34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • koschwarz
    a hozzá mellékelt leírás szerint az egyik file-ban át kell írni valamit.

2) You may need to edit your FSGAME.LTX file located in the root Stalker directory.
    The line containing the string "$game_data$ = true| true|$fs_root$|gamedata\ needs
    to say "true|true" as shown above for the game to recognize Float32.

3) Do NOT run Float32 with the -no_prefetch executable switch. this will cause stutter.
    You will not experience stutter with Float32 when not using that switch.
  • Hans von Luck
    Hali! Emberek, a Float32 mod-ot feltelepitem, aztan annyi? Kell meg babralni valamit utana? Ilyen gepnel erdemes egyaltalan, tenyleg jobban fog menni?
    AMD AthlonXP 2800+ , Radeon X1950PRO 512MB AGP, 2 GB RAM...
    Elore is kosz...
  • Yan
    jaja, igaz vagy kétszer a fp moddal :)
    imádom benne ezt a borús hangulatot. és az eredetihez hasonló helyszineket.
  • koschwarz
    10x?
  • Yan
    pedig néha bf-ezni is kéne ;)
    igaz én is végig vittem 10*, most is fent van a gépen :)
  • koschwarz
    nálam bekerült az első 5-be, pedig az nagy szó.

elsimerve, hogy igencsak vannak hibái, hiányosságai. de ilyen kibaxott jó hangulatú játékkal ritkán találkozik az ember.
  • SaGa
    Attól függ, milyen kategóriában nézed...

Szimpla FPS-ként nem jó, mert túl bonyolult és a fegyverek nem teszik lehetővé az agyatlan hentelést. RPG-nek nem jó, mert túl egyszerű és nem nagyon lehet fejleszteni a karaktert, csak a felszerelését. Ha egy olyan Survival FPS-nek tekinted, ami igyekszik az életet modellezni, sokszor a játékos ellenében is, akkor eddig még nem volt jobb.
  • Shep
    Napokig lehetne vitatkozni róla melyik a legjobb, de a rajongókon kívül a többség nem ezt a játékot szavazná meg ezt elhiheted.
  • Hannibal King
    Így is ez minden idők egyik legjobbja, ha nem javitson ki valaki s mondjon jobbat.
  • Shep
    Mondjuk ahoz képest, hogy ahoz képest amit ígértek, hogy marha nagy terület, él az egész, autóvezetés, különleges kapcsolatok az egyes stalkerekkel és még sorolhatnám gyakorlatilag egy fél játékot kaptunk és még így is egész korrekt lett. Mi lett volna ha nem lép le a fél csapat és van idejük befejezni lehet ez lett volna minden idők legjobb játéka?
  • Kanyhalos
    Atem[GSC] azt mondta az IRC-en, hogy a SHOC-hoz nem fognak SP SDK-t kiadni, nem érdekli őket ez a játék már nagyon úgy tünik.
    Én meg már azt is leszarom hogy most Augusztust mondanak, úgyse lesz akkor se, majd akkor fog érdekelni ha már kiadták, addig jó nekem a SHOC, van még mit moddolni rajta bőven.
  • PrisonMan
    Engem sem érdekel. 4-5 éve még nem is játszottam.
    Így legalább ez lett a kedvenc játékom
  • czky
    Hát én azért nem bánom. Milyen ocsmány grafikája lett volna ha 5 évvel ezelőtt adják ki...
  • svédcsepp
    A S.T.A.L.K.E.R. 4-5 évet késett.Semmin sem csodálkozom ezek útán...
  • koschwarz
    jéééé, ezt nem tudtam
  • FoxMurder
    http://stalker.heroesradio.com/TipsTricks.php#Repair_Armor

A battery, pellicle, spring a ruhát és az egészséget is helyreállítja.
    A fegyverjavításhoz mod kell.
  • horthy
    Milyen artifact-oknak vannak még különleges tulajdonságai ha a 120%-ot használok vele ! Pl észrevettem hogy a Battery nevü artifact-bol 4 db-ot feltettem az övemre és beáltam vele az elektromos anomáliába és kijavitotta a monolit ruhám sérülését ! Ujra 100°%-os lett a Monolit ruhám ! Float 32-mod-ot és 1.005 patch-ot használok !
    Kiprobálom majd kijavitja-e más ruhákat is ?
    Jolenne egy fegyverjavito annomália artifact-al egyyüt !
    Kinek milyen észrevételei vannak ?
    Irjatok !
  • FoxMurder
    Eddig adott egy 2008. májusi és augusztusi időpont a Clear Skyra.
    Én csak azt hiszem majd el, ha már felraktam a CS-t a gépemre.
    Az én tippem: mivel 2011-es eseményeket dolgoz fel, ezért 2010-ben jelenik meg.
    A SOC modoknak tehát van jövőjük, csak a single player SDK-t is kiadhatnák hozzá.
  • koschwarz
    hupsz, aszongya a kiadó, csak ősszel lesz clear sky. kezdődik...
  • Shidrovics
    köszi :D :D
  • Kanyhalos
    Az OL1.3 egyáltalán nem kompatiblis a régi verziók mentéseivel, CTD-zni fog orrba-szájba.
  • SaGa
    Ha a legelső alatt az 1.2-es vagy korábbi OL-t éted, akkor azt hiszem nem. Az 1.2 és az 1.3 között nagyon sok változás/javítás volt, amik mind a spawn fájlokban ralizálódnak. Ezek meg csak új játék indításaokr érvényesülnek, később nem olvassa be a gép az all.spawn-t. Az egyes szintekhez tartozókat talán, de lehet, hogy azokat sem.
  • sevendoor
    Ezzel sem tudom használni a meglévő, asszem legelső OL mentéseim?
  • SaGa
    Oblivion Lost 1.3
    OL 1.3.2 kumulativ patch.

• horthy
    ahogy haladsz előre a Stalkerben pénzed lesz annyi mint a szemét !
    Nemtudom miért van gondod az árakkal !
    Melléküldetésekben is szerezhetsz szuper fegyvereket !
    A halott Stalkerek PDA-jabol nyert adatokbol is találhatsz a rejtekhelyeken GP-37-est stb ! (PDA-mappon lila karika )
    Plusz az Artifaktokbol összeszedett fegyverekből is rentgeteg lovéd lehet ! Én használom a float 32 modot 1.05 patch-al és már azzal szorakozom hogy a barát Stalkereknek adogatok fegyvereket annyi pénzem van nem tudom mire költeni ! Ruhát találsz a programban dögivel fegyvert is dögivel ! Artifact-eket eladhatod Yantar-ban a tudos faszinak nagyon jo pénzért ö mindenre teljes árat fizet !
    Mi a gond ?
  • Hannibal King
    helló.
  • Shidrovics
    de téleg honnan lehet leszedni?
  • Shidrovics
    bocs de nagyon nem értek ehhez
  • Shidrovics
    kösz :D

és honnan lehet letölteni és mien program kell a letöltéshez?
  • SaGa
    Kicsomagolod, elindítod a benne található mod manager installt, majd azzal felrakatod a modot. Egy kérdése lesz: melyik patch van fent nálad (1.0004, vagy 1.0005), mert az ahhoz szükséges részt pakolja fel.
  • Shidrovics
    S.O.S. Valaki mondja már el hogy kell felrakni az oblivion lostot!
    Plz. részletesenm me nem naon értek ehhez
    előre is köszi :D
  • SaGa
    Nem bug, feature. Tényleg. Csak annyit jelent, hogy az ajtók valóban modellezve vannak a rendszer fizikájában. Gyanítom, hogy a többi ajtóval is működne. Tényleg, egyszer kipróbálom...
  • SaGa
    Ezesetben nem fogsz visszamenni az erőműből Pripjatyba. Az alapjátékban ez egyirányú út. És blowout is csak egy van, benne, ami előtt 5 perced van berohanni az erőmű alsó részbe, különben belehalsz. Mindegy mi van nálad, nincs ellene védelem...

Ha nem hoztad magaddal a dekódert, de szeretnéd rendesen végigvinni, fel kell feszítened a titkos labor ajtaját egy fegyverrel. Vagy vissaztöltesz egy olyan állás, ahol még nem léptél be a stadion kapuján.
  • SaGa
    Ha a kocsmárosnak elég jól dolgozol, szólni fog, hogy vár a Duty parancsnok. Majd akkor beengednek. Jobb lesz neked, ha nem állsz be...
  • SaGa
    A bárban igen, meg itt-ott jópárat. A kódokat pont nem, illetve pár dologra nem sikerült rájönnöm a doksik alapján, így pl a titkos labor ajtaját is feltörtem. Ennek eredményeképp nem is tudtam visszafele jönni az erőmű mögötti részről. Meg nem is akartam. Bementem, lenyomtam akit nagyon kellet, majd megkerestem a kijáratot...
  • Hannibal King
    Te moddal játszol?, csak mert én 0.00000000-n is találtam gitárt meg olyan hand radiot aminek a képe már egyszer megjelent itt csak lusta vok visszalapozni.

Amúgy meg csak nekem tünt fel az a tény h túl sok katona van s egyetlen egy civil sincs az egész játékba???
  • T0NI
    Időközben a videókat is megnéztem, ez egy igen korrekt bug!Nem gyenge!
  • T0NI
    Igen-igen, visszatöltöttem egy Pripjaty-ban lévő mentést, így vissza tudok menni a kordonhoz. Köszi a segítséget!
  • FoxMurder
    Igen, a legjobb befejezéshez és a dekóderhez találkozni kellene Kalauzzal, csak a vanilla stalkerban már nem tudsz visszamenni az erőműből. Ha van egy mentésed Prypjatból, akkor onnan még visszamehetsz a Kordonhoz. De lehet, hogy neked jó egy rossz befejezés is...

A másik megoldás:
    A forgó sárga lámpánál fel kell menni a létrán a titkos labor ajtajához, amit elvileg csak a dekóderrel lehetne kinyitni. A #29723 és #29741 hsz.-ek olyan videókra mutatnak, ahol megnézheted, hogy hogyan lehet dekóder nélkül kinyitni a labor ajtaját egy fegyverrel.
  • T0NI
    "Próbáld ki a Float32 modot, lehet vele nyerni pár fps-t."
    Kipróbáltam, érezhetően jobb, viszont kicsit "butábbnak" tűnik a grafika. De gondolom ettől lesz gyorsabb. De ha nem, akkor elárulhatjátok mitől. :-)
    Egyébként amikor kikapcsolom az agyperzselőt, rögtön azt a feladatot kapom, hogy lopózzak be a szarkofágba. Közben viszont én olvastam, hogy kell szerezni valami dekóder-kütyüt Pripjatyban, aminek a PDA-ban semmi nyoma sincs, de sehol máshol sem. Nem tudom, köze van-e ehhez a "találkozz Kalauzzal" (kordonnál) nevű feladatnak. Feltétlen találkoznom kell a foszerrel, ha tovább akarok menni?