34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • erieskrisz
    no patch no para xDDDD
  • vibo
    én megoldottam a parámat. ha valakinek kellene segítség szooljon. p
  • erieskrisz
    nem tom hogy igazam van e de en idaig csak meg patch nelkul toltam a gamet mert csak panasz volt ra xDDD viszont modokat lehet bele rakni mert ugy jobb
  • bajgunar
    Nah itt is vok!
    Megpróbáltam 1.0003-as patch-el is, ugyanugy akadozik, szenved, tölt 2-3 percet, feltettem a float32-t is, de nem lett gyorsabb.
    Ujbol felteszem, de total nem patch-elem, majd csak az 1.0001-re, és ahhoz a Float32-t, annakideén, mikor elkezdtem játszani, nem vittem végig, aztán jelent meg a 1.0001-patch, azt tettem fel, meg akkor a float-ot, ami akkor volt. Az ugy begyorsitotta, a game-t, meg olyan szép lett, csak kifingott a rendszerem,s nem tudtam végig se vinni. Azóta totál lecseréltem, a gépet, gondoltam felteszem ezt a x.xxxx04 est, és megnézem az uj konfigon mit produkál, de sztem xar patch lett, amig patch nélkül megy (40-50el) addig patch-el (3-5 fps :D), érdekes.
    Igazad van: - erieskrisz !!!!

Sima alap game, no patch, csak Float32 = Good Game
  • erieskrisz
    szia en 3 x ra kezdtem ell a jatekot es petch nelkul ajanlom ezt mindenkinek bar en petch el meg nem probaltam de nem is ertem min javit mert en idag sokk bugal nem talalkoztam
  • vibo
    üdv az 1.04 peccsesek klubjában :D
  • bajgunar
    Hy
    Nah akkor most PLS válaszoljon vki!!!!
    - Létezik (vagy csak nekem), hogy feltettem az 1.0004-es PATCH-et, és: /ok szebb lett egy kicsit/, de atom ideig tölt a game, aztán meg akad mint állat! (már az elején a film is)
    - alapjában, ha nem patch-eltem, ment vagy 40-50 fps-el, dx9-ben erös közepes graf-on. (a film sem akadt)
    -feltettem a Float32 legujabb kiadását az 1.0004-re, de semmi javulás, ugyanugy akad, a sima game-re teszem fel, istenkirály lesz a game, gyönyörű!!!, ha a patchelt-re akkor meg még az árnyékok is olyan gyikok lesznek, meg ahol sötét van, ott olyan sötét, mintha kikapcsoltam volna a monitort (pl: fa mögött állok, hogy rajtam a fa árnyéka, és csak egy nagy fekete folt a kezem a pisztollyal együtt), ez nektek is így??
    -már vagy 20x telepítetetm újra, most kipróbálom csak az 1.0003 ig, és arra a float32, kíváncsi leszek

Csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy nektek mit eredményezett az a nagyon feltuningolt, beharangozott, atomkirály: 1.03.00201.012202.000000000.0004 -es patch ???????
    PLS válaszoljatok, mert kettétöröm (még ha eredeti is)
  • vibo
    yo

kérdés: miért van az hogy kvikszéjvkor kilép a játék?
    meg néha máskor is.
    áááááááá
    eredeti.
    megfeszülök.
  • erieskrisz
    kossz xDDDDD regeben mintha mar olvastam volna hogy en vagyok sterlok ezek szerint ne is keresem magam xDDD ???? de akkor ezzel nem kell foglalkozni ????? egyebkent van magyaritasom de az nem irja hogy ne keresem magam
  • madmanic
    rakj magyarítást, segíteni fog :)
  • Yan
    ejts el egy gránátot!
  • erieskrisz
    sziasztok nekem is volna 1 kerdesem sterlok buvohelyet megtalaltam de van meg ehez a kuldihez tartozik meg 2 ojan feladat hogy szerez informaciot sterlok buvohelyerol es old meg sterlokot na a talald meg sterlok buvohelyet ki van pipalva de mijen infot kell szerezni es honnan es holl van sterlok me ma 3 x ra kezdtem ell a jatekot de meg 1 x sem taliztam velle pedig ugy kinyirnamvalasszokat ellore is kosszike
  • erieskrisz
    szia holl van 3 or es mi a kerdes xDDD
  • Yoda001
    látom jo pörgös a topik....
  • Yoda001
    ugye ott az elején van 3 őr, vagy mi a csuda akik mászkálnak.. szoval meg akartam ölni öket de csak egy pisztolyom meg shotgunom (+1 gránát meg a kés) van, amikor megfordultak gondoltam megprobálom megölni öket de nem sikerült kb 1 méteres távolságbol észrevettek (hátul van szemük?), vagy halják ahogy megyek? ha gugolva közeliteném meg öket sikerülne? kellene e géppityu :D
  • n3whous3
    Inkább 2 giga memória ajánlott sztem. Nálam legalábbis akadozások mennek néha pont ezért (mer' nincs 2 giga, csak 1)

Ti nem tom találkoztatok-e azzal az érdekes jelenséggel, hogy a (már rég) kiadott ELSŐ patch a játékhoz MÉG LASSÚBBÁ tette a játékot? Nálam a betöltés legalább a 2x-re nőtt és pl. a Freedomosok pályája szinte játszhatatlanul akadozott. Amúgy meg nem volt gond vele...
  • SaGa
    6600GT-vel tökéletesen működik, így a 7600-as se lehet kicsi. RAM kell neki bőven, 1GB minimum, 2-vel jobban megy. A lapozófájl meg legyen fixen beállítva, minimum 2 gigára.
    Ezen kívül ki kell kapcsolni a háttérben futó felesleges szoftvereket: víruskereső, mindenféel update-rek, spyware védelem, ilyesmik.
  • zombeeka
    Ja-ja,ezért kell kerülni éjszaka a bozótot és inkább vmi fedett helyen lenni ahol kevesebb a mutáns!!!
  • SaGa
    Több jószág nem lesz éjszaka, csak nem látod őket, mert sötét van. Az embereket még csak-csak észre lehet venni, mert általában világítanak maguk elé, de a mutánsok nem. A fülük ellenben jó...
  • Mozzanat
    bár nem tudom mijen géped van,de a videokártya kicsit kevésnek tünik a játékhoz minimum egy 7900 gs bár lehet ,hogy van még a video kártyádon kivül másik gyenge láncszem mivel nem irtad le a procit a memoriát és az alaplapodat?
  • highlander15
    Sziasztok,

Vettünk egy geForce 7600 GT-t,aztán a játék sűrűbben meg-megakad,elég sűrűn mondhatni.Nem tudjátok mi lehet a gond?1.0004-es patch is fent van,lehet nem a lapozófálj méretét kell módosítani?
  • Ombika
    Mondjuk sok video van ,mert az elejen volt 1 ertelmes es kesz,aztan jopar kuldit vegigcsinaltam es beljebb kerultem de semmi,szal ha max a vegen van,akkor nem izgat annyira!
  • TSL16b
    Csak a videófeliratozással van baj a v1.0004-esen, a régi magyarítások működnek.
  • Yoda001
    aha.. értem.. szoval este amikor már nagyon sötét van akkor több dög is van az erdöbe? meg a többi helyeken
  • SaGa
    Van aki nem szeret éjjel kóborolni, mert sötét van (dinamic light módban, mert ami static lightnál van, még szürkületnek sem mondható).
    Ha felteszed a Darker nights modot, még sötétebb. Van annak is egyfajta feelingje, hogy vak sötétben botorkálsz a pszeudo dogok között, de van aki nem szereti, inkább átalussza az éjszakát.
  • Yoda001
    minek aludni?
  • SaGa
    Alapvetően sehogy. Ha felraksz olyan modot, amivel lehet, akkor meg keresni kell valakit, akivel beszélni tudsz, és társalgás közben lesz lehetőség arra, hogy kiválszd az aludnék 3-6-9 órát pontot...

Veszélyes környék, elaludni úgy, hogy valaki nem őrködik, végzetes lehet...

• Yoda001
    aha, köszi :D
  • KOVU
    hali all
    lehet ez is egy hülye kérdésem lesz...
    de én nem jöttem rá eddig hogy hogyan lehet aludni a játékban?
    mit kell megnyomni hozzá??
    elöre is thx
  • SaGa
    Érdekes. Ilyesmit csak úgy tapasztaltam, hogy egy adott területen többféle társulat is van (katonák, lonerek, mutánsok) és szépen egymás után ballagnak befele a kapun, csoportokban. Majd egymásnak esnek...

Tényleg úgy működik, ahogy írtam: adott időnként az adott területre érvényes számú lény, az adott terület belépési pontjának kijelölt "kapuban" megjelenik és odagyalogol a szokásos helyére. Emberekből nem szokott több lenni, csak mutánsokból. Ahogy fogynak az emberek, úgy szaporodnak a mutánsok, mert lelődözted az embereket, akik eddig távol tartották őket.

A Cordon terület blépési pontja az északi épület, ahol garbage felé tovább lehet menni. A Garbage-é az a kapu, ahol a Cordon felől jössz. A katonák az Agroprom-Garbage átjáró felől mennek mindenirányba (a laktanyába is). Ha letáborozol egy-egy átjárónál. esténként láthatod, ahogy sorjáznak befele...
  • Ombika
    Ujaszuletnek es 2szer annyian lesznek,akiket nagy nehezen kinyirtam! :((
  • SaGa
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A szálloda ott van szemben, amikor kijössz a földalatti garázsból. Jobbról és a szálloda tetejéről egy-egy gauss gunos tag lődöz rád...

• SaGa
    A dekódert egy szállodai szobában találod meg, de mindaddig nem tudod kinyitni az ajtaját, míg a doki el nem mondja, hova menj...
  • SaGa
    Nam ők lesznek ott, hanem az utánpótlás. Minden pályán "újjászületnek" a lények. gyakorlatilag ez egy élő terület, és az egyes npc-k, szörnyek össze-vissza kóricálnak. Szabályos időközönként (naponta) újra jönnek, csak egyre rosszabbak. Vannak területek, ahonnan ha kiirtottad az emberi populációt, csúf dögök veszik át a területet (10-12 pseudodog a Garbage-ben, pár bloodsucker az Agroprom sewers-ben, egy falka spéci patkány meg egy-két bloodsucker az X18 Lab-ban, stb...

Ha elég sokat mászkálsz Pripjatyban, ott is lesz egy halom snork, pseudodog meg tuskano (ez a patkányzombi), ha lelődözöd a monolitosokat. Bár zek is jönnek vissza szépen...
  • SaGa
    Kell. Ott a poltergeist, aki a tárgyakat dobálja (úgy 4-5 darab), lesz egy pseudogiant, meg egy lángokat fújó poltergeist. Igaz, ott ahol ez utóbbi van, lesz lőszer, meg talán fegyver is, de addig is el kell jutni valamiképp.
  • SaGa
    A csavarnak az alapjátékban nem sok szerepe van, a film/könyv "öröksége". Vannak jobbfajta modok, amelyek elrejtik az anomáliákat, csak megfelelő detektor jelzi, hogy van ilyen a közelben. A csavarral lehet ilyenkor a pontos helyüket kitapasztalni. Illetve a villámló anomáliákat ki lehet "sütni" ey csavar eldobásával és lesz pár másodperc, míg szabad a pálya...
  • Yan
    "kell tartanom valami hirtelen támadástol? mert 1 doboz már majdnem eltalált"

sztem menj vissza a fegyverért!
  • SaGa
    A legtöbb hiba a scriptek hibája. Attól függ, mennyire "játszod ki" a dolgokat. Aki végigrohan az egészen (és általában a "rics" befejezést kapja)Az nem sok konfliktust okoz a játékot irányító scripteknek.
    Aki elszöszmötöl minden küldetéssel, be akar lépni a különböző frakciókba, annak több helyen is konfliktusba kerülnek a scriptek a tényekkel...
    A fejlesztők nem készültek fel némely helyzetre. Pl arra, hogy valaki mindkét frakcióba be szeretne lépni.
  • Ombika
    Engem a jatekban erdekel a magyar szoveg legfokeppen,amugy szoltatok mar a forditoknak,hogy lehet e javitani?
  • TSL16b
    Egyelőre (egy-két órányi eredménytelen próbálkozás után) úgy néz ki, annyira "kijavították", hogy videófeliratozásról le kell mondanunk, szóval erre inkább ne várj. A játékbeli (készülő) szinkronfeliratozás viszont még működik, annak biztosan majd a következő, v1.1-es patch fog (kereszt)betenni.