34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
peete #29653 Hello!
Lenne egy olyan problémám h a játék kb 2 percnyi játék után iszonyat elkezd laggolni. Ha ki lépek az option menübe és nem változtatok semmit és use-ra nyomok a játék megy normálisan majd 2 perc eltelével újra jelentkezik a prob. /1.0005 patch ,256 mb ati kártya, 2gb Ram, a virtuális memóri 4 gb./ Valakinek valami ötlet?
Köcce előre is -
SaGa #29652 Nem egészen.
Az 50%-os védelmű stalker suit meg 3 db fireball már elegendő mindenhol a sugárzás ellen, kivéve a területhatárokat. Blowoutban is. -
#29651 speciel én az endurance növelőket találom a leghasznosabbnak, kettő is függ az övemen. az a baj, hogy ha pl. sugárzás ellen nincs meg a 100%-os védelem, akkor úgyis mindegy. illetve, persze, nem sebződik annyira, ha van valami, de így is úgy is nyomatni kell az injekciót... -
SaGa #29650 Ja: csak akkor érvényesülnek a hatások, ha az övedbe rakod a cuccot. A hátizsákban hurcibált darabok csak holtsúly... -
SaGa #29649 Azokat az artefaktokat, amiknél a radiation pirossal van felírva, el kell adni, vagy ha pont olyat keres valamelyik boltos,akkor odaadni neki (stone flower, jellyfish). Akkor se használd, ha egyéb tulajdonságai esetleg jók. Igazából csak azokat érdemes övbe rakni, aminek csak zöld tulajdonságai vannak (kétféle Battery, Mamas nemtommi) vagy elhanyagolhatók, esetleg ellensúlyozhatók a káros hatások. Pl 2 db fireball az 40-nel növeli a sugárzás elleni védelmet, de 32-vel csökkenti a kitartást, amit egy Moonlight-tal vagy Sparklerrel ellensúlyozhatsz. A moonlight 109-et, a Sparkler 7x-et ad a kitartáshoz, de 10-et ront az elektromosság elleni védelmen, amit egy battery visszaad, sőt megnövel még 20-szal. A többit felesleges hurcibálni...
Ha alapjátékot játszol, akkor 3 fireball, egy sparkler vagy moonlight és egy battery a tökéletes kombó. Ez 60-nal növeli a sugárvédelmet, 60-nal a kitartást (moonlight esetén, ha sparkler van, akkor csak kb 10-zel), és 20-szal az elektromos védelmet. A többi rossz hatás (lövés, ütés, karmolás, sav, stb...) ellen meg megfelelő védőruha (SEVA, Duty environmental suit, Armored military suit) kell. Modolva, 5-nél több hellyel az övön, durvább kombók is kialakíthatók. -
Bagoly81 #29648 megtaláltam a baj okozoját a leges legelső küldi után kapok valami vackot. ami +5 sugárzást ad. -
#29647 Szerintem te magadra aggadtál valami vackot, amitől folyamatosan nő a sugárszinted, vedd le és tedd a hátizsákba. -
SaGa #29646 Ja: blowout ellen nincs védelem, csak ha megtalálod azokat a menedékeket, ahova nem hatol be a sugárzás. Ezek általában a fém "lakókocsik", illetve föld alatti területek. Később a fireballok ez ellen is elegendő védelmet nyujtanak. -
SaGa #29645 Ne gyalogolj bele a sugárzó zónába! Az elején gyakorlatilag csak a modolt játékban lehet sugárzást kapni, blowout idején. Csak fülelni kell, és amint meghallod a "kattogást", hátrálsz kicsit...
Később meg beraksz az övedbe 2-3 Fireball artefactot és a kifejezetten halálos sugárzást ontó helyeken kívül mindenütt mászkálhatsz. A területek határain lévő sugárzás ellen semmi sem véd. -
Kanyhalos #29644 Találtam pár apró bugot az OL1.3-ban, nem jelentős dolgok, de gondoltam kijavítom, úgyhogy itt az Ol1.3.1.patch!
Csak másoljátok be a gamedatába, mindegy hogy 1.0004 vagy 1.0005, nincs köze hozzá.
http://rapidshare.com/files/90993784/___OL1.3.1.patch.7z.html -
Bagoly81 #29643 a játék leg elején mit kell csinálni a sugárzás ellen?
állandoan elkapom. és meghalok. 200 egy vodka hamar elfogy igy a pénzem is..
-
FoxMurder #29642 Köszi, már rátaláltam. A neten van egy jól használható oldal a Stalker optimalizálásról:
http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html
Sajna angol, de sikerült néhány fps-t nyerni (minőségromlás nélkül) a segítségével. A -noprefetch nekem tényleg segített, most több pillanatnyi akadás van, az eddigi nagyobbak helyett. Egyetlen helyen, a Garbage-nál viszont így is van egy félperces akadás, talán amíg a gépem megvárja, amíg kinő a fű (Tsl16b nem járt messze az igazságtól).
Amúgy van motion blur effekt is a játékban...aktiváltam is, elmosódnak a gyors mozgások, nekem bejön. -
Hannibal King #29641 Közsi majd kipróbálom mihelyt lessz rá alkalmam az pedig legelöbb csütörtök.
-
Silence78 #29640 Most kezdtem újra a gamét, mert kedvem támadt 1 kis lövöldözésre. Felraktam az időközben megjelent 1.0005-ös patchet, fagyni nekem nem fagy, de nem lett számottevően gyorsabb a játék.
Hangulat viszont full 10. Ez a link egyébként elég jól megalapozza a hangulatot, a fotók mellett a szöveget is érdemes elolvasni:
http://www.kiddofspeed.com/chernobyl%2Drevisited/ -
SaGa #29639 Ismétlem: ne küzdj a köztes verziókkal.
Tedd föl az alapot, majd erre húzd rá azt a patchet, ami rámegy. Ha az us akkor azt, ha a ww, akkor azt. majd ez után keríts a patchelt cucchoz való gyógyírt a gamecopyworldről.
Ne indítsd el a játékot patcheletlenül, mert az alap és az első patch között komoly szintű ugrás volt, így a korábbi mentések sem mennek. A priboi csak azt ellenörzi, hogy megfelelő verziójú (1.0004 vagy 1.0005 patch van-e fent... -
Hannibal King #29638 Azt észre vettem hogy van WW és US verzio nah tegnap vagy 5X uninstalloltam a játékot a 1.00001 US verzió felmegy simán fut a játék, azután a 1.0003 is felmegy nem probáltam játszani hanem feltettem a 1.0004 et s onnantól nem akart semmit sem csinálni, ez a US verzió. amikor megpróbáltam a WW verziót akkor csak azt irta h US verzion detected vmi error s semmit nem akart vele csinálni. Nekem csak a priboi van meg egyenlöre de mikor el akartam kezdeni futtatni a setupot akkor vmi rengeteg errort irt ki. Most suliba vok s nincs alkalmam ujra próbálkozni mert koleszos vok s nem transzportáltam a computerem. -
Hannibal King #29637 Nem eredeti a játékom, nem tom h a haverom honnan szerezte de ISO file van ráirva a DVD re uhogy alcohol 120% kal kell szórakozni vele. -
SaGa #29636 Most nézem: tévedtem, még az 1.0005-ből is van WW és US verzió... -
SaGa #29635 A patch két esetben nem nmegy fel:
1: törött a játék. Ekkor kell szerezned egy eredeti, patcheletlen exet és visszarakni a tört helyére.
2: nem megfelelő verziód van. Az alapjátékból (és az 1.0003-ig a patcheltből) volt US, worldwide és orosz verzió. A patch csak a megfelelő verziójú korábbira ment föl. A torrentek általában a ww verziót tartalmazzák, így ahhoz a WW patch kell.
Az 1.0004 és 1.0005 patchek már mindegyik angol nyelvű verzióra felmennek, ebből már nincs külön US és WW verzió. A legegyszerűbb ha uninstallálod a játékot, törlöd a könyvtárat, újra telepíted és egyből az 1.0004 vagy 1.0005 patchet rakod rá. A közbensőkre nincs szükség... -
SaGa #29634 Nincs. Épp elég a 3 ikon (zöld, sárga, piros), illetve a kattogás sűrűsége. -
SaGa #29633 Tölti a pálya következő részét. Van egy opció (-noprefetch), amit az indító ikonhoz kell beírni paraméternek, akkor nem csinálja, cserébe gyakrabban "akad" meg egy-egy pillanatra. Nagyon látszik, hogy elmaradt a memória használat optimalizációja a fejlesztés során. -
emixa #29632 hát akkor (annak ellenére, hogy ezek szerint eredeti a játékod) crack-et neki. illetve az adott patch-hez hozzávaló crack. -
Hannibal King #29631 Agyrákot kapok, kezd elegem lenni az egész patch+mod históriából tököm.vagy 3 fajta 1.00001,3,4,5 patchet töltöttem le egyszer kiírta h kapjam be corrupt file vagy mi, aztán meg nem teccet neki az alapjáték.... meg ilyen hasonló marhaságok. arra rájöttem hogy az alapjátékot nem kell patcholni, de mikor felmegy a sok 1.0004 közül az egyik akkor meg kéri a cd. Mikor beteszem neki akkor se csinál semmit szép hajacskám kezd hullani. segítsen valaki -
T0NI #29630 Haliho!
Nincs a játék során sehol sem egy konkrét adatokat szolgáltató doziméter, vagy egyéb sugárzásdetekor? Kíváncsi lennék itt-ott a 'valós' sugárzásra -
#29629 Segítséget kérnék hogy mit tegyek fel milyen Patch-et vagy cracket a Stalkerhez? A gondom az hogy bármilyen beállítás alatt a játék lefagyogat szagatt pedig a gépem az igényeknek megfelel... -
#29628 Olyankor növeszti a füvet a játékos körül. -
FoxMurder #29627 Néztem a vinyót, de nem dolgozott az akadás alatt, szóval szerintem nem swap.
Ráadásul most ment a játék alatt a Fraps is, egyik pillanatban még 40 fps-t jelzett, aztán az akadás alatt nem mozdult az se, maradt kiírva a 40, aztán mintha mi sem történt volna, ment tovább 30-40 fps-el. Ha swap lenne, lement volna az fps 0-ra...
Úgy néztem, hogy kb. a pályák felénél csinálja, lehet, hogy valami preload féleség, vagyis ahogy közeledsz a pálya feléhez, folyamatosan tölti be a következő felét (ezt csak saját kútfőből mondom, nem tudom, hogyan működik a játék). -
#29626 hmmm.érdekes.
Mióta fejlesztettem a gépet,azaz full újjat építettem nekem is hoszabb ideig akad,mint a régi gyengébb vassal...
Persze érthető ,mivel eleve dx9 graffal tolom.(ha már lúd,legyen kövér)
De te nem erőteljesebb swappolásra gondolsz? -
#29625 Nálam is ilyen (E6600, 4GB ram, 7900gto, x-fi xtreme gamer).
Amúgy most vista van fent nekem, és ennél kicsit jobb a helyzet, de xp-n rettenetesen tudott laggolni... -
FoxMurder #29624 Nálatok is van olyan, hogy a pályák bizonyos pontjain (mindig ugyanott) a játék megáll, mintha lefagyna, de rövid gondolkodás után mégiscsak továbbmegy? Persze ezeken a kritikus helyeken kívül mindenhol máshol folyamatosan fut.
Mostanában volt egy komolyabb hardverfejlesztésem, még a hangkártyát is lecseréltem, de ugyanazokon a helyeken még mindig iszonyat nagy akadás van, főleg, ha járműben ülök, és megyek ezerrel. Lehet ezt valami beállítással megváltoztatni? Vagy szarul optimalizálták magát a játékot...végülis 2 giga rammal, 4.2 kétmagos procival és 7600gt-vel nem kéne ennyire akadnia. -
emixa #29623 #28013. (utána a büféből részegen ordítozta, hogy "stalker-e vagy?") -
#29622 Hogyne lehetne!
Nem is kell hozzá peccs. Játék közben alt+f4, utánna a játék könyvtárára nyomsz egy shift+del-t! xD -
#29621 A Pripjaty buszmegállóban megcsípett egy elefánt
Seggberúgtam és beszaladt a büfébe.Lehet ezt patchhel orvosolni? -
Kanyhalos #29620 leírom ismét:), hogy a blowout olyan, hogy minél közelebb vagy az erőműhöz, annál keményebb, és annál nagyobb mutánsfalkát spawnol.
mindez ugyanilyen volt az 1.2.-ben is.
S majd ahogy egyre nő a rankod, úgy fognak megint respawnolni, valamint ahogy telik az idő.
Nem fog 1-2 óra alatt respawnolni. A Cordon, Garbage, Agroprom pályákra csak pár állatot spawnol, majd Army Warehousetól kezdve lesz durva... -
FoxMurder #29619 Nem tudom máshogy leírni. Egyébként én az OL 1.2.2-ről beszélek.
Egy példa: a Garbage-től a Bar felé vezető úton van egy barikád, mögötte Dutysokkal. Amikor először lépünk a Bár pályára, akkor alapból van itt vagy 10 mutáns kutya. Én most elsőre egyszerűen elfutottam a kutyák elől, be a barikád mögé. Az egész falka utánam, nekimentek a duty-soknak is (ez jó, nem volt ilyen a vanilla stalkerben), azok meg lekaszálták az egész falkát. Na végre - gondoltam, valami új, meg milyen izgalmas lesz majd erre járni. Hát nem, ennyi volt, a kutyák nem spawnolódnak újra. Már végig lootoltam a 4 kezdő pályát, keresztbe-kasul végigjártam őket, és a többi pályán is ez van - nem spawn-olnak a szörnyek, blowout után sem. Nincsen más mod fenn, 1.4 patch-el játszok(lehet, hogy ez is baj, 1.5-öt ajánlottátok hozzá, csak az nekem instabil volt, és kihajigált desktopra ) -
Kanyhalos #29618 Hogyhogy nem jönnek újra a szörnyek? Ezt nem értem. Minden respawnolódik egy bizonyos idő és elért rank után. Valamint a blowout is spawnol csomó szörnyet. -
FoxMurder #29617 Én szinte hiányolom őket, mert most, hogy vannak járművek, milyen rendet tudnék vágni közöttük, ha tényleg csordában járnának...
Meg a biztonságérzetem is túl jó lett, csak sétafikálok, és senki az ég világon nem támad rám... -
#29616 Én most érkeztem a katonai raktárakhoz, de most hogy mondod a szörnyek tényleg nem jönnek újra......... -
FoxMurder #29615 Még nem, a Yantar küldetés előtt vagyok. Szépen lassan haladok, minden rejtekhelyet és minden zugot felderítek, ott is jártam ahol előtte soha. Eladom a cuccokat, aztán a Bárban megveszem a leghúzósabb fegyvereket a Bár utáni pályákhoz.
Miért?
De a 29559-ben már leírtam, hogy nálam eddig csak a banditák és a katonák spawnolnak újra, a mutánsok teljesen kihaltak. -
emixa #29614 oké, vele összefutottam. köszi.