34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • FoxMurder
    Attól még nagyon messze vagy...az majd az atomerőműnél lesz.
    Arra kell visszamenni, ahonnan jöttél, nincs semmilyen másik kijárat vagy ajtó. A 29920-as hsz.-ednél a képeden van az az ajtó, ahol ki kell menni. A törpe kinyírása és a videó után ki kell nyílnia.
  • SzocsA
    hát azt amit nem lehet kinyítni! amit mondtak hogy úgy is ki lehet hogy bedobsz egy fegyot a zsanérra és kinyílik!
    két ajtó van! a mutánsnál amit nem lehet megölni goylóval!
    a másodikat ő tartja az első meg zárva van!
  • Kanyhalos
    Milyen bugos ajtóról beszélsz???????
  • SzocsA
    oké ez megvan ezt nem is tudtam hogy ezek az izék erre is jók! na mindegy!
    de merre kell ezután menni? mert a másik ajtón nem tudok kimenni!
  • T0NI
    OMG!!!! csak jobbra keleltt volna fordulnom a helyiségben ahol a polcon a dobozok vannak az alsó szinten. és fél napig kerestem, és nem találtam az összes porcicát megtaláltam már a pályán de azt a nyilvánvaló helyen lévő ajtót nem...eddig..szal köszi mindenkinek :-)))
  • FoxMurder
    Tegyél be egy fireball vagy droplet artifactet a pisztoly helyére, lépj ki az inventoryból, és tartsd nyomva a bal gombot, mintha lőni akarnál. Fél perces animáció után leraksz egy égető anomáliát. Csald bele a törpét, hadd égjen. Hiába lősz rá, nem fogja golyó.
    De vigyázz, olyan helyre tedd az anomáliát, ahol később nem lesz útba, mert az utána ott is marad.
  • T0NI
    sajna nem segített. Lementem, lenn egy folyosó, egyik végén a kodos ajtos helyiséggel, a másik végén meg két másik teremmel, az egyikben csomo polcon van egy két doboz itemekkel. Most akkor tisztul, hogy melyik "kodos ajtos helyiségben" kell keresnem, ugyhogy most el is indítom a játékot, megnézem mégegyszer...Mégis milyen jellegű a bejárat? falrepedés, rejtett ajtó?
  • FoxMurder
    Igen, a lépcsőn mindenképpen le kell menni, de Saga is ezt írta, szerintem félreértettél valamit! A videó visszanézése sem segített?
  • Nightwish006
    Ááá köszi, holnap lesz időm, kirpócilom! A buherálás nem idegen, az nagol tudás gyatra, de megoldom! Remélem müxik, mert eddig kimaradt ez a játék, és most rámjött :) Köszi még1x! Ciao
  • T0NI
    Ezt a vidit ma már én is megtaláltam, de nem vitt előrébb... még mindig nem tudom hol keressem, pedig szétjártam már minden sarkot. Le kell menni abba a lépcsőházba? vagy a tartályos tágas helyiségben kellene keresnem?
  • SzocsA
    hát hol lene ott van le kell menni a lépcsőn a földalá és valami dokumentum kell a 2. kereskedőnek!
    de hogy jutok innen ki?
    a bugos ajtót is ki kell támasztani vagy hogyan?
    mert nem lehet kinyírni ezt a szörnyet már belelőttem 1000 golyót és 100 sörétet!
  • ghost rider
    jah visszaolvastam és nem ott van:D
  • ghost rider
    Ez x18-nál van?
  • SzocsA
    jó megvan a dokumentum de nem tudom merre kell menni és előtte az ajtó sarkához raktam olyan gömböt! és nem csukódott be!
  • SzocsA
    nem lehet kinyírni azt a szörnyet amikor felveszed a dokumentumot aki azt őrzi az ajtó meg bezárta és lángol mit csináljak?
  • FoxMurder
    Próbáld ki ezt a videót:
    http://www.livevideo.com/video/A8766B5C5CCE4867BBE0E4A89537CD0D/s-t-a-l-k-e-r-exiting-brain-sc.aspx

Valaki épp a brain scorcher teremből lépett ki, és megy visszafelé. Nagy tartályokkal teli termek vannak egymás mellett, a legutolsó tartálynál jobbra fent van a bejárat a brain scorcherhez. Spoiler, mert megtudod, hogy utána mi jön.
  • T0NI
    "Ahol a kódolt ajtót találtad, nézz szét kicsit. Ha igaz, az első bloodsuckeren már túl vagy, és a következő teremben találtad az ajtót. Innen tovább tudsz menni egy nagyobb terembe, aminek a bal hátsó sarkában lesz egy kis ajtónyílás egy lefelé vezető lépcsőházra"
    SaGa esetleg egy screenshotot vagy valamit dobhatnál, mert agyon keresem a bejáratot mégse nem találom. Egy konkrét lépcsőházat éppen találtam, az azonban máshova vezet, lejjebb a kelleténél.
  • FoxMurder
    A neten mindenhol azt írják, hogy a Stalker összeomlik Vista alatt. De találtam pár trükköt a Vista bugzásának kijavítására, állítólag jól működik. Ha szeretsz buherálni, és tudsz angolul:

I.
    No problem with Stalker and Vista64.

I'm only using this trick:
    You need the explorer ( http://www.ntcore.com/exsuite.php )
    You open with this explorer the XR_3DA.exe in the bin folder from stalker.
    On the left side you will find "NT Header/File Header". Click on File Header.
    On the right side click on "click here".
    Now you need to enable "App can handle> 2gb adressest " and to save.
    I recommend to backup the XR_3DA.exe befor editing.

II.
    "Now comes the additionally part for Vista32:

You have to go to start-program-equipment. Now you have to right click on input-request and start as Administrator.

Equals - "Start --> All Programs --> Accessories --> Run (As Administrator) It's important it says "This task will be created with administritive privileges"
    Now enter: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

Simply paste :- bcdedit /set IncreaseUserVA 3072 and click run, you'll see a black screen pop up and disappear again quickly... reboot and you should be set... it's kinda like using the /3GB switch in XP.

After that you have to restart Vista. This is important!

The adress area for windows maschines is short and this trick only helps applications that are prepared to use more than 2 GB. Like the trick with "App can handle> 2gb adressest". You should only use the trick for exceptional cases."
  • SzocsA
    tudjátok hogy mentem át a bugos ajtón ami nem akart kinyílni?
    csináltam előttem mentést közvetlenűl az ajtó előtt! és mégegyet mikor leértem a lépcsön nos azt tölti be a gép utánna meg az én mentésemet betöltöm így nyítva lesz az ajtó de be aka csukodni egy kis spront és már bent is vagyok!
  • Nightwish006
    Ááá vistától nem akarok megválni, de a játékkal meg szeretnék játszani :S A másik gépen müxik (xp - alul írt config) de azon eléggé szaggat, éshát nem szivesen játszanék azon, ha 1 szobával arréb ott a normális :S
    Patchben azt ígérték nemfog vistán crasholni a game, áá francba :S
    Mind1, köszi azért
  • Kanyhalos
    Jó hét felőlem lehet olyan a magyarosítás, de idétlen dolgok ne legyenek már benne légyszi:)
  • FoxMurder
    Na, az utolsó mondat félreérthető volt. Szóval helyesen: "Itt a fórumon látszik, hogy sokan még akkor is felteszik AZ OL MODRA a magyarosítást, ha..."

Nightwish:
    Így elsőre szerintem a Vista és a Májkrószoft a fő bűnbak.
  • Nightwish006
    Csáó! Felraktam a játékot, de állandóan szétesik, kifagy, leáll a game :\
    Driverekből csomot próbáltam, tettem fel 1 halom patchet, de még mindig szar :S
    Vistát használok, a config : q6600 - 8800gt - 4gb ram
    Előre is köszi a segítséget!
  • FoxMurder
    Ezen múlna? Azért szerintem sem olyan ciki az anyanyelveden hallani ezeket a neveket. Persze, a kötelességiek meg szabadságosok elég gáz...de nehogy már ezen múljon egy profi fordítás az OL-hez. Na, srácok, egyezzetek már ki.

Na mindegy, nem az én dolgom, de biztosan sokkal többen tolnák az Oblivion Lost-ot, ha normális magyarosítás lenne hozzá. Itt a fórumon látszik, hogy sokan még akkor is felteszik a magyarosítást, ha kifejezetten megmondják nekik, hogy NEM fog rendesen működni, de mégis felrakják, mert angoltudás híján lövésük sincs hozzá, hogy mit kell csinálni a játékban.
  • SzocsA
    gyerekekelakadtam !
    ott ahol kddal kell kinyítni az ajtot lemész de állandóan repkednek feléd a tárgyak és van egy micsoda amit nem lehet megölni mert az az izé megfogja és a töbi szörny is újraéled!
    mit csináljak?
  • Kanyhalos
    Hááde ez annyi az egész hogy visszaírjuk a "Vakond" stb neveket angolra, majd ezt én megcsinálom ha úgy van. Valamint azok is elég gázosak hogy pl szervóruha = exoskeleton, tudományos kezeslábas = scientific outfit, stb:) ezeket lécci nemár:), amúgy majd összehozzuk közösen...
  • Kanyhalos
    Nekem nincs semmi bajom Tsl16b-vel. Amúgy tudom hogy sokan nem szeretnek engem, főleg az uhsf-en, mert annak idején elég bunkó voltam, bár ez nagyon-nagyon összetett sztori, s már nem is aktuális.
    Amúgy amint látjátok már nem szoktam úgy beszélni, ha nem kezd ki senki direkt.
    Most perpillanat én sem tudom fejből hogy pontosan mik vannak átírva, elég sokminden, viszont teljesen új file csak egy van, a többit össze kell hasonlítani a vanilla fájlokkal CompareIt-tel vagy WinMerge-el, aztán majd összeírom hogy miket kellene lefordítani.
  • TSL16b
    Csak azért szóltam be, mert olyan érzésem volt, hogy minden hibát kizárólag a magyarítás okozhatna, pedig ez nem igaz. Ráadásul már többször kiderült, hogy vagy fenn sem volt, vagy mástól akadt ki a játék, szóval próbálom elérni, hogy ne a magyarítás legyen az első számú univerzális bűnbak. Kanyhalos munkáját becsülöm, csak ő kicsit könnyen dühbe gurul (de hogy ennyire, az nekem is újdonság volt).

Ahogy régebben, most is olyan feltételt szab a fordításhoz, ami egyik csapat által sem teljesíthető (mint ismeretes, Kötelességiek a PGH magyarításában vannak, Vakond meg a miénkben), itt indokolt az úgynevezett beszélő neveket lefordítani.
  • FoxMurder
    Kanyhalos!
    Nem azért mert fordítani szeretnék, sajna nekem sincs időm, de kb. mennyi szöveget kellene lefordítani az OL magyarosításhoz? Ha leírnád, talán lennének jelentkezők, szerintem annyira nem lehet sok. Talán Tsl16b lenne a legilletékesebb, de ti ketten mintha nem lennétek haverok...
  • SaGa
    Találkoztam velük kifele. Meg is leptek jól, alig tudtam kilőni őket. Cserébe jól kitakarítottak egy szakaszt.
    Kicsit kijjebb meg csak néztem, mi a fene volt itt: mindenhol csak hullák. Aztán megtaláltam a 3 bloodsucker dögöt is a konténerek között. Szóval kifele is lesz vagy 3 legalább...
  • Kanyhalos
    Az OL Modban chimerák is lesznek ott:)
  • SaGa
    Befele menet 3. Kifele csak dögöket szoktam látni egy-két katona vagy monolit tag mellett...
  • T0NI
    köszönöm a segítséget, amint időm engedi, végigviszem
    Megjegyzem kifejezetten nem szeretem a vérszopókat :-)Sok lesz belőle ezen a pályán? eddig kettővel találkoztam.
  • SaGa
    Ahol a kódolt ajtót találtad, nézz szét kicsit. Ha igaz, az első bloodsuckeren már túl vagy, és a következő teremben találtad az ajtót. Innen tovább tudsz menni egy nagyobb terembe, aminek a bal hátsó sarkában lesz egy kis ajtónyílás egy lefelé vezető lépcsőházra. Ott kell tovább menni. A Radar (Ez az Agyperzselő vagy Brain Scorcher területe) pályán egy kódra sincs szükség, minden fontos ajtó nyitva áll...
  • Kanyhalos
    Keresd meg a kart amit le kell húzni, egy nagy tartály mellett kell felmenni a lépcsőn, aztán egy kusza felüljáron átmenni, mutatja a pda.
    Ott lesz egy kontrol panel, mellette fekszik egy csontváz, ott kell kikapcsolni, nyomj "F"-et a karra ugyanúgy mint Yantárban az X16 laborban.
  • T0NI
    Kanyhalos

akkor hogy kell lekapcsolni az agyperzselőt?
  • Kanyhalos
    Oks SaGa, azért köszi. Esetleg ha valaki más megcsinálná az is jó lenne.

AZ 1.0005 nem javít semmit singleplayerben. Van 3 nagyon fontos script, dialog_manager.script, task_manager.script, és xr_motivator.script, ezeket elég komolyan átírja az 1.0005, csak az nem értjük hogy minek, mert semmit se javít, meg ezekkel eddig se volt baj, de mind1.
    Lehet direkt azért hogy a modderekkel kicsesszenek, a GSC amúgy leszarja a moddereket, és ezt én sérelmezem, mert amúgy a stalkert 90%ban a modok tartják életben, a GSC fórumon is a hozzászólások kb 3/4-e a mod topikokban születik, de hát ez van, ilyenek ők.:(

X10ben nincs kódos ajtó, csak X18ban.
  • Ombika
    Akkor fogjunk ossze! :)
  • T0NI
    Hejho stalkerek! :-)
    Valaki meg tudná mondani nekem, hogy hol találom az x10 ajtónyitó kódokat?
  • SaGa
    Akkor még annyi se lenne. Besörözve érdekes fordítások tudnak kijönni...

Az a helyzet, hogy az ilyen melót, ha elvállalja az ember, akkor mihamarabb illik befejezni. Nálam nem lehet tudni, mikor esik be egy olyan meló, ami miatt akár hónapokra is félbeszakadhatna, az meg senkinek sem hiányzik.