S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solid Snake
Egyszerûen brutális grafix-ot kap a játék sztem prószáljátok ki 😊 <#nezze><#papakacsint>
Hi!

Problémám lenne : Be akarok menni a "Kötelességiek" táborába munkáért a BAR-nál, de ahogy közelebb megyek rámordít az egyik hogy "nem léphetnek be kívülállók", pedig az egyik katona azt mondta hogy épp új tagokat toboroznak, meg is van kit kéne keresni csak ahhoz be kéne mennem a bázisukra, csak ahogy bemennék pirosra változnak és rámlõnek

Visszaolvastam pár oldalt, de nem találtam meg az infot :

- megköszönném ha valaki leírná hogy melyik frakcióhoz hogyan lehet csatlakozni (kit és hol kell keresni, mit kell hozzá megcsinálni stb.)
Atisz
Valóban arra hasonlít a legjobban.
De arra is emlékeztet amit én írtam (kivéve az óriáskereket)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Viccelsz? (ja, most látom, hogy igen)...

Ez itt Pripjaty belvárosa. Bal felül az Óriáskerék, ettõl balra van a stadion (a képen már nem látszik). Attól az épülettõl, aminek a tetején áll a fotós, jobbra van a buszpályaudvar. Elõl a nagy épület mögött a fõtér a ledõlt Lenin szoborral. Bal oldalon az épület a színház, a Monolit HQ-val, az íves tetõ végén, szemben a szálloda, ahol a dekódoló van. A bal alsó sarok közeli, freskós falú épület tetején üldögél egy rpg-s, a jobb alsó sarokban, épp már nem látszik a képen, military õrposzt, a közelben egy lezuhant helikopter...

Atisz
Emlékeztet a katonai bázisra, ami alatt Strelok búvóhelye van 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

BonBon:
Én is utólag mentem vissza. Sõt már rég megcsináltam azt küldetést én is, amikor olvastam, hogy dekóder nélkül nincs rendes vége a játéknak. Nekem egészen a "Meet Guide"-ig vissza kellett mennem, mert azt sem csináltam meg. Aztán mentem a dokihoz a rejtekhelyre, ahol már szintén jártam korábban és minden mûködött szépen. Megkaptam tõle a dekóder helyét és irány pripyat. Szóval menj csak vissza. Megéri azt a kis (sok) császkálást.
Na akkor jól sejtettem, hogy nem csak egy... (én azt a befejezést kaptam amikor a Monolitnál "aranyat kíván" a sztalkerem)... hát az a befejezés nem tetszett túlzottan 😄

hykao
hétféle van...
HY!
Szerintem a memória kevés neki minimum 1,5 de inkább 2GB kell az optimális futáshoz!
Próbáld meg ha megnöveled a lapozófájlt 3GB ra.

Fantasztikus ahogy "rekonstruálták" az eredeti Csrnobilt ebben a játékban! 😄

Ja egykérdés... a játéknak csak egyetlen fajta befejezése van? Mert ha igen akkor ... hmmm nem is tudom mit mondjak rá!... kicsit jobbra számítottam.

Most nézegedtem az igazi csernobilt a "google earth" ban. Egy két kép is kapcsolodik hozzá.Érdekes viszont látni nekem csak a játékból ismert épületeket és pl a óriáskereket mert ott van. 😊
HaDes007 Köszi!
Szerinted, ha visszamegyek akkor megtalálom a dokit,
mert még csak nyomokban sem hívja fel erre semmmi a figyelmemet, pedig
a találd meg Strelok titkos búvóhelyét küldit megcsináltam, mondjuk sokkal késõbb mint ahogy felkínálta (tehát a pendrive meg van).
Szóval gyanítom, hogy visszamegyek, talán megtalálom aztán nem lesz ott senki...???

Valaki tud arrol hogy a "halott város" térkep, miért maradt ki a játékból? Mert a szöveg fájlokban nyomokban van benne adat errõl a helyrõl. Ugyan is sok minden itt derülne ki arról hogy kik is vagyunk.
Valami olyasmi kellet volna hogy történjen velünk ,hogy elrabolnak a zsoldosok és egy cellában ébredünk a "halott városban".De ez nincs benne a játékban.
BonBon:
Igen. Az a dokis rész kell hozzá. Én is majdnem pripyatból mentem vissza. A dokis rész ott van lenn az alagútrendszerben lévõ titkos rejtekhelyen azután ahol Mole-al találkoztál.
Ha ez megvan, akkor irány Pripyat, ahol van egy hotel. Ennek az egyik szobájában van a dekóder. Enélkül elég béna a játék vége, szóval kell a dekóder tényleg!
A lövész te magad vagy! Igy azt a küldit hogy öld meg strelokot nem tudod teljesíteni. <#wave> Illetve sokszor teljesíted a játéksorán. <#awink>
Sziasztok!
Nem találom a dekódert...
Elötte beszélni kellet volna a dokival?
Pripyat-ból még vissza lehet menni, hogy megcsináljam a küldit (doki)?
Vagy kezdhetem elõröl? Esetleg a doki nélkül is fel tudom venni a dekódert? Csak hol?

Köszi

wantonly
Nem!
Sziasztok!
Valaki mondja már el nekem, hogy milyen beállításon kellene mennie nálam a játéknak, mert akármit állítok a setupjában szaggat mint a p*cs*!
Kivágom az egész gépet!
ASUS M2N SLI-Deluxe,AMD x2 4200+,ASUS x1950/256MB, 1024MB DDR2
Vagy kevés a konfig????

ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb

SZERINTETEK EZEN A KONFIGON RENDESEN KÉNE ,HOGY MENJEN?????INTEL CELERON 2.4GHZ,512MB PC 3200 RAM,ASUS RADEON 9200 SE TD 128MB,
Valaki meg találta már Sterlokot más fórdításban Lövészt?
Azért kell megölni, mert már jártál bent az erõmûben és a "C-tudat" ezzel a feladattal küldött vissza a Zonába. Azt, hogy ki is valójában a Lövész az csak a játék jó végénél derül ki.
Cream78
Nekem valamiért nem kerül be a "meet the guide" küldetés a pda ba....
Krugloval is mindent megcsináltam, odaadta a pendrive-át, x 16 megvolt, gost-tól az info megvolt, a rucit is elvettem tõle...

Valaki írta, hogy a profnak kell adni, de az mellék küldetés, mind 1 odaadtam, bárba elvittem kruglov pendriveát, meg az infot a x16 os ról, de olyan küldit, hogy "meet the guide" küldetés" nem kaptam, bárból a pultos agyperzselõt kikapcsolni küld....

Lehet most egy darabig pihentetem a gammát, mert meguntam, hogy nem igazán akar jó vége sikerülni, pedig a leírás alapján csináltam mindent..<#nemtudom>

Fluff
omg ezt mind tudtam de én egy kis spoilert kérek! valaki ÍRJA le hogy ki az és miért van benne a PDAban hogy meg kell ölni!

Tévedsz a v1.003 patch kompatibilis a v1.001-es mentésekkel. Nem kell újra kezdeni a játékot mehetsz tovább az eddigi mentésekkel.
morphologu
Sziasztok. Ti láttatok valamit az erömûböl? Már mint kivülröl?

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

most nézem kijött a 1.03-hoz a crack. ugyhogy már lehet nyomni az uj patchel. sajna a régi mentésekkel nem müxik.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

Herr Lehrer
Lenne egy kérdésem
2800as dual proci 1 GB RAM ATI Radeon 1600 kártya, a játék elindul és megy is de sokszor lefagy. Mitõl lehet ez?

Your suffers will be legendary even in hell!

Sziasztok!

Valakinek akad még lövésnél netes játék közben a game?
Vagy mindenkinek hiba és szaggatás nélkül fut?
Varga10!!

A driverek újjak,a directX úgyszintén,inditottam egy saját szervert,úgy nem volt gond,nem csúszott a lövésnél,jó igaz nem is szállt be senki hanem
egyedül voltam,de beléptem egy másik szerverre,bármekkora is volt a pingem,függetlenül attól hogy 37 vagy 96 -ot irt ki rá,ugyanúgy késik a lövésnél.Felraktam az 1.3-as patch-et,hátha,de úgy is ugyanaz a gond.

A stalker readme-ben a szöveg végén van egy rész ahol kül. portokkal
meg netes ilyen-olyan beáll. foglalkoznak,írja hogyha azok nem úgy vannak beállítva ahogy az értékeket megadták akkor nem lehet kapcsolódni
a szerverhez..
Na most nem vágom hogy azokat hol lehet átírni,a tûzfalnál se tudom beállítani,és a játék fõmenüjében sem,vagy ezt parancssorból kellene
configurálni?Van esetleg vmi ötleted ezzel kapcsolatban?

Thx!
tibor16
nahát - ezt köszi - most eszembe jutott, hogy nézegettem is, de elfelejtkeztem róla (mármint a kidõlt fáról.. Amúgy 2.-ra járok a vörös erdõn, csak elsõre még nem volt psi védelmem. Akkor leírtottam a katonákat amíg lehetett, most meg az erdõn keresztûl mentem, vagy inkább átrohantam.. - kedves egy népség ezek a snorkok 😊 Csak ott a végén van egy csomó katona is, meg a kidõlt kerítésnél is ellövöldöztem egy darabig, nem csoda, hogy egy cseppet kilyuggattak..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

köszönöm! este megnézem
Megj: a kerítésen átjutni legegyszerûbb a kidölt fán átmászva. Rögtön a vasutikocsi közelébe kerülsz, nem kell átverekedni magad az egész telepen. A kidölt rész reménytelen...

A szellemek pszi támadást csinálnak. Besárgul a környék és szédeleg a karakter egy darabig. Azokat vagy 1 lövés (mindegy mi), vagy egy szilárd tárgy mögé bújás védi ki. Gyakorlatilag ha valaminek nekimennek, akkor eloszlanak. Jól el lehet köztük lavírozni.

A katonák majd akkor jönnek, amikor kikapcsoltad a scorchert. Addig csak monolitosok õdöngenek arra, úgy 12-15, meg pár zombi. Amint lekapcsolod, lesz kb 25-30 katona bent, meg úgy 10-15 kint, de a külsõk ellen szép lassan jönnek a haverok (fõleg freedom, de a duty-t is oda eszi a fene és elkezdik egymást lõni) és besegítenek.

A Pripjatyba vezetõ úttal szemben át van szakadva a drótkerítés, ott be lehet menni az erdõbe, de nem biztos, hogy érdemes. Katonák, zombik, snorkok és vérszipolyok vegyesen. Ráadásul ott valamiért nem haragszanak egymásra, csak rád...

Ja már írta ezt valaki!
Bocs!
Egy kicsit be vagyok lassulva...

BattleTag: zydar#2910

Haha! Ezzel én is eltököltem egy darabig...
A kijelölt pozíciótól nem messze van egy aluljáró/garázs szerüség, na oda gurulj le, de vigyázz, mert csomó elektromos anomália van odalent, és az egyik konténerben lesz a puska!
Az autókon ugrálva sérülés nélkül megoldható a dolog...

BattleTag: zydar#2910

tibor16
Mindenáron a leomlott kerítés résznél akartam bejutni, amíg rá nem jöttem, hogy ott alighanem a sugárzási szint miatt lehetetlen. A katonák meg termelõdnek, vagy mi, mert nekem legalábbis, onnan kijött vagy 20, és amikor felhagytam velük, még utánnam is jöttek jópáran.. Meg mintha azok a szellem monszták nem annyira az egészséget, hnem inkább a ruhát roncsolnák..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

n3whous3
mekeke! <#taps>

púúúúú

Állítólag volt valaki, aki rengeteg medikit magábatuszkolásával eljutott addig...

Megj: egy alkalommal, miután leállítottam a sugárzást és a hadsereg helikopterei némi vadászatot rendeztek, visszasétáltam nagy bátran. Nem kellett volna. Egyrészt az összes snork ott randalírozott, majd kifele jövet összefutottam egy controllerrel, amint masírozik befele a következõ snork kontingenssel a nyomában. Nem vett észre, de az általa kibocsátott psi sugárzás elég volt ahhoz, hogy kifektessen. Pedig nálam volt a füles, csak gyanítom a scriptek erre nem készültek föl...

A "családi sörétesért" a legegyszerûbben az autók tetjén és a nagy kábeldobon ugrálva lehet eljutni. A kábeldobról át kell ugrani a konténerre, majd a másikra, mert abban van, amelyiknek az ajtaja az aluljáró vége felé nyílik...

n3whous3
Én még az elsõ verzióval nem találkoztam. Ha nem lesz egyáltalán pszí védelem, akkor hogy tudsz majd bemenni a bázisra???

púúúúú

Bent nem emlékszem ruhára. Ellenben kint, a vasuti kocsitól nem messze, lent a "gödörben" van egy ház, meg pár barakk. mintha valamelyikben lenne, de nem esküszöm meg rá. Az egyik "takarítás" után nézelõdtem arrafelé és valami haloványan rémlik... Az se kizárt, hogy valamelyik bokor tövében találtam valami ruhát. Igazából nem tudom, mert én vigyázok a SEVA ruhámra, ha sikerül hozzájutni. Ha nem találnak el túl sokszor, meg nem gyalogolsz bele anomáliákba, nem romlik túlzottan egyik ruha sem.

Illetve a kapu melletti házba be lehet jutni a tetõn keresztül, talán ott...

Arra vigyázz, hogy az antennatornyok egyikén egy mesterlövész ácsorog.

Egyébként a Red Forestben a jármûvek sugároznak nagyon, a vasuti sin egy jó nagy szakasza, meg az a sarka a fallal körülvett területnek, ahol leomlott a fal.

Megj: két crystal artefact az övedre és akár egy szál garbó is megvéd, csak kell mellé 2 flash, hogy futni is tudj...

Megj 2: pripjatyban legalább 1, az erõmûben, a teleportos pályán meg legalább 2 exoskeleton ruhát találtam legutóbb. Próbaképp felvettem az egyiket, és a fenti artefact kombóval egész jól használható volt...

n3whous3
Már volt, de elmondom. A vasút ALATTI alagutba bemész, aztán átugrálod az összes xart, ami az utadba kerül. Ott lesz két konténer. Szembõl a jobb oldaliban van egy doboz, abban van egy jó pisztoly, ne hagyd ott 😊. De amit te keresel az nem tt van. Ha nem a másik felén. Szóval megkerülöd a konténert és bent lesz a másikban.

púúúúú

elakatdtam picit: ott tartok, hogy a bárban megígértem az embernek hogy visszahozom a családi puskáját. Odaértem, ahol a térkép jelöli de nem látom sehol. Valami vasúti vagon jellegû dolog van ott, benne, három szekrény ami mind ures. Merre keressem? már az egész környéket körbejártam, de sehol nem találom.
tibor16
Helo SaGa - (mindenkitõl elnézést, hogy megint elõ hozom) - Te sem tudod véletlen? - az agyperzselõs küldetésnél, amikor le kell azt zárni a Vörös Erdõben, - az épületben vagy valahol, nincs véletlen valami ruha? Mert mire bejutottam, 50% alá került az elhasználtsága annak ami rajtam van, és bezony hiába az övre akasztott 90-es sugárzás elleni védelem - kint minden gyógy cuccom elfogyott, és a golyóállóságom is eléggé megcsappant.. A lekapcsolás utáni várható harcok minden bizonnyal a 0-ra leviszik a ruhám, úgy meg kimenni se fogok tudni abba a sugárzásba..

Azért van benne a PDA-ban, mert az a feladata. Ha megnézted az introt, láthattad: jön egy Zil, tele hullákkal. Belevág a villám, frlborul, kiég. Másnap reggel egy stalker talál a kocsi mellett egy élõt. Beviszi Szidorovicshoz. Az megtalõlja a PDA-t, amiben annyi áll: Öld meg Szterolokot. Az ájult tag felriad, elkapja a kereskedõ karját, eközben a felcsúszott ruha alól elõbukkan a felirat: S.T.A.L.K.E.R.

Ez a megtalált tag vagy Te a játékban. Azért hívják Marked One-nak (A megjelölt), mert senki sem tudja ki Õ. Saját maga sem. Csak annyit, tudunk róla, hogy a PDA-jában benne a feladata: öld meg Sztrelokot...

Arról szól a játék, hogy kiderítsd: ki az a Sztrelok és miért kell megölnöd. Az, hogy ki õ, viszonlyag hamar (kb a játék kétharmadánál) kiderül, ha figyelmesen hallgatod a hozzád szólókat, az, hogy miért kell megölni, csak a végén, ha jófele mész. Ha nem jó befejezést választasz, nem tudod meg sosem...

Ezeket a neveket a magyarításból veszitek?

Azt azért egy fordítónak se árt tudni, hogy neveket nem fordítunk le. Na mindegy...

Vissza fognak küldeni...

Ha eddig nem tünt volna föl: a Strelok szál küldetései szépen egymásra épülnek. Amikor az egyikkel végzel, azonnal jön egy rádióüzenet, amiben elmondják, hogy mi a következõ. Tessék a hangokra és a kiírásokra figyelni, fontosak...

Csakszólok: Pripjaty a város neve. Primaty nem létezik...

Legalább ennyit illene tudni az erõmû katasztrófájáról, ha már itt volt a szomszédban...
Igaz, a valóságban az erõmûtõl északnyugatra van, gondolom itt azért került délre, hogy ne kelljen túl nagyra venni a zónát...

A "kisérd a dokit a mérésihelyre" feladat 3 féleképp végzõdhet:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1: kinyirják a dokit a mérés elõtt: egyértelmû bukás. Nem lesz jó pszi védelem
2: meghal, de még meg tudta mérni amit akart: szedd fel tõle a mûszer adatait és vidd a profnak. Lesz pszi védelem, bár nem annyira jó.
3: élve visszakiséred: minden ok...

A prof átmegy az aluljárón és megáll, mert azt szeretné, ha odamennél hozzá és beszélnél vele. Ahogy azt ki is írja a feladatoknál, nagy csiporászások közepette...

Azaz: elkiséred a tüzes alagútig. Átmész rajta, kiirtod a zombikat (ha nem jön át, akkor van még 2-3 kicsit odébb). Ha letérdel és kiabál, akkor még mindig lát zombit, keresd meg és lõdd le. Átjön, megáll, vár. Menj oda hozzá és kérd el tõle a flashdriveot, amit el kell vinni a barkeepernek. Ha ezt nem teszed meg, és kimész a pályáról, bukod a küldetést.
El lehet lenni így is, csak kicsit nehezebb, mert a késõbbi mérései nélkül nemlesz túl jó a pszi védelmed, ami Yantarban nagyon nehézzé teszi a dolgot...

Más: ismét nekiláttam (3-adik nekifutás) a realitybeta 4.5-tel és addonjaival. Nincs célkereszt, az anomália detektort külön meg kell venni és az övön hordani, hogy mûködjön, A cuccok ára 3-10x magasabb, mint eredetileg, ellenben venni olcsóbban veszik õket. A hangtompítós fegyverek csak spéci szubszónikus HP lõszerrel mûködnek, stb...

Namost: beleapplikáltam a Carry3 modot is, amivel egy halom cucc felvehetõ és odébbrakható, ami eddig nem. Elvileg a marmonkanna is, de valamiért azokat, amit eddig találtam (a faluban és a malomban van 1-1) nem tudom felvenni, pedig lehetne vele jókat robbantani...
Az eredeti mod a traderekhez is berak hordót és egyebeket, azt nem pakoltam oda, mert nem sok értelmét látom. Dinamitnak igen, azt elvileg árulnak, de nem találtam eddig...

Próbálta valaki ezt a modot?