S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

persil
De :S

De megköveznek sem ugrott volna be, hogy onnan az elnevezés 😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

TSL16b
Hát igen, kicsit kiment a divatból (nem Rejtõ, hanem a magánzó), de létezõ magyar szó, és elég pontosan fedi a játékbeli loner-t. A Szolgálat meg kicsit együttmûködik az állammal is, olyan félhivatalos, félkatonai szervezetnek tûnik, nem csak holmi gyülevész banda. 😊

nem olvaol Rejtõt? 😊

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

persil
Mi baj az 1.0005el? O.o

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

persil
A loner szerintem kicsit nehéz ebbõl a szempontból, a szabadúszó nem rossz, a fusion féle honosításban viszont (érdekesen) magánzónak fordítják, ami elsõre fura, de szerintem egész jó.

persil
Nekem csak a fogalmazásoddal volt bajom, így már teljesen egyet értek veled. A fusion féle fordításban (a másik egy sz@r, elnézést mindenkitõl, de ez tény) Szolgálatnak fordítják.

ismét sikerült hülyeséget írnom, nem is emlékeztem max nevû faszira. (de így legalább tudok saját magamnak válaszolni).
TSL16b
Dezodorék a PGH-s magyarítással rokonszenveznek (fõleg az angol nevek miatt), asszem Gatyamatyi próbálta is adaptálni néhány modhoz.

czky
Finalv03

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Azaz. Akkor szerencséd volt a magyarítással. Abból melyik verziót raktad fel?

czky
S.T.A.L.K.E.R._-_Free_Play_1.0004_Finalv03_by_dez0wave. Én ezzel nyomtam.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Akkor valami szerencsés kiszerelésû rendszered van. Az alapjátékban van egy kupac bug, olyanok is, ami rossz csillagállás esetén egyszerûen lehetetlenné teszi a játék végigvitelét...

Roger6
Stabilitással nem volt gondom, ment minden, mint a karikacsapás. Bug meg "csak" olyan volt, hogy NPC-k belesétáltak a tûzbe, meg anomáliákba, de hát aki hülye, haljon meg. Ez nem bug... <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A fegyverek a redux mod elõdjében (reality nemtommennyi) voltak a legközelebb a valós megfelelõikhez, bár anno még azon is faragtam kicsit, hogy a lõszerek és a fegyverek adottságaiból következõ eltérések jobban érvényesüljenek..

Melyik freeplay moddal? Én a Dezodor félérõl beszélek, amiben visszakerültek a jármûvek, az összes kiszedett mutáns, és egy hálózsákban kell aludni...

Pedig a patchek sokat javítanak a stabilitáson és pár bugot is kiszednek. legalábbis 1.0004-ig. Az 1.0005-öt mindenütt szidják...

Roger6
Csak képletesen értettem az alvást. Nekem nem hogy mod, még patch sincs fent a játékon.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

czky
3x vittem végig a játékot freeplay moddal, 2 különbözõ magyarítással és egyikkel se volt probléma.
Most ezzel a Faiakes moddal nyomom. Még javítva is rettenetesen bugos szegény, viszont a fegyverek sebzése sokkal reálisabb. 😊

A Zónában aludni, azt hiszem magyarított játékkal nem nagyon tudnál. A freeplay moddal lehet (sõt kell) aludni, de az, ha jól tudom, kiakad a magyarítástól. Az egyéb sleep modokat nem ismerem...

Roger6
Jó. Legyen igazad, velem nem fogsz összeveszni, hidd el. Ha ettôl nyugodtabban hajtod álomra a fejed a Zónában, ám legyen.

Nem, egy magyar nyelvû fórumon nem mindegy, hogy értelmes, vagy magyar nyelven jelentés nélküli szvakat használunk-e.

A duty szónak, többek között jelentése a szolgálat, a vám, az engedelmesség, de az adó és a tiszteletadás is. A S.T.A.L.K.E.R. "Duty" csapatára ebbõl a "Szolgálat" illik és helyesen képezhetõ is magyarül, a "kötelesség" nem.

A Loner sem "magányos", hanem "szabadúszó" inkább.

Téma - részemrõl - lezárva...

Roger6
Remélem most ezzel fogjátok szétcsapni a topikot. Hát nem mindegy, hogy ki minek nevezi? Mindenki tudja, mirõl/kirõl van szó.

Én nem állítom, hogy bármelyik fordítás jó lenne, de a kötelességi szerintem nem baromság magyarul. (Ez nem kötekedés.)

Akkor esetleg olvasd el, mirõl is szól a Duty. Elkötelezettek amellett, hogy megvédik a Föld többi részét a zónától. A legnagyobb hiba egy fordítónál, ha szó szerint fordít, nem értelem szerûen és a magyar nyelvben használatos kifejezésekre.

A "Szolgálat" sem rossz, mert lehet a tagságot "szolgálatosok"ként emlegetni. A "kötelességi" magyarul baromság.

persil
"Egyébként meg remélem lesz már valami szállitó eszköz a játékba mert a 3/4 játék nálam a fegyverek összeszedésébõl és a kereskedõhõz való rohangálásból ált !" Nem kell minden hasztalan szart összeszedni. Tegyél fel auto modot.. xD

"Jó lenne ha lehetnének társak a barátok is nem egyedül kéne koborolni , lehetne még sokat finomitani a játékon de az alapötlet elég jó !" Ilyen tuti nem lesz, egyszerûen nem az a játék.

1.0005 a legújabb patch, de patch nélkül ez a játék egy életveszély😄

Volt szó a seva cumóról. Na ugyanott helyben sima mellékküldetésért lehet kapni jobbat annál... Még csak nem is nehéz mert ott van helyben, és a story szerint eleve oda kell menni😊

Én régen nyomtam már végig a STALKER-t !
Az új Patch-ek kijavitották-e már az alapvetõ bugokat ?
A tábortüzbe mászkáló Stalkerekre , az anomáliákba belesétáló veteránokra stb-re gondolok !
Egyébként meg remélem lesz már valami szállitó eszköz a játékba mert a 3/4 játék nálam a fegyverek összeszedésébõl és a kereskedõhõz való rohangálásból ált !
Jó lenne ha lehetnének társak a barátok is nem egyedül kéne koborolni , lehetne még sokat finomitani a játékon de az alapötlet elég jó !
ghost rider
én nem tudom hogy lehetne megcsinálni.De nekem is baszakodik mikor belépek egy területre és mindig jelez a PDA bár lehet hogy ez nem hiba de idegesít hogy percenként jelezget.

persil
Grr, akkor vajon mit lehetne vele csinálni? O.o

persil
Hát errõl van szó... 😊

ghost rider
nekem magyar a játék és az a neve a duty-soknak hogy szolgálat.<#kacsint>

Roger6
Ez nálam is elôfordul, nekem patch nélküli a játék.

persil
Amúgy van egy zavaró hibám a játékban. Az új napó bejegyzések zölden jelennek meg, viszont hiába olvasom el, és fehéredik ki, mikor legközelebb megnézem újra zöld, mintha nem olvastam volna el. Ezt lehet valahogy orvosolni? (1.0004 van fent, az 5ös kijavítja?)

persil
Elárulom, hogy a duty szó kötelességet/szolgálatot jelent, és pont, hogy nem kell angolbuzinak lenni, nagyon is helyes, hogy õ vette a fáradtságot, lefordította és magyarul mondja. Mellesleg, ha neki úgy tetszik, akkor kolbászos mézesmadzagnak is hívhatja, igazából semmi közöd hozzá 😉

De pont az elkötelezettnek nincs jelenleg semmi értelme, mivel ezek az emberek nem elkötelezettek valami iránt, hanem egy Duty, Kötelesség nevû csoport tagjai, tehát õk Duty-sok, Kötelességiek.

Felrobbantottad a falat? Ha nem, akkor nem tud visszamenni a raktárbázisra, csak ott ácsorog elõtte ezért nem tudsz vele beszélni. A falon ott a csomag, csak bele kell lõni...

Nem is fogsz csatlakozni, hacsak nem modolt a játék. De ezt a "Kötelességi" dumát jó lenne már hanyagolni. Vagy Duty (ez az eredeti) legyen, vagy elkötelezett. Annak van értelme.

Roger6
Tegnap el is paszoltam. A pénz annyira nem érdekel, mert fegyver van, lõszerrel tele vagyok, most kaptam a Kötelességiektõl egy fasza ruhát (még nem csatlakoztam hozzájuk). Nincs annyira nagy szerepe a zsetonnak a játékban, mint azt elõször hittem. Érdekes, mert mindenki azért megy a Zónába, hogy meggazdagodjon, csak én nem. Állat.

zombeeka
Jó pénzt kapsz érte!

Irgum-burgum :)

(max? nem mole?) nem használsz valami modot? annak idején, amikor még fiatal voltam, a freeplay egy korai verziójánál lefagyott egynémely karakter, akkor éppen mole, és nem lehetett megmenteni. legutóbb a faiakes esetében fox nem mondta el azt, amit el kellett volna, csak nagy boldogan mosolygott rám. úgyhogy nem minden mod, ami fénylik. ha esetleg modot használsz, lehet, hogy abban van a hiba. ha nem, akkor talán a patch-ekkel nincs valami rendben. más esetben nem tudom, mi lehet a gyík.
Rohamsisak
Hali all! Van egy kis gondom annál a résznél amikor segítenem kell maxéknek kiírtani a kötelességi csoportot. Odamegyünk a faházas helyhez kinyírunk pár köt.ségit aztán vagy 5 percig semmi minden csávóvisszaszalad a bázisra csak max nem és mindig csak nyomja hogy " kámáphír lechevöcset" odamegyek vagy százszor hozzá de csak annyit mond hogy: "majd beszélünk ha elintéztük ezeket a köt. seggfejeket" , nem történik semmi. Pls. help. Már újra is kezdtem egyszer de ua.ez volt akkor is. Kösz a segítséget elõre is.

ghost rider
mondjuk akkor ha hallják akkor nem mindegy mert éjjellátóval remekül látni<#vigyor0>.

Az éjjel látót meg hallják, hogy mûködik, tehát mindegy...

Az egyik legjobb cucc, ha zöld (SEVA Suit). Ha narancssárga, akkor add el nyugodtan, bár a sugárzás védelme nagyon jó...

Roger6
Hát aszzem hajítom tovább az egyik kereskedônek, az lesz a tuti.

persil
Persze! Két féle van, (a pcgameshun-osat felejtsd el, mert szánalmas) az 1.11 és az 1.00. Az 1.00 mindegyik verzióval megy, sehol nem fagyaszt, az 1.11 annyiban más, hogy a videók is felíratosak, állítólag 1.0003as verzióig ez sem okoz problémát.(ezt viszont nem próbáltam, mert nekem 1.0004 van fent)

Roger6: vedd fel, nézd meg melyik hány %ot véd és a szarabbikat dobd el, ennyire egyszerû😊 Tök mindegy milyen blahblah van a description-be írva, ha 20%-al rosszabb minden ellenállása mint a másiknak, érted 😊

Roger6
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Segítettem egy tudósnak, hogy visszajusson az X16-os (?) labora, cserébe kaptam egy ruhát, ami véd mindenféle anomáliától, meg minden. Nem harcra lett kifejlesztve, ahhoz meg túl sokat nyom, hogy mindig magamnál cipeljem. Ti ezt használjátok valamire?

grebber
Most akkor tulajdonképpen van olyan magyarítás ami nem okoz fagyást egyszer sem?

Next PC upgrade: 2022

ghost rider
hát a spider man is hülyeség mégis jó én nem mondtam hogy nincs értelme csupán azt hogy nem reális.de szerintem a vitát most zárjuk is le.

De nem hihetõbbek úgy a mutánsok is, ha egy reálisabb alapokon álló, valósnak tûnõ világban vannak elhelyezve? A logikádat követve a Spiderman játékok ugyanannyira valóságosnak hatnak, mint a STALKER vagy a CoD - végülis ki tudja, nem próbáltam õket.
ghost rider
azért hoztam fel hogy miért lenne valótlan a 150kg-os teherbírás mikor az is valótlan hogy vérszopó szörnyek meg zombik meg mit tom én mik mászkálnak benne.Láttam kétfejû malacot😄
de amikor ezt írtam nem is gondoltam ilyesmire csak azt akartam mondani hogy ugyanolyan valótlan az hogy zombik vannak meg szörnyek benne mint az hogy 150 kg os teherbírás.(vagy gondolkozz úgy hogy fekete lacival mész a zónában és õ cipeli a táskát.) 😊
amúgy meg értem a játék mondanivalóját de ha pl kimész csernobilba nem fognak zombik rádugrani.

persil
Egy percet sem kell futkározással tölteni, egyszerûen nem kell minden 5 rubeles szart magaddal vinni, így is bõven több, mint elég pénz van.

Ghost rider, látom nem érted sem azt amit mondtam, sem a játék mondanivalóját, de semmi gond, kicsi vagy még 😊
Nem hiszek a szörnyekben és tudom én is, hogy nem léteznek, de ha elolvasod az in game tudástárat, meg utánajársz, hogy mik azok... Persze ennek semmi köze ahhoz, amit én írtam, nem tudom miért hoztad fel... xD

/Biztos láttál anno fókuszban vagy frei dossziéban kétfejû állatokat, meg hasonló baromságokat. Nos, ami megtörténhet "normál" körülmények közt, az nem eshetNE meg egy erõsen sugárfertõzött területen is?
1986-ban volt a baleset, nem sokkal ezután mindhárom blokkot újraindították és csak 2000-ben (!!!) állították le az erõmûvet. Nem fordulhatott volna elõ újabb baleset...?/

😊

ghost rider
pont én is most mentem végig azon a részén a játéknak.Szó szerint x18 labor ugyebár😄
csak ne szarj be amikor rátalálsz a nagy monstára<#nevetes1>.(amúgy egyáltalán nem félelmetes az a része csak egy nagyon kicsit a nagy szörnyrõl pedig annyit hogy elég nyomin néz ki.)
ja és még valami:bene van amúgy ha nem is olvasod el a végigjátszást benne van a PDA ban amikor rátalálsz a holttestre a megfejtés.