34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Kanyhalos
    Amúgy nem is értem pontosan, hogy te mit nevezel freeplaynek, de nem is érdekel különösebben, nem hiszem hogy neked kéne megmagyaráznod nekem aki a modot csinálta, hogy igazából miről is szól.
    Ez a mod ugyanúgy a stalker, marked one a főszereplő, és ugyanúgy végig kell nyomni az egészet, hogy a monolith titkát felfedd, csak nincs vége, mert vissza lehet jönni, és utána már valóban nincs főküldetés.
    EZ a freeplay!
    De én nem nyitok vitát ilyeneken, ne haragudj.
  • SaGa
    Lehet, hogy szerinted attól freeplay, szerintem meg ettől, de mindegy. Mindenestre az olyan mellék küldetések túlnyomó része, fail lesz, amelynek a megbízója szabadon mászkál a terepen, mert megeszi a bloodsucker...
    Ez egyébként nem baj, nekem a Stalker nem a küldetések halomzásáról, hanem a terepen való barangolásból és az életbenmaradásról szól. A sztorivonalat elég 2-3 alkalommal végigtolni...
  • Kanyhalos
    Hát nem tudom ezt így látatlanban megmondani, gondolom igen, a blowout (ha még esetleg nem láttál olyat) az egy atomrobbanás, vörös lesz az ég, reng a föld, nagy sugárzás stb.
    Nimble pedig a carparkos küldetés után elindul a faluba, ez így volt a vanillában is, csak most jobban szabadjára vannak eresztve az állatok, és oda is bemennek, ahova eddig nem vagy nemnagyon.
    Szóval igen, előfordulhatnak furcsaságok néha, de alapvetően a moddolt alife következtében mindig másképp alakulnak az események, kb soha nem fordul elő kétszer ugyanaz, ezért nem lehet megunni véleményem szerint.
    Mondok egy vicces példát:)
    Ugye a Guide-al a vanilla stalkerben a Cordonban találkozol, és ő küld el Agropromba a Doctorhoz. Én a Guide-al Garbage-n találkoztam, egyik GSC-s fórumozó, Darius6, aki a csapatomnak dolgozik, ő Yantárban találkozott vele.
    A múltkor meg a Red Forestben Pripyat bejárata előtt vagy 10 Rodent támadott meg, eddig sose láttam ott olyat. Most már használják a level changereket, pl a múltkor Dark Valleyból átjött vagy 6-7 npc garbage-ra, amikor meg jöttem ki X18-ból és szaladtam a Cordon felé, akkor hirtelen a nagy kapu kinyílt és egy csomó mutáns rontott nekem, átjöttek a Cordonból.
    Szóval annyi hogy kb bármire lehet számítani ezzel a moddal, én a gyári vanilla alife-al már nem is lennék képes játszani, mert szerintem unalmas.
  • Skyline
    Jó de azért ismerjük be kicsit elégökör volt a csóka...Nekiindult egyszált stukkerrel elemlámpa meg minden nélkül a vaksötét éjszakának amikor tömvevan a környék kutyákkal meg macskákkal...Esélye sem volt és kicsit idegesítő a mission failed azért mert a paraszt a hülyesége miatt meghal..:)
    Tehát igencsak vannak hátrányai is ennek a komolyabb alife-nak...
    Amúgy akkor 15 perc alatt kétszer volt blowout???:)
  • Kanyhalos
    lol, hát olvasom hogy miket írtok néha, már bocsi:)
    miért lennének elbukhatók a küldetések???? persze előfordulhat hogy valaki meghal hamarabb mint kéne, de teljesen random minden, szóval ezek nem bugok, csak az alife már sokkal komolyabban számol a háttérben, mint eddig.
    Az 1.3-ban már vissza fog állni a normál időjárás a blowout után, és már a nap miatt sem kell majd multit indítani.
    Helikoptert nem tettem bele és nem is fogok, mert szörnyü látvány a szétdarabolt Zóna a magasból.
    Félreértések elkerülése végett NEM, NEM és NEM azért hívják Freeplay-nek, mert szabadon elhagyhatóak a küldetések, bocs SaGa de ezt fogalmam nincs hogy honnan vetted. Azért Freeplay, mert nincs vége az NPP-ben, hanem vissza lehet jönni az előző pályákra.
    Valamint a Priboi Story Mod attól még hogy új fősztori-vonalat fog felvonultatni, attól még ugyanúgy benne lesznek a mellékküldetések, valamint alife mod nem lesz benne.
    Dezodor megváltoztatott sokmindent, pl Agropromban katonák helyett Mercek vannak, a katonák barátok a rookie stalkerekkel, stb, de konkrétan az alife-hoz nem nyúlt, a gulag scriptek nem változtak és a position threshold-ok sem, nem tudom hogy ez mennyit mond nektek.
    Ezeket csak a félreértések és tisztázatlan dolgok elkerülése érdekében írtam le nektek.
    Üdv.
  • nono55
    Az oblivion lost modban lehet a járműveket használni?Láttam valahol egy képet, ott egy helikopterrel közlekedtek...elég ütős ha igen.
    ja, és melyik peccs kell hozzá?
    köszi
  • SaGa
    Nem kétszer volt éjszaka, hanem egy "kitörést" (blowout) éltél át. Ilyenkor sötét is van egy darabig.
  • SaGa
    F-fel...
  • SaGa
    Valamit azért nem árt tisztázni. A freeplay mod és társai (pl at OLP) nem az eredeti questek újrajátszásáról szólnak. Ezek ugyan benne maradtak a játékban (a priboi story lesz az, ami ezeket kiszedi és újakkal váltja fel), de nem kell őket felvállalni, mert a megváltoztatott "life" miatt simán bukhatók. Ez a dolog lényegéből (free play, azaz szabad játék) adódik.
  • Skyline
    Valaki használta már a max stalker modot? Elmondhatná hogy bírta működésre ha sikerült,mert én állandóan a bugtrap-os hibát kapom egyből indításnál,akármelyik patch van a játékon...Az utólagos max stalker patch is teljesen mást javít nem ezt a bajt...
  • Skyline
    Na...nem akarok senkit sem szídni,de ez az oblivion mod is "csodálatos"
    Kb 15 percet játszottam ezalatt 2szer volt éjszaka és egyszer nappal,likvidáltam a legelső küldiben az ellent odamentem a csókához megbízott hogy szerezem neki meg a ruhát amit a tolvajok elvettek...Elindultam,ránéztem a térképre,hháá ott a ruha megjelölve,közbe nézem,a csóka elindul ki a táborból...1 perc mulva MISSION FAILED....A csókát megölte egy kutya....remek..:)
    Asszem oblivion mod is tünik szépen el és vhogy azt a rohadt max stalker modot próbálom működésre...
  • Skyline
    Ebbe az Oblivion modban belehet ülni a kocsikba? Mivel?:)
  • Kanyhalos
    A megauploados verzióhoz nem kell a patch, mert benne van.
    Van még egy harmadik link is, de azt nem tudom kitenni sajnos, mert az csak a gsc fórumra tettem ki, és azt most totál be van halva, nem is tudom hogy mikor lesz jó.:(
  • Extraneous
    Emberek, nem tudom kitől függ, de tegyétek fel valami egyszerűbb és működő helyre ezt a modot!! Légyszíves.

Nagyon hálás lennék érte, meg szerintem sokan mások.
  • Skyline
    Megauploadról bő 50 perc alatt..:)

A patchet viszont letudtam úgy 20 perce kapni sendspace-ről..
  • Skyline
    Oksa,asszem megvan a baj,nem írtam át a false-t true-ra..:)
  • Blackrav3n
    Hogy szedted le?:D
  • Skyline
    Kezdem nagyon unni help pls!:)

Feltettem game feltettem 1.0005-ig patchek,leszedtem oblivion lost 1.2 és a hozzávaló patch fetettem őket indítom game látom menü oblivionos,indítom newgame dumál csóka tökjó minden kimegyek szabadba vaksötét minden és csak annyitlátok hogy pár textúra feketén villog...
  • Blackrav3n
    Még mindig nincs szabad slot
  • Japper
    Én is ma délután szettem le, de nem volt semmi gond se, hamar lejött...
  • Blackrav3n
    Üdv!

Nincs véletlen fenn a mód valahol máshol is mert sosincs free slot vagy ha véletlen van akkor 50 kb/s-sel jön lefelé de a drága netem megszakad félóránként és utánna nem engedi folytatni:(
  • czky
    Fura. Nekem viszi a winrar. :)
  • Japper
    Azzal nem ment, de szettem le 7zip-et azzal összejött.Amúgy nagyon állat ez az oblivion mod, megfejelve 1 kis float32-vel!
  • czky
    winrar
  • Japper
    Hali!
    Most töltöttem le az oblivion lost-modot,de *.7z a kiterjesztése a fájlnak és nemtom mivel csomagoljam ki :S. Vki help!
    kössz
  • SaGa
    Kiegészítés: modokkal a játékidő akár a végtelenségig nyújtható, mert a terület éli a maga életét, tehát mindíg fogsz kihívást találni benne...
  • SaGa
    Lehet, hogy semmit sem rontottál el, csak épp az őrposzt főnöke meghelt, mert letámadta egy vaddisznó vagy pseudodog. A scriptelt játéknak vannak ilyen hátrányai (a sok előnnyel szemben), hogy ha a scriptben meghatározott feltételek valamelyike elvész, akkor buktad a küldetést.

Más: Pripjatyba csalás nélkül semmiképp nem lehet élve átjutni, ha nem kapcsolta ki valaki az agyperzselőt, tehát onnan visszafele is ki kell legyen kapcsolva. Ezért viselkedik így a program.

Más2: végigjátszás: a teljes, alapjáték végigtolása extra gyorsan úgy 3-4 óra alatt lehetséges, de csak valami god módban. Normális játékkal kb 40-50 óra, ha csak a főküldetésre kocentrálsz.

Más3: A pályákra mindig visszatöltődnek az ellenséges egyedek. Moddal megakadályozható lenne, de minek? ez nem RPG, hanem Survival FPS némi rpg beütéssel. Azaz lényeges, hogy az egyes kitakarított pályákra visszakerüljenek az ellenséges egyedek, sőt egyre erősebbek. Itt általában ha kiirtod az adott területet védő embereket, akkor a mutánsok és szörnyek veszik birtokukba a terepet...
    más4: A ládákól nem szoktak eltűnni a cuccok, de ha valamelyik területre túl sok tárgyat pakolsz le, beszaggat a játék, mikor belépsz oda és végig lassú lesz...
  • emixa
    lehet, hogy butaságot írok, de talán a modnak kellene patch.
    ha mégsem, másik modot kell keresni (oblivion lost!)
  • Skyline
    Kezd a tököm telelenni,help pls!
    Feltettem a játékot,feltettem 1.005-ig a patcheket majd fel rakom a max stalker 2.0 modot,de indításnál kidob valami bugtrap hibaüzenettel...próbáltam 1.4-re rakni a modot,az sem segített...1.3 szintén nem segített...
  • szamarkohoges
    Ha egy részről beszélünk, akkor ott egy tűzlabdát kell látnod, ami "mászkál". Azt kell kilőnöd.ó, utánna szabad az út.
  • atibacsi1977
    hello! annál a résznél vagyok mikor a tudósok dokumentumát kell megszerezni a laboratóriumból. az a baj hogy amikor megszerzem becsukódik az az ajtó ahol bementem és nemtudok sehol kimenni a szobából. egy tűzfal lesz az ajtó előtt és azt írja ki hogy valaki tarjta a másik oldalról. mit csináljak itt?
  • Kanyhalos
    Már innen is lehet szedni az Oblivion Lost Modot, csak kell hozzá toolbart letölteni:
    http://www.megaupload.com/?d=Z7TEHTQM
  • PrisonMan
    De ezt honnan lehet már most tudni?
  • szamarkohoges
    Hell!

Szal: Szabadsági Barrier Előőrsnek segítettem megvédeni az átjárót, ami után beszélni kell az előőrs vezetőjével. De amint írja ezt a parancsot pár másodperccel rögtön "feladat elrontva" szerepel. Mit rontottam el??
    Előre is köszi!
  • berczely
    Ja és 1.0005-ös patchez van magyarítás?
  • berczely
    Hali!

Feltettem a játékot.Honnan tudok leszedni modokat hozzá?Van valamilyen oldal?Érdekelne az Oblivion Lost mod is csak amit lejjeb linkeltek onnan nem tudom leszedni mert mindíg újrakezdi a számolást....
  • Sadist
    Ha Cordonban keresek egy ládát, és belerakom a fölös cuccokat, akkor nem fog eltűnni, ha átmegyek egy másik pályára, és vissza?
  • koschwarz
    szasztok!!

kissé meglepve tapasztaltam, hogy keményen vissza kell menni sokszor cordonba, vagy egyáltalán előző pályákra, és minden egyes alkalommal ugyanott van az a rohadt sok bandita...nincs valami mod, ami ezt megakadályozza??

vagy egyáltalán érdemes visszamenni jutalmakért, vagy egyáltalán? mert végülis szépen haladok előre a sztoriban.
  • Louis Cyphre
    Clear Sky menü

• kirol
    Aha. Én nem vagyok nagy szakértő, de ha jól tudom ez a rész a SoC előtt játszódik, azaz időbben korábban vagyunk. Mégis akkor lesz kopasz a csávó.

Szóval a SoC-re visszanő neki!