S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Háj ól! Mégis hogyan lehet ebben a játékban bármelyik Factionhoz csatlakozni?! már másodszor viszem végig, de sose sikerült, se duty, se freedom, se semmi más. Egyébként elõször Vanilla-n vittem végig, most Oblivion lost moddal. Pls valaki írja már le, hol hogyan miként lehet csatlakozni?
Alapvetõen feljebb is kell vele célozni. Ha nem, akkor valaki már piszkálta a puska adatait.

nyisd meg a w_svd.ltx-et és nézd meg az alábbi értékeket:

fire_distance (méterben van megadva)
bullet_speed (m/sec)

ezek minél nagyobb értékek, annál pontosabb a szerkezet.

fire_dispersion_base: egy-egy lövés szórása. Azaz: mennyire tér el a golyó az egyenestõl röptében, ha a puska fixen rögzített a lövéskor. A kissebb érték jobb, 0 esetén lézerrel lõsz golyó helyett. Vigyáazt: ez nem a ballisztikusságból adódó esése a golyónak, hanem a szórása!!! Az esés a lõszernél van meghatározva és alapvetõen a kezdõsebességtõl és a tömegtõl függ.

control_inertion_factor: a kézbentarthatósághoz szükséges erõ. Kissebb érték, könnyebben uralható fegyver.

Az alábbi változók a fegyver elmozduulására vannak hatással lövés közben (szórás):

cam_relax_speed: milyen gyorsan "nyugszik meg", tér vissza alaphelyzetbe. nagyobb érték jobb
cam_dispersion: mennyire "mászik el" egy-egy lövéstõl
cam_dispersion_inc: mennyivel növekszik ez az elmozdulás, hosszú sorozat lövésnél
cam_dispertion_frac: valami szorzó az elõzõekhez
cam_max_angle: mekkora mértékû a maximális kitérés valamely irányban
cam_max_angle_horz: mekkora a vizszintes maximális kitérés
cam_step_angle_horz: mekkorákat "ugrik" vizszintesen, lövésenként.

Az elsõk viszonyszámok, az angle értékek fokban magadott szögek.

fire_dispersion_condition_factor: ez a fegyver állapotától függõ szórásra van hatása. Ahogy romlik a fegyver, úgy lesz egyre pontatlanabb

misfire_probability: besülési (csütörtök) esély kezdõ értéke
misfire_condition_k: az állapot romlásával az elõzõ ennyivel nõ, azt hiszem szorzószám...
condition_shot_dec: lövésenként ennyit romlik a puska állapota

hit_power: találati erõ. Itt 4 szám van megadva, a különbözõ nehézségi szinthez tartozó értékek. a legkissebb a rookie, a legnagyobb a Master. Ez általában minden olyan értéknél így van, ami szintenknt változó. A számokat vesszõk választják el egymástól, a pontosvesszõ után megjegyzések vannak.

hit_impulse: mekkorát lök a találat a testen.

Az alapjátékban a hit_power-re 1 fölötti értéket csak a kés, a gránátok és a mesterlövész puskák kaptak (ez utóbbiak olyan 1.1 körülit. A kés a legnagyobb, úgy 5-7 körül)

czky
Szerintem is.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sadist
Szerintem elég csak a legutolsó patchet felrakni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

LOL!

szóval ezt :

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
S.T.A.L.K.E.R. v1.0005 No-DVD/Fixed EXE
Vedd meg boltban a játékot és nem fog kiírni hibát 😊

Amúgy ha felraktad a játékot rakd fel a patcheket az alábbi sorrendben :

- v1.0001
- v1.0003
- v1.0004
- v1.0005

Ha megvagy és nem indul el így sem akkor szedd le [url=http://m0016.gamecopyworld.com/games/pc_stalker_shadow_of_chernobyl.shtml#S.T.A.L.K.E.R.%20v1.0005%20%20No-DVD/Fixed%20EXE]EZT ![/url]
hy
Az miért van hogy ha akármelyik patchet felrakom a játékhoz, akkor valami hibát rak ki és nem indul?

végigjátszottam.....az remek mesterlövész puska:-))))))))))))))) valós
játssz a sniper elite-tel! <#eljen>
Az alapjátéknál asszem a Vintar lövedékének van csak "esése".

Saga...a doom régen volt király:-)))
amugy majd ha mégegyszer meglesz a távcsöves AK-m megmondom mennyit javilt a pontossága:-) az viszont érthetetlen ha azt mondod figyeli a ballisztikát, hogy bármilyen meszirõl lövök dragunovval, mindig pontosan fejre célzok és talál..távolabbi lövésnél feljebb kellene lennie a célkeresztnek.......
Roger6
Valaki találkozott már tuningolt GP37-el, vagy Vintarral? És ha igen, akkor merre találta?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Megkeresed a weapons könyvtárat. ott van benne az összes fegyver, külön külön.

Mindegyiknek van egy halom paramétere, de nem érdemes vele foglalkozni, ha az a bajod, hogy te meghalsz, az ellenfeled meg nem. ugyanis mindkét oldalra ugyanazok a szabályok érvényesek. Ha átállítod a fegyvert, vagy még pontatlanabb és gyengébb lesz a te kezedben is, vagy még pontosabb és erõsebb az ellenfélnél is.

Felejtsd el az FPS-ekbõl tanult stílust. Itt nem akkor találsz, ha rajta tartod a célkeresztet a célon, hanem akkor, ha pontosan lõsz, figyelembe véve a fegyver szórásást, a golyó ballisztikus viselkedését, a távolságot, stb. Ugyanezek hatnak az AI-ra is.

A fegyvereknél külön állítható, hogy mennyi legyen a szórás, mekkora a kilõtt lõszer sebessége 8ezt még a lõszernél is kell módosítani), mekkora a fegyver elmozdulása két lövés között automata módban, mekkora erõvel tudod uralni ezt az elmozdulást, stb...
Fegyverenként 6-8 paraméter befolyásolja, hogy mennyire tudsz vele célbatalálni. Keress egy nagy fém felületet 8valamelyik kapu megfelel hozzá) és nézd meg, milyen pontossággal tudsz lõni az egyes pisztolyokkal vagy puskákkal.
Ezen kívül nagyon fontos azt is, hogy milyen lõszert használsz, milyen öltözetû ellenfélre. Ha te egy szál kötött garbóban állsz ki a golyóállóba öltözött katonák ellen, akkor ne csodálkozz, hogy nem vagy túl hatékony. A fejlövés meg mindenkivel végez, a full péncélzatba öltözöttekkel is.

Maximum azt tudod egyoldalúan átállítani, hogy rád kevésbé legyenek
hatásosak a találatok, de akkor miért nem doomozol idkfa-val inkább?

Kanyhalos..!!
Hol lehet állitani a fegyverek pontosságát, sebzését?? engem lelõnek 2-3 löszerrel, én meg néha mezei katonába belepumpálok egy tárat az AKból 10 m-rõl és semmi.....
A zombik az alapjátékban is újratermelõdnek. Érdemes szétnézni, kicsit. A pályáknak van "kapuja", ott jönnek be naponta egyszer a dögök és ballahgnak a helyükre. Érdekes látvány, mikor jön 1 Controller, 3 Bloodsucker, 3 Pseudodog, 5 Boar, 5 Zombi, szép rendezett alakzatban vonulnka végig az úton...
Ha át van állítva az egymáshoz való viszonyuk, azon frissiben egymásnak is ugranak az egyes csoportok. Én pl átírtam, hogy a kutyák meg a macskák nehogymár egyetértésben vadásszanak rám. tessék az õsi ellentéteket is élvezni: kutyák vadásznak a macsekokra, macsekok a patkányokra, stb...

Arról szól a dolog, hogy nem ér véget a "jó befejezéssel", hanem lehet vissza menni. Ez a lényege...

Melyik? Mert van belõle minimum 2. Ha az alap fajták (Agrorpom csatorna kijárat illetve X18 labor, a ketyere lekapcsolása után), azokat két tiszta fejlöveéssel el lehet intézni. Vagy késsel, ha gyorsan tudsz futni.
A lényeg, hogy amikor feléd fordul, húzódj be a fal mellé/mögé, ahol nem lát.
Vagy dobj be hozzá 2 gránátot...

Anomáliával meg nem úgy lehet kinyírni valakit, hogy hozzávágod az rtefactot, hanem úgy, hogy megfigyeled merre mozog és az útjába telepíted, mint egy aknát. Vagy lerakod és magad után csalod, bele az anomáliába.

nekem eddig nem jött be😞

Tényleg durva amúgy hogy az NPC-k össze-vissza mászkálnak a zónában. Én is Yantarban találtam meg a Guide-ot, és csomó Duty-s is ott posztol a doki bunkerénél most, egy rakás zombival a területen akiket már kb 3x kiírtottam de mindig újra megjelennek ha sokáig nem megyek vissza
Aztán annál is rájöttem arra hogy mikor meghal a törpe fel kell szaladni a terembe ahol a múniciók meg az elsõsegélycsomagok vannak a szekrényben, így nem ölnek meg
én ott nem futottam össze ilyennel. de gondolom, néhány gránát elegendõ lehet, feltéve, hogy nem olyan tuningolt jószág (csernobilban volt három ilyen kontroller-féreg, mindhármat csak képzõdménnyel lehetett elintézni). messzirõl szórj neki gránátot, aztán bizakodj. képzõdmény használata esetén bizony közel kell(ene) menni hozzá, dobj el egy artifaktot, és csalogasd oda a faszit. aztán vagy bejön, vagy nem.
légyszi,segíts már hogy kell megölni agroprom(jól-e írom?)-ban az agyelvarásolós mukit!

befejeztem az oblivion lost-ot. háááát...
tulajdonképpen jó volt, két-három alkalommal az idegrendszerem védelme érdekében csaláshoz kellett folyamodnom (ld: #29124, illetve az erõmû túlsó oldalán néha), de ettõl eltekintve nagyon oké volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ami furcsa volt, az az, hogy a kívánságteljesítõnél és a titkos laborban befejezhettem a játékot, ha akartam, viszont az erõmû-teleport-ugrálásnál nem leltem meg az utolsó teleportot, és így ugrott a legutolsó befejezés. de talán nem is olyan nagy probléma, úgyis inkább visszamegy mindenki.

remélem, nem árultam el olyasmit, amit nem kellett volna. további sok sikert mindenkinek. <#violent>
köszi szépen😄 akkor várhatom az éjszakákat😄
Az alap játékban nem lehet, csak az Oblivion Lost kiegben
sziasztok!én most kezdtem stalkerozni és nemtom hogy lehete aludni a sima stalkerben és ha igen akkor hogy?köszi
elakadtam:-C
ott tartok,hogy jön az az agymosós genya, anomáliát próbáltam rádobni,de nem tudok oda futni hozzá,mert megöl:-C
1 gránátot is rádobtam,de mire elér oda,és felrobban,meghalok...
hogy kell megölni?😞

Hogthar
köszönöm😄
#29004, és környéke.
Anomáliával kell megölni, ilyet létrehozni pedig a talált artifactokból tudsz, rakd be a pisztoly helyére és nyomd addig a tüzelés gombot amíg le el nem dobja a földre. pár másodperc múlva átalakul anomáliává. A fehér ruhás törpét én csak tûzzel tudtam megölni. Ezt pedig asszem abból a kék csepp alakú anomáliából lehet csinálni.

Amúgy valóban elõször én is rálõttem kb 1000 lõszert és nem halt meg, viszont amikor leraktam az anomáliát kétszer átsétált rajta és meghalt. De figyelj arra ha megölted szaladj el valamerre, ne maradj a teremben mert a bejátszás után Bloodsuckerek fognak megtámadni és ha ott maradsz mire magadhoz térsz már halott vagy
Hogthar
Nem azért mondom de az oblivion lostba csomo fo szorny halhatatlan vagy nem tudom de minden ráment 800 ak loszer 500 mp5 loszerem és a g36 osból meg 300 és kb visszamentem egy szörnyhöz hogy azért is kinyírjam de semmi nem tud meghalni aztán jó ott tudnám hagyni de a x18 laboratoriumba ugyebár addig nem nyilik ki az ajtó vagyis addik nem tünik el a tûz míg ki nem iktatom az a szörnyet meg a lebegõ tüzes valamit amit jelenleg nem is látok mert ott rohangál a halhatatlan valami ami az alap játékban nem is volt.... van valakinek megoldása mert így végigvihetetlen...
koschwarz

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sziasztok,

Melyik most a legfrissebb FLOAT32 amit lel lehet tölteni???

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

hol lehet letölteni aDezodor félét, de nem a sendspace félét adjátok..valaki hülye kiterjesztéssel adja le...
Roger6
Valaki el tudná küldeni nekem az eredeti .exe fájlt? Nagyon megköszönném. (Adatlapomon van az e-mail címem.)

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

koschwarz
<#mf1>

Roger6
Hát akkor ez a különbség! :-))

Hello:-))

miben külömbözik az Kanyhalos és dezodor féle OL mod???? a Kanyhalos féle két helyen is megakadt...küldetésekben.....
czky
Belõlem hamarabb kijönne, csak felül. xD

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

sevendoor
Egyél 30 dkg. franciasalátát ecetes cseresnyepaprikával, rá egy zacskó kakaót aztán fojtsd le egy sörrel. 25 perced van egy nyugodt helyet találni........... 😊

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Van. Darker nights a neve, MrClorox a karbantartója...

koschwarz
van olyan mod, ami CSAK azt csinálja, hogy az éjszaka tényleg sötét lesz? még jobban akarok fosni...<#hehe>

Hogthar
Van valami jobb modja hogy leszedjem az oblivion lostot mert ez mindig kiírja hogy várj még 60 secet mert tul van terhelve de már 1 órája ezt nyomatja...
Hogthar
és mien az Oblivion project?
Hogthar
Butaságot írtam köszi szépen a linket
Hogthar
És itt hol van a letöltés rész?:S
Most újra kezdtem Oblivion Lost moddal,kifejezetten szuper

Hogthar
Hi all

honnan tudom letölteni az oblivion lostot?
és mi a külömbség az oblivion project és az oblivion lost között?
Találtam egy fasza bug-ot az Oblivion Lost-ban ami kiakasztott :

Az X18-ban amikor megölöm a fehér ruhás törpét jön a videó ahol jön a rengeteg patkány. Ezután ahogy visszakapnám az irányítást már a Game Over felirat fogad, mert 3-4 Bloodsucker azonnal megöl ahogy visszajön a kép, és már vagy 20x próbáltam, esélytelen.