598
Star Trek: Bridge Commander
-
Használd a kísérleti torpedókat amiket a csillagbázison kaptál. Ha mondjuk 2-nek kilövöd vele a szenzorját akkor gyakorlatilag már csak a másik kettővel kell foglalkoznod. -
hát én galaxy-t választottam... és az Enterprise-ig kibírom, van hogy a shieldek is még 50-75% között vannak... de enterprise ide enterprise oda szarrá lőttek... amúgy meg ha én nem tudtam a Soverignel karcolást se ejteni rajtuk akkor az Enterprise mivel tudna többet tenni? -
ZSOOLT2 #316 amikor ki kell választani 2 űrhajót (a 8.ep.elején), akkor valami erős páncélzatút kell.
Csak addig hell túlélni, amíg az Enterprise megérkezik. -
senki?
-
Hi all!
Lenne két kérdésem. Először is campaign-ba azt a pályát ahol a hybrid hajókkal kell küzdeni azt hogy a pitlibe kell megcsinálni? mert miután kilövöm a kessokok segítségével a standard kardassziai hajókat akkor megjelennek ezek a hibridek, a kessokok meg lelépnek. én meg ott maradok egy egy kessok meg egy galaxy osztályú hajóval a 4 hybrid ellen, amik magukban is erősebbek mint egy Soverign osztályú hajó vagy egy galaxy nem hogy ha még 4 van belőle... még csak karcolást se tudtam rajtuk ejteni...
A másik hogy a lentebb emlegetett mod letölthető valahonnan?
Előre is THX -
Ez igaz, de én meg polibuzi vagyok :). Messze jobban néz ki ha a modell részletes nem pedig a textúra részletes :D. Egyébként meg csak az egyensúlyt kell megtalálni :). Megkeresni a legfontosabb részleteket és azokat modellbe. Szerintem. -
Borg #312 Ja, 3dsmax-hoz van.
A legtöbb st hajónál mondjuk nincs is szükség high-poly-ra. Egykét kivétellel. Elég ha a textúrák megfelelően részletesek. -
Értem :D
Konverterek ilyesmik megtalálhatóak modos oldalakon? -
pedig jó lett volna egy küldire:D -
Borg #309 Nincs felső polyhatár, csak az a kérdés, hogy 1 hajónál fekszik meg az engine, vagy csak 10nél, 100-nál :) -
Van egy két modellem, amiket szívesen megnéznék BC-ben....A pythonban scriptelni tudás már viccesebb....
Mi a felső polihatár amit visz az engine? -
Borg #307 Ójesz. Pythonban kell tudni scriptelni :)
Van egy keretrendszer, a foundation, és rá a QBR, de ezek mind csak az alapot adják ahoz, hogy bele tudj nyúlni egyátalán a gamebe. Ez a két cucc is, és minden egyéb más dolog pythonban van scriptelve.
Ha új hajót akarsz, akkor ahoz modell kell, textúrák, fegyver textúrák, hardpoint script, system script, autoload script a qbr-hez, plusz minden fegyvernek is külön egy-egy. Le kell írnod, hogy mi mit csináljon.
Tegnap elszórakoztam még egy új szétválós galaxy beépítésével is, de valahogy nem jött össze. Az a furcsa effekt volt, hogy amint phaserrel rálőtt vlaamire, a másik hajó teljesen harcképtelenné vált, tehát kikapcsolt az összes rendszere :) Aztán rájöttem, hogy eleve nincs is olyan minőségű a modellje, mint az előző galaxymé, szal hagytam a francba. -
Tudsz valami leírást arról, hogy hogyan lehet új hajókat berakni, illetve a hardpointokat megadni? -
Nagyon jó!! First Contactból van. -
Borg #304 Egy példa :) Gondolom ráismer mindenki. -
Borg #303 Egy dologra nem is gondoltam eddig. Hogy a háttérzenéket is módosítom.
Kerestem nemesis, first contanct, meg DS9 battle soundokat... na szal legyen elég annyi, hogy eszem faszom megáll a hatástól :) Új játék lett belőle... -
Borg #302 Csak annyi, hogy bepörög a kocka :) Elkezd pörögni, és kirepül a faszba ötmillió km-re egy pillanat alatt. Szerintem nem tudja igazán az ütközések fizikáját rendesen számolni ekkora tömegnél. -
Ez durva! megnézném szívesen :) -
Borg #300 Jah, amúgy próbáltam betenni shipként is a kockát :) Érdekes volt látni, ahogy elcsapkodta a hajókat... elég lomha a mozgása ugye, a többihez képest, és ha egyszer elindul valamerre, akkor viszont elég gyorsan tud menni, gyorsabban mint más hajók. Szal simán elcsapja a kis hajókat mint a legyeket, ott robbannak az elején :)
Viszont ezt nem kultiválja a game motorja több kisebb hajó esetén, eléggé bebugzik, szal marad starbaseként. -
Jah a defiant ütős. Meg a BOP is... -
Borg #298 Nemtud, felesleges.
Eleve a játszhatóság miatt (meg a mérete miatt) starbaseként kell berakni a kockát, tehát egyhelyben áll, a többi hajó meg röpköd körülötte.
Egyelőre el vagyok foglalva azzal, hogy egy ~ fél óra után egyátalán kinyírható legyen 10 fed hajóval :) Jelenleg még nem az...
Az a jo benne, hogy nem sík a felülete a kockának, sőt, a felületén látható dolgokat nem csak bumpmap csinálja, hanem a modell ilyen komplex. Pl a kocka belsejében középtájt lévő rendszereket is el lehet találni, mert egyes oldalain van rés ahol be lehet célozni phaserrel. Persze nem könnyű. A legkönnyebb az élein lévő fegyverzetet leszedni, meg egykét felületi vonósugarat meg cutting beamet. A vonosugárral is vigyázni kell, mert 25km-en belül megfoghat, és ha épp nem úgy állsz, hogy rá tudj lőni az emitterre, akkor nem szabadulsz többet...
Az egyik oldalán meg van egy meglepi fegyver is :) Vagyis fegyver csak átvitt értelemben. Ha "rádlő" vele (a semmivel, nem is látod, csak a hangeffekt van), akkor bejátssza a "we are the borg,..." szöveget a comm rendszeren :)
Amugy nemnagyon van kedvencem. De a kisebb hajókat szeretem. Pl a defiant, maquis raider, kazon raider, bugship, bop stb.. -
Jól néz ki a kis "taktikai" kocka :)
Gömböt indítani (hangárból) tud? Én ha jól emlékszem mikor modokra vadásztam találtam olyan kocit ami ezt tudta.
UI.: Egyébként neked melyik a kedvenc hajód a BC-be elérhetők közül?
Nekem az abszolút kedvencem a Prometheus (már ha az az a 4 hajtóműves, multi-vector attackos hajó :) ) és nem a támadási módja miatt, egyszerűen csak iszonyat erős és mindemellett nagyon mozgékony. -
Borg #296 Ez se lett szar :)
-
Borg #295
Kicsit túl erősre sikeredett a Cube :) -
Borg #294 Az egy szükségmegoldás.
Ugyanis amelyik hajóknak gyak. nincs pajzsa, azoknál így oldom meg, hogy előbb ezt a páncélzatot kelljen átütni, és csak utána sérülhetnek a rendszerek.
Tehát amíg az AA-t le nem lövöd teljesen, addig más nem sérül rajta. A shieldjei pedig csak minimálisak, amolyan mutatóba vannak.
Az hogy a kazon hajón is most ez az alrendszer neve, csak igyjárás, mivel az ATP ilymódon ismeri fel működő extra rendszerként a páncélzatot. -
Bakker, csodálatosan szép ez az Intrepid!
MI ez az Ablative armor dolog? Kazon raidereknek mióta van?
Én úgy tudtam csak a Definatnak van ilyenje... -
Én éppen a VOY részeit nézem újra...tökre ráizgultam a mododra :D -
Borg #291
Az új intrepiden akár az Astrometriát, vagy a Holodeckeket is célba lehet venni, nem beszélve az Antimatter podokról, első másodlagos szenzorok, nacellák, phaser csíkok, étkező stb :) Über részletes.
Az utolsó pár képen az Intrepid robbanása által okozott károk láthatóak, 5.83km távolságból. Pajzsokat leszedte, és majd minden rendszere sérült a hajónak. A mák az volt hogy még volt Ablative Armourom ekkor. Utána már nem... -
Borg #290 Igen, teszegetek majd képet ahogy a fejlesztés halad.
A Kazon Raider implementálása lezárult pl, bő fél napos meló volt rendesen összehozni...
Itt épp 3 Kazon Raiderrel mentem egy Intrepid ellen. Én voltam az egyik Raider. Szívás lett :)
A képen a NanoFX2 explosionja látható. Tipikusan akkor ilyen, ha a warp coret lövöd szét. Ami kis hajóknál elég gyakori, nagyobbaknál ritkább. Nagyobb hajóknál ha ilyen robbanásra kerül sor, vigyázni is kell, mert a lökéshullámtól sérülsz. Pl a kazon raidert 10km távolságból akár el is pusztítja az intrepid warp core breach-e.
De meg lehet csinálni amúgy, csak állatira manőverezni kell. Ha a torpedóit ki tudom kerülgetni, és mindhárom raider rászáll mondjuk a dorsal shieldekre, akkor rövid úton ki lehet iktatni, majd egy-egy pontos lövéssel szép sorban az összes phaser bankjét... ezzel a módszerrel elég védtelen lesz rövid úton, és szép lassan szét lehet szedni.
A gáz csak az, hogy bekapok 4 torpedót (pl a kezdő spreadet), mert kb annyi elég ahhoz, néhány phaser találattal egybekötve, hogy az armorom lezúzza, shieldje meg ugye nemnagyon van a raidernek. Utána meg pár találattal kiszedi a Kazon hajó fontos rendszereit, mert elég gyenge.
A következő projekt egy jobb Intrepid class implementálása lesz, mert a mostani az egyik legbugosabb hajó ATM. -
Hát én trek fannak vallottam magam és sose hallottam még ezt. Viszont wikipedian rajta volt :P
lényegében annyi, hogy ami a star trek univerzumba beleszámít hivatalosan azt nevezik "canon"-nak. Ezek a filmek, sorozatok. A többi fan art és játékok (?) pedig nem. -
tudsz beszúrni pár képet:D -
áhh semmi... 6. próbálkozásnál túltette magát... el nem tudom képzelni hogy mi lehetett a baja.. -
Hi all!
Lenne egy problémám. Nem tudom feltelepíteni a játékot. Amikor elindítom az installt előjön a "BC setup is preparing Installshield wizard which will..." szöveg. ez el megy 100%-ig és onnantól semmi,nem hoz be más ablakot ilyesmit, csak áll a 100%-on.Aztán kb 2 perc múlva magától eltűnik....
Előre is köszi! -
mi az a canon? -
Borg #284 Nem. Egyátalán nem.
De ez nem érdekel, minden hajót canonra csinálok.
Max a Class 4 Tactical Cube ellen valójában nem lesz elég egy pöcsköszörű Intrepid class, hanem kell mondjuk 10 :)
A balancot úgy értettem, hogy az egymáshoz képesti erejük is canon. -
Ez mind jól hangzik. Várom!
Egyébként a canon biztosan megfér a balanszal? Mert a filmekben sem volt mindíg balansz az éppen aktuális 2 fél között... -
Borg #282 Jelenleg nincs kitéve letölthetőre a mod. De amint kirakom, be fogom tenni ide a linket.
A modban jelenleg kb 20 féle plusz hajó van, a reman warbirdön át a mindenféle föderációs hajókig. Viszont vannak bugok, amiket először ki akarok most iktatni, még pár új hajó kíséretében, mielőtt felteszem a modot letölthetőnek.
Meg ugye a 2 év alatt, amióta pihent a projekt, jött ki egy rakás újdonság, amit érdemes implementálnom a modba. Ilyen pl a warphoz felemelkedő nacellás intrepid, vagy a szétválasztható galaxy, jobb textúrák, jobb effektek, és ehhez hasonló nyalánkságok.
2 cél van:
-teljesen canon hajók, egymással balanszban
-ismert csaták megvalósítása QuickBattle singleplayer missionként. (ebből is van benne kb 10-15 már) -
Borg! :) Ha erre jársz leírod a honlapod címét ahonnan le lehet szedni a modot? Érdekelnének ezek a custom missionok :), meg úgy a mod általában. -
http://try.ktk.bme.hu/locutus ez már nem jön be de lentebb vmi magyar dologról van szó: \ -
szerintem tanulj meg torrentezni. kliensel nyisd meg a leszededt torrent fájlokat