34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Nightwish006
    Hát a kép nem sikerült, a kép megjelenítése opcióval meglehet nézni...
  • Nightwish006
    Srácok megakadtam 1 helyen, már 1 órája szenvedek vele, és nem sikerül... :\
    Tuti énvagyok a szerencsétlen, de ha tudtok valami trükköt hogy lehet ott átszaladni, nagyon megköszönöm!

Erről a helyről lenne szó, egy csákó hozott le ide, egy csatorna nyílásban. Nemtudok azon az áramszerü valamin átjutni, akárhogy próbálkozom, ha nem az elején, akkor a végén, de mindenképpen meghalok :S
  • Kanyhalos
    Viszont szerintem az OL1.3.2. fegyvereket ne tegyétek fel a Priboira, inkább a régebbieket, mert én nagyon átírtam az actor.ltx, damages.ltx, m_stalker.ltx, ui_wpn_params.script, xr_wounded.script fájlokat, úgyhogy ha a csak fegyvereket másolod be akkor fos lesz, valamint ha összevontok fájlokat akkor azt is nézzétek meg hogy dezodor mit írt át, nehogy ctd lesz, van így is elég abban a modban, ezt nem bántásként mondom de ez az igazság.
  • SaGa
    Pár oldallal lejjebb már leírtam: a weapons könyvtárban vannak a fegyverek fájlai. Azokban egyenként be van állítva az adott fegyver ereje, lőtávja, kezelhetősége. Ez az alap. Ehhez jön még az ugyanitt található, csak a lőszereket leíró fájl, amiben az adott lövedékek alaptulajdonságai szerepelnek. Plusz az egyes "szereplők" leírásainál a sebződési értékek, amik függenek a játék nehézségi fokozatától. Hard fokozaton kevésbé sebződnek az ellenfelek és jobban sebződsz Te.

Fontos: ha a fegyverekhez hozzányúlsz, az rád is érvényes lesz, azaz ha növeled az erejüket és pontosságukat, te is hamarab halsz meg. A Priboi Story fegyvereivel is tökéletesen játszható dolog, csak el kell felejteni a klasszikus FPS stílust: elég csak nagyjából arrafelé lőni, máris találsz.

Az átlag FPS-ekben egy "dobozt" határoznak meg az NPC-k körül, amit ha eltalálsz, már feksszik. A Stalkerben még a különböző testrészek is külön le vannak képezve és más lesz a hatása ha egy karba csapódó találatnak és más a láb vagy a haslövésnek. Tessék célozni, figyelni hova csapódik a lövedék és korrigálni. Mint a valóságban...

A PS-t is végig lehet tolni Vintar megtalálásától kb 4-500 9x39-es lőszerrel. Azaz a Military Warehouse, a Red Forest, Pripjaty és az erőmű összes ellenfele kivégezhető ennyivel, ha nem csak vaktában pazarlod a lőszert. Nálam általában 2-300 golyó van a Vintarhoz, és amit még kiszedek az ellenfelekből, meg úgy 200 az AK-hoz, vésztartaléknak.
  • Ombika
    Nekem is ez van,akkor megiscsak megprobalkozom vele!
  • Kanyhalos
    Kb 30-40 fájlt kellene összevonnod, nem csak felülírni, mert mittudomén hogy dezodor mit írt át. Meg amúgy nem jó csak úgy összemásolgatni ilyeneket, én az OL realism részén kb 4 hónapig dolgoztam, összefort a mod egészével, nem hinném hogy más modokkal is ugyanolyan jól menne, mert nem csak a fegyvereket írtam át, van már sok más is, valamint most már scriptek is befolyásolják a mod ezen részét.
    A Priboiban ígyis sok hiba van, szerintem fogadd el így egyelőre, ne módosítgassad, bár végülis a te dolgod, de szerintem úgyse lesz jó.
  • Shep
    Mit kellene ahoz az Oblivionból átmásolni a Priboi-ba, hogy a sebzés olyan legyen mint az Oblivionban?

A hangszerek mire jók, hogy kell őket használni, vagy csak eladni lehet?
  • horthy
    Milyen progival lehet megnyitni a DDS vagy SAV fájlformátumot ? ( kimentés )
    Akarok egy kicsit beleirni a kimentésekbe stb . Már harmadjára játszom a STALKERT végig át akarom szervezni a zonát !
  •  Evil
    Vista Ultimate 64bit alatt teljesen jól fut a Stalker.. Oblivion Lost modal együtt :) (legalábbis nálam) Semit nemkelett babrálni csak felrakni és elinditani...
  • Shep
    Hát csak annyi, hogy a P-ben ugyanúgy kell 1 tár egy emberbe, szar a célzás stb. Az Oblivionban meg adtam AK-val egy fejest és feküdtek, itt meg, ugyanaz az eltáncolok nem halok meg csak szuszogok móka mint az alapjátékban.
  • FoxMurder
    Konkrétan?
    Nincs nálam az Enigma kódfejtő.
  • SzocsA
    és hogy lehet a 2 kereskedőnél csatlakozni a kötelességiekhez?
    nem enged be a csávo mert lelő!
    és a pultosnál meg nem lehet beszélni arról!
    és nincs bejelőlve a térképen!
  • Shep
    Na a fene megeszi abben a Priboi modban se akarnak pusztulni a népek, bezzeg az oblivionban milyen jó már.
  • SaGa
    Mert ha arra kellene menned, téged is kinyír...
    Amúgy a lángoló anomália ellen a legjobb a csavar használata. Beledobsz egy csavart (6-os gomb) begyullad és ég pár másodpercig. Addig el tudsz menni mellette. Ha Te gyújtod be, akkor téged is megsüt...
    A többi anomáliát is ki lehet sütni időlegesen csavarral, de csak a lántolón és a villámlón sikerült így átrohannom eddig...
  • SzocsA
    mert ne?
    én a távorvédelemnél tettem le ahol hiányzik a szögesdrót
  • Kanyhalos
    Igazi anomáliát spawnol be, úgyhogy ottmarad. Semmiképp ne aktiválj épületek bejárata elé.
  • SzocsA
    mégvalamit ha leteszek ilyen örvény anomáliákat a tábor megvédésére akkor azok örökre ott maradnak vagy egy idő után eltünnek?
  • SaGa
    Priboi Story Official site...
  • SzocsA
    már jó visszatettem a pachet és eredeti nyelven beütöttem a kódot és kinyílt az ajtó! megcsináltam már!

köszi mindenkinek
  • Shep
    Kösz.
  • SaGa
    Priboi Story
  • Kanyhalos
    Fogalmam nincs SzocsA, én nem használok magyarosítást. A modom müködik normálisan ha nem kevered semmivel. Ha mégis akkor nem tudok segíteni mivel nem látok bele a gamedatádba.
  • Shep
    Hogy van leírva annak a másik modnak a neve ahol más a történet? Valami P betűs.
  • SzocsA
    a magyarosítás volt a gond de ha levettem akkor is bugos volt de már a kód beírása után kinyílott és nyíva is maradt!
  • SzocsA
    azt csinálja az ajtó hogy kinyílik és becsukodik egy pár cmre de nem lehet bemenni a rés közé hogy kifeszítsed!

de amagyarosítás is olyan hogy be kellett másolni! ha felteszem vissza a ol pachet akkor a szöveg ismát átírodik és műxik rendesen így nem kell letörőlni és telepíteni!
    azt utánna visszateszem a magyarosítást!

egyébként ahogy kinyírtam az anomáliával utánna vidi majd éledek és a lépcsőn voltam jött a két mutáns és két csapással kinyírt! hm
    utánna megoldottam!

de a magyarosítást ha amgol szöveggel mentek és felteszema magyarítást és úgy töltöm be betölti!??
  • Kanyhalos
    Semmilyen bugos ajtó nincs, feltehetően a magyarosítás kavar bele valamelyik xml-be, és azért csinálhatja ezt. Nincs ötletem.
    Ilyet még soha nem hallottam.
  • FoxMurder
    De most olvasom, hogy Santibinek sem nyílik ez az ajtó, amit kóddal nyitott ki odafelé és akkor lehet, hogy mégiscsak bugos???
    Mert Szocsa-nak is a 9524-es kóddal nyíló ajtó bugzik, és neki is megvan a kód hozzá.
    Még sosem hallottam erről a bugról, nekem itt mindig minden rendben ment, jártam már jópárszor ennél a résznél.
  • FoxMurder
    A válasz a 29915-ben hsz-edben van:
    "tudjátok hogy mentem át a bugos ajtón ami nem akart kinyílni?
    csináltam előttem mentést közvetlenűl az ajtó előtt! és mégegyet mikor leértem a lépcsön nos azt tölti be a gép utánna meg az én mentésemet betöltöm így nyítva lesz az ajtó de be aka csukodni egy kis spront és már bent is vagyok!"

Ez az ajtó nem bugos, hanem meg kellett volna keresni a kódot, ami egy hulla pda-jában van. De te ügyesen megoldottad kód nélkül is.Így viszont nem tudsz visszamenni, mert a kódot a másik oldalról tudnád csak beütni. Szerintem töltsd vissza az ajtó előtti állást (ha van olyanod).

Egyébként az a másik ajtó az erőműben sem bugos, csak meg kell csinálni hozzá egy küldetést, amiért kapsz majd egy dekódert az ajtóhoz.
    Na ezért kellene egy magyarosítás.
  • Ombika
    Ahh ne mmost ovlasom ,h vista 64 bit szarakodik,akkor hanyagolom aszem 1 darabig! :(
  • SaGa
    Édes jó Istenem!!!

Azt hittem, ez a kérdés már sosem jön elő többé...

Beszélgess vele, fogadd el a melót, amit ajánl, utána ki tudsz jönni...
    Ha már itt elakadtál, erősen meggondolandó, hogy miként fogod folyatatni. Ha nem érted a szöveget, tegyél fel egy magyarítást, mert később még bonyolultabb lesz a dolog...
  • SaGa
    Ezt a Burert egy bármilyen, szabadon választott artefakttal generált anomáliával lehet kinyírni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (artefaktot a pisztoly slotba, majd "lősz". Addig kell nyomni a tűz gombot, míg le nem dobod a cuccot. Gyorsan futás hátra, mert a pár másodperc múlva keletkező anomália téged is kinyír), ahogy azt a csapos is elmeséli, meg itt a topikban is volt róla szó néhány alkalommal.
    Mivel az előző szobában találsz egy fireball artefaktot, van is kéznél egy használható.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Készülj fel, mert ahogy kifekszik, jön két bloodsucker is, ráadásul elég hamar, egy "videobejátszás" után...
  • SaGa
    Az a lépcsőház pont jó helyre vezet. Nicsn olyan, hogy lejjebb a kelleténél, mert a kapcsoló a bázis legalsó szintjén van. Ha a szintjelző megváltozik, az amiatt van, hogy az alsó szint legvégén egy kis állványzatra kell felmászni, hogy elérd...
  • SzocsA
    ezt az ajtót nem tudom kinyítni!
    mert beragadt a kod hiába vvan hozzá
  • 16gaborm
    Hali

Lécci segítsetek!
    Most raktam fel a S.T.A.L.K.E.R-t és amikor a faszival kell üzletelni már ott megakadok:(:) Mit kell vele cserélnem vagy hogyan kell tovább mennem? SERGÍTSETEK köszi
  • Kanyhalos
    hát nemtom, ugyanott kell kimenni ahol bejöttél, nézz szét youtubeon van annyi stalkeres videó mint a nyű:)
  • santibi
    Nincs semmi mod fennt csak a naturgamma. Akko rén nem jól írtam le valszeg. Szal kinyilik a 9524 ajtó felmegyek a sz-gép terembe a dokumentumért. Elkellene vinni a pultosnak asszem de nem találok ki az épületből.
  • Kanyhalos
    Az be se záródik, úgyhogy nincs minek kinyílnia.:)
    Milyen mod(ok) van(nak) fent?
  • santibi
    Nekem a #9524-es ajtó nem nyilik mikor visszafelé vinném a dokumentumot. tehát kinyilni kinyilt de visszafelé nem enged. vagy rossz irányban megyek de már próbáltam másfelé de semmi.S.O.S.
  • Kanyhalos
    hát pedig ott másik ajtó nincs, csak amit a kóddal nyitottál ki

Igaz?

Ha feltörted az ajtót kód nélkül akkor elbasztad, mert belülről nem nyílik:)
  • SzocsA
    az kinyílik de utánna van még egy másik az viszont nem nyílik ki!