34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • hartman76
    Újra elővettem a játékot. Asus P5E, Core Duo 6750, HD3870 Crossfire, 2x1GB 1066 Mhz, Vista 32bit,swap 2048 mb, 1.005 pach. Az NPC-k, szőrnyek percekkel később töltödnek be például az örposztokra és a bárba, de olyan is volt hogy az épületen belül rakott körém 4 banditát. A freedom-os pályán (NATO banda) viszont már játszhatatlan, mert egyfolytában a vinyoról tölt és másodpercekre megakad. Kevés a memória vagy csak egyszerűen a Vistát nem bírja?
  • TSL16b
    Nagyszerű! Ha kész lesz, ne titkold el a linket, ahonnan letölthető a csomag.
  • 768x576
    Szia!

A főbb újítások nagyban érintik az npc. – ék reakcióit, „intelligenciáját”.
    Többek közt az NPC, képes gránátot dobálni, + célszerűbben reagálnak az atrocitásokra. Stb.
    Számtalan bug javítva, az eredeti „gyári” 1.0004 és …05 - őn túl.
    Tehát nagyban lett javítva az AI. Valamint, meg lett növelve a fegyverek sebzése. De reálisabb a „kontakt.” Egy 9-mm es magtól nem repülnek 1\2 Km. az npc-ék. Mondjuk ez nem volt jellemző az előző verzióra sem. Tehát a fegyverek használata „majdnem” tökéletes. A „mutánsok” is nagy változáson mentek át. (controller) Minden képen érdemes kipróbálni, ha az „anno beharangozott” játékmenetre fáj a fogad. Ugyanis ez a mod áll a legközelebb, az eredeti tervhez (elképzeléshez). Nem beszélve arról hogy a világ legmegbízhatóbb fegyverét is használhatod. AK-47. Nem is értem hogy maradhatott ki az alap játékból. („Szégyen”).
    Szerintem minden képen tedd fel. (m.v) Jobb mint az „eredeti” game. Szerintem a MOD fejlesztői elég korrektek ahhoz, hogy később a honosítást is kiadják. Jóllehet hogy ez a fejlesztés, elsősorban az „internacionális” berkeket célozza. (Ez általában az angol, és a „nagy” nyelvekkel azonos párhuzam.) De nincs kizárva egy honosítás. (Ez utóbbi magánvélemény!) Itt meg kell hogy említsem, az alapjáték honosításának „tsl16b”
    fórumtárs közreműködésével készült honosítását. Én azt látom hogy mindenhol jelen van, ahol a „stalker” név felmerül. Figyeli a reakciókat. „Foglalkozik a visszhanggal.” Ez több mint dicséretes.

Végül.
    Én azt mondom! Érdemes kipróbálni a modot.
  • FoxMurder
    Hát igen. Végigtoltam az OL 1.3.3-at a valódi befejezés utáni freeplay-ig, sokkal keményebb lett az élet a zónában, több a meglepetés és a véletlen. Előfordult jópár extrém szituáció, amiből nem én jöttem ki győztesen. De azért nem volt idegesítő, vagy túl nehéz.
  • grebber
    Majd ha végigtoltam 3-adszorra kiprobálom.Köszönöm!
  • FoxMurder
    Tömören nem lehet leírni.

Oblivion Lost 1.3.3:

Átdolgozott stalker AI
    - npc-k elkerülik az anomáliákat
    - npc-k gránátokat hajigálnak
    - teljesen átdolgozott lopakodás és ai reakció
    - tábortüzek környékén nem lesz több halott npc

Fegyverek
    - minden fegyver átdolgozva, realisztikus visszarúgás
    - béta stílusú fegyver pozíció a HUD-on
    - új fegyver: AK-47 (új modell)

Visszahozott „irányító (controller)” AI
    - az irányító áveszi az irányítást az aurájában tartózkodó npc-k felett (aki az aurában azonnal zombified lesz) és az ellenségei ellen vezeti őket
    - ha az irányító elpusztul, az npc megint ugyanaz az npc lesz, mint előtte

Kibővített véletlen események
    - nem csak a frakciók támadják egymást, a mutánsok is megpróbálnak területet szerezni
    - erről üzenetet fogsz kapni, mint a frakció harcoknál
    - minden pályán lesz némi meglepetés

Átdolgozott időjárás
    - az időjárás sokkal realisztikusabb és jobban illik Csernobilhoz
    - nincs többé azonnal intenzívvé váló vihar, ez kiegyensúlyozottabb lett
    - sokkal jobb blowout kinézet, új effekt

Küldetés menedzselés
    - mellékküldetéseknél és auto-küldetéseknél nincs időlimit
    - újból megkaphatod a küldetést 1 napon belül
    - jutalom megmutatása

Átdolgozott spawn rendszer
    - sokkal több mutáns spawnol, de nem olyanok, mint ezelőtt
    - kutya helyett vérszívóval is találkozhatsz
    - a hálózsák használata megnöveli a respawn esélyét a pályán

Textúrák
    - béta stílusú játékos-kar textúra
    - új mutáns skinek
    - különleges Chimera skin

Más
    - jobb Psy Dog effekt
  • grebber
    Oblivion Lost 1.3.3 mit tud mik vannak benne milyen újítások??
    Valaki leirná tömören persze magyarul?
  • Csuhai G
    Köszönöm, sikerült. :)
  • czky
    Be kell másolni a játék könyvtárába. Utánna az 1.3.3-at ugyanoda és felülírni a fájlokat. Ennyi.
  • Csuhai G
    Nos, már a célegyenesben járok. :)
    Az Oblivion Lost 1.3 és 1.3.3 kicsomagolt fájljaival mit kell csinálni? Sajnos nem találtam hozzá leírást.
    Köszi!
  • Csuhai G
    Örök hálám :)
  • czky
    Tegnap én is ezzel szenvedtem.
    1. Játék fel.
    2. 1.0005 peccs fel (meg a crack xD).
    3. Oblivion Lost 1.3 bemásolása (~317mb kicsomagolva)
    4. Oblivion Lost 1.3.3 bemásolása
    5. Játékot indít és örül! :)
  • Csuhai G
    Sziasztok!
    Valaki le tudná írni az Oblivion Lost mód telepítését az 1.3.3.-ig bezárólag?
    Köszi!
  • 768x576
    Hali!
    Akit érdekel annak esetleg leírom a vektoros agyrémet.
    Tehát milyen pozícióban spawnolódjanak pl. a járgányok.
    Kezdetben azt hittem hogy fokban van megadva az érték. Tévedés.
    Elszórakoztam egy cseppet a számokkal. Úgyhogy írom is milyen érték melyik égtájat takarja.
    (Vector Y)
    A +/- 6.3 értékkel 360 fokban körbe lehet forgatni az objektumokat. A 0,0 esetén hajszál pontosan észak felé néz a kocsi eleje. Így már nem lenne szükséges leírnom, mert ki lehet számolni az értékeket.
    É:0,0 / ÉNY:0,7875 / NY:1,575 / DNY:2,3625 / D:3,15 / DK:3,9375 / K:4,725 / ÉK:5,5125 / É:6,3 (0,0)
    Negatív előjel esetén kelet felé „mozdul” az eleje.
    A fennmaradó x és z értékek a hosszanti ill. oldalirányú dőlésszögért felelősek.
    Jó éjszakát.
  • czky
    Műxik! Király lett nagyon!
  • 768x576
    Szia!
    Bocsánat de nem tudtam. Én ebből indultam ki. „Type.................: mod for Stalker - Shoc 1.0004 and 1.0005”
    De lehet hogy valamit elnéztem. Egyébként gratulálok, szép munkát végeztetek. Van benne munka rendesen, ez látszik. Szerintem a legjobb mod.
  • czky
    Köszi a válaszokat!
    Később kipróbálom!
  • Kanyhalos
    Kell hozzá az 1.3 és attól régebbi mentés nem megy vele.
  • Rogar
    Köszi szépen ütőképes ^^
  • 768x576
    Sajnos nem kompatibilis. Új fegyverek, leírások stb.
  • 768x576
    Ha így sem megy próbáld meg a kérdéses fájt törölni. (thunder-4.ogg) Így az eredeti fájt fogja használni a játék.
    Az 1.0005 előtt azért felraktad az 1.0004 – et? Egyébként Kanyhalos ezt jobban tudja, hiszen ő csinálta a modot. És én nem szívesen szólok bele más munkájába.
  • Csuhai G
    Valakiplííz
  • ütőképes
    Helló!Az a helyzet h.már rég játszottam vele de arra még emlékszem h.minden ajtónak külön kódja van amit a környéken találsz kell egy kicsit tekeregni de meg lehet találni!Bocs h.nem tudtam többet segíteni.
  • 768x576
    Huh. Elég lett volna csak ez a rész.
    [error]Expression : wave&&wave->length()
    [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
    [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
    [error]Line : 65
    [error]Description : Can't open wave file:
    [error]Arguments : d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-4.ogg

Szerintem az a legvalószínűbb ok hogy csak az OL mod 1.3.3 javítását másoltad be, az alap OL-t nem.
    Próbáld meg feltenni az alap OL-t és utána a belinkelt javítást.
  • czky
    * Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M15/S6, 2997.00 mhz, 63-clk 'rdtsc'
    * CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System...
    using fs-ltx fsgame.ltx
    --found external arch mp_military_2.xdb0
    FS: 30373 files cached, 5072Kb memory used.
    Init FileSystem 0.893506 sec
    'xrCore' build 3188, Oct 26 2007

Initializing Engine...
    Executing config-script "user.ltx"...
    [c:\documents and settings\all users\dokumentumok\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded.
    Starting INPUT device...
    Loading DLL: xrRender_R2.dll
    Loading DLL: xrGame.dll
    * [win32]: free[2030076 K], reserved[13588 K], committed[53424 K]
    * [ D3D ]: textures[0 K]
    * [x-ray]: crt heap[7092 K], process heap[1140 K], game lua[0 K], engine lua[0 K], render[0 K]
    * [x-ray]: economy: strings[1256 K], smem[0 K]
    Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
    ! cant convert dik_name for dik[26], prop=[
    ! cant convert dik_name for dik[43], prop=[
    ! cant convert dik_name for dik[144], prop=[El
    [d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded.
    Executing config-script "user.ltx"...
    Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx"...
    ! Unknown command: r__dtex_range
    ! Unknown command: r__ssa_glod_end
    ! Unknown command: r__ssa_glod_start
    ! Unknown command: r__wallmark_ttl
    ! Unknown command: rs_detail
    ! Unknown command: rs_skeleton_update
    ! Unknown command: vid_bpp
    [d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx] successfully loaded.
    Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
    [d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded.
    [c:\documents and settings\all users\dokumentumok\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded.
    SOUND: OpenAL: enumerate devices...
    SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present
    devices Generic Hardware
    SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SB X-Fi Audio [D000]
    SOUND: OpenAL: All available devices:
    1. Generic Hardware, Spec Version 1.1
    2. Generic Software, Spec Version 1.1
    3. SB X-Fi Audio [D000], Spec Version 1.1 (default)
    SOUND: OpenAL: SelectBestDevice is SB X-Fi Audio [D000] 1.1
    SOUND: OpenAL: Required device: SB X-Fi Audio [D000]. Created device: SB X-Fi Audio [D000].
    * sound: EAX 2.0 extension: present
    * sound: EAX 2.0 deferred: present
    * sound : cache: 32773 kb, 3805 lines, 8820 bpl
    Starting RENDER device...
    * GPU [vendor:10DE]-[device:600]: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
    * GPU driver: 6.14.11.6921
    * CREATE: DeviceREF: 1
    * Vertex Processor: PURE HARDWARE
    * Texture memory: 735 M
    * DDI-level: 9.0
    * GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
    * GPU vertex cache: unrecognized, 16
    * DVB created: 1536K
    * DIB created: 512K
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'
    ! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'
    ! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'
    ! Version conflict in shader 'effects\watertest-1'
    count of .thm files=4
    load time=30 ms
    * NULLRT supported
    * ...and used
    * HWDST/PCF supported and used
    * NV-DBT supported and used
    - r__tf_aniso 16
    - r2_tf_mipbias 0.
    Starting engine...

FATAL ERROR

[error]Expression : wave&&wave->length()
    [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
    [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
    [error]Line : 65
    [error]Description : Can't open wave file:
    [error]Arguments : d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-4.ogg

stack trace:

• 768x576
    Ha kidob az asztalra, sokat segít ha megnézed a logot. (C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER-SHOC\logs\xray_akármi.log) Következtetni lehet a hibára.
  • czky
    Felraktam a játékot, utánna az 1.0005-ös peccset. Bemásoltam a gamedatát. Indítom az exe-t és 5 másodperc múlva kidob az asztalra... Csalódottság 1000-el!
  • 768x576
    Szia! Igen én is tudom hogy kijelzi a „kamera helyét.” (Coord x,y,x) Most már csak azt szeretném megtudni, hogy amikor spawnolja a matériát pl. autó, melyik égtájba „nézzen” az eleje. (Vector x,y,z).
  • Csuhai G
    Sziasztok!
    Felkeltette érdeklődésem az Oblivion Lost MOD. Ki szeretném vele újra játszani a játékot, viszont azt meg szeretném kérdezni előtte, hogy a trainerek és a magyarítás kompatibilis a móddal? Sajnos angol tudásom egyenlő a nullával, tehát a magyarítás számomra nagyon fontos..
    Előre is köszi!
  • TSL16b
    Pedig az rs_stats on kijelzi a "kamera" helyét, de a nevedben szereplő felbontás kevés, 1024×768-ban már kifér, alul ott lesz az nagyobb betűvel.
  • moralosan
    Eredeti STALKER játék eladó tokkal, cd kulccsal, karcmentesen.

ha érdekel küldj privit :)
  • Kanyhalos
    OL1.3.3. megjelent:-)

http://board.oblivion-lost.de/showthread.php?t=12134&page=54
  • Rogar
    Hali!

Kéne help. Ott akadtam el amikor lekell emnni a laborba és kell hozni valami dokumentumokat. Az elsö ajtót ki tudtam nyitni a 1243-as koddal de a 2.-at már nem és nem találom sehol a kodját. Elolvastam már egy végigjátszás de ott az szerepel hogy ez az ajtó is az 1243-as koddal nyilik, de nekem nem nyilik valami segitsen PLÍÍÍÍZ! elöre is köszi :L
  • 768x576
    Sziasztok!

Lehet hogy egy kicsit bonyolult leszek. Az all.sapawn fájlal kapcsolatban kérném a segítségetek. A vector x,y,z koordinátákat honnan tudnám lelesni. Az „rs_stats parammal” nem látom. Ha jól tudom akkor ezzel lehet beállítani a spawn + map északirány stb. tájolást. Valamit olvastam az acdc.pl fájlról is. Ez ügyben. Nem várok kimerítő választ. Csak úgy dióhéjban is elég. Köszi. Ja igen tetszett az O.L. mod. Egy apróságot megemlítenék.
    A BM long puska 6 rublikás az „ui_icon_equipment.dds” fájlban. Az inventory-ban lemaradt a cső vége az
    inv_grid_widt = 5
    inv_grid_height = 1
    Miatt. Tehát lehet javítani az „inv grid with = 5” Bejegyzést 6-ra.
    A „w_bm16_full.ltx” fájlban. Csak hogy kerek legyen a kép.
    A válaszotokat előre köszönöm. Még ilyen késői órában is. :-)
    Persze holnap is jó. )
  • ütőképes
    Lehet h.újra fel rakom és bepótolom a mulasztást.
  • wesker24
    Nem dehogyis elég sok mindent kellett volna másképp csinálni már a játék közepétől kezdve !!
  • ghost rider
    Nekem jobb gépem van mint neked mégis akad néha
    (Hmmm...)
    (Lehet azért mert fullra van állítva a graf:D)

Nekem rendesen ment 1.0004-es patch-el.Én a telepítést úgy csináltam hogy először feltettem a patch-et, utána crack utána freeplay mod + magyarítás(bár a magyarítás videóknál nem működik úgyhogy elég macerás ki be veszegetni a gamedata fájlt.Na de mind1:)
    Nekem minden jól ment ezzel a telepítési módszerrel:D De hát nagyon én sem tudom mi lehet a probléma.

(Wolf is bement chernobil közponjába és úgy tért vissza, hogy a kocsijának kicsit elmozdult az alja,és ő meg mutáns lett és a keze helyett a farkával lő.Lehet hogy elkapta egy PSI kitörés)-vicc
  • ütőképes
    Basszus ezt nem is tudtam bár most sem értem h.mit kellett volna csinálnom nem kellett volna használt nyomnom?
  • wesker24
    Nem zombiként végezted csak simán megvakultál végülis elérted a célod a zóna eltünt de ennek nagy ára volt az hogy többé nem látsz !!

Én is a Blind(vakság) befejezést kaptam !!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kivánságteljesitönél 2 fajta út van egyik a Wish Granterhez vezet a másik egy titkos laborba ! Szóval ha a Wishgranterhez mentél akkor vége a játéknak és megkapod az 5 rossz befejezés egyikét !! Viszont van egy másik TRUE ENDING vagyis az igazi befejezés is !! Igy még plussz 2 pályát kapsz amin lehet játszani !!
  • ütőképes
    Nekem a játék úgy végződött h.elértem a kívánságteljesítőt ott nyomtam 1 használt aztán ha jól vettem ki az lett a vége h.eltűnik a zóna kivirul minden de én zombiként végzem.