S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocs a tördelt formátum miatt.😊
Sziasztok!

Elõször is boldog újévet kívánok mindenkinek!
Én nem szoktám járni erre, talán ez az elsõ hsz-em itt.😊
Olvastam hogy beszélgetettek az Oblivion Lost Modról, és most elmondok

pár dolgot vele kapcsolatban, ami fontos.

Elõször is a legfontosabb dolgok amiket tud a mod:

- Freeplay; ugyanúgy mint a Freeplay Mod by dez0wave-ben, csak itt annyi

a különbség, hogy nincs utolsó teleport, le kell ugrani az udvarba, ott

nincs már a deadzone-nak nevezett nagy sugárzás, és a nagy kéménynél fog

várni a fõellenség, egy Controller, akit csak speciális metódussal lehet

kinyírni.
Van még egy fõellenség X18-ban, egy dwarf. Õt se a szokásos módon kell

megölni, de most nem akarok spoilereket lelõni.

- Reality; ezt egy alternatív Redux-ként képzeljétek el, kb minden benne

van ami a Reduxban, nagyon hasonló, realisztikus sebzésû fegyverek, az

NPC-k véreznek, a vér nem áll el magától, a kaja nem gyógyít, stb.

- A-Life; az alife is szét van moddolva, Sanex A-Life modját használtam

fel, így nincsenek annyira bekorlátozva az NPC-k és a szörnyek, mindenki

sokkal szabadabban mozog, és sokkal véletlenszerûbb minden, kb akármi

elõfordulhat. Természetesen a quest NPC-ket nem bántottam, olyanokat

mint pl Wolf, Fox, Mole, stb., õk maradnak a helyükön, bár nem biztos

hogy mindig mindenki ugyanott lesz, de problémák nem lehetnek a

végigjátszással, eddig senki sem panaszkodott.

- Sneaking; eddig ilyen nem volt egyik modban se, próbálkozások voltak,

de azok elég gyengére sikerültek. Ez azt takarja, hogy sötétben sokkal

nehezebben vesznek észre, és az is nagyban befolyásolja, hogy fel van-e

kapcsolva a lámpád vagy nincs, valamint hogy mennyire vagy hangos.

Gondolom a blowoutokat is mindenki ismeri, azt nem kell bemutatni, az

összes kimaradt szörny benne van, de ez se úgy mint más modokban, itt

egy fajta szörnybõl legalább 2-3 féle van hogy változatosabb legyen, pl

a macskából van 5 fajta. És az összes vezethetõ autó benne van.

Van a modban nap és hold, de csak úgy mûködik ha elõtte indítani kell

multiplayert. Csinálsz egy LAN szervert az megvan pár másodperc alatt,

és ha utána indítod a mentésedet vagy újat kezdesz, akkor van nap és

hold. Ezen még dolgozunk hogy ne kelljen hozzá multit indítani.

Tud még sokminden mást is a mod, majd olvassátok el a readme-t.

Az összes angol beszéd ki lett véve, mindenki oroszul beszél, persze a

szövegek azok angolok maradtak.
Hangsúlyozom hogy a magyarosítás NEM megy ezzel a moddal, mert

sokmindent megváltoztattam a párbeszédek felépítésével, a magyarosítás

kb mindent tönkretesz benne, szerintem el se indulna.
Bár szerintem elég régóta játszotok a stalkerrel hogy tudjátok hogy mit

kell csinálni.

Mindenkit arra kérek, aki játszani szeretne a moddal, az az 1.2-es

verziót használja és az 1.0005 patchet!

Innen letölthetõ az Oblivion Lost 1.2 (1.0005):
http://www.sendspace.com/file/c2k275

Innen pedig a patch amivel kijavítottam pár apróságot:
http://www.sendspace.com/file/uvfpg7

Ez pedig az 1.0005 patch ha valaki nem találná a linkjét:
http://stalker.filefront.com/file/STALKER_World_Wide_Patch;84305

Üdvözlettel,
Kanyhalos
Ezek az artifaktok:

Artifacts

A zöld érték jó hatással van emberünkre, a piros érték pedig rossz nekünk.

PSN ID: Lord_Mortanius

PrisonMan
Ezek a "micsodák" mire valók, amik a kép bal sarkában vannak. Pl betettem az egyiket -a nevére sajnos nem emlékszem- az élethez valami +400at írt, és közben még szinte jobban sérültem. Melyik mire való, mire érdemes öket használni?

@ghost: Az legyen a legnagyobb problémád jövõre <#kacsint> Már alig várom, hogy kijátszhassam és utána megint belelendülhessek <#kacsint>

ghost rider
Sziasztok!

Boldog új évet minden S.T.A.L.K.E.R.-nek.<#integet2><#integet2>
Csak nekem nem nagyon boldok mert újra kell kezdenem a stalkert(elromlott a windows)<#rinya>

Hát nem cuki ez a Poltergeist? Így néz ki a dög teste valójában:

PSN ID: Lord_Mortanius

PrisonMan
S.T.A.L.K.E.R.-ben és Clear Sky-ban gazdag B.oldog Ú.j É.vet K.ívánok minden Stalkernek! <#kacsint>

PrisonMan
Hy! Most tartok az X18-nál. Kijöttem és mászkáltam egy kicsit, de van egy furcsa dolog:
Néha a háttér elhomályosodik, mintha a karatkter bandzsítana, vagy nem tudom én. <#help>
Csináltam azt, hogy megittam egy energiaitalt, és akkor jó lett. De mostmár ez sem használ <#fejvakaras>
Mi lehet ez, és mi az "orvosság" ellene?

koschwarz
eljutottam ahhoz a küldetéshez, amikor egy bes nevû fazonnak kell segíteni visszaverni a banditákat (még elég az eleje a játéknak). nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a banditák után még beszélgetek vele, mikor megint megtámadnak, és ez a szerencsétlen megsebesül. próbálnék neki segíteni, de nem ajánl fel olyan opciót a párbeszédnél, hogy adjak neki medkitet vagy bármi mást, mint más sebesült stalkereknél. ilyenkor lehet valahogy segíteni, vagy ennyi, ott fog nyöszörögni órákig?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

indulunk orgiázni, késõbb nem tudok írni (talán beszélni sem), úgyhogy clear sky-ban bõvelkedõ boldog új évet mindenkinek!
grebber
Tehát ha akar fagy mindig 😞
Kár pedig az átvezetõkben van a lényeg 😞

Next PC upgrade: 2022

TSL16b
Sokadszorra írom be (lassan be kell tenni cron-ba, hogy hetente posztoljon egyet): a v1.0004-es patch (valószínûleg VC7-re való átállás miatt) elrontotta a videók feliratozására addig mûködõ módszert. Tehát a ·f·i· csoport v1.11-es magyarítása csak a játék 1.0003-as változatáig mûködik, afölött fagyhat a videók végén, és a felirat sem jelenik meg. A v1.0004-essel és az újabbakkal a PCGamesHun és a ·f·i· csoport v1.00-ás magyarításai továbbra is mûködnek, vagy legalábbis kellene nekik.

grebber: Sajnos nem találtam módot a felirat megjelenítésére v1.0004-esen, és nem is várható, csak ha visszaállnak VC6-ra a fejlesztõk, vagy megint hozzányúlnak a tutorialok lejátszásához, és lehetõvé teszik egyszerre több példány elindítását. A v1.0005-öst még nem próbáltam, de kicsi az esély.

Köszönöm!

Szeréntem innen: Honosítás 14 Az átvezetõ videók ha jól tudom ebben nincsenek feliratozva!

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Hali!
Vki meg tudná mondani honnan töltsek le az 1.0004 verzióhoz megfelelõ honosítást?!
Kössz

grebber
Pedig pont az átvezetõkben van a lényeg hogy értsem a történetet!

bricsi01
😄

Köszi a helpet, de értek hozzá. 😊
S okosan 1.0005-re peccseltem, amivel tényleg lehet egy kis gubanc, nem nagyon modolható. :S

Találtam kimondottan 1.0004-hez free play modot ( S.T.A.L.K.E.R._-_Free_Play_1.0004_Finalv03_by_dez0wavede) sajnos ez csak akkor mûködik ha újrakezdem a gamát ha jól olvastam ezért sajnos nem tudom használni mert már az agyperzselõ antennáknál vagyok és semmi kedvem most elölröl kezdeni. Majd legközelebb azzal kezdem el és kipróbálom de egyelõre semmi kedvem újra kezdeni.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

XuChi
Sziasztok.

Kis help kéne! Meik modokat érdemes leszedni? Az értelmesebbekre gondolok. Nincs valami magyar oldal ahol össze vannak szedve a modok?

Tudom gugli 😄.

czky
A freeplay moddal kapcsolatos dolgokat leírtam nem is egyszer. Most már semmi kedvem hozzá. Picit olvass vissza, és megtalálod amiket írtam. Annyit elárulok, hogy jobb, mint a Faiakes mod.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

nincs mit. nézd át a freeplay readme-jét, hátha lelsz valami utalást a gondodra. de reggelre annyi tanácsot kapsz a free-playerektõl, hogy csak gyõzd olvasni <#nezze><#kacsint>
Nálam ez van fent és no fagyi :
Stalker emudvd változat, 1.4 pecs, 1.4 törés, stalkerhun14 Honosítás (ennél az átvezetõ videók nincsenek feliratozva!), Stalker Faiakes mod v14. Ez igy nálam faxa. Viszont lehet hogy váltok erre a bizonyos free play modra mert kiváncsi vagyok az erõmû körüli területre.

ui.: Thx emixa az infót! 😉<#worship>

grebber
Van már olyan patch + magyarítás kombo ami nem okoz fagyást???

Mert átvezetõ videóknál fagy a magyarítás végett.1.0004-el néztem anno azt uninstaláltam mert nekem ne fagyogasson semmi.

mûködik 1.0004-gyel, aszongyák, magyarítással is. de hogy az erõmûnél tudsz-e tekeregni, csak azok tudják, akik ezt a modot nyomják. (sokan vannak itt ilyenek). vagy addig használj csalást <#papakacsint>
Stalker szakértõk segítsetek!! Találtam egy ilyen modot hogy: S.T.A.L.K.E.R. - Free Play Story mod by dez0wave Ez vajon mûködik 1.4-el? Miben változik meg a játékmenet? Több ellenség lesz? Nekem csak az lenne a lényeg hogy ha az agyperzselõtöl átmegyek az erõmû területére tudjak a földön is bóklászni és akár vissza is tudjak jönni onnan. Körbe szeretném járni teljesen mert elõször mikor végigtoltam nem volt rá lehetõségem de most már úgy hallottam meg lehet oldani. Remélem a játékmeneten nem változtat sokat ez a mod és hogy elindul 1.4-el is.
<#conf><#help><#help><#worship>

hehe hát az elég érdekes lehet 😄

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

srácok,volt már valakivel olyan, hogy bemountolta a stalkert,és a sajátgépben a radioaktív jel helyett egy dobókocka jelent meg? 😄

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Ezzel egyetértek. Nekem az egész játék hangulatához jobban illik a static light nyijtotta látvány.Valahogy nem illik hozzá ez a fényes ragyogás, ellenben a szürke, matt , kopottas világgal.

kölcsönkért időből élek....

© emixa : ...hogy a hsz-ed egy kissé lentebb kerül, nem lesz annyira szem elõtt, biztos, hogy valaki pont erre fog rákérdezni... Igy szokott ez lenni tudom én 😊 De valaki hátha veszi a fáradtságot és megkeresi 😊

© gyuri00 : Próbáltam még az 1.0 idején egy überbefosás grafika elnevezésü modot vagy mit amit a faq-ban is megtalálsz de nekem valahogy nem tetszett. Világított minden mitha egyfolytában sütné a nap pedig nap még a közelben sem volt meg hasonlók. Nem jött be nekem. De egy próbát megér hátha neked bejön és megtartod. Üdv

leszedtem a magyarosítás a linkrõl és a párbeszédek nincsenek lefordítva??? vagy aszt valahol be kell kapcsolni?? én nem találtam:S
köszi szépen a segítséget akkor lehet nem is teszek fel pach-t

übergarfika modot próbáltad már?????
példaértékû lehetne a jószándékod, ha a népek vennék a fáradságot, hogy megoldást keressenek a problémájukra. ahogy a hsz-ed egy kissé lentebb kerül, nem lesz annyira szem elõtt, biztos, hogy valaki pont erre fog rákérdezni. na de ne legyen igazam, és sokan vegyék hasznát a tapasztaltaknak. <#worship>
© daneelolivaw : még nem próbáltam joystickal tolni a gamát szoval sajnos nem tudom hogy lehetséges e.

© gyuri00 : Pecsek terén ha jól tudom az 1.5-nél tart a játék jelen pillanatban, a modokrol meg annyit hogy a Freeplay mod elég jóra sikerült állítólag én még nem próbáltam. Most speciel a faiakes modot használom 1.4-es peccsel és 1.4-es krekkel és tökéletesen megy! A faiakes modnak az a lényege hogy az elsõ kereskedõnél minden fegyót ruhát kiegészítõt meg tudsz venni ami a játékban található persze csak ha van elég pénzed!Ja és van benne pár darab más színû fegyver ha jól tudom amik kinézetre eltérnek az alap változatoktól de hatékonyságra nem vettem észre külömbséget. Az 1.4-es pecs hátránya pedig az lenne ami nekem szembetûnõ volt az 1.0 után hogy iszonyatosan romlanak a holmik a ruhák fegyverek sajnos 😞 ja és minden qrvadrága!

hali

a játékhoz hány pach van eddig???

vannak hozzá olyan modok amiket érdemes lenne feltenni???

és a a "csúcsgarfika mod" tényleg sokat javít?

,ost lett új gépem és úgy gondoltam megint el kezdek vele játszani
üdv! nem akarom feleslegesen feltenni a játékot,ezért elõre megkérdem: joystickkal mûködik?

ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ

Érdekes dolgot tapasztaltam a játékkal kapcsolatban a minap 😊
Volt a gépemben 1 giga 800MHz kingston dual channel cl5 ram amikor összeraktuk haverral de valamiért a stalker pár perc játék után örökké megállt olyan szinten hogy sehova tovább 10-bõl tízszer ezt csinálta bármilyen videobállítást alkalmaztam.
Múlt héten beszereztem még egy giga 800MHz-es ramot és láss csodát a teljes megállás eltûnt mintha sosem lett volna. Tegnap pl 7 órán keresztül toltam mint az idióta és semmi megállás vagy hasonló marhaság de még csak pillanatnyi megtorpanás is alig volt magas garfikai beállítások mellett! Nem tudom mire vélni a dolgot de örülök hogy megszûnt ez az idegesítõ problémám. Gondoltam megosztom veletek hátha valaki hasonló cipõben jár és nem tudja mit is tegyen valójában 😊
A configom a hozzászólás alján olvasható. <#eljen><#eljen><#pias>

pár napja én sem lelem. rákerestem a priboi-ra (google!), de csak ezt leltem <#crazya>
Sziasztok..

hova lett a hardwired stalker fórum oldala??? Honnan lehet leszedni a Priboy story modot???
hát, a menüvel kapcsolatban fingom sincs, hogy mi lehet a gyík (a driver csak egy ötlet, viszont egy próbát megér), viszont a ramod vészesen kevés, a videókártyákhoz ismét nem értek, de azzal is lehet probléma. (a határtalan segítõkészségem mellett sajnos eltörpül a szakmai tudásom) a szaggatásra (menü/beállítások híján) esetleg megoldás lehet a faq-ban lelhetõ "überfosás grafika" fedõnevû téma. bár nagy reményeket nem fûznék hozzá. komolyabb szerkezetet kellene kerítened. ha belehúzol, még utólérheted a jézuskát, aztán hajrá...
drivert?melyiket?hülye kérdés gondolom a legújjabbat...a gém meg megy...hm.inkább csak megyeget.vagy inkább akadozgat.800x600low-on.
PrisonMan
Én ha elakadok ezt olvasom el: PC Guru - S.T.A.L.K.E.R. végigjátszás
Nagyon jó leírás, mindig segít <#kacsint>

végigjátszás, kéremszépen, a faq-ban is akad, meg a google is találhat párat.
neked is drivert kéne nézni. és maga a játék hogyan megy? minden mûködik faszentosan, csak nincs menü?
Viktorr
Hello
Ott tartok hogy megszereztem az X18-as dokumentumot!
De nemtudok kimenni abbol a helyiségbõl,mert zárva van minden ajtó!Hogy kell kijutni?

sziasztok.hogy lehet orvosolni azt a problémát h miután lemennek a készítõ logo videók ,jönne a menü-ugye-.gondolom.nem tudom mert menü helyett csak nagy feketeséget látni.néhány enyter uán persze betölt a gém,de azért az mégiscsak szar h nem tudok semmit sem állítani meg h egyáltalán nics semmiféle menü.(intelceleron 2,6 d330,512ram,atireadon9100igp/128ram.ez egy acer travelmate 2200 notebook.bõvített!😊
Azt meg tudnád mondani hogy innen pontosabban melyik szedi ki a páncélok kopását?? És ezek mûködnek 1.4-el? <#idiota><#help>

czky
Én pedig azzal a fegyverrel és abban a ruhában játszottam végig 7x-re a játékot. Ilyenkor má mi a franc okozna izgalmat elárulod? Szinte minden ellenségrõl lehet tuni pontosan, hogy hol van.
Én ilyenkor inkább az ilyen extrém hülyeségeket tartom jónak...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

persil
http://stalker.filefront.com/files/Stalker/Mods;3785

Ez kimaradt😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

persil
Innen szedjél le egy modot, ami kiszedi a páncélok kopását, ennyi.
Fegyver nem gond, minden sarkon találsz 37ezer darabot... a "spéci" fegyverek meg igazából alig jobbak, mint a sima, egyáltalán nem éri meg azon görcsölni, hogy már 4 mm hiányzik a durability-jébõl.

Ezek az 50 rubeles szupercsodák meg olyan szinten szánalmasak, annyira ötlettelennek és fantáziátlannak tartom az ilyen modokat, hogy nem igaz.
Ha ennyire nem kell az akció meg az a kis izgalom, akkor inkább játszon az ember valamelyik herri póter játékkal...

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

okéjj! 50 rúbeles fegyo elég szar lehet az árára összpontosítva 😄
Nem beszélve a ruháról. 😊 a vége felé járok ezért kell a jól védõ felszerelés a nagy sugárzás miatt + kismillió ellenséges katona amit szeréntem egy 49 rúbelos ruci nem nagyon bír ki.Vagyis nem az a baj hogy nem bírja ki mert hát nem romlik csak nem véd meg kellõ képpen és ezért elhalálozok hamar 😊
már másodjára játszom ki a gamát de az elsõ végigjátszásom 1.0-val történt és akkor még nem romlottak a tárgyak egyáltalán egy kicsit se. Ezzel az újnak mondható (1.4) peccsel kezte el ezt a romlás dolgot ami szeréntem nem túl jó 5let pláne így hogy lóvé meg alig van minden arany áron van a kereskedõknél (az marha jó a faiakes módnak köszönhetõen hogy mindent tudsz venni nade nincsen rá kessed sajnos ja és ráadásul még tönkre is mennek a méregdrága holmik pikk-pakk. 😞