34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • koschwarz
  • SaGa
    Ott van pedig, csak menj le a lezuhant helikopter mellett a földalatti garázsba. Egy sörétes puskát keresel...
  • koschwarz
    kösz. valami földalatti járatot szimatoltam én is...
  • IFOR
    Kanyhalos..

ha leszedema magyrositást teljesitettnek tudhatom be a laboros küldit ha ujra lemegyek alaborba???
  • Japper
    Ott van az a földalatti járat, könnyen felismerhető, mert tele van villámlás anomáliával és ott lesz 1 konténerben (a hátsó részében)
  • koschwarz
    "olyan előfordulhat, hogy valami nincs ott ahol mondják? (pl. van egy mellékküldi: keressem meg a családi fegyvert, és ott nincs a fegyve ahol a pda szerint kellene lennie, földalatti járatot meg még nem találtam az adott hely környékén...)"

a fenti kérdésemet úgy értettem, hogy a vanilla (moddolatlan) játékban fordulaht-e elő ilyen...
  • SaGa
    Izéé...

Na ez az, ami miatt nem nagyon kedvelnek téged sehol. Nagy arc, bunkóság, de a másikra mutogatsz, hogy milyen tahó. Itt, ebben a "beszélgetésbenW te kezdtél bunkózni, tsl16b csak elmodnta, hogy mi a véleménye, teljesen udvarias stílusban. Legfeljebb tévedett abban, hogy a magyarítás nem befolyásolja a dolgokat, mert tényleg okoz problémákat bizonyos esetekben.

Midegy, ez amúgy sem a Kisasszonyok Leányneveldéje, meg úgysem érted, miről beszélek. Mennyé szkriptelni a Te mdodat... Csak tudnám, hogy a többiek mit csinálnak rajta, ha a tied...
  • SaGa
    Ha jól emlékszem a redux-ban (korábban reality) volt olyan, hogy ha jobb fegyvert dobtál el az npck közelében, lecserélte rá a sajátját. A Freeplay-ban mintha lehetne nekik eladni, csak mindig eldobják, mert be van állítva, hogy csak egyet tarthatnak meg...

A frepplay egy korábbi verziójában volt cooperation mod, de rendszeresen kifagyott, így kikerült belőle. Talán a priboi storyban lesz, bár azt hiszem, abban sem...
  • horthy
    Van-e olyan modja a STALKER-nak ahol el lehet adni fegyvereket a stalkereknek nem csak kaját , piát stb ? És az eladott fegyvereket ruházatot esetleg használják is ( Fegyvernepper mod !)! Vagy ajándékba adni cuccokat ! Én pl szivesen felfegyverezném , a haver stalkereket . Pl alacsonyabb szintre ( Cordon ) hoznék modernebb fegyvereket ruházatot a haveroknak . Egy ilyen modot kiprobálnék !
    Olyan mód nincs ahol csapatba lehet álni ( Multin kivűl ! )?
    Egy csapatot is szivesen menedzselnék mondjuk 2-3 főt , fegyvereznék irányitanák !
  • emixa
    hülye, aki nem érti
  • TSL16b
    Megvan a gyorsjavítás a játék 1.0000-ás változatán az Agyperzselő kikapcsolásánál a videó végén beálló fagyhalálra. Letakarítottam és újraraktam a S.T.A.L.K.E.R.-t, így sikerült reprodukálnom és megtalálnom a hibát. A videófeliratozásos magyarítás okozza, van benne egy sor, amit az v1.0001-es javítás tett bele, és a v1.0000 ezt nem szereti.

Nehogy túl egyszerú legyen, a teendők egy személyre a következők:
    Mentsd ki ezt a GIF képet, és alakítsd át 256-színű BMP-be (pl. Paintben), nevezd át STALKERHU.v1.11.HOTFIX.zip-re, és lépj bele Total Commanderben, vagy ha van hexa szerkesztésre alkalmas programod, levághatod az elejéről a szemetet a PK-ig, akkor már a Windows is belelép. További útmutató a csomagban.
  • emixa
    #29025: szerintem nem, az alapjátékban egyébként sem annyira sötét az éjszaka, hogy félni kelljen. az oblivion lost-ban viszont meglehetősen fekete minden, de a telihold kárpótol.
    #29026: float32, ultra graphics mode vagy az faq-ban lelhető überfos. ki kell próbálni minden, és amelyik a leginkább elnyeri a tetszésedet, az lesz a legszebb.
  • STFU
    mindenfele szaladgalnak kutyak, mikor lelosz egyet odamesz hozza es az interakcio gomb al megnezed van e farka :). es 20bol 1nek lesz is, es a tobbi allatkanak is van vmi szerve, amit mellekkuldetesekben feladatul adnak, hogy megtalald
  • Dahaka9
    sziasztok. én csak most keztem el játszani a játékkal, és még nem raktam fel hozzá semmilyen modot. vagy kellene először? csak kicsit bajban vagyok mert elvállaltam hogy viszek a kereskedőnek álkutya farkat, de nem találom. tudnátok segiteni merre van???
  • STFU
    #29025: ?
    #29026: ?
  • Kanyhalos
    hádde most mit feleljek ilyen bunkó stílusú hozzászólásra, már ne is haragudj...
    oké én nem veszekedek többet, és utoljára mondom hogy a jelenleg piacon lévő magyarosítások TÖNKRETESZIK a modomat!!!!!
    Nekem se időm se türelmem nincs lefordítani, ha valaki szeretné csak nyugodtan. XML fileok szerkesztéséhez használható az Altova XML Spy, Notepad++, Notepad2 vagy Programmers Notepad, fájlok összehasonlításához pedig a CompareIt-et ajánlom.
    Ha valaki le akarja fordítani csak nyugodtan, ha kész küldje el nekem, letesztelem, és ha jó, akkor benne lesz a modban.
  • TSL16b
    Aha, kb. ezt vártam.
  • Kanyhalos
    TSL16b!
    Tudod kit sértegess te seggfej!!! Ki a faszom vagy te?
    Én nem ellenzem a magyarosítást, csak nekem kurvára nincs semmi türelmem megcsinálni, a jelenleg létező magyarosítások pedig nem kompatibilisek vele.
    IGENIS KURVA SOK KÖZE VAN A MAGYAROSíTÁSNAK A KÜLDETÉSEKHEZ!!!!!!!!!
    MIÉRT IS?
    Csak nézzetek bele az XML fájlokba! A magyarosítás ugyanolyan MOD, mint az összes többi! A magyarosítás a VANILLA xml fájlokat módosítja, én pedig azok közül nagyon sokat átírtam, tehát ha az én config\gameplay\"valamelyik.xml" fájlom egy olyan stringet akar meghívni, ami nem létezik mert felülírtátok a config\eng mappát a magyarosítás fájljaival, akkor természetesen NEM fognak normálisan müködni a küldetések, mert invalid stringet akar meghívni, rosszabb esetben ez azonnali CTD-hez vezet.
    Én nem fogok magyarosítást csinálni, mert ki se látszok a scriptelésből.
    Nem értem TSL16b hogy hogy a faszba lehetsz ilyen bunkó!
    Szerinted geciségből mondom hogy nem megy vele a magyarosítás??????
    Ezt nem hiszem el...
    Ha meg akarod akkor fikázzad amit csak akarsz, a te véleményed sehol nem számít mert te nem vagy senki.
  • IFOR
    megirtam nálam mi müködik mi nem:-)))))) csak a laboros küldi megállitott a játékban
  • IFOR
    amugy szuper a mod..kurvajó hangulata van..főleg éjjel:-))))))))))))))
  • emixa
    ez most olyan volt, mint egy kispál és a borz-szövegrészlet
  • IFOR
    Kanyhalos...

van fent magyarositás, de az utálag..
    Kruglov nehezen akart átmenni az alaguton..
    nap van az égen,
    autók lebegnek még
    Viszont fülvédő hol van??? kitől lehet szerezni?
  • TSL16b
    Én is fikázzam az OL-t? Ahogy elnézem, volna miért. Szóval nem kéne FUD-olni a magyarítást neked sem. Már mindenki tudja, hogy ellenzed, mert közhírré tettem itt régebben. De ha tényleg akkora ász vagy Stalker-témában, mint aminek beállítod magad, tudhatnád, hogy mennyi köze van a magyarításnak a küldetésekhez: semmi.
  • Kanyhalos
    ja, előfordulhat, ez még jó öreg freeplay mod hibája, töröld le a treasure_manager.script-et, azért persze nem árt ha valahova kimásolod, én letöröltem és nekem nincs gond.
    valószinüleg a freeplay mod all.spawn-ját is kukába dobom hamarosan, és újraépítem az egészet nulláról.
    amit most csináltam az 1.3-ba:
    - Kruglov bugja kijavítva (néha nem jött át az alagúton vagy túl hamar lelőtték)
    - már nem kell multit indítani hogy legyen nap
    - a Blowout már nem rontja el az időjárást
    - végre most már a kocsik nem lebegnek, írtunk egy új scriptet ami megüti őket amikor belépsz egy pályára és automatikus leesnek a földre:), a modellt nem lehet kijavítani, úgyhogy ilyen cselesen lett megoldva:)
    - addoltam 3 anomáliát az erőmü külső udvarára (Stancia2)

Persze még sokmindent akarok csinálni, ezekről majd később...
  • koschwarz
    olyan előfordulhat, hogy valami (ha jól gondolom) nincs ott ahol mondják? (pl. mellékküldi: keressem meg a családi fegyvert...)
  • Kanyhalos
    Nincsenek ilyen bugok, Yantár/X16-hoz meg még csak nem is nyúltam.:)
    Lefogadom hogy feltetted a magyarosítást!
  • IFOR
    Kanyhalos!!

Az OL modban, megszerzem a földalatti laborból a dokumentumokat, kijövök, de még mindig az a feladat hogy találjam meg a labor bejáratát.....nem kapok sehol sem Psi fülvédőt sem....bug???
  • STFU
    mblur-t megtalaltam :) csak a parancsikonjanak a cel mezejebe kellett beirni, hogy -mblur. de van masik kerdes :) milyen latvanyjavitomodok vannak mostansag? nekem az kene, amitol a legszebb lesz :)
  • STFU
    ja, es lehet e olyat csinalni, hogy csak napal vagy ejszaka legyen?
  • STFU
    hogy is lehet bekapcsoni azt a blur effektet? siman azzal, hogy r2_mblur 1 nem kapcsol be, pedig az user.ltx be is atirtam, meg a jatekba is probaltam a konzolba beirni... pedig regen mukodott vhogy, csak mar elfelejtettem
  • El Brujo
    van olyan mod csomag amit első végigjátszáskor éredemes felpakolni? ami nem gyökeresen változtatja meg a játékot és valódi előnyére szolgál.
  • emixa
  • IFOR
    Kinyirtam a kancsót !!!!!!!!!!!!
    csak nem tudom melyik artifacttal....csináltam egy elektromos anomáliát meg egy másikat, de nem tudom melyik dologgal
  • Kanyhalos
    Majd lesz az erőműben is egy Controller.:)
  • emixa
    nekem is eltartott egy darabig, míg rájöttem a dolog nyitjára. és jópárszor újra kellett kezdenem ezt a részt. viszont utána mekkora a sikerélmény!
  • czky
    Ezt én is csak képződménnyel tudtam kinyúvasztani. Hiába kűdtem gránáttal, oda se neki. Viszont az anomáliában pikk-pakk megpusztút a köcsög! xD
  • emixa

elbénáztam az előzőt, remélhetőleg ezt nem. ő lenne az.
  • emixa
    ezt itt:
    IMG]/forumkepek/2008_01/ss_mxa_01-05-08_17-52-33_(l04u_labx18)1.JPG[/IMG]
  • SaGa
    Az alapjátékban nincs. Van egy külön mod, amit aztán a komolyabbakba beleépítettek. Az OL mod annyiban tér el a többitől, hogy itt az egyik főellenséget csak ilyen "artifact fegyverrel" lehet elpusztítani.
  • Sadist
    Ez az anomáliagyártás csak ebben a modban van, vagy az alap játékban is?