S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄😄😄😄😄

de mit ír ki?😄

rayx
Betudtam rakni a jatekba a modot, de amikor el inditom ki ir valamit. 😞

Nehéz AZ éleT!

Császtok skacok!!! Inditok 1 servert ma este 21:00-kor ezen az IP cimen jöhettek játszani :87.242.38.103........... gyertek sokan!!!! 1.0005 patch
bertino
bazdmeg mostmár télleg, elõbb lett leirva vagy 8 hozzászólással visszább
el lett mondva eddig egy párszor

fogadok, hogy olvasni is képtelen vagy...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

rayx
Nah letoltotem ezt a oblivion lost 1.3 megnyitom ott a ket patch es ott van egy gamedata aba meg mapak es azal mit kell csinalni?

Nehéz AZ éleT!

rayx
Vistam van am de gondolom vistan nem megy.

Nehéz AZ éleT!

hehe!😊
Ez barátom egy BLOWOUT volt!😊 Teljesen random idõközönként felrobban a sugárzó anyaggal feltöltõdött légkör, kb 2 perced vagy elmenekülj elõle.
Ha alszol akkor nagyobb esély van blowoutra, mert gyorsabban telik az idõ. Ha jól értem akkor a Cordonban vagy, ott ha a Wolf melletti kis lejáratba lemész, ott nem fog érni a sugárzás, majdnem minden pályán vannak búvóhelyek, pl garbagén a nagy hangár, ahol Seriyel kell beszélni. Legyen nálatok mindig AntiRad meg Medkit meg Bandages is, mert sosem lehet tudni, hogy mikor jön blowout, és ahogy egyre jobban közeledsz az erõmû felé, annál erõsebb blowoutok jönnek.
Fõleg az Army Warehousenál és utána már nagyon durva. Persze spawnol be mutánsokat meg artifactokat is, random helyekre.
#29396 olvass vissza
berczely
Innen le tudod szedni!Lentebb linkelték is!És lentebb megtalálod a telepítési leírást Kanyhalos írta le mert én se tudtam pontosan hogykell!

rayx
Meg egy par kerdes 😊, Honan tudom letoteni ezt a Oblivien lost modot vagy mit , hogyan tudom fel rakni csak siman fel telepitem? Vagy en mar nem ertem ezt az egeszet bocsanat.

Nehéz AZ éleT!

berczely
Sikerült felrakni!

Eszméletlen jó!Menüben a zene az nagyon ütõs!Játszogattam egy kicsit.Alukáltam pár órácskát is.Olyan feelingje van amikor jön az éjszaka fúúú....kintjártam rendesen fotsam és menekültem be a kis faluba vagy mi az!Aztán aludtam és arra kelek hogy nagy vörösség van és mindenki döglõdik én is köztük vagyok!Nagynehezen elmásztam egy pincéhez ott voltam egy darabig hátha elmúlik a nagy sugárzás ha ez az akart lenni...jó ki-ki nézelõdtem egyszer csak dirr-durr villanás minden és szédültem mint állat és ment le az életem pedig visszamentem a pincébe és utána meg is haltam miért?Am állati jó!<#wow1><#eljen><#taps><#worship>

Ott kell kiválasztani a winchesteredrõl, hogy melyik mappában van az a mod, amit fel szeretnél vele installáltatni.
az ilyen töketlenek miatt találták fel a spam topikot,ha már nem jársz utána,akkor legalább nézzed mán meg a bannert😞

rayx
Meg egy problema, letoltotem a mod manager cucot utana elkezdem telepiteni de a brovsenel nem tudom mit kell, aki tudja kerem segitsen.

Nehéz AZ éleT!

rayx
Valaki tudna segiteni? Most nem reg letoltotem a 1.0005-os patchot, utana meg probaltam crackolni a jatekot de rossz volt, es nem nagyon ertek az ilyen patchokhoz.

Nehéz AZ éleT!

Ja, oks, azt hittem vágod hogy kell, csak valamit nem találsz, bocsi.
Szóval:
ÍGY KELL FELTENNI A MODOT:
1. a smart mod manager zipet kibontod, ott van benne az installerje
2. felinstallálod aztán elindítod
3. ott lesz a bal felsõ sarokban hogy "install..", arra kattints
4. kiválasztod az Oblivion_Lost_1.3-at (jó a 7z is vagy a kibontott is)
5. felad egy ablakot, abban ki van pipálva mind a 3 opció
6. a gamedata az maga a mod, és ott van hogy melyik patchet akarod feltenni, értelemszerûen ha az 1.0004 van fent neked akkor az OL_10004_patchet kell kipipálva vagy csak, ha az 1.0005 van akkor meg csak a másikat.
Persze úgyis lehet hogy a gamedatát bemásolod a stalker könyvtárba plusz rá a kiválasztott patchet manuálisan, de direkt azért tettem bele a smart mod managert, mert így sokkal egyszerûbb feltenni, nem tudsz hibázni, mert figyelmeztet ha rosszul csinálod.
Így okés?
AdaKiller
szerintetek az miért van, hogy megtaláltam Strelok csapatának a cuccait, ki is jövök a felszínre, és még mindig az az aktuális küldetés, hogy találj ki a föld alól. doksik megvannak.

1.000005ös a game.

thx elõre is a segítséget

Steam Nick: adakiller

berczely
Hát jó soha nem tettem még fel modot bocs hogy ilyen noob vagyok!Másoljam be a gamedata mappát a fõkönyvtárba?ezt a smart mod managert se láttam még életemben egyszer se nem tom hogy kell használni elvileg ezzel kéne feltennem?<#szomoru1>

Mi az hogy nincs gamedata mappa? Ott van!
Könyvtárszerkezet:
Oblivion_Lost_1.3
-gamedata
-OL_1.0004_patch
-OL_1.0005_patch
valamint ott van alatta a smart mod manager

nem értem mit nem tudsz feltenni
berczely
Alapból a játékban nincsenek vezethetõ autók!Kell hozzá mod amit felraksz és vezethetsz!például ez az Oblivion Lost mod ebben van vezethetõ autó!Más modról én nem tudok biztos van én ezt ismerem!<#vigyor2>

rayx
Csak ugy tudok autot vezetni ha fel rakok egy patchot

Nehéz AZ éleT!

bertino
azta
kemény 😄

berczely
Én azt se tudom hogy tegyem fel a modot!Van itt egy GameData mappa ami a játék fõkönyvtárában nincs is!HELP!<#vigyor3>

Tökmindegy melyik patch, jó az 1.0004 is meg az 1.0005 is, úgy csináltam meg hogy menjen mindkettõvel, és le is teszteltem, végigvittem mindkét patchel!
A Don Reba-féle Smart Mod Manager együtt van a moddal, használjátok azt, ott ki tudod választani, hogy melyik patchel kompatibilis verziót szeretnétek feltenni.
Ebben a modban nincsenek közös fájlok, amiket mindkét patch használ, hálistennek ezt is sikerült elérni. Csak a system.ltx az, amit nem lehet úgy megcsinálni, hogy mindkét patchel menjen, ezért betettem 2 külön mappában az 1.0004-es és az 1.0005-ös system.ltx, és ki tudod választani a Smart Mod Managerrel, hogy melyiket akarod.
Ha rosszat választasz vagy mindkettõt kipipálva hagyod, akkor szólni fog az SMM hogy nem jó!

Autóvezetés:
-Options menü/controls
-ott fogsz látni egy olyat hogy "Turn on the engine"
-annak beállítasz egy gombot (én a B-t használom)
-utána odamész egy kocsihoz, rányomod az F-et, beszállsz, megnyomod a B-t(ha azt állítottad be a "Turn on the engine"-nél), és indulhatsz is.
Ha sötét van akkor a fényszórókat L-el tudod bekapcsolni.

Most már nem lebegnek az autók, mint az régi modban, meg mint más modokban. Ez engem nagyon idegesített, de végre sikerült kijavítani.
Persze attól még a fizikájuk fos, azzal nem lehet mit tenni, bár a menettulajdonságaikon is nagyon sokat javítottam.

Valamint most már nem lesz olyan fos blowout mint régen, ha éjjel van akkor sötétség van, ha nappal van akkor világosság, valamint az NPC-k most már igen érzékenyen reagálnak a blowout-ra, összeesnek tõle már az elején, amikor meg elindul a sugárzás, akkor teljesen padlót fog mindenki. Persze most már a gitározást abbahagyják azonnal, mert megijednek hogy jön a blowout, és próbálnak mindig felállni, de mindig összeesnek.

Ja és most már nem kell multit indítani, hogy legyen nap és hold, próbáltam kb olyasmira megcsinálni, mint ami a bétában volt, több-kevesebb sikerrel, remélem tetszeni fog. A tájat is szépen megvilágítja, elég szép színvilágot sikerült összehoznom.
Persze maradt a vanilla táj, nem tettem be a priboi-ból a virágokat.

Ha NPP Stancia2-n belépsz az utolsó portálba, akkor beteleportál a fõellenséghez, egy controller személyében.

A Freeplay modból most már csak az új level changerek vannak benne a modban, hál istennek sikerül a Freeplay mod bugjait kiirtani véglegesen, valamint teljesen új spawnt kapott a mod!
rayx
Hogy lehet autot vezetni

Nehéz AZ éleT!

berczely
ehez akkor meik patch kell? 1.005?

bertino
köszi

Most már kint van a FileFront-on is:
http://stalker.filefront.com/file/;86329
bertino
rendes vagy, de én megaupload toolbart nem fogok letölteni, ha majd fent lesz egy rendes tárhelyeln lécci szoljatok, szívesen kirpbóálnám, köszi

Ja azt meg elfelejtettem hogy a Megauploadhoz külön toolbar kell, amit fel fog ajánlani hogy töltsd le, majd kiteszem máshova is.

Link az orosz beszéd modhoz:
http://rapidshare.com/files/88845742/OBLIVION_LOST_optional_Russian_dialogs_ADDON.7z
OBLIVION LOST 1.3 megjelent! Bocs de most nincs idõm lefordítani a changelogot, majd késõbb, mert most ki kell tennem a modot mindenhova.
Újat kell kezdeni, megy mindkét patchel (1.0004 és 1.0005)!
A Don Reba féle Smart Mod Manager is benne van a packban, használjátok azt installerként, megkérdezi hogy melyik patchet akarod, és ha rosszat választasz akkor figyelmeztet.
http://www.megaupload.com/?d=YU7L34OI
Valamint ha orosz dumát akarsz hallani, akkor ezt külön le kell tölteni hozzá, és csak bemásolni, kivettem az origi gamedatából, mert kb minden nap 5-6 levelet kaptam hogy hogy kell kivenni, sokaknak nem tetszik.
Szóval az alap modban angol duma van, aki akarja az felteheti az oroszt.
berczely
Valaki egy Oblivion Lost modot honnan tudom letölteni kaphatok linket?Köszi!

rayx
Hogy lehet beulnu az autoba es mikor

Nehéz AZ éleT!

Már fenn is van az OL 1.2.1. Na ez eddig nagyon bejön, kezdve a fõcímzenétõl a teljes sötétségig. Itt a sötét az tényleg sötét, az elsõ éjszaka hátborzongató volt, de nagyon durván. Sokkal jobb a fegyverek hangja, és van sok paráztató effekt. Az anomáliák nagyon odacsapnak, és a hangeffektjük is jó. Azt hiszem, ez a mod lesz az igazi...Bár láttam pár oldallal elõbb ezt a modot is fikázgatták a Kanyhalossal együtt.

Túlestem az elsõ blowout-on, egy pincébe bújtam el. Egyébként muszáj a föld alá menni, hogy ne pusztuljak el a blowouttól? Egy ház, aminek helyén van mind a 4 oldala, nem elég menedéknek?

svédcsepp
meg nem ártana kicsit pihentetnem a gammát.valamelyik nap is mentem valami nevenincs uton kocsival és elég sok kopár fa meg bokor volt.nah mondom "mingyárt beérek a zonába,o jeah "<#idiota>

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

na majd. de akkor már késõ lesz (viszont ha utána atombomba-feltaláló leszel, könnyebben tudsz nevet adni neki).
svédcsepp
Na igen.Az alap játék nálam is remekül fútott még dx9ben is,de a priboi modban kénytelen voltam leszedni a dx 9 modot.És igaz,ami igaz.Nekem is jobban bejött a lepusztult gyártelep a kopár fák és növényzet feeling.100× jobb,mint a zöldellõ rét stb stb.hiába azért csak az alap stalker a tuti a többi az csak maximum hab a tortán...

Atomvillanáskor ne álljunk tank mögé,mert ránkolvad :D Asus P5E3PRO,Gigabyte GTS250,Intel Core 2 Duo E8400

már beletörõdtem a jelenlegi nevekbe. de azért köszi.
mint a vöcsök. jóhogy.
Hali!

Hát, ez a priboi kicsit csalódás nekem is. Nálam játszhatatlanul lassú, fõleg Garbage-nél, pedig az alapjáték teljes dinamikus fénnyel is 30-50 fps-t produkált. Azonkívül, hogy a sok csicsa megfekteti a gépet, valahogy egy túlélõ FPS hangulatába nem is illik bele ez a rengeteg virág és zöld. Jó persze, tudom, hogy a stalker soc után játszódik a jó befejezés után, amikor minden kizöldell, de mégis. Kicsit visszavehettek volna a virágoskert feeling-bõl. Nekem nem jött át a hangulat.

Olyen grafikai bugokat nem láttam, mint czky. Engem is kidobál néha a windózba, amikor kinyírnak. A kedvencem az volt, hogy amikor belezúztam a jármûvekkel a zombikba, azok meg sem rezzentek, hanem csak felém fordultak, és kocsival együtt áttoltak a fél pályán...<#hamm>

Sajnálom, pedig ígéretesen indult, de a priboinak ebben a formájában nuku a hangulata, egyhangúak a "küldetések(?)" és a fejem is fáj az alacsony fps miatt - már le is szedtem az egészet.

Az Oblivion Lost-ot megéri feltenni?

Szerencsére nem vagyok az és nem is tervezem.

svédcsepp
Akkor még jó,hogy egyenlõre hanyagolom a priboi modot...
A faikes modban meg annyira erõs sebzésûek a fegyverek,hogy veterán ill. mester modban is símán lehet tolni a gémet.Meg van 1-2 fegyver ,ami olyan szintû zoom-mal rendelkezik,amivel egy faszentos távcsõves puska se tud vetekedni.Ezeket a dolgokat lehet szeretni,de el is cseszheti a játékot
Mondjuk van benne egy szolgálatos(duty) ruha ,minden tulajdonsága 10.000%<#idiota>.Az azért már elég erõs túlzás

Sadist
AK-74, VSS Vintorez. De itt megtalálod az összeset, mert a készítõk is innen szedték a fegyverekrõl az adatokat.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Licensz.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

TSL16b
Létezik mod (stalker_realgunnames), ami visszakereszteli a fegyvereket, de a magyarításnak nem célja megváltoztatni a játékot. Pont a fórumok miatt maradtak a játékbeli nevek, mert így egységesen lehet rájuk hivatkozni. Nem mindenki tudja, hogy a valóságban is létezõ fegyvereknek mi az igazi nevük.

ha én pisztolyfeltaláló lennék, minden általam feltalált pisztolyt nõi néven neveznék. (ha házasember vagy, érted az okát) ha ennyire gondot okoz a dolog, használd a másik fordítást. vagy fordítsd le te. vagy ne használj fordítást.
Hát azért a játék fegyvereinek nyolcvan százalékát illene átnevezni.
Nem látom be hogy Viper 5,Kora és Martha helyett miért nem lehet a valódi neveket használni a fordításban, azaz miért nem lehet MP5,Colt M1911 és Beretta 92F. Ki az a hülye, aki Marthának keresztel el egy pisztolyt? Nem lehetett volna okosabban megoldaniuk?

kemény szavak ezek.
megmondom õszintén,nekem is ezek a gondolataim. rosszul van megcsinálva,néhol túl könnyû,néhol viszont kurva nehéz. törlöm is a csába,kijátszom inkább megint simán..

czky
Ennél szánalmasabb mod-ot még nem láttam, mint ez a genya Priboi. Azokat a kurva CNPP Blueprints-eket sehol a világon nem lehet megtalálni. És ez legyen a küldetés, hogy találd meg õket? Találd meg õket valahol? Semmi normális küldetés, amit csinálni lehetne??? Leszámítva azokat a szánalmas küldiket, amiket hirtelen hozzádvág, ha belépsz egy új pályarészre... Ehh!
Arról nem is beszélve h szinte minden második esetben, amikor megnyúvadok kidob a winbe a game.
Szerintem szar az egész, pedig amúgy különféle modokkal eddig kb 8x végigvittem.

Ez a kép is arról árulkodik, hogy mennyire jó az egész. A hold a felhõk elõtt van. A felhõk átlátszanak a dombokon, sõt még belsõ terekben is látszódnak. Az is hihetetlen gáz volt, amikor az egyik laborban belül szakadt az esõ.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510