34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • maffioso
    de mondom régen votl h tökjol ment, aztán egyik naprol a másikra szépen elkezdett szaggatni megminden....azota os reinstal is volt meg minden
  • Shep
    Hát nekem 1 gigával régen folyamatosan töltögetett, mondjuk 3 gigával is be-be akad szóval optimalizálási gondok is vannak.
  • maffioso
    visszaolvastam mielőtt nan lebasztok de nem volt türelmem 30000kommentben megkeresni az okot, plz mondjátok meg h miért szaggat rohadtul a játék, nincs patchelve, de régen ment simán
    e4200, 1gbram, ati 1650
    mennie kéne, és mégsem megy...nagyon szarul csak....plz help
  • Shep
    A csapatszállítót tudom vezetni, de a gépágyúját nem lehetne valahogy használni?
  • Shep
    Megtaláltam Strelok pendriveját, hogy lehet leolvasni róla az adatokat?
  • saiyanjin
    Sziasztok,

Volt a játék elején a "Találkozz Vakond csapatával"küldi ami meglett, viszont "szerezz információt Lövészről Vakondtól"nem lett meg...össze tud jönni a Strelok szál így???pendrive és bújóhely megvolt, azt hiszem már csak a meet the guide hiányzik...
  • Kanyhalos
    oks, köszi. nemsokára otthon leszek és folytatom a modot...
  • SaGa
    Ha el nem felejtem, felteszem a lényeges részt.

Az actor relációit nem változtattam, csak a szörnyek egymás elleni akcióit. Abban a részben, ahol -2 - +2 közötti értékkel lehet meghatározni, melyik melyikkel milyen viszonyban van.

A hold ha jól emlékszem a Wild Territoryn és talán Yantarban lógott bele kissé valamelyik távoli épületbe. Pripjatyban nappal voltam, ott nem tudom mi a helyzet. Másutt meg nincsenek olyan magas épületek...
  • Kanyhalos
    game_relations.ltx, de amúgy leírhatnád SaGa hogy pontosan mit csináltál, azaz ki kivel ellenfél és/vagy haver...
  • FoxMurder
    "Ja: Az OL modban kicsit átszerveztem a mutánsok egymáshoz való viszonyát, így egymásra is vadásznak, nem csak rám. Kutyák a macskákra, macskák a tushkanokra, kutyák a zombikra, bloodsuckerek mindenre ami élő stb."

Ez érdekelne... Mit kellene ehhez átírnom és hol, vagy esetleg emilben elküldhetnéd a fájlokat. Előre is kösz.
  • Kanyhalos
    Értem. Az azért van a Priboiban, mert nincs neki transparency-je, azaz nem átlátszó. Majd megcsinálom dezodornak, hogy neki is jobb legyen.
    Én nagy ködöt nem rakok be sehova, nekem nem tetszik.
    Melyik pályán volt az, hogy a hold a távolabbi épületek előtt van?
    Én ilyet láttam stancia2-n, ezért arrébbtettem a holdat, hogy ne tudj úgy belenézni. Máshol nem láttam ilyet. Ha tudsz mutatni screenshotot az jó lenne, amúgy nem tudom hogy ez mitől van, szerintem a pályák hibája, s ugye alapból nem volt benne hold.
  • SaGa
    Még egy, kissé illúzióromboló problemát találtam az OL-ban. A Hold a távolabbi épületek előtt van. A Priboi Story-ban még csúfabb, itt már nem annyira, de néha látszik. A PS-ban a köd, meg a Hold néha annyira közel volt, hogy egyszerűen nem láttam tőle azt az ellenfelet, aki simán lődözött rám. Pl a szálloda tetején álló gaussgunos tag.
  • Kanyhalos
    Ja és azt elfelejtettem hogy nem kell majd újat kezdeni, de csak az 1.3.1.-ra megy fel, mindegy melyik patch, nyugodtan vissza lehet tölteni a savegamet, spawnt nem módosítottam, scriptek csinálnak mindent.
  • Kanyhalos
    Okés, köszi szépen SaGa a korrekt választ. Igazad van.
    Most már respawnolódni fognak a kutyák a Bar előtt, meg a pseudodog is, valamint lehet hogy találkohatsz majd bloodsuckerrel a Cordonban.
    Army warehouse-on meg jobban szétszórtam a mutánsokat.
    Lesz benne dinamikus időjárás, bármikor beindulhat az eső, vihar.
    Lesz benne 2 új fegyver is, a BM16 Long vadászpuska, és az M-134 Minigun. Persze mindkettő full animált, a ruszkik csinálták (SRP), csak ideadták nekem hogy használjam. BM16-ot a Barkeep árul, beszélni kell róla vele külön, de csak akkor áll szóba veled ez ügyben, ha van legalább 12000 pénzed. A minigunt pedig majd Army Warehouse-on kell megszerezni, egy új küldetés jutalma lesz, ki kell nyírni egy bandita vezért érte.
    A legnagyobb újítás az 1.3.2.-ben az lesz, hogy az egyes frakciók megtámadják egymást.

Cordon:
    - A military néha megtámadja a banditákat a carparkban

Garbage:
    - A military néha megtámadja a Hangár és a Roncstelep környékét

Agroprom:
    - Néhány Merc előfordulhat hátul a tó környékén

Dark Valley:
    - A duty és a military néha megtámadja a bandita bázist

Bar:
    - A Freedom néha megtámadja a a duty bázist

Rostok:
    - A military néha megtámadja a Merceket, őrjáratoznak

Army Warehouses:
    - A duty és a military néha megtámadja a Freedom bázist

Red Forest:
    - Minden frakció próbál átjutni a pályán, összecsapnak, valamint előfordulhat hogy bezombulnak a psy emissiontól

Hangsúlyozom hogy ezek az események teljesen véletlenszerüen történnek, lehet hogy az első végigjátszáskor alig látsz majd belőle valamit, vagy csak 1et 2őt, viszont ez nagyon jó lesz a freeplayhez, amikor visszajössz az erőmüből.
    Jelenleg a gépigény megnövekedése ellen küzdök.:)

Ha minden jól megy akkor ma kész leszek, még azt is meg kell csinálni, hogy üzenetet küldjön, ha valamelyik frakció betámadja a másikat...
  • SaGa
    Priboi Story: kijátszottam, nem igazán jött be. Az utalások az egyes doksikra, meg szükséges tárgyakra (dekóder, ajtókódok) nem mindig érthetőek, pedig elég jól értem az angolt, meg magát a Stalkert is ismerem. Bejártam vagy 8-10 alkalommal, mindenféle modokkal. A vége meg kifejezetten felbosszantott.
    Találtam benne pár hibát, az uhsf fórumon jeleztem is Dezodornak. Meg kicsit sok eltt a virág és egyéb berakott tárgy, az élményhez képest túl sok erőforrást igényel (helyenként szaggat). Plusz nem is igazán érthető pár berakott jármű, hogy egyáltalán hogy kerülhetett oda. Kevesebb több lenne...
    Egyébként az ötlet jó, a kidolgozás sem rossz, kicsit még lehetne rajta javítani...

Ja: Az OL modban kicsit átszerveztem a mutánsok egymáshoz való viszonyát, így egymásra is vadásznak, nem csak rám. Kutyák a macskákra, macskák a tushkanokra, kutyák a zombikra, bloodsuckerek mindenre ami élő stb.

Megj: nekem sem jött vissza kutya az első adak kiirtása után a BAR Garbage felöli bejáratájoz, illetve a Garbage területen sincsenek ott a pseudodogok, amikor a roncstelepről kihalnak az emberek. Az alapjátékban így volt. Meg a Military Warehouse területen valamiért nem jönnek be a "kapuból" a dögök. Ott tömörülnek egyre többen, míg közéjük nem eresztek valamit. 1.31-es OL...
  • SaGa
    Ahogy elmondta a kocsmáros: Borovnál van a kulcs egyik fele. A másikat oda adta. Keresd meg Borovot és beszéld rá, hogy adja oda. Ott van ő is Dark Valley-ban...
  • SaGa
    Vissza kell menni arra a földalatti folyosóra, ahonnan kijöttél az első teleport felé. Lemész, és visszadob a Monolit labba...
  • SaGa
    Szerintem sehogy. Az egyetlen jó grafika javító mod a Float32 (thefloatingpoint.org). Az javít a minőségen és a sebességen is. Az Oblivion Lost és a Pribi Storí modokhoz nem javasolt, mert a berakott nap és Hold miatt kissé furcsa hatások lesznek...
  • SaGa
    Kezdőként nem jut át élve a Garbage-Dark Valley határon, mert 5 lépés után kifekteti a sugárzás. Oda minimum stalker suit kell, 2-3 antirad artefakttal. A padláson található Merc suit is jó lehet, de ahho is kell pár Fireball, azt meg legkorábban a Wild Territory-n találsz...
  • FoxMurder
    Ilyen egyszerű volna? Pedig szegény modder hosszú fejlesztésről panaszkodott a readme-ben. Igaz, van valami key capture funkciója is a modnak, amit nem értek.

bind use_antirad kJ

Ennyi?
  • Kanyhalos
    Sokkal egyszerűbb ha beírjuk az ui_st_keybinding.xml-be, ugyanúgy mint a bind turn_engine kB-t.
  • FoxMurder
    Akit szintén zavar, hogy az antirad használatot nem lehet gyorsbillentyűhöz rendelni, annak itt egy mod, ami megoldás a problémára:
    http://files.filefront.com/stalker+keys+mod+by+heer0+v01fixzip/;8556154;/fileinfo.html/1/1

Kompatibilis minden moddal, amit a mod 3 db file-ja nem ír felül. Az Oblivion Losttal is működik. Vanilla stalkerhoz ki kell csomagolni a db fájlokat egy gamedata könyvtárba.
    Használat: a 3 ltx és scripfile-t bemásolni a gamedata könyvtárba, a stalkerkeys.exe és start.bat fájlokat pedig a játék főkönyvtárába tenni, és start.bat-tal indítani a játékot. A játékban ezután a J betűvel lehet gyógyszerezni.
  • Kanyhalos
    Hát ez úgy volt, hogy ugye az OL1.2-ig ez benne volt a modban, és ki lett javítva az összes ogg-comment. Aztán kivettem a hangokat, mert elegem volt abból, hogy napi 5-6 emailt kaptam hogy hogy kell kivenni, mert nagyon sokaknak nem tetszett.
    Így most opcionálisan letölthető, csak be kell másolni a modba, nem akad semmivel.
    Amúgy meg Siro is tagja az OLP Team-nek, csak mostanában nagyon el van tűnve, mert nincs ideje.
    Hamarosan hozom az OL1.3.2.-t, szerintem ma vagy holnap, csak most tesztelünk egyszerre hárman. Meg majd leírom az újításokat.
    Amúgy a Priboi Storyt kijátszottátok? Kinek hogy tetszett?
  • TSL16b
    Jé, erről nem is tudtam. Siro telirakta minden marhasággal, aztán mikor Darius6 felajánlotta, hogy legalább a hibás .ogg-okat kijavítaná, azt meg elutasította. Akkor mégis lett egy normális cucc belőle, nagyszerű.
  • SzocsA
    a falon volt egy gomb!!
  • SzocsA
    2.5. Dark Valley
    „Find the key for the lab”
    itt ahol a kulcsot kell megszereznem itt a pincébe be van zárva egy társ hogy tudom kinyítni az ajtót?
  • killecske
    Helló

Most vittem végig a játékot és nekem az a vége h a csávó kérdez valami attól a kőtől és az megöli. Tudom h több befejezés is van hogyan lehetne megcsinálni h ne ez legyen a befejezés?
    Van arra lehetőség h utána még lehessen járkálni a zónába?

Köszönöm
  • Kanyhalos
    Ne a Siro's Sound Modot töltsétek le, az bugos, tele van invalid ogg-commenttel. Ez a javított verziója, az előcsalja az orosz beszédet és ki is van javítva minden hiba.
    http://www.mediafire.com/?dmtcigljwnv

A russian localization patch az cyrill szövegek, olyan mint a magyarosítás, csak az orosz gépeken fut, akinek RUS stalkerje van.

Amúgy bocs hogy nem jöttem mostanában, de éppen az 1.3.2.-en dolgozom, már majdnem kész van. Amúgy meg jó lenne ha valaki megcsinálná a magyarosítást, mert úgy látom hogy egyesek akkor is felteszik a vanillához való magyarosítást, ha elmondják neki hogy nemmegy.
    Lehet hogy elindul vele stb, de majd később bugos lesz, nem véletlenül mondtam hogy nem szabad rá feltenni.
    Az 1.3.2.-höz meg majd főleg nem, mert abban új küldetés is lesz 1 army warehouse-on.
  • TSL16b
    Ha az nem, akkor esetleg a Siro's Sound Mod segíthet az orosz beszéd ügyében.
  • Shep
    Aha, szóval visszafele kell menni, nem a teleportok felé. Kösz.
  • xido
    buta kérdés lehet...de a russian localization patch esetleg orosz beszédet csal elő a játékban?..a hangulata miatt nem bánnám,ha nem angol lenne:)
  • FoxMurder
    Ezeken a képeken azt lehet látni, hogy merre kell visszamenni freeplayezni:
    1. Monolith Control room:
    http://img48.imageshack.us/img48/1899/ssadam122407185109l12stlu0.jpg
    2. Onnan vissza a Sarcophagusba:
    http://img507.imageshack.us/img507/244/ssadam122407185228l12ucqf1.jpg
    3. Onnan pedig NPP stancia1-re:
    http://www3.picturepush.com/photo/a/330466/640/330466.jpg
    http://www4.picturepush.com/photo/a/330477/640/330477.jpg
    4. És onnan vissza Prypjatba:
    http://img507.imageshack.us/img507/8348/ssadam122407185721l12stdt6.jpg
  • PhantomAss
    én felraktam az oblivion modot, de iszonyatul szaggat még alapon is, szinte játszhatatlan
    nem értem miért, mert az alapjáték full grafikán simán fut
  • Shep
    Hát a szöveg valami repair_08 meg 02, szóval nehéz kitalálni melyik szám melyik fegyvert takarja, de ha sok pénzed van ez nem gond, én azt hittem az 50e rubel sok, hát kiderült, hogy nem mert megjavíttattam 3 fegyverem és maradt 12e :)

Az erőmű hátától továbbra sem tudok kijutni.
  • FoxMurder
    Csak azért kérdeztem, mert a magyarosításban nincsenek benne pl. a fegyverjavítással kapcsolatos szövegek, gondoltam ezzel lehet valami probléma, de ezek szerint Shepnek működött.
  • Shep
    Nekem a báros javított, persze jó drágán csinálta a rohadék. :)
  • SzocsA
    hogy lehet megjavítatni? hm
    a 2 kereskedőnél egy csomó jó cucc van! és kevés lém!
  • FoxMurder
    Csak egy kérdésem volna: a leamortizálódott fegyvereket és ruhákat meg tudtad javíttatni a kereskedőknél?

Itt mindenkinek ilyen májer gépe van, hogy a max grafikával toljátok?
  • SzocsA
    eddig jó! a magyarosítás!
    az elején a kereskedőnél van egy bibi hogy ojan szöveget ír ki mint a betöltésénl valami file név vagy ilyesmi ha rámész akkor sem csinál semmit eddig még nem dobott ki meg nem is fagyott!

eljutottam a 2. kereskedőig! ott van aréna te ott aztán lemegy az fpsem 10 körűl lehet!
    a fény miatt!
    amúgy máshol tökéletes eddig! nem akad meg betettem az az überfosás módot és élvezhetően ment eddig az arénás részig!
    hm
  • FoxMurder
    FPS kiiratás:
    0-val a konzolt le kell hívni, és beírni: rs_stats on (off-al kikapcsolni).
    De ez a parancs egy fél képernyőnyi infót kiír, miért nem használod a Fraps-ot?