34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • pheaton
    Ha birja a vasad a full dinamic fényeket, akkor igy is birni fogja.
  • koschwarz
    simán kipróbálhatod...egy fájlt kell kicserélni csak az eredetivel, az eredetit meg elmented valahová, így visszacsinálhatod, ha nagyon eszi a gépet. én nem vettem észre nagy teljesítmény csökkenést, mivel elég jó gépem. amikor elindítottam ezzel a játékot, a beállításokban minden maxon volt. nekem úgy tűnik, mintha minden szín sokkal élethűbb lenne, nem olyan fakó mint eredetiben, mintha jobbak lennének az árnyékok....valahogy jobb az összhatás.
  • Roger6
    Sokkal szebb? Alapban is marha jó a grafikája pedig. Mennyivel növeli meg a gépigényt ez a "mod"?
  • koschwarz
    egyébként leszedtem azt a grafikaszépítő "modot" vagy inkább csak konfigfájlt ("überfosás grafika"), ami itt a FAQ-ban van, és tényleg sokkal-sokkal szebb a játék.
  • ghost rider
    ez a 2 videó vechile mod-ot mutatja be mert freeplay modban nincs olyan hogy felrobban az autó(legalábbis nekem).
    Csak azokba a kocsikba érdemes beszállni amelyikhez odamész és kijelzi hogy "nyomd meg az f betűt a beszálláshoz"ezt írja ki a monitor aljánál.
    és ebben a modban nincsen egyből ahogy kimegyek 50 autó:D
    csak a kis falu résznél farkaséknál ahogy kimegyek a betonútra ott van egy
    autó (nagyon nem tudom az autók neveit)meg van a bandita tábor bejáratánál amit az első küldetésben kell kiiktatni farkas embereivel ott a kapunál van egy.
    Ha most se találod én feladom....
  • koschwarz
    felejtsétek el...megoldódott...érdekes, amikor állítottam valamit a billentyűkiosztáson, akkor baxódott el. hmm...
  • koschwarz
    szasztok!

van egy problémám: amikor elkezd esni az eső, ilyen össze-vissza fehér háromszögek villannak fel folyamatosan. mi a túró ez? elég zavaró.
  • emixa
    gyáva népnek nincs hazája. (próba - szerencse!)
  • PrisonMan
    És a két mod nem fogja zavarni egymást? ...
  • emixa
    szerintem, hogy rövidre zárjuk a témát, kapd le a vehicle modot valahonnan, dobd a freeplay tetejébe, és lesz egy rakás járgányod. (feltéve, hogy észrevetted, az utolsó linkelt videó a vehicle modot mutatja be). szerintem.
  • PrisonMan
    Jajj azok amiket írsz azok ott vannak MOD nélkül is. Én most a modosról beszélek
  • PrisonMan
    Vagy még szemléletsebb:
    http://www.youtube.com/watch?v=3lXfJkn-Ank
    Így ha kijövök nincsenek ott az autók
  • persil
    Nem erről beszélünk, ezek nekem sincsenek ott.
    De figyelj... most komolyan. Ha felteszed a játékot... minden patch és minden nélkül, akkor azok, amiket én leírtam, ott vannak. Ha nem látod, akkor már tényleg nem tudok mit mondani. Komolyan.

Ha nem tudsz beszállni, az meg azért van, mert valszeg nem jó a mod, szar, hibás vagy nem tudom.
  • PrisonMan
    Nézegettem a youtube-ot, hátha.. Ezek lennének azok a kosik, amiket mondtok, hogy ott vannak Szidrovics mellett "jobbra"?
    http://www.youtube.com/watch?v=792YKOV_DsU
    Mertha igen, akkor nekem ott marhára nincsen semmi..
  • PrisonMan
    Ti most ezekről beszéltek?
    Ezeknél van az, hogy nyomogatom az ajtójuk előtt erősen koncentrálva, billentyűszétverősen az F betűt, de az égmindenségért nem akar beszállni az emberem..
  • persil
    Hát elképzelhető, hogy csak újabb patch-el tették be a kis patkányokat :D

Hivatalosról szedd le a verziódnak megfelelő patch-et, javallom az 1.0004et, mert az 5ösre valamiért panaszkodnak. Orosz verzióhoz van olyan, ami "any to 1.0004" tehát akár alapjátékra egyből is lehet tenni, elképzelhető, hogy nemzetközihez is van ilyen, ezt nem tudom :)

Ha meg vagy, akkor pedig itt egy crack:
    http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_stalker_shadow_of_chernobyl.shtml

Klikk a neked megfelelő crack-re. (gondolom nem orosz verziód van, tehát multi4est szedj le.) Utána kék kislemez, majd valamelyik mirrorról már töltheted is.
    (ha értessz hozzá, akkor bocs, de ezen a fórumon megszoktam már, hogy egy másolást is 47 lépésben kell leírni:D)
  • persil
    Képekről azt tudom mondani, amit emixa. Mondjuk csináltam shotot, de amilyen szerencsém van a nyilakkal együtt több mint 20 kbyte és nem tudtam feltenni... xDDD

De azért megpróbálok még egyszer segíteni... :D
    Szóval. New Game. Videó után elindulsz a lépcsőn felfele... nehéz eltévedni. Amint felérsz rögtön előtted van egy kis faluféle. Emberek, romok ilyesmi. Átmasírozol rajta. Utadba esik egy kis volga szerű autó már így az elején. Mész még 5 métert előre, nem szabad kanyarodni!
    Elérsz a kerítéshez. Jobbra egy nagy kék busz, mellette egy sötétzöld uaz. Újabb 5 méter után (ELŐRE!!) betonútra érsz. Ezen elindulsz balra. Néhány méter után egy híd lesz valahol a lábad alatt... Szépen bemész alá. Ez mindkét oldalról lehetséges. Nagy lyukat keresel... Az a híd alja:D
    Ott egy kis jeep. Ha erősen fókuszálsz, akkor pedig egy VW furgont is megláthatsz.

Na, ez eddig 5 db jármű, és a játékban még csak 1 perc telt el:D

Hangsúlyozom én SOSEM használtam auto modot, tehát nem tudom, hogy a felsoroltak közül melyikbe lehet beszállni, de az 5 db közül valamelyikbe egészen biztosan.
    A modban leírják, hogy kell a kocsit beüzemelni, de annyira nem bonyolult... Odamész, természetesen nem a hátsókerekeken, hanem az ajtón próbálkozol. Beszállás után egy előre bindelt (ezt te csinálod meg, konzolba írod be, modban ez is le van írva, nem nehéz...) gombbal elindítod a jármű motorját. Az általad választott iránygombokkal (ami be van állítva... wasd,kurzor, stb) tudod a járművet irányítani.

Na, ennél szájbarágósabban már én nem vagyok képes, remélem valamit azért sikerül majd alkotni :D
  • emixa
    itt találsz egy rakás képet, köztük járművek. bár szerintem ezzel nem leszel előrébb, mert ki tudja, hogy a freeplay hová teszi a járgányokat, amibe be is szállhatsz.
  • emixa
    elállt a szavam.
  • PrisonMan
    Nem sértődök nyugi Érzem én, hogy ebben a kocsi témában mennyit szerencsétlenkedek. Annyit segítettek, hogy az már hihetetlen.
    De nem és nem és nem akar összejönni. Ha annyit tudnál, hogy egy képet betenni őgy hogy a kocsi és a háttér látszóodna, Paintben hatalmas körrel bekarikázni az ajtóját.
    Így valahogy:

• Louis Cyphre
    Most vettem csak észre, hogy Gauss gun-t már az erőmű elött lehet szerezni Pripyat városánál. Csak a háztetőkről úgy kell leszedni a stalkereket, hogy lezuhanjon a jó kis fegyverük.
  • emixa
    új peccs = új krekk.
  • bricsi01
    Köszi.
    Hát talán azért látványosság mert nem láttam még élve és kiváncsi lennék rá.
    Az lehet oka hogy én alap játékkal játszom?
    Mert nem akartam peccselni, mivel tört a játék és az peccselve nekem régebben behalt.
  • persil
    Ne haragudj meg, de nálam elnyerted előre a "2008 legsötétebb alakja" címet:D
    Tényleg nem sértésként, nem akarlak megbántani, de ez már valami félelmetes :D

PDA mutatja kihez kell visszamenni... (amikor meg szándékosan veszed fel a küldit, akkor logikus, hogy kihez kell visszamenni)

Ahogy kimész a LEGELSŐ táborból... de ki sem kell menned, ahogy feljössz sidorovichtól a lépcsőn, öt métert kell kóberolni és ott van egy kb 10 tonnás, 6 méteres UAZ.
    Ha ezt nem veszed észre, akkor a minimum egy 8 dioptriás szemüveg, de én inkább szemműtétet javasolnék:D
    Gószt rájder gyerek leírta, hogyan kell a járművet beüzemelni, ennél már tényleg fizikai képtelenség lenne többet segíteni :D

Azért remélem sikerül, és tényleg ne sértődj meg:)
  • persil
    Vadvidéken nekem voltak csomószor. Menj vissza néha és nézd meg. Amúgy nem egy nagy látványosság, nem tudom mi olyan érdekes bennük :D
    (más fórumon is keresték loál...)
  • Olcsóvér
    helló ez a game amd sempronon is megy?
  • gurubefree
    good game
  • sevendoor
    Ha rákattintasz arra a sorra a PDadon akkor a térképen mutatja kihez kell visszamened.
  • PrisonMan
    Most viszem a csaposnak az infokat
    De lenne egy olyan kérdésem, hogy vannak feladatok, amiket már elvégeztem, de benne marad az aktívban. Annyit ír ki, hogy "Gyere vissza a jutalomért" De kihez menjek?
    Pl.:
    Tábor-megsemmisítés
    -Intézd el a banditákat a kutatóintézetnél (kipipálva)
    -Gyere vissza a jutalomért

Öld meg a sztalkert
    -Öld meg a banditavezért (kipipálva)
    Gyere vissza a jutalomért
  • PrisonMan
    Most ultranak fogsz nézdi, de nem, nem és nem találok olyan kocsit még a leírásod alapján sem amibe be tudok szállni Hogy csinálod a beszállást? Odaállsz az ajtó mellé és "F"?

Mindegy, nagyon nem parázok, játszok, teljesítem a küldetéseket, és egyszer csakcsak az utamba kell akadni egynek
    Megyek is folytatom a gamet
  • ghost rider
    blinty:kijátszani csak háromnegyed részéig játszottam mert elrontotta egy patch az elmentéseket...
    De már láttam ilyen fajta képeket és azok 2005-ek vagy az év körül készültek.Szerintem próba v. (de csak szerintem)
  • skygt90
    Hali! még mindig nem müxik a Faiakes mod sőt a Stalker alap-ba Mod nélkül sem :S New Game-re megyek és amikor ott vagyok lent a pincébe az árussal nem látok semmit elvan mosódva a kép , nemtudom mi éehet a baj....Vista-t használok , esetleg Driver probláma lehet ? 162.22-es van fent....légyszives segítstek...köszi
  • blinty
    Hát..lehet...de akkor már azt is megkérdezem, hogy..nem tudom te már végigjátszottad-e...de amikor én ott jártam az atomerőműnél akkor én csak az erőművet bekerítő fal mentén tudtam (lehetett) "mászkálni"..de vannak olyan képeim is amiken az emberke egészen az erőmű mellett járkált..és ott is voltak állatok stb...-szval ez hogy lehet?o.O
    2 féle útvonal is van ..vagy az is lehet, csak próba v.?
    erőre is kösz! .
  • ghost rider
    tudod szerintem ez csak egy próbaverzióba van így hogy fel lehet jutni mert ha pl:megnézed a kesztyűjét akkor az teljesen más mint az igazi stalkerban.
  • blinty
    hoppsz...
  • blinty
    Üdv!
    Valaki meg tudná mondani, hogy ez a valaki hogyan tudott feljutni a panelház tetejére???(!!) ÍME:
    ssstalker_stalker_u_005
    ..én megkerestem ezt a házat..és sehogy sem tudok bejutni...
  • bricsi01
    Helló!

Rodent-et hol látni élve?
    Mert én láttam a Wild Territory-ba, de csak egy hulláját.
    Előre köszi.
  • ghost rider
    jah már én is ott tartok:D
    képet azt nem nagyon tudok róla küldeni mert még új felhasználó vagyok és 30 napig a regisztrációtól számítva nem szúrhatok be képet e-mail címet url-t és linket sem
    de azért megpróbálhatom.hátha már letelt.
    nekem egy kocsi van a bandita tábor bejáratánál amikor farkas embereinek segítesz abban a "falurészben"vagy tanyában mind1 az a lényeg hogy arra van a kapu előtt egy rendőrkocsi.akkor van a zöldfülűek táboránál ahogy kimész a vadvilágba ott áll 1 őr.az mellett van egy akkor van még amikor átmész a vasúti síneken túl amikor meg kell menteni (nem jut eszembe a neve)egy embert akit megsebeztek a kutyák és adni kell neki egy medipacot.
  • PrisonMan
    Köszi És akkor most élnék is azzal a kérdezési lehetőséggel:
    Mostmár értem a betűk lényegét, előtudom hozni a konzolt is, a kódot is betudom írni, márcsak azt a szerencsét autót nem találom.. Egy képet vagy valami leírást nem tudsz adni róla. Vagy egy google képet.

Amúgy ezzel a MOD-dal minden tökéletesen műxik, egy akadás nincsen, nemhogy lefagyás! Küldetésben is haladok, autópark megtisztítása kipipálva
  • ghost rider
    mondtam már hogy a console ba írd ezt a bind turn_engine kb szöveget amit a nullával hozhatsz elő(vagyis a konzolt)ha ezt beírtad a b arra való hogy elindítsad a kocsit mivel már beszálltál a járműbe ezért valahogy el kell indítani.szóval f beszállsz, b elindítod a motort és már megy is.az l az nekem nem működik de elvileg arra való hogy kihajolj a kocsi ablakán áés lőjj.
    nekem csak egy kocsi van ami persze nem roncs bár majdnem úgy néz ki:D
    ott van a zöldfülűek táboránál(ahonnak kezded a játékot)és a táborból ahogy majdnem kiérsz látsz egy őrködő embert és az mellet van egy "ép"kocsi amivel be lehet szállni f el és b vel elindítani a motort és a járásánál is használt billentyűkkel menni a kocsival meg kanyarodni.
    lényegében ennyi.Ha ebből nehéz megérteni akkor már nem tudok többet segíteni...
    de azért szólhatsz ha valami rossz.(nekem minden jól működik benne)