S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

highlander15
Sziasztok,

Vettünk egy geForce 7600 GT-t,aztán a játék sûrûbben meg-megakad,elég sûrûn mondhatni.Nem tudjátok mi lehet a gond?1.0004-es patch is fent van,lehet nem a lapozófálj méretét kell módosítani?

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Ombika
Mondjuk sok video van ,mert az elejen volt 1 ertelmes es kesz,aztan jopar kuldit vegigcsinaltam es beljebb kerultem de semmi,szal ha max a vegen van,akkor nem izgat annyira!

TSL16b
Csak a videófeliratozással van baj a v1.0004-esen, a régi magyarítások mûködnek.

Yoda001
aha.. értem.. szoval este amikor már nagyon sötét van akkor több dög is van az erdöbe? meg a többi helyeken

http://9gag.com/gag/5135249

Van aki nem szeret éjjel kóborolni, mert sötét van (dinamic light módban, mert ami static lightnál van, még szürkületnek sem mondható).
Ha felteszed a Darker nights modot, még sötétebb. Van annak is egyfajta feelingje, hogy vak sötétben botorkálsz a pszeudo dogok között, de van aki nem szereti, inkább átalussza az éjszakát.

Yoda001
minek aludni?

Alapvetõen sehogy. Ha felraksz olyan modot, amivel lehet, akkor meg keresni kell valakit, akivel beszélni tudsz, és társalgás közben lesz lehetõség arra, hogy kiválszd az aludnék 3-6-9 órát pontot...

Veszélyes környék, elaludni úgy, hogy valaki nem õrködik, végzetes lehet...

Yoda001
aha, köszi 😄

hali all
lehet ez is egy hülye kérdésem lesz...
de én nem jöttem rá eddig hogy hogyan lehet aludni a játékban?
mit kell megnyomni hozzá??
elöre is thx
Érdekes. Ilyesmit csak úgy tapasztaltam, hogy egy adott területen többféle társulat is van (katonák, lonerek, mutánsok) és szépen egymás után ballagnak befele a kapun, csoportokban. Majd egymásnak esnek...

Tényleg úgy mûködik, ahogy írtam: adott idõnként az adott területre érvényes számú lény, az adott terület belépési pontjának kijelölt "kapuban" megjelenik és odagyalogol a szokásos helyére. Emberekbõl nem szokott több lenni, csak mutánsokból. Ahogy fogynak az emberek, úgy szaporodnak a mutánsok, mert lelõdözted az embereket, akik eddig távol tartották õket.

A Cordon terület blépési pontja az északi épület, ahol garbage felé tovább lehet menni. A Garbage-é az a kapu, ahol a Cordon felõl jössz. A katonák az Agroprom-Garbage átjáró felõl mennek mindenirányba (a laktanyába is). Ha letáborozol egy-egy átjárónál. esténként láthatod, ahogy sorjáznak befele...

Ombika
Ujaszuletnek es 2szer annyian lesznek,akiket nagy nehezen kinyirtam! 😞(

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A szálloda ott van szemben, amikor kijössz a földalatti garázsból. Jobbról és a szálloda tetejérõl egy-egy gauss gunos tag lõdöz rád...

A dekódert egy szállodai szobában találod meg, de mindaddig nem tudod kinyitni az ajtaját, míg a doki el nem mondja, hova menj...

Nam õk lesznek ott, hanem az utánpótlás. Minden pályán "újjászületnek" a lények. gyakorlatilag ez egy élõ terület, és az egyes npc-k, szörnyek össze-vissza kóricálnak. Szabályos idõközönként (naponta) újra jönnek, csak egyre rosszabbak. Vannak területek, ahonnan ha kiirtottad az emberi populációt, csúf dögök veszik át a területet (10-12 pseudodog a Garbage-ben, pár bloodsucker az Agroprom sewers-ben, egy falka spéci patkány meg egy-két bloodsucker az X18 Lab-ban, stb...

Ha elég sokat mászkálsz Pripjatyban, ott is lesz egy halom snork, pseudodog meg tuskano (ez a patkányzombi), ha lelõdözöd a monolitosokat. Bár zek is jönnek vissza szépen...

Kell. Ott a poltergeist, aki a tárgyakat dobálja (úgy 4-5 darab), lesz egy pseudogiant, meg egy lángokat fújó poltergeist. Igaz, ott ahol ez utóbbi van, lesz lõszer, meg talán fegyver is, de addig is el kell jutni valamiképp.

A csavarnak az alapjátékban nem sok szerepe van, a film/könyv "öröksége". Vannak jobbfajta modok, amelyek elrejtik az anomáliákat, csak megfelelõ detektor jelzi, hogy van ilyen a közelben. A csavarral lehet ilyenkor a pontos helyüket kitapasztalni. Illetve a villámló anomáliákat ki lehet "sütni" ey csavar eldobásával és lesz pár másodperc, míg szabad a pálya...

Yan
"kell tartanom valami hirtelen támadástol? mert 1 doboz már majdnem eltalált"
<#alien>
sztem menj vissza a fegyverért!

&#165; xfire: kistekila

A legtöbb hiba a scriptek hibája. Attól függ, mennyire "játszod ki" a dolgokat. Aki végigrohan az egészen (és általában a "rics" befejezést kapja)Az nem sok konfliktust okoz a játékot irányító scripteknek.
Aki elszöszmötöl minden küldetéssel, be akar lépni a különbözõ frakciókba, annak több helyen is konfliktusba kerülnek a scriptek a tényekkel...
A fejlesztõk nem készültek fel némely helyzetre. Pl arra, hogy valaki mindkét frakcióba be szeretne lépni.

Ombika
Engem a jatekban erdekel a magyar szoveg legfokeppen,amugy szoltatok mar a forditoknak,hogy lehet e javitani?

TSL16b
Egyelõre (egy-két órányi eredménytelen próbálkozás után) úgy néz ki, annyira "kijavították", hogy videófeliratozásról le kell mondanunk, szóval erre inkább ne várj. A játékbeli (készülõ) szinkronfeliratozás viszont még mûködik, annak biztosan majd a következõ, v1.1-es patch fog (kereszt)betenni. <#violent><#email>

Ombika
Jolenne hozza patch,h menjen azzal is,addig el se kezdem!

TSL16b
Igen, ma raktam fel a v1.0004-es patchet, és próbálgattam a magyarításba épített videófeliratozást: nem mûködik vele, nincs felirat és kiakad a videó végén. Szóval a videófeliratozásos (v1.11) magyarítás csak a játék 1.0000-ástól 1.0003-asig terjedõ változataival használható, v1.0004-eshez a régebbi (1.00) változatot javaslom, a szövegtartalom ugyanaz.

highlander15
Én a FEAR Extraction Point-al jártam így,mikor mentem fel a létrán és a létra valamelyik fokánál volt egy szellõzõ és hirtelen kimászott onnan az a kiscsaj.Majdnem hátraestem a székkel:-DDD

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

erieskrisz
olvasom itt a sok bug problemat hat en most kezdtem ell 3x ra a gamet es beraktam 2 modot a jatekba na akki modokal jatszik szerintem csak annak vannak ijen sulyosabb bugjai mert most nekem is lett 1-2 durvab bug a gameban

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Yoda001
lol 😊 ez már csak ilyen "ijesztegetetös" játék 😄 de azért rémisztésben a fear nyomába se ér sztem 😄 nem rossz.. amugy menj nyugodtam szerintem ha megtalálsz valmai szörnyet vagy rádtámad lelövöd és kész 😄 (tudom nem ilyen egyszerü mert közbe az ember parázik..) na mind1 sok sikert 😄

hú basszus
én most kicsit pihentetem a játékot ugyanis bementem x18 as laborba.
és ott egész végig hallom ahogy egy szörny morog szuszog mintha követne.
és nagyon be paráztam...
Ráadásul csak 1 sérült gép fegyverem van mert kiszabadítottam a börtönbõl azt a hapsit és hülyeségböl eldobtam a fegyomat hogy felveszi-e -.-" (vagyis inkább a hapsinak dobtam XD, ilyen hülye is csak én lehetek)
kell tartanom valami hirtelen támadástol? mert 1 doboz már majdnem eltalált -.-"

és nem szeretnék ugy járni mint tegnap amikor megfordultam és 1 böl egy snork volt a képembe... a jelegzetes VÁÁÁÁ! hangot is adtam kész röhely voltam XD
Ombika
1.00004-ben is ugyvan,hogy bizonoyos helyeken kinyirod a stalkereket es ha kesobb arra mesz ,ujra toltodnek es ott lesznek mind?! 😞

xotyi
Kösz a mentést,Kurglov-ot márt kitudom menteni, utánna visszafelé felszedem a családi stukker nevü küldi fegyverét, vissza a bárba,felmarkolom a pénzt(stukker,pendrive),visszamegyek, irány yantar, be az ovóhelyre kurglov halott, proffal nem tok dumálni.. ráadásul mostmár ha esik az esõ akkor grafikai hibás a gamma(8800GTS el nyomom) ugyhogy ott tartok h vagy a legeslegelejérõl elkezdem vagy letörlöm a pi**ába...! 😞

Trance&Friends nothing more..

hali all

valaki tudna nekem küldeni 1 olyan mentést ahol megvan a dekoder és bent van az erõmüben?
a cimem: [email protected]
(ja és valaki megtudná mondani hogy 1 ébként hol találom a dekodert? ) és a mentéseket hova kell másolni
elöre is thx ^^
ez sztem olyan dolog hogy valakinél van bug, valakinél meg nincs...nemtom mitõl függnek ezek a hibák....de nálam nics és simán végig tudtam vinni probléma nélkül....
Yoda001
pf 😄 én is tapasz nélkül játszom, nem is kell, ameddig nincs bug.. de ha igy mondod elhiszem.. végülis erre akartam kilyukadni hogy van-e és végig lehet vinni, vagy nem.. thx

yoda én válaszolok : halvány lila fingom sincs...én patch nélkül jáccom de buggal még 1darabbal nem találkoztam pedig másodszor viszem végig a játékot...egyszer volt csak olyan hogy a faszit lelõttem aztán beakadt a keze az ajtóba....persze a másik oldalon meg kilógott 😊 levan sz*rva az ilyan hiba nem érdekel...fõleg hogy nem rendszeres....
xotyi
köszönöm!<#worship>

Yoda001
istenem, az ember egyszer tesz föl egy kérdést akkor se válaszolnak

elküldtem....good hunting stalker!
xotyi
igen,kellenek erre a címre külld légyszi (vagy vmi fájlmegosztó) /[email protected]/
köszönöm!

nos akkor kell a mentés vagy sem? 1,20MB meg 2 fájl...elküldhetem ha gondolod...
Yoda001
olvasgattam itt a hszeket, látom az 1.004-es vagy milyen patchtol csak sz@rabb lett a játék.. akkor most a 003-mas müxik normálisan? és mit javit? mentések elvesznek?

xotyi
az nem gond, csak elég idegesítö h eggy pár pályával korábbi mentéstõl ujrakezdve is ugyanez volt a problémám...<#wilting>

mázlid van mert én pont ott tartok...csináltam egy teljes mentést azelõtt hogy odamentem a professzorhoz a Wild Territory-ban...szóval attól a mentéstõl neked még annyit kell tenned hogy megmented, és elkíséred yantarba....
xotyi
Senkinek nincs eggy mentése?
Most épp így állok.. Kurglov elsem jutott yantarba, a nála lévõ pendrive-ot odadtam a bárpultosnak, ö elküldött a to meletti bunkerba, amint a bunker közelében vagyok jön az üzi sharkov prof-tól h "mi történ? meghalt? Azonnal gyere ide.." bemegyek (bennte eggy halott narancsruhás tojásfej,nála a psy decoder) odamegyek az ablakhoz kiírja a prof nevét(dörmög magában)nyomom az "F" betüt és semmi nem tudok vele beszélni.. mondom rendben.. mászkálok a környéken és van ott eggy hely ahová nemtok bemenni mert magas a psy sugrzás vaty miafene és mindig kipurcanok..😞

oké nagyon szépen köszönöm a segítséget most köszben meg is csináltam azt a részt...most ott tartok hogy a tó melletti helikopterhez kell elmennem...apropó: Ghost holtteste lent lesz az X16-os laborban?
Yoda001
hm.. mind1, az a hogy nem kell oda.. csak mert pl ott a kezdöhelyen is (ahol van a legelsö küldi) már ott a kis faluba vagy miaz ott akar kimenni vagy épp a fának megy.. meg irja hogy a közelbe vannak és dobjak csavart, csak nemtudom minek

Az anomáliákat kikerülni lehet. Megölni nem...

Yoda001
am, az anomáliát hogy shotgunal meglehet ölni? mert most csak az van meg egy kis pisztoly (+ 4-5 gránát 😄)

Most néze: még nem vagy Yantarban. Itt is az a feladat, hogy a zombikat levadászd, csak nem lesz annyi. Az alagútba bejön az a 4 5, és elégnek, a túloldalon meg lesz 2 vagy 3, azokat kell lelõni, Figyelj, mert az egyik néha késõbb jön elõ és lelövi a profot. Menj el egész addig, ahol már a következõ területre rakna át a program, és nézz körül az út két oldalán...
Ha átjött, megint megáll, oda kell menni hozzá és beszélni vele. Ha enélkül kimész a területrõl, bukod a küldetést...

Késõbb lesz a csõalagút, amirõl korábban írtam...

Valszeg driver hiba. Nekem is volt ilyen 93.76os driverral, mondjuk nemtom milyen karid van.

Szokott...

Õ a "jobbik fajta" védendõ egyén, megáll és megvárja, hogy levadászd az ellenfeleket. Mole meg berohan a pergõtûzbe...

grebber
Megcsináltam amit irtál átneveztem így már nem fagyott le a videónál.
Nemértem mi lehet a baj mert alap verziót végigtoltam és semmi gond nem volt csak most ezzel az 1.0004-el.

Next PC upgrade: 2022

ez 100%? szóval hogyha elõremegyek és kiirtom a zombikat akkor jönni fog utánam?