34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
ntex #29093 Na hát én is elég furcsa dolgokat tapasztaltam :
Kiváncsiságból újat kezdtem megint, és a következő történt. Felvettem az elején a küldetést és kóboroltam kicsit a területen. Aludtam, hogy nappal legyen, és egyszercsak jött egy BlowOut. Direkt nem álltam be sehová, kint maradtam a szabad ég alatt. Miután jött a sugárzás azt figyeltem hogy nem is kaptam semmilyen radioaktivitást, 0-án volt végig a sugárzáscsík.
Viszont ezután mikor mentem volna a Car Park-os küldit csinálni a csávót akinél csapatba kell állni így találtam meg teljesen eltérő helyen mint ahol szokott állni :
Továbbá ezután elmentem a lenti katonai bázis felé és a 3 katona akik szoktak járőrözni az úton mindhárman az út közepén feküdtek. Elindultam feléjük hogy kifosszam őket, erre mit ad isten mikor odaértem felkeltek mind a hárman és szitává lőttek... Hmmm...
Ezek amúgy normális dolgok ? -
emixa #29092 igen, nimble az én esetemben is alulról szagolta az ibolyát, mire odaértem. ugyanígy kruglov, ezért valami ismeretlen manusszal mentem el sugarat mérni yantarban.
(ami érdekes volt, az az, hogy a guide nevű sráccal is yantarban ütköztem, vele kezdődik a dekóderes téma, de ő mindig fox házikójában üldögélt. most meg yantarban. még ilyet.) ez most nem spoiler volt, remélem
-
ntex #29091 Na közben a sötétséget is megoldottam : Használtam a hálózsákot -
ntex #29090 JUJ!
Elkezdtem játszani az OL moddal (A sima játékot kétszer toltam végig). De ez a hangulat ami itt van...
A menü új zenéje nagyon bejön, amikor belehallgattam a torkom szorult össze. Nagyon parás koromsötétben mászkálni az biztos, viszont az lenne a kérdésem hogy meddig tart ez a sötétség ? Mert elmentem már addig hogy a Car Parkot kipucoltam, meg elmentem a ruháért az alagútba de még mindíg koromsötét volt.
Az elején mikor kijövök a kezdő táborból az úton van egy csávó a betonelemek között akit fel lehet gyógyítani. Adtam neki gyógyszercsomagot, és akkor megjelent vagy 5 mutáns meg vagy 2 zombi a sötétben majd bef*stam (A zombinál elég szemétség hogy vagy 4x-5x felkel miután szétlövöd a fejét :D). Viszont így a szabadon mászkáló NPC-k akik esetleg kellenek egy-egy küldetéshez nem fognak véletlenszerűen elhalálozni ? Mert mikor mentem a stalkerekhez a car parkos küldinél már agyba-főbe lövöldözésre értem oda, vagy 3 zombi kavart ott körülöttük és az egyik stalker a háromból már halott volt. Ez így nem túl bíztató. De a moddal pedig még adrenalinpumbálóbb és hangulatosabb lesz a játék az tuti -
emixa #29089 gyűrd rá mindet, abból baj nem lehet. én legalábbis úgy szoktam -
ntex #29088 Még 1 kérdés és végeztem :
A patchekből az összeset fel kell tenni az alapjátékhoz sorrendben, vagy elég az utolsót ? -
ntex #29087 Na végre megindult -
ntex #29086 Én is erre gondoltam, de egész nap foglalt a link, full kapacitáson van a szerver, alternatív link esetleg ? -
emixa #29085 oblivion lost (kanyhalos-féle verzió): #28874
oblivion project 1.2.1 (dezodor-fajta): itt lakik.
a priboi (szerintem) még nincs kész.
a dezodor-féle obliviont még nem próbáltam, a kanyhalos-verzióval most értem csernobilba, mindenféle bug és fagyás nélkül. stabil nagyon, és jól is néz ki. (biztosan bele lehetne kötni néhány dologba, fegyverek sebzése, hangja, a cipelhető holmi mennyisége meg ilyesmi, de szerintem rendben van ez a mod.) -
ntex #29084 Na halihó!
Meg szeretném kérdezni hogy be tudná-e linkelni nekem valaki az Oblivion Lost-ot és a Priboi Stroy-t (illetve a jobbikat) ? Mert a hivatalos honlapon lévő linkek egész nap elérhetetlenek, és itt sem találtam másik linket (vagy lehet vak vagyok). előre is köszi -
#29083 Létezik az, hogy egy elég jól összeszedett stalker oldal egyik napról a másikra csak úgy eltűnik? o_O
Konkrétan erről volna szó: http://stalker.heroesradio.com/ -
#29082 De minden új játéknál dobja csak le, vagy előfordult már az is, hogy ugyanazon a környéken többször szedtél fel artifactot? -
#29081 Szerintem random generálja az anomália az artifaktokat, legalábbis másik végigjátszásra a Dark Valleyben a dzsipnél egy flasht sem találtam, pedig emlékeztem hogy elsőként anno onnan tankoltam fel belőlük. -
#29080 Az artifactok bizonyos időnként újratermelődnek, vagy a készítők simán lerakták az anomáliákkal együtt, oszt jónapot? -
IFOR #29079 de inkább szivesebben bóklásznék a Zónában egy Gepárddal:-))) -
IFOR #29078 "Az SZVD vagy Dragunov-mesterlövészpuska (oroszul: Снайперская винтовка Драгунова, Sznajperszkaja vintovka Dragunova, rövidítve SZVD), egy gázelvételes, forgózáras reteszelésű fegyver, amit Jevgenyij Dragunov tervezett a Szovjetunióban 1958 és 1963 között. Az SZVD volt a világ első, kifejezetten erre a célra épített puskája, és nagyon elterjedt (jónéhány változatával együtt) a Varsói Szerződés országaiban. A fegyver félautomata, csak egyeslövésre képes. " -
SaGa #29077 De, sőt néha ma is előveszem, bár most inkább Oblivion... -
SaGa #29076 Tévedés. A Dragunov egy romboló puska, távcsővel és nagy hatótávval. A VSS Vintorez meg sniper, közepes távra, automata funkcióval. Bővebben az uhsf fórumain ki van fejtve, hogy miért.
-
IFOR #29075 Lehetséges de attól még géppisztoly marad.......hangtompitóval, sorozatlövövel...ez nem mesterlövész kialakitás
A Dragunov.....az valóban erre készült:-)))) -
tpM #29074 nono ha az Vintorez akar lenni akkor 9x39 köztes lőszer -
horthy #29073 Az anomáliákra van a csavar ! 6-os billentyű ! Pl az elektromos anomáliákat ki lehet sütni ideiglenesen kb 2-3 mp-re ! De ha beledobod bármelyik anomáliába , tüz , robbanó , tornádó stb különbözö anomáliákba látod a hatását meg biztosan hogy hol van !
Az anomáliákat az alapjátékba nem lehet megsemmesiteni !
Egy valamiért érdemes körülnézni a környékükön mert néha vannak valami övre akasztható cuccok !
Pl: az elektromosnál fáradságcsökkentő kristály
a kémiai zöld lötynél sugárzáscsökkentő
Nagyon jó erre a célra a nem tul golyoálló narancssárga tudományos ruha ami jol birja a rádióaktiv sugárzást , tüzet , elektromos kisülést stb !
Yanatarba kapsz majd olyat ha Kruglovot megmentetted !
-
Japper #29072 Barangolsz a zónában és összeszeded őket, vagy mellék küldetéseket csinálsz és jutalomként kapsz.. Ja az anomáliákat nem lehet megsemmisíteni aszem. -
#29071 na asszem közben rájöttem -
#29070 kezdő vagyok ,és nem tudom ,hogy honnan szerezhetnék ilyen képződméyeket ,amiket jó pénzért el lehet adni? vagy ezeket az anomáliákat hogy lehet megsemmisíteni? előre is kössz -
#29069 Már utánajártam, h. szinte minden szerkesztőt megcsináltak a rajongósz szal elvileg nem elsz hivatalos Single SDK, de így nem is fontos:P
-
#29068 jéé te nem X3maztál még régebben :) ?
amúgy nvidia 8800gts 640mb -
#29067 Igen, picit túloztam, de kezd elegem lenni abból, hogy lassan minden hibáért a magyarítás lesz a felelős, mint egy jolly joker. Persze láttunk már érdekes dolgokat (pl. ha csak egy üres elem is van az XML-be kódolt sztringtáblában, már a menüig sem jut el a játék, hanem hibajelzés nélkül kidob, aztán találd ki, mi a baj), azért is van ott a figyelmeztetés a magyarítás telepítési útmutatójában, hogy a fenn lévő modokat elronthatja. -
IFOR #29066 SaGa.....
Vintar egy géppisztoly, 9mm pisztolylőszerrel+távcső+hangtompitó........a valódi sniper fegyver a Dragunov....géppuskalőszerrel tüzel:-))))de az eredeti verzio, nema bullpup táras, hangtompitós.... -
SaGa #29065 Mindenképp érdemes kipróbáni. Ami miatt nekem tetszett:
- Nincs "célkereszt", csak egy pont.
- a távcső nem keretezi be a lényeket.
- nem lehet a gyógypakkot gyorsbillentyűre rakni, csak a kötszert, tehát gyógyításhoz fedezéket kell keresni.
- sötét éjszakák.
- nem zoomolnak a nyílt irányzékú fegyverek célratartáskor
- anomáliadetektor kell az anomáliák észrevételéhez, nem látszanak
- visszarakott "kimaradt szörnyek"
Meg még számtalan újítás, de gyakorlatilag mindet lehet valahol másutt is látni, legföljebb nem ennyire összerakva.
A cipelhető cuccok mennyisége teljesen jó az alapjátékban, nem kell piszkálni, különben doom-má válik az egész. A 10 slotos öv tetszik, a 80+kg cipelhető tárgy nem. -
SaGa #29064 A redux mod elődjével játszottam, de a fegyvrek sebzését külön áthangoltam magamnak az IRL megfelelőik szerint. A lőszer típust, az "üzemmódot" és a csőhosszt vettem figyelembe. Állítani kellett a szóráson is (volt aminek túl nagy, volt aminek túl kicsi volt a mod szerint). Ebből következik, hogy nem tetszett a modban beállított érték (azt hiszem túl erősre alakították a fegyvereket az alapjátékhoz képest).
A fegyverek tunningjánál két dolgot nem szabad elfelejteni:
1: az ellenfelek ugyanazokat a fegyvereket használják, ugyanazokkal a paraméterekkel.
2: az IRL gépkarabélyok, távcsöves puskák simán jók akár 3-400 m-es pontlövésre is egyeslövés módban, de a játékban nincsnek ekkora pályák, így itt az a "realitás", hogy egy távcsövessel kb 150-200 m-ig lehet nagyjából pontosan lőni, a "sima" fegyverekkel, nyílt irányzékkal meg 60-80m-ig. Ha ennél pontosabb a cucc, az teljesen elrontja a játékot, mert minden harmadik lépésnél vissza kell tölteni.
Még valami: valódi sniper puska itt egyedül a Vintar. A többi nem az, csak távcsövesek... -
SaGa #29063 Próbáld meg felrakni a float32 modot. http://flotaingpoint.org a címe, ha jó emlékeszem. Esetleg játszogass kicsit a videokártya 3d beállításaival. Nekem is csinált ilyet néha, olyankor az segített, hogy átraktam "ablakos", majd vissza "teljes képernyős" módra a játékot.
Milyen kártyád van pontosan? -
horthy #29062 Ez a STALKER redux mod ( realizm ) mennyivel változtatja meg az AKS-74U és AK-74 fegyverek hatékonyságát ?
Mert mind a kettő 5.45X39 mm-es löszert használ csak AKS-74U-nak rövidebb a csöve és ebből kifolyolag a kezdősebessége !
A GP-37 ( HK G-36 ) és az AK-74 , AN-94 között nagy-e a sebzési különbség ?? Mert elvileg nem kéne olyan brutális különbségnek lennie közöttük ( 5.56X45 és 5.45X39 löszer között ) . Mennyire mentek rá ezekre a dolgokra a programozok ?
Mennyi sujt cipelhetek stb ? Tényleg ha eldobok egy fegyvert egy stalker mellet akkor ha az ővé rosszabb felveszi ?
Milyen érdekességek vannak még ebben a módban és vannak-e bugjai ???
Csak azért kérdezem mert még nem probáltam ki !
Hogy érdeme-e kiprobálni ?
-
#29061 AZ A GÁZ HOGY A LEGÚJABB VAN MEG (jaj capslock) sry -
emixa #29060 világos volt, hogy mire történt az utalás, de a kivitelezéssel kapcsolatban a hozzám hasonló félkegyelműek legfeljebb az írásjeleket tudják értelmezni. amig nem készül javított fordítás, (a velem azonos színvonalon mozgó, szerényebb képességű felhasználók) jópárszor feldobják még ezt a problémát. na de hát na... -
#29059 Valami hír az SDK-ról?
Lehetne csinálni egy K.E.N.Y.É.R. - Shadow of Flour módot -
#29058 Aha. A videokártya driverre gondoltam. :) -
#29057 bocsi kicsit lámi vok :) pontosabban leírnád? (ha jól értettem:tegyek fel egy másik nvidia drivert?mert nvidia kártyám van) -
#29056 Ööö... kicsit tényleg tömény, így visszaolvasva. Szóval néhány embernél kifagyott a játék fekete képernyővel egy bizonyos ponton, az Agyperzselő kikapcsolásakor lejátszódó videó végén, és kiderült, hogy tényleg a magyarításba épített videófeliratozó okozza. Meglett a hibás sor, és készítettem egy gyorsjavítást, amit a beágyaztam a képbe, innen letöltheti mindenki, akinél jelentkezik az említett fagyási probléma, és szeretne továbbmenni a játékban. A javítás előbb-utóbb fenn lesz a kincsvadasz.hu/stalker-en is, de így érdekesebb volt. -
#29055 Driver hiba. Tegyél fel máikat! -
#29054 csá! lenne 1 kérdésem ,biztos másnál is van ez a probléma és boccs ha már sokadszorra merül fel: Amikor el kezd esni az eső a játékban ,akkor össze vissza csíkozni kezdenek a cseppek és feltételezem ez nem normális ,vagy csak ilyen szarul csinálták meg az esőt?
előre is kössz a választ