, hogy egy gépet újraindított valamiért, elõbb próbáld egy fél óráig csak simán futtatni, és stabilan megy, akkor futtass játékot vele...

Az AMD64-esem belsõ hõmérséklete felment STALKER-ezés közben 68 fokig, az alaplapi hõmérõ ugyanekkor 51-et regisztrált. A hûtés meg jó, alaphelyzetben, 25-26 fokos szobahõmérséklet mellett 30-35 fok körül ketyeg a proci...

Sziasztok! Az alábbi problémám lenne a STALKER-rel.Eddig a 1.0000 verzióval játszottam,néha kiakadt/kifagyott a játék,csak a reset segített,de az utóbbi napokban(múlt hét végén)kb 5-10 perc játék után állandóan lefagyott.Így már idegesítõ+játszhatalan volt,így hát felraktam a 1.0003-as patch-et és sajnos,de újra kellett kezdenem.Azóta bár nem sokat játszottam vele már megint 2-szer is kifagyott,és szerintem nem javult a helyzet.Van-e erre valakinek valamilyen ötlete,mert eléggé bejön ez a játék,csak ez az állandó "fagyás" elveszi a kedvet az embertõl.Nagyon régóta nem volt semmilyen problémám progikkal,utóbbi idõkben a C&C3 ment a STALKER elõtt, illetve a STALKER mellett még a Test Drive Unlimitedet használom azokkal semmi problémám nincs.
Gépem adatai:Intel Core 2 Duo 6400(2130Mhz),2x1GB Geil DDR2800,Asus P5N-E-SLI,Sapphire Radeon X1950pro(+7,3 catalyst-modded-Guru3D oldalról),400Gb Samsung SATA2(C-n 8GB szabad a D-n 20Gb szabad-itt van a játék is)és a lapozónak min:2Gb max 4Gb van beállítva.Ja XP-SP2-oprenszeren megy.A gép melegedésével nem lehet gond mivel az Everest(3.5 ultimate)a procira 45°C-ot ír és a GPU-ra is alacsony hõmérsékletet ír.
Remélem van valakinek valamilyen, tanácsa ötlete, mert kicsit/nagyon idegesítõ ez a kb 5-10 percenkénti lefagyás.
Válaszokat elõre is köszi!!!(ja és bocs a hosszú hozzászólásért!)
Nabaz+, gratulálok. Spoiler alertet használni luxus?
Köszi! A "gazdagosat" és a "zóna eltûnõst" láttam. Mindegyik kívánságteljesítõsben meghal a fickó?
Ha az Agroprom végén vagy, akkor még igencsak a játékmenet elején, így érdemesebb inkább pecselni és újrakezdeni. Van pár játékmeneti hiba, amit javítanak a foltok...
1.0001-gyel vittem végig, 1.0000-ával nem tudom, hogy megy-e rendesen. Túl gyorsan kint volt hozzá az elsõ folt...

Akkor nekem 1 olyan kérdésem lenne (mindenkihez, aki már végigvitte a játékot), hogy 1.0000 verzióval, patch nélkül végig lehet-e vinni a játékot. Csak mért egész belemelegedtem (Agroprom végén vagyok), és nem akarom feltétlenül újrakezdeni a patchelés miatt. Single playerbe nyomom egyébként, nem tudom hogy a patch érinti-e a küldetéseket...
Semmit se kötelezõ megcsinálni, csak akkor minek...
A WishGranter 5 féle lehetsége befejezést ad. Ezek attól függenek, mit és hogyan csináltál a teljes játékban. Azaz ahhoz, hogy másikat láss, teljesen újra kell kezdened és egész más stílusban kell játszani...

A "gazdag akarok lenni" a legegyszerûbben elérhetõ: sok pénzzel kell bemenni a kõhöz.
A "blind" (tünjön el a Zóna) akkor jön, ha mindenkinek segítettél, jó a reputációd, és nincs sok pénzed.
Ha mindkét frakció fõnökét kinyírtad, akkor jön a "én legyek a világ ura" vég.
Van még 2, ezeknek nem tudom a feltételeit. Az egyik a halhatatlanság, a másik a korrupt emberiség...

Csak akkor, ha egyikõtöknek sincenek modjai, vagy ugyanazok, mert némely modok kötõdnek a mentett állásokhoz...

A kapun túljutva majdnem végig a fal mellett kell rohanni, egyetlen szakasz kivétel, ahol a fal tövében anomália van. Azt ki kell kerülni, majd vissza a fal mellé. Az rpg-sek és a mesterlövészek a pálya bal oldalán, a házak tetején vannak, ezektõl védenek a vasutikocsik és a különbözõ stabil berendezések. A telepített tartályok és állványok között el is lehet bújni pár másodpercre, tájékozódni.

Az egész pályának az a lényege, hogy mielõtt bemész szépen dobj ki minden feleslegeset, ami nehezíti a csomagodat. Ha alatta vagy az 50 kilónak, gyorsan is lehet futni. Fõleg, ha van nálad endurance növelõ (két Flash már elég). Nem kell 3 védõruha, meg 5 fegyver. Egy ruha (vagy a Yantarban kapott zöld cucc, vagy a Pripjatyban felvehetõ felturbózott katonai csatapáncél) egy 9x39-es és egy 5.4x nemtommekkora (NATO) lõszert köpködõ cucc. Bent már csak ilyenekkel fognak visszalõni, meg gausszal, de azt felejtsd el, marhaság...

Pár adag kaja (2-3), pár doboz gyógycsomag, meg kötszer és pár doboz energiaital. Valami sugárzás elleni artefact (crystal vagy jobb), endurance növelõ és annyi. A többit mind dobd el. Lõszerbõl se kell 1000 db. Egy vagy két tárnyi mindkét fegyverbe, egyes lövések, célzás. Bent majd összeszedhetsz annyit, ami elég. Itt meg rohanás, amíg bírod szusszal. Ha kifulladsz, egy redbull és futás tovább...

Bent már kényelmes, ráérõs lövöldözés lesz...

Néhány megjegyzés:

dx8 vs dx9: igazából nem itt a választóvonal, bár valamiért ez terjedt el, hanem abban, hogy van-e hardveres shader (igazából azt hiszem ray tracer), azaz HDR tudása az adott kártyának. Abból is a 3.0-ás kell ahhoz, hogy a dinamikus fényeket be lehessen kapcsolni.

Dinamikus vs statikus fényhatások: bizony ég és föld a különbség a két látvány között. Az igaz, hogy a statikus fényekkel is ráver a grafika bármelyik eddig látott cuccra, de a "full dynamic light with Sun shadow" a pillanatnyi csúcs: folyamatosan változik a fény, mert a Nap is mozog az égen. Azaz az árnyékok a napszaktól függõen mozognak, a fényhatások is igazodnak az idõponthoz és az idõjáráshoz. Fõleg, ha felteszi valaki az "extended darker nights" modot és a float32 legfrissebb verzióját. A "Sharper textures" mod ellenben sokat ront a dolgon, legalábbis nálam csúnyább lett a világ, de ez valószinû megszokás és izlés kérdése...

Üdv!
Valaki megcsinálta már az összes befejezést? Én összesen négyet láttam, 2 kívánságteljesítõst és 2 nem kívánságteljesítõst. A többit hol és hogyan lehet elérni?
Ja, és az Agyperzselõt nem kötelezõ kikapcsolni. Ha azonnal Pripyat felé megyünk a dombon és nyomatjuk magunkba a sugárzás elleni injekciót, akkor Pripyatba érve: "Feladat teljesítve: Kapcsold ki az Agyperzselõt" (vagy mi... 😊)
Törölt felhasználó
Köszi, közben megcsináltam a jobb oldalon. Ott tényleg könnyebb <#wave>