34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • IkszKoMa
    Háj ól! Mégis hogyan lehet ebben a játékban bármelyik Factionhoz csatlakozni?! már másodszor viszem végig, de sose sikerült, se duty, se freedom, se semmi más. Egyébként először Vanilla-n vittem végig, most Oblivion lost moddal. Pls valaki írja már le, hol hogyan miként lehet csatlakozni?
  • SaGa
    Alapvetően feljebb is kell vele célozni. Ha nem, akkor valaki már piszkálta a puska adatait.

nyisd meg a w_svd.ltx-et és nézd meg az alábbi értékeket:

fire_distance (méterben van megadva)
    bullet_speed (m/sec)

ezek minél nagyobb értékek, annál pontosabb a szerkezet.

fire_dispersion_base: egy-egy lövés szórása. Azaz: mennyire tér el a golyó az egyenestől röptében, ha a puska fixen rögzített a lövéskor. A kissebb érték jobb, 0 esetén lézerrel lősz golyó helyett. Vigyáazt: ez nem a ballisztikusságból adódó esése a golyónak, hanem a szórása!!! Az esés a lőszernél van meghatározva és alapvetően a kezdősebességtől és a tömegtől függ.

control_inertion_factor: a kézbentarthatósághoz szükséges erő. Kissebb érték, könnyebben uralható fegyver.

Az alábbi változók a fegyver elmozduulására vannak hatással lövés közben (szórás):

cam_relax_speed: milyen gyorsan "nyugszik meg", tér vissza alaphelyzetbe. nagyobb érték jobb
    cam_dispersion: mennyire "mászik el" egy-egy lövéstől
    cam_dispersion_inc: mennyivel növekszik ez az elmozdulás, hosszú sorozat lövésnél
    cam_dispertion_frac: valami szorzó az előzőekhez
    cam_max_angle: mekkora mértékű a maximális kitérés valamely irányban
    cam_max_angle_horz: mekkora a vizszintes maximális kitérés
    cam_step_angle_horz: mekkorákat "ugrik" vizszintesen, lövésenként.

Az elsők viszonyszámok, az angle értékek fokban magadott szögek.

fire_dispersion_condition_factor: ez a fegyver állapotától függő szórásra van hatása. Ahogy romlik a fegyver, úgy lesz egyre pontatlanabb

misfire_probability: besülési (csütörtök) esély kezdő értéke
    misfire_condition_k: az állapot romlásával az előző ennyivel nő, azt hiszem szorzószám...
    condition_shot_dec: lövésenként ennyit romlik a puska állapota

hit_power: találati erő. Itt 4 szám van megadva, a különböző nehézségi szinthez tartozó értékek. a legkissebb a rookie, a legnagyobb a Master. Ez általában minden olyan értéknél így van, ami szintenknt változó. A számokat vesszők választják el egymástól, a pontosvessző után megjegyzések vannak.

hit_impulse: mekkorát lök a találat a testen.

Az alapjátékban a hit_power-re 1 fölötti értéket csak a kés, a gránátok és a mesterlövész puskák kaptak (ez utóbbiak olyan 1.1 körülit. A kés a legnagyobb, úgy 5-7 körül)

• czky
    Szerintem is.
  • Sadist
    Szerintem elég csak a legutolsó patchet felrakni.
  • ntex
    LOL!

szóval ezt :

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    S.T.A.L.K.E.R. v1.0005 [MULTI4] No-DVD/Fixed EXE
  • ntex
    Vedd meg boltban a játékot és nem fog kiírni hibát :)

Amúgy ha felraktad a játékot rakd fel a patcheket az alábbi sorrendben :

- v1.0001
    - v1.0003
    - v1.0004
    - v1.0005

Ha megvagy és nem indul el így sem akkor szedd le EZT !
  • robert200611
    hy
    Az miért van hogy ha akármelyik patchet felrakom a játékhoz, akkor valami hibát rak ki és nem indul?

• IFOR
    végigjátszottam.....az remek mesterlövész puska:-))))))))))))))) valós
  • emixa
    játssz a sniper elite-tel!
  • haxoror
    Az alapjátéknál asszem a Vintar lövedékének van csak "esése".
  • IFOR
    Saga...a doom régen volt király:-)))
    amugy majd ha mégegyszer meglesz a távcsöves AK-m megmondom mennyit javilt a pontossága:-) az viszont érthetetlen ha azt mondod figyeli a ballisztikát, hogy bármilyen mesziről lövök dragunovval, mindig pontosan fejre célzok és talál..távolabbi lövésnél feljebb kellene lennie a célkeresztnek.......
  • Roger6
    Valaki találkozott már tuningolt GP37-el, vagy Vintarral? És ha igen, akkor merre találta?
  • SaGa
    Megkeresed a weapons könyvtárat. ott van benne az összes fegyver, külön külön.

Mindegyiknek van egy halom paramétere, de nem érdemes vele foglalkozni, ha az a bajod, hogy te meghalsz, az ellenfeled meg nem. ugyanis mindkét oldalra ugyanazok a szabályok érvényesek. Ha átállítod a fegyvert, vagy még pontatlanabb és gyengébb lesz a te kezedben is, vagy még pontosabb és erősebb az ellenfélnél is.

Felejtsd el az FPS-ekből tanult stílust. Itt nem akkor találsz, ha rajta tartod a célkeresztet a célon, hanem akkor, ha pontosan lősz, figyelembe véve a fegyver szórásást, a golyó ballisztikus viselkedését, a távolságot, stb. Ugyanezek hatnak az AI-ra is.

A fegyvereknél külön állítható, hogy mennyi legyen a szórás, mekkora a kilőtt lőszer sebessége 8ezt még a lőszernél is kell módosítani), mekkora a fegyver elmozdulása két lövés között automata módban, mekkora erővel tudod uralni ezt az elmozdulást, stb...
    Fegyverenként 6-8 paraméter befolyásolja, hogy mennyire tudsz vele célbatalálni. Keress egy nagy fém felületet 8valamelyik kapu megfelel hozzá) és nézd meg, milyen pontossággal tudsz lőni az egyes pisztolyokkal vagy puskákkal.
    Ezen kívül nagyon fontos azt is, hogy milyen lőszert használsz, milyen öltözetű ellenfélre. Ha te egy szál kötött garbóban állsz ki a golyóállóba öltözött katonák ellen, akkor ne csodálkozz, hogy nem vagy túl hatékony. A fejlövés meg mindenkivel végez, a full péncélzatba öltözöttekkel is.

Maximum azt tudod egyoldalúan átállítani, hogy rád kevésbé legyenek
    hatásosak a találatok, de akkor miért nem doomozol idkfa-val inkább?
  • IFOR
    Kanyhalos..!!
    Hol lehet állitani a fegyverek pontosságát, sebzését?? engem lelőnek 2-3 löszerrel, én meg néha mezei katonába belepumpálok egy tárat az AKból 10 m-ről és semmi.....
  • SaGa
    A zombik az alapjátékban is újratermelődnek. Érdemes szétnézni, kicsit. A pályáknak van "kapuja", ott jönnek be naponta egyszer a dögök és ballahgnak a helyükre. Érdekes látvány, mikor jön 1 Controller, 3 Bloodsucker, 3 Pseudodog, 5 Boar, 5 Zombi, szép rendezett alakzatban vonulnka végig az úton...
    Ha át van állítva az egymáshoz való viszonyuk, azon frissiben egymásnak is ugranak az egyes csoportok. Én pl átírtam, hogy a kutyák meg a macskák nehogymár egyetértésben vadásszanak rám. tessék az ősi ellentéteket is élvezni: kutyák vadásznak a macsekokra, macsekok a patkányokra, stb...
  • SaGa
    Arról szól a dolog, hogy nem ér véget a "jó befejezéssel", hanem lehet vissza menni. Ez a lényege...
  • SaGa
    Melyik? Mert van belőle minimum 2. Ha az alap fajták (Agrorpom csatorna kijárat illetve X18 labor, a ketyere lekapcsolása után), azokat két tiszta fejlöveéssel el lehet intézni. Vagy késsel, ha gyorsan tudsz futni.
    A lényeg, hogy amikor feléd fordul, húzódj be a fal mellé/mögé, ahol nem lát.
    Vagy dobj be hozzá 2 gránátot...

Anomáliával meg nem úgy lehet kinyírni valakit, hogy hozzávágod az rtefactot, hanem úgy, hogy megfigyeled merre mozog és az útjába telepíted, mint egy aknát. Vagy lerakod és magad után csalod, bele az anomáliába.
  • gyuri12
    nekem eddig nem jött be:(
  • ntex
    Tényleg durva amúgy hogy az NPC-k össze-vissza mászkálnak a zónában. Én is Yantarban találtam meg a Guide-ot, és csomó Duty-s is ott posztol a doki bunkerénél most, egy rakás zombival a területen akiket már kb 3x kiírtottam de mindig újra megjelennek ha sokáig nem megyek vissza
  • ntex
    Aztán annál is rájöttem arra hogy mikor meghal a törpe fel kell szaladni a terembe ahol a múniciók meg az elsősegélycsomagok vannak a szekrényben, így nem ölnek meg
  • emixa
    én ott nem futottam össze ilyennel. de gondolom, néhány gránát elegendő lehet, feltéve, hogy nem olyan tuningolt jószág (csernobilban volt három ilyen kontroller-féreg, mindhármat csak képződménnyel lehetett elintézni). messziről szórj neki gránátot, aztán bizakodj. képződmény használata esetén bizony közel kell(ene) menni hozzá, dobj el egy artifaktot, és csalogasd oda a faszit. aztán vagy bejön, vagy nem.
  • gyuri12
    légyszi,segíts már hogy kell megölni agroprom(jól-e írom?)-ban az agyelvarásolós mukit!
  • emixa
    befejeztem az oblivion lost-ot. háááát...
    tulajdonképpen jó volt, két-három alkalommal az idegrendszerem védelme érdekében csaláshoz kellett folyamodnom (ld: #29124, illetve az erőmű túlsó oldalán néha), de ettől eltekintve nagyon oké volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ami furcsa volt, az az, hogy a kívánságteljesítőnél és a titkos laborban befejezhettem a játékot, ha akartam, viszont az erőmű-teleport-ugrálásnál nem leltem meg az utolsó teleportot, és így ugrott a legutolsó befejezés. de talán nem is olyan nagy probléma, úgyis inkább visszamegy mindenki.

remélem, nem árultam el olyasmit, amit nem kellett volna. további sok sikert mindenkinek.
  • nagyi87
    köszi szépen:D akkor várhatom az éjszakákat:D
  • ntex
    Az alap játékban nem lehet, csak az Oblivion Lost kiegben
  • nagyi87
    sziasztok!én most kezdtem stalkerozni és nemtom hogy lehete aludni a sima stalkerben és ha igen akkor hogy?köszi
  • gyuri12
    elakadtam:-C
    ott tartok,hogy jön az az agymosós genya, anomáliát próbáltam rádobni,de nem tudok oda futni hozzá,mert megöl:-C
    1 gránátot is rádobtam,de mire elér oda,és felrobban,meghalok...
    hogy kell megölni?:(
  • Hogthar
    köszönöm:D
  • emixa
    #29004, és környéke.
  • ntex
    Anomáliával kell megölni, ilyet létrehozni pedig a talált artifactokból tudsz, rakd be a pisztoly helyére és nyomd addig a tüzelés gombot amíg le el nem dobja a földre. pár másodperc múlva átalakul anomáliává. A fehér ruhás törpét én csak tűzzel tudtam megölni. Ezt pedig asszem abból a kék csepp alakú anomáliából lehet csinálni.

Amúgy valóban először én is rálőttem kb 1000 lőszert és nem halt meg, viszont amikor leraktam az anomáliát kétszer átsétált rajta és meghalt. De figyelj arra ha megölted szaladj el valamerre, ne maradj a teremben mert a bejátszás után Bloodsuckerek fognak megtámadni és ha ott maradsz mire magadhoz térsz már halott vagy
  • Hogthar
    Nem azért mondom de az oblivion lostba csomo fo szorny halhatatlan vagy nem tudom de minden ráment 800 ak loszer 500 mp5 loszerem és a g36 osból meg 300 és kb visszamentem egy szörnyhöz hogy azért is kinyírjam de semmi nem tud meghalni aztán jó ott tudnám hagyni de a x18 laboratoriumba ugyebár addig nem nyilik ki az ajtó vagyis addik nem tünik el a tűz míg ki nem iktatom az a szörnyet meg a lebegő tüzes valamit amit jelenleg nem is látok mert ott rohangál a halhatatlan valami ami az alap játékban nem is volt.... van valakinek megoldása mert így végigvihetetlen...
  • koschwarz
    a legalsó?
  • simonl #29141
    Sziasztok,

Melyik most a legfrissebb FLOAT32 amit lel lehet tölteni???
  • IFOR
    hol lehet letölteni aDezodor félét, de nem a sendspace félét adjátok..valaki hülye kiterjesztéssel adja le...
  • Roger6
    Valaki el tudná küldeni nekem az eredeti .exe fájlt? Nagyon megköszönném. (Adatlapomon van az e-mail címem.)
  • koschwarz
  • Roger6
    Hát akkor ez a különbség! :-))
  • IFOR
    Hello:-))

miben külömbözik az Kanyhalos és dezodor féle OL mod???? a Kanyhalos féle két helyen is megakadt...küldetésekben.....
  • czky
    Belőlem hamarabb kijönne, csak felül. xD
  • sevendoor
    Egyél 30 dkg. franciasalátát ecetes cseresnyepaprikával, rá egy zacskó kakaót aztán fojtsd le egy sörrel. 25 perced van egy nyugodt helyet találni........... :)