34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • emixa
    a 7z is zip fájl. kicsomagolás winzippel (vagy winrarral, nekem azzal csinálta). utána pedig - skygt90-re hallgatva - a kicsomagolt dolgokat bemásolod a játék főkönyvtárába.
  • skygt90
    Hát nekem fogalmam sincs mivan vele...vagyis lehethogy van :D egszerűen a játék főkönyvtárába kell másolni a mod-ot és ahogy olvasom nem kompatibilis a 1.0004-es patch-el ?
  • simonl #28731
    Azért van nyűgöm mert egy 7z kiterjesztésű vmit töltöttem le.
    Nincs zippelve, nincs hozzá read me fájl.

• emixa
    skygt90 és simonl: figyelmesen böngésszétek át a Faiakes_ReadMe.txt-t, hátha találtok benne valamit a nyűgötökre. mondjuk, illett volna ezzel kezdeni a probléma-keresést, de mivel vészesen közelít a szeretet ünnepe...
  • simonl #28729
    Szia

Kérdésem, hogy ezt a verzióju Faiakest 2.4hova kell bemásolni a játék mappájában?
    gamedata? és ennyi?

köszi
  • G18XM8
    Nem állhatsz be egyetlen csoportba sem csak szimpatizálhatsz, vagy unszimpatizálhatsz velük. Ha azt akarod hogy a Duty (arra gondolsz ugye?) kedveljen dolgozz a főnökének. Először duty tagokkal megtámadod a freedomot, majd vissza mész a báros pályára. Bemész a bárba, beszélsz a pultossal (ez kell hogy az őr beengedjen a bázisukra) majd oda mész a bázisukra beszélsz a főnökkel és dolgozol neki. 1-2 küldetés és zöld lesz az összes duty.
  • paja56
    CS!
    Valaki megtudja nekem mondani hogy hogyan lehet beállni a Kötelességiek csoportjába?
  • skygt90
    HI! letöltöttem a Faiakes mod-ot (2.4) és amikor indítom az új gamet nem látok semmit összevissza van csúszva a kép , elvan mosódva minden, fogalmam sincs mi lehet a hiba...1.0004-re patch-elve van ....legújjabb nvidia driver....gépem : E6750 , 8800 GTS , 2gb ram,,, milehet a gond ? légyszives segítsetek...thnx
  • persil
    "A sebzés az hihetetlen jó. Vannak olcsó cuccok, azokat érdemes megvenni. Pl az egyik ruha 49 rúbel és minden ellen 10000%-os védelmet nyújt (kivéve a lövedékek ellen), a GP 37-es puskából is van 50 rúbeles változat (250golyó/tár és brutális sebzés - 1 lövés 1 ember).
    " hú de izgalmas lehet a játék :D Úgy törném el a modder kezét, hogy csak recsegne :DDD

szmeagoll hali. Duty-hoz csak moddal lehet csatlakozni, amúgy nem éri meg, vagy mindenkit kiírtassz, vagy mindkét tábort békénhagyod. Ha netán valamelyiküket felbőszíted, azzal a saját játékodat nehezíted meg feleslegesen.

Koponya azért hal meg, mert lassú vagy, amikor a mesterlövészt kéne leszedni...:) Miközben neked ez lenne a feladatod, ő rálő Skullra 4-5öt amibe bele szokás halni :D
  • persil
    OL mod az nem a weather overhaul? Úgy emlékszem ott láttam OL rövidítést, de annak semmi köze magyarokhoz. (persze tökéletesen megy a magyarítással)
  • simonl #28723
    Még egyszer köszönöm......és ha már nem jönnék ide mindenkinek Boldog Karácsonyt !!
  • emixa
    innen, de hogy gyors-e?...
  • simonl #28721
    Sziasztok,

Láma voltam, F8 -at nyomtam a meglévő Faiakes 2.4 re.
    Tudnátok adni egy linket ahonnan gyorsba letölthetem?

Köszi
  • szmeagoll
    Hell!
    Nem vagyok sűrű fórumozó ezért lenne egy rakat kérdésem:
    A hadiraktárok pályán amikor a duty-s osztaggal be kell támadni a szabadságiak bázisát ott a Skull nevezetű embez mindig meghal és ezért nem kapok jutalmat (lenne tanácsotok?). Többek közt ezért is csatlakoztam a szabadságiakhoz de, így csak akkor tudok visszamenni a barkeephez ha mindenkit kinyírok a környéken, lehet-e valahogyan a duty-hoz csatlakozni? Minden választ köszönök! Jó a fórum!
    respect!
  • czky
    Igen. Ezt a modot most ezzel a magyarítással játszottam, de szerintem ezzel is menne!
  • simonl #28718
    És az 1.0004 patch -el ment valamelyik magyarítás?

Előre is köszi a választ...
  • czky
    Én most nyomtam ezt a mod-ot. Most vagyok a teleportos részen csernobilban. Az 1.0004-es peccsel ment nekem, az 1.0003-assal az X18-as labornál mindíg meghalt a játék.
    A sebzés az hihetetlen jó. Vannak olcsó cuccok, azokat érdemes megvenni. Pl az egyik ruha 49 rúbel és minden ellen 10000%-os védelmet nyújt (kivéve a lövedékek ellen), a GP 37-es puskából is van 50 rúbeles változat (250golyó/tár és brutális sebzés - 1 lövés 1 ember).
    Szinte minden fegyverre lehet hangtompítót tenni, távcsövet is, na meg gránátvetőt.
    Az éjszakák hihetetlen sötétek, nappal szépen süt a nap.
    Mindenképpen érdemes kipróbálni!
  • simonl #28716
    Szia, jó reggelt

Nekem bejött a Faiakes: valós sebzés, elérhetőek a jobb fegyverek már a játék elején, jobbak a fegyvereken a célzóeszközök, van lehetőség két úgymond "fő" fegyver használatára, kicsivel több zombi,
    és ahol van, ott tudsz autózni....
    lehet, hogy kihagytam valamit de összességében jobb.
    nekem 1.3 patchel és az fi magyarítással simán ment.
  • skygt90
    Faiakes Mod (2.4)----na találtam egy ilyet....270mb-t elég sok mindent megváltoztat elméletileg a játékon....valaki próbálta már ?
  • skygt90
    Hali! Melyik Mod-ot vagy Mod-okat érdemes kipróbálni a Stalker-hez ? Sorolhatnátok párat pl olyat ami a grafikán javít esetleg nagyobb lessz benne a goyló okozta sérülés , vagy valami hasonlókat...előre is thnx
  • emixa
    szerintem ne erőltesd az 1.0005-öt. (nálam okosabbak azt írták, hogy szinte csak a multis dolgokon javít. meg ki tudja, mit ront). egy jól bevált 1.0003, esetleg 1.0004 segíthet a dolgaidon. meg hát lehet még gebasz a beállításokkal, a magyarítással, modokkal, ha használsz ilyesmit. (a vírusirtó szerintem nem befolyásolja.)
  • PrisonMan
    És eszerint a PC GURU végigjátszás leírás alapján játszok.

Az még közrejátszhat a problémában, hogy tegnap letöröltem az avast! vírusírtót, helyette Kasperskyt akartam -az végül nem jött össze- és végül letöltöttem egy ingyenes AVG-t?
  • PrisonMan
    Helló! Folyamatosan lefagy a játék annál a résznél, amikor meg kell menteni Mole-t. Amikor elindul a videó egy-két másodpercig bírja és kész.
    Egyszer pedig nem fagyott le, csak sajnos akkor meghaltam

Mi lehet a probléma? v1.0005-ös patchet használok -sorba az összest előtte feltettem-, crack a hozzá való, mindent minimumra vettem. Lefagyás után a Ctrl Alt Del után valami ilyesmit ír ki -közben benne marad a lefagyott játékban csak egy windowsos ablak ugrik fel-, hogy taskmgr inicializálása nem megfelelő vagy valami ilyesmit, de a taskmgr benne van.

PLS PLS
  • emixa
    1.0004 patch: #27219
  • TSL16b
    McCartman: Még csak a Bárnál tartunk, a történet sorrendjében haladva, de ha elkészül, nem fogjuk titkolni. A v1.0004-es már nem emlékszem pontosan, hogy miket javít (meg lehet keresni, még itt a topikban is biztosan megjelent a lista), de az biztos, hogy a videófeliratozást elrontotta.

emixa: Technikailag nem túl nehéz magyarítani a Stalker szövegeit (ha már megvan a magyar betűtípus hozzá), csak le kell fordítani a szöveget, és a megfelelő helyre berakosgatni. Viszont akkor gond van, ha két mod ugyanazt a fájlt módosítja, mert akkor össze kell fésülni őket, ahhoz viszont nem árt némi szakértelem, főleg, ha a szkripteket kell mixelni. :)

Az OL mod asszem Kanyhalos műve, aki magyarításellenes, tehát ahhoz nem várható, hacsak Gatyamatyi fel nem vállalja mégis.
  • Sarapetike
    hány embert birna el egy 6mb/512 es net ?
  • emixa
    nekem megy az OL-mod, 1.0004 patch, (+S.T.A.L.K.E.R. v1.0004 [MULTI4] No-DVD/Fixed EXE), S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost 1.1 (by OLP Team).7z, meg a modhoz egy patch: http://rapidshare.com/files/73186669/OL_Patch_1.011__1.0004_.rar.html. a magyarítást nem mertem megkockáztatni, nehogy gebasz legyen. ilyenformán nekem elindult, de meglehetősen szaggat (ez inkább az antik hardver-kompzíciómnak köszönhető), a párbeszédeknél nem fagy, bár még nagyon az elején vagyok. most indulunk majd petruhával rendet rakni a "car park"-ba. és olyan sötét van, mint az ördög segge lyukában.
  • IFOR
    Sziasztok..

mindenkinek aki eddig kérdezte.....
    1.004 patch, freeplay moddal, magyarositás stalkerhu v 1.00..eddig Tökéletesen fut.......videok nem feliratozottak...Sajnos az Oblivion mod magyarositás nélkül mindig kiakad a párbeszédeknél igy kénytelen voltam uninstall, és uj game...de a freepalay modban nincsnek éjszakák?????
  • emixa
    ettől még lehetsz a hősünk
    és vár még rád egy rakás mod.
  • persil
    Én most játszottam ki először és (ugyan megnéztem a kívánságteljesítőset is, meg a c-tudatosat is) a helyes befejezést kaptam meg:)
    És rengeteg mellékküldit is csináltam:P
    Ezek szerint nem estem bele a 90%-ba ^^

Ettől független még vagy 31x biztos végigviszem, mert az utóbbi 10 évben nem volt a kezem között jobb játék.
  • persil
    Egy halom stilisztikai hiba, nyelvtani dolgok, magyartalan az egész, egy kontármunka.

Kérdés: a "jó" befejezésnél mi történik Lövésszel? Úgy értem elfekszik a fűbe és...? O.o
    Vagy senkinek nincs sejtése?:) Én nem értem a legvégét xD
  • emixa
    na, elpihent a család, elszívtam az esti cigimet is, és volt idő végiggondolni az előző kérdést. talán mégsem annyira életbevágó a modok magyarítása.
    a kezdő stalkeres nekikezd élete első stalker-partyjának. több felsőfokú nyelvvizsgája van, de az angol, orosz és ukrán sajnos nincs közte, úgyhogy magyarítást használ (mindegy, melyiket). magával ragadja a történet, irtja a banditákat, kerülgeti az anomáliákat, tárgyal ezzel-azzal, bizniszel ugyanezekkel, és egyszer csak a játék végére ér.
    az esetek kilencven százalékában nem jó befejezést kap, dolgozik benne az elégedetlenség, újrakezdi, máshogy csinálja, jó befejezés. (természetesen továbbra is ékes magyar nyelven).
    már majdnem hátradől elégedetten, amikor bevillan a probléma: bakker, a mellékküldetéseket felelőtlenül elhanyagoltam! a zsivány bocskorát, újrakezdem szép magyar nyelven, és minden maszekot bevállalok!
    mikor aztán hősünk harmadjára is végigvitte a játékot, úgy gondolta, neki újat már nem nyújthat a játék.
    hanem valami fórum valami topikjában azt olvasta, hogy zombik meg más rémisztő jószágok kószálnak a zónában, meg személygépjárművel is lehet helyet változtani, illetve egyéb, számára ismeretlen dolgok ötlöttek bele a szemébe. azt mondja hősünk: háromszoros csúcs-stalker létemre hogyhogy nem hallottam ilyesmiről? miféle eretnekség ez? jaaa, hogy modok! ahha! nosza, teszt!
    és jönnek a modok csőstül. háromszorosan kiváló stalkerünk már fejből nyomja az összes párbeszédet, petruha is előre köszön neki, így hősünk azt mondja: nem kihívás nekem ez a blabla-angol, elbánok vele.
    szóval ennyi. nem érné meg kínlódni vele, meg egyébként is némelyik mod nagyon akadozik a magyarítással, talán nem is működne rendesen a dolog. a 28701 tárgytalan, köszöntem a figyelmet. további jó éjszakát.
  • emixa
    hmm, ez jól néz ki.
    régóta tanakodtam azon (és szorgalmasan gyűjtöttem a bátorságot, hogy megkérdezzem), hogy a modok magyarítására mennyi esély van? kétségkívül nem nagy mennyiségű a fordítandó szöveg (pl a freeplay-ban ill. más modokban az alvás-téma), de nem tudom, hogy technikailag kivitelezhető-e? (más kérdés természetesen, hogy kellő mennyiségű lelki késztetést érzel-e a fordítás megvalósításához?)
  • McCartman
    félelmetes? hogy érted?
  • Doom 4
    az is magyar vag yaz nem ? és még 1 kérdés freeplay mod alatt miért nem magyar ?
  • persil
    Optimalizál is, meg egy halom kis apróság, mondjuk szerintem logikus, hogy mindíg megéri feltenni a patch-eket, azért készül... :D
  • persil
    Mr Fusion-ös a jó, másik az valami félelmetes :D
  • persil
    Eszembe sem jutott, kösz! xD
  • McCartman
    ápropó - megéri a videofeliratos magyaritast használni (v.1003as peccsel) -vagyis: ..1.004 patch javit egyáltalán vmit?:)
  • McCartman
    nabasszus pont ezt a videot lattam az oldalatokon..
    hogy lehet nálam is ilyen?:)