34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Ombika
    Fizetunk sort! :)
  • SaGa
    Kösz, de nem. Annyi időm sajna nincs...
  • Ombika
    Nah akkor most igazodjon el ember,h melyikkel merjen nekivagni ujbol! :)))
  • FoxMurder
    A vanilla stalkerrel csinálta ezt az 1.0005, mod nélkül, Prypjatban alig tudtam továbbmenni, mert vagy nyolcszor kidobott egymás után. Talán a nightvision effekt vagy a hangja miatt csinálta, mert miután kikapcsoltam, tovább tudtam menni.

Egyáltalán, az 1.0005-ben van valami újabb bugfix a single playerhez?
  • Kanyhalos
    Az Oblivion Lost nem hajigál ki a desktopra 1.0005-tel, mivel nincsenek benne olyan scriptek, amik nem kompatibilisek mindkét patchel.
    Semmi gond nincs az 1.0005-tel, én azt használom most is, amelyik mod nem megy vele az a mod készítőjének a hibája, hogy nem tudta megcsinálni.

Kocsik nincsenek a vanillában, töltsd le az én modomat, abban benne van az összes ami az eredeti stalkerben benne lett volna, valamint alapos javításon mentek keresztül.
  • FoxMurder
    Szerintem is inkább 1.0004, az a legmegbízhatóbb. Az 1.0005-el sokszor kihajigált a desktop-ra.
  • benkoszabi
    üdv. valahol mintha olyat olvastam volna, nem tudom amugy mennyi igaz belőle,hogy a játékban vannak vezethező járművek, ámbár módok nélkül ez mégsem megoldható. vki irna nekem erről bővebben, hogy akkor msot tényleg vannak benne eredetileg járművek, amiket lehet vezetni? és akkor ez mirét csak módokkal oldható meg? illetve a módokhivatalosak? vagy modderek készitették őket?
  • Kanyhalos
    SaGa!
    Nem csinálnád meg a magyarosítást az OL-hoz? Leírnám majd hogy mit írtam át, és miket addoltam új szövegeket. Annyi hogy ne legyen már benne ilyen hogy "Kötelességiek" meg "Vakond" hanem maradjanak az eredeti angol nevek. Persze ha van időd meg kedved, meg ha egyáltalán elvállalod. Jó lenne mert látom hogy mennyien nem tudnak angolul...
  • Ombika
    Az nem gond csak ne fagyjon ki vele?!
  • sevendoor
    ehhez újra kell kezdeni vagy jó a mentésem?
  • SaGa
    1.0004 (szerintem, nekem az 1.0005 bugzott rendesen) és egyik honosítással sem lesz hiba mentes az OL. Egy halom új dolog van benne az eredetihez képest, a fordítások meg abból készültek. Egyetlen mod sem fog jól működni a fordításokkal, ha a texturákon és a fegyver tunningoláson túl bármit is tartalmaz. Ha csak kicsit is változott valahol a szöveg, már fújhatod...
  • SaGa
    Van még belőlük elegendő. Igazából csak az állatok vadászgatnak egymásra, az is inkább kergetőzés, mint igazi harc, áldozatokkal. Mindig merad elég, amit le lehet lődözni. A tényleges "mutánsok" még így is inkább csak a játékost kergetik, akkor is, ha van a közelben egyéb ellenfél.

Ami látványosan változik, az a többféle kis dögöt tartalmazó területeken (Cordon belső fele, Agroprom eldugottabb területei, Dark Valley déli része) el lehet osonni az egymást kergető falkák mellett, ha valaki nagyon nem akar velük foglalkozni. Futni így is kell sokat...
  • Ombika
    Melyik patch-el vagjak neki ujbol es melyik honositassal mukodik jol szerinted?
  • Kanyhalos
    Az 1.3.2. már visszarakja a szörnyeket. A beakadás és a hullaeltűnés az vanilla bug, nekem ma a fegyverem tűnt el amikor eldobtam, ez engine error, nem lehet kijavítani a gsc meg már úgyis lefossa a shocot.
    Az meg nem úgy működik hogy a pálya elején van 20 szörny utána meg semmi, hanem esetleg ilyen is előfordulhat. Minden random...
    Amúgy a Hangár környékét majd fogják támadni a katonák is meg a Carparkot is, persze ugyanolyan random időközönként, mint pl ahogy blowout jön. Lehet egy nap alatt kétszer, lehet hogy 2 napig se, játszátok ki, gyertek vissza az erőműből, és majd akkor lesz a legjobb kisérletezgetni.:) Ez most már igazán ad értelmet a freeplay modnak.
  • FoxMurder
    A TOZ nálam is vagy fél perccel csúsztatva játssza le a reload hangot.

Eddig frakcióharc: 2 bandita támadta meg a farm 1 szem életben maradt stalkerét, mert a többi lonert a husik lerendezték. A Garbage-nál a hangár megvédése után az életben maradt stalkerek agresszív felderítő járőrt indítottak a roncstelep felől a banditák bázisa ellen, de könnyedén lenyomták őket, így nekem kellett kipucolnom az alagút környékét.
    Szóval nem sok, de mondom, még csak kb. 1-2 játékóra van mögöttem.
  • SzocsA
    nem tudom hogy hívják őket azok az emberkék akik a térképen sárga pötyel vannak jelőlve!
    mert ha visszamegyek az előző pályára mindig kinyírják ritkítják őket és akiket megmentettem azokat is megölték!
    hát az viszont tényleg eléggé izés hogy a pálya elején egyböl ött van vagy 20 kutya macska mutáns aztán utánna semmi!

volt olyan hogy falon átment a kutya meg az ajónál beakatt aztán szépen elkezdett felfele szálni!
    meg néha eltünnek a hullák ha egyből ha megölöm!
    és nemigen rakja vissza teljes számban a szörnyeket!1.3.1 esnél
  • Kanyhalos
    Hát azt hogy te tolják be egymást a tűzbe azt nem lehet kijavítani.
    Sajnos maga az engine ekkora fos, nem tudok vele mit tenni.
    Annyit lehetne tenni, hogy a stalkereket ne sebezze a tűz, viszont akkor a Burner anomáliát is át kell írni, mert az meg milyen lenne ha azon átsétálnának. Szóval majd utánanézek, amúgy már találtam én is két pici bugot, az egyik a TOZ34 reload hangja, a másik meg a BM16 zoom-ja.
    Majd csinálok még úgyis patchet, és majd beleteszem, amúgy haver vette észre, nem én. A hold most már jobb lett, viszont még mindig látszik egy picit ha a kék nightvision fel van csapva, de már nem vészes.
    Direkt azt figyeltem hogy milyen, amúgy nem lehet észrevenni sztem.
    Ja és épp most kaptam az AMK Team-től egy nagyon durva Chiméra szkint, majd beleteszem a következő patchbe.
    Így néz ki: http://img90.imageshack.us/my.php?image=938726076tg9.jpg
    Amúgy olyat láttál, hogy egyik frakció betámadja a másikat?
  • FoxMurder
    Én sem láttam még ilyent, éppen ezért gondoltam, hogy a megemelt nehézségi szint és a gyakoribb random spawn miatt fordulhatott most elő kb. 5 percen belül ez a két dolog.

Még nem sokat toltam vele, de eddig szerintem szuper. Majd ha végigvittem, írok egy bővebbet róla.

Egyébként most tettem le az OL 1.2.1-et, de ahhoz képest is rengeteget javult a mod, pedig még csak az elején, a Garbage-nál tartok:
    - a kocsik nem lebegnek, irányításuk majdnem tökély, most már van súlyuk, és végre a kormány is analóg, és nem olyan érzés vezetni, mintha digitális lenne
    - a mutánsok száma most rendben volt, sokkal agresszívabbak, vannak izgalmak a nyílt terepen, de remélem újra spawnolnak, mert a korábbi OL-ben az Army Warehouse és Wild Territory előtti pályák teljesen kihaltak a kezdő mutánsok leirtása után
    - eddig 2 blowoutom volt, ez is kiegyensúlyozottabb lett, egy pincében vészeltem át őket, ami már nem véd meg teljesen, ezért el kellett tolni egy-két vodkás antiradot is, de nem volt életveszély
    - tetszett a hangtompító, reálisabb a hangeffektje
    - viszont még mindig beletolják egymást az NPC-k a tűzbe, ezért még mindig tele van hullákkal a tábortüzek környéke - nem tudom, hogy ezen lehet-e javítani, gondolom már megtettétek volna
  • Kanyhalos
    Ezt nem én csináltam, semmi közöm hozzá, nem állítottam be semmilyen spawnt a Cordon - Garbage átjáróhoz, valamint ilyen még nem is láttam.
    De amúgy hogy tetszik a mod?
  • FoxMurder
    Megint? Ahhoz állandóan futtatni kéne a fraps videocapture-t, de ahhoz terabájtós vinyók kellenének. Egyébként gondolkodtam már rajta, hogy film formájában kimentek egy végigjátszást, de egy számítógépboltnyi vinyó sem lenne elég hozzá.
    Hogy pontosabb legyek, a Cordon - Garbage átjárónál a házban ácsorogtam, amikor két lone stalker fogott padlót előttem a semmiből, kicsit el is toltak a helyemről.
    A kutya viszont szépen, légideszantos módjára szállt alá nyílt terepen a derült égből. Éljen a gyakori spawn!
  • Shep
    A csapatszállító páncélos ágyúját nem lehet használni?
  • Kanyhalos
    SzocsA!
    Továbbra se értem kik vannak veled, szerintem rosszul fogalmazod meg a dolgot, nem értem.

FoxMurder!
    Mit láttál?:) stalkert alászállni az égből?:) csinálj már róla videót ha tudsz frapssal, majd ha megint lesz ilyen, okés?:)
  • SzocsA
    kik akik velem vannak!
  • FoxMurder
    Azt hiszem, tudom mi lehetett a gond eddig...átmentem master (nincs hell szint?) szintre az OL 1.3.2-ben, és egyből megnőtt a mutánsok száma, lassan térdig gázolok bennük. Most először láttam viszont kutyát és stalkereket alászállni az égből.
  • Kanyhalos
    Milyen társaid? Kik?
  • SzocsA
    ugye az én társaim is újraélednek vagy újra teszi a gép őket?
  • maffioso
    swat4et toltam állandoan eddig de most az is elkezdett szaggatni én nemtudom mivan...biztos nem melegedik tul vagy ilyesmi, nemrég tettem be egy uj vinyot és akkor még tiszta volt
  • Kanyhalos
    OBLIVION LOST 1.3.2. megjelent! Lejjebb már leírtam magyarul hogy mi lesz(van) benne, de ha kell akkor majd leírom megint.

Itt találjátok a linkeket és a changelogot a lap alján:
    http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=1&thm_id=12491&sec_id=17
  • sevendoor
    Én most az OLel játszom és gyakaorlatilag kihaltak az állatok. A csapos kér egy disznópatát, de egy rohadt egér sincs már :(
    Hozzáteszem ember sem nagyon spawnolodik, a roncstelepen már régóta nincs senki és szemben a betonelemeknél sem :(
  • FoxMurder
    Hardver hiba? Túlmelegedés? Van fent vmilyen hőmérsékletfigyelő progi?
    Koszos, poros hűtő a procin, a graf. kártyán?
    Más DirectX-es játék fut a konfigodon? 3D mark tesztek lefutnak?
  • zerosdfd
    Legújabb patch és magyarított változattal miért nem megy az autós mod?
    Másnak is volt ilyen, hogy kilép desktopra?
    Vmi spawn proléma vagy mi...
  • maffioso
    full minimumon is rohadt játszhatatlan
  • Kanyhalos
    VAN ITT VALAKI KÖZÜLETEK, AKI ÉRT A 3DSTUDIO MAXHOZ?
  • Kanyhalos
    Hát ezzel az a gond, hogy az OL1.3.2. már random fog spawnolni.
    Majd ezen még gondolkozok, hogy hogy kéne jól megcsinálni.
  • FoxMurder
    Köszi!
    Igazából tudni kéne, hogy miből, hol, mennyi stb. spawnolódik, hogy tényleg ne az legyen, hogy mire arra a pályarészre odaérek, már csak a legutolsó sebesült mutánsnak kelljen egy kegyelemgolyót adni.
  • Kanyhalos
    Ja, meg a disznók és a kutyák is irtják egymást, lehet azt ki kéne venni. Amúgy ááá tegnap hajnali 2ig scripteltem, reggel meg keltem 6kor:), de legalább most már kész van a mod, csak pár apróság kell, amit csak le kell ülni megcsinálni.
    Valamint Darius6 dolgozik a hold bugon, Photoshoppal lesz kijavítva.
  • FoxMurder
    Szerintem ez egy kicsit felborítja a természet egyensúlyát. Minden pályán már csak a legerősebb fajjal fogsz találkozni, az evolúció csúcsával.
    Én csak a bloodsuckert szeretném csúcsragadozóvá tenni, a többihez nem nyúlok.
    Amúgy épp tegnap az OL 1.3-ban is láttam olyant, hogy a kutyák és a macskák kergették és kinyírták egymást.
  • Kanyhalos
    SaGa!
    Ebből nem lehet az hogy kinyírják egymást a mutánsok idő előtt?
  • SaGa
    Felraktam az általam átszerkesztett game_relations.ltx-et.
    A változás a 195-224 sorok között van. Igyekeztem a valóságban is létez(het)ő ellentéteket leképezni az állatok és egyéb mutánsok között, és figyelembe venni a játékban kialakult összetartozásokat is (a burer-zombi, illetve controller-zombi csapatokat nem ugrasztjuk egymásnak)...

A dolog lényege: az első oszlopban található lény a további oszlopok tetején olvasható lényekkel szemben közömbös, ha 0 az érték, barátságos, ha pozitív és ellenséges, ha negatív. Ha -2, akkor mindenképp megtámadja, amint meglátja, ha -1 akkor ha elég közel vannak egymáshoz, támad. Ha azt akarjuk, hogy az egyik agresszívabb legyen a viszonyban, mint a másik (pl a kutya mindenképp támadjon a macskára, de az inkább tartózkodjon, de ha kell, verekedjen), akkor a kutya-macska viszonyt -2-re, a macska-kutya viszonyt -1-re kell venni...

Biztosan hangolható még, mindenesetre jó nézni, ahogy kergetőznek egymással az ellenfeleim és sokszor elvégzik helyettem a munka piszkosabb részét...
  • SaGa
    Esetleg régebben static light volt beállítva, most meg dinamic?