598
Star Trek: Bridge Commander
  • Borg
    A pajzsok minden hajón arányosan vannak kialakítva, a ditl.org adatbázisa szerint. Tehát a Galaxy az alap, és ahhoz van százalékosan ugyanúgy belőve minden más hajó (+/- pár % eltérésekkel).
    De mint írtam is, sokminden van még, amit be kéne lőni jobban. Talán az egyik a warbird, majd meglátom. Talán jövö héttől megint lesz időm foglalkozni vele.
  • Zsolo007
    Arra, hogy egyik pillanatról a másikra 100-ról 15%ra esik az elemek töltöttsége, de ha nem ismerős, akkor ez ilyen egyedi bug lesz. :(

Prometheus - Ez igaz, de a pajzs dolog akkor is áll....

Warbird - tudom mi a taktika ellene, a simában is ez volt, de ettől még nem megy. Hiába lövöm nem tudom átütni a pajzsot, még sovi-val is kínszenvedés volt. A Quantumok megteszik a hatásukat, de az egyszerű photonok nagyon gyenguszok ellene. Számít az, hogy milyen közel van a pajzshoz? :O Ezt nem tudtam. Szóval nem az bánt hogy erős a fegyverzete, a pajzsot találom túl erősnek, hasonlítva ahhoz amit látok fed hajókon.
    (még a sovi pajzsai is gyengébbek)

Miranda témában igazad van. Akkor a korkülönbség miatt erősebb... :)
  • Borg
    Ezzel a 15%-ra esés dologgal még nem találkoztam, nemtom mire gondolsz.

A prometheus azért gyegnébb, mert csak úgy lenne erősebb ha működne az MVAM, tehát több részre tudna osztódni. Amig egyben van, addig nem jobb egy excelsior, vagy defiantnál kb.

Az MVAM viszont bugos, nem láttam jónak beletenni. Lehet inkább a prometheust igy ki is kéne venni.

A Warbirdnek megvan a gyenge pontja :) Csak a taktikát találd meg ellene. Mindössze szemből nagyon erős a fegyverzete, tehát ki kell manőverezned. Plusz a szárnyvégeken lévő pulse fegyverzete igen közel van a pajzshoz, azokat könnyebb kilőni pár jól célzott torpedóval, meg phaserrel. Rögtön 2-2 cannon / oldal... aztán orrbavágod, és máris egyszerű. A lényeg hogy minél kevesebb fore assaultot kapjál be tőle.

A miranda refit, a constitutionhoz meg nem nyúltak annyira. A mirandákat még a ds9 háborúiban is használták. Logikusan erősebb. De az is csak részben.
  • Zsolo007
    Kicsit alaposabban teszteltem...

Tapasztalatok, vélemények:
    A sovereign korrektre sikerült szerintem, viszont ezzel szemben a prometheus iszonyatosan gyenge. Ha azt nézem, hogy a promi egy tiszta csatahajó és fel kéne érni a sovi erejével(vagy legalább meg kéne közelítenie), de ha ez nem is, a regeneratív pajzsoknak semmi nyoma...nagyn gyorsan eltűnnek...

A warbirdöt nagyon erősnek találom. Egyszerűen képtelenség hozzáérni, olyan erős a pajzsa. Egyik előre beállított fed vs romu küldiben sem tudtam győzni (győzni....komoly károkat sem tudtam okozni egyikben sem).

Aztán nyomtam egy constitution vs miranda csatát is (nebulán kívül) és túlságosan erősnek találtam a mirandát. Tudom, hogy újabb fejlesztés, de akkor is.... Nekem túl erősnek tűnik.

A lentebb említett elemekről annyira rájöttem, hogy 100%-al indulok, az első tüzelés alkalmával esik le 15%-ra.
  • Zsolo007
    Borg! Végre hozzájutottam a mododhoz és alapvetően tetszik. A zenék miatt nagyon hangulatos lett. Azonban felmerült pár érdekes probléma: A játék túl könnyű lett :D. Nemhiszem, hogy a balansszal lenne a gond, sokkal inkább az Aivel. Nem nagyon akar támadni a gép. Van egy küldi (kazonos) ahol egyáltalán nem támadnak, és a legtöbbnél alig lőnek valamit. Ez normális? A klingon raidet az akirával meg a nebulával minden gond nélkül megcsináltam, pedig a 2 bop, meg a vorcha nem gyenge ellenfelek....

És van még valami. Valamiért minden küldiben 15% main batteryvel, meg 15% reserve-el indulok. Ez normális?

• Zsolo007
    Én is régen toltam már, de ha jól rémlik akkor egyszerűen elwarpoltam...

Abban viszont biztos vagyok, hogy jobb ha nem pusztítod el őket(ha el tudnád, mondjuk ehhez ügyeskedni kell..), mert később hasznos lesz majd az egyik...
  • [Walaki]D`Lair
    Mittomén, lődd szét őket...kb. 1000 éve csináltam a küldetéseket, fingom sincs már :D
  • bgabor
    Nem mondod...
    Inkább azt mond el, hogyan lehet megcsinálni ezt a Dust Cloudos küldit, mit kéne csinálni a két romulán harci madárral.
  • [Walaki]D`Lair
    A térérzék itt a hajó irányításához kell...
  • bgabor
    Á, értem, szóval nincs leehtőség normális kameraforgatásra.
    Tér érzékem az van, végigtoltam a Homeworld 1,2-t.
  • [Walaki]D`Lair
    Minek forgatni? mindig az ellenfélre áll rá és csókolom...kis tér érzék kell hozzá...
  • bgabor
    Nem lehet valahogy forgatni a kamerát a hajó körül külső nézetben?
    Mert így elég nehéz tájékozódni. Egyedül a C és V gombokat találtam. De nekem normális körbenézés kellene, mint ahogy az a Legacyban vagy más űrhajós játékokban van (X3, Homeworld 1-2 stb).

Most amúgy az első Sovereign-es küldiben akadtam el, ahol a lila dust cloud ködben kell menni. A bejövő két romulan warbird hamar szétlő, nem bírok velük. Menekülni meg nincs hova előlük, az objectives-ben az van, hogy a két warbird-et visszavonaulásra kell kényszeríteni.
  • [Walaki]D`Lair
    Mind1, hagyjuk...
  • tuvok7 hadnagy
    Hogy érted azt, hogy az el-sl torrenten fent van?
  • [Walaki]D`Lair
    Nem warezolunk...

[suttogva]pl. el-sl torrenten most fent van
  • tuvok7 hadnagy
    Szevassztok, nem tudjátok honnan lehet ingyen letölteni a Star Trek Bridge Commander-t???
  • [Walaki]D`Lair
    Szerintem meg ha képes ilyet megjeleníteni a játék grafikai motorja, akkor szép :)

Csak próbáltál volna meg egy ilyen poligonszámú hajót megjeleníteni az akkori átlag gépeken...sztem leseggeltek volna tőle...
  • bgabor
    Szerintem meg ez egy Interpid osztályú hajó, amilyen alapból nincs is benne a játékban.
  • Borg
    Ezredforduló előtti? Akkor beszélgessünk milyen játékok is voltak pl 1999-ben, amik szebbek voltak :D
  • [Walaki]D`Lair
    egy eltévedt torpedó is okozhatja...
  • [Walaki]D`Lair
    Azért sztem kib. szép a grafikája pl:

• bgabor
    Ment, folyamatosan. Mondjuk a warpolást nem akadályozza meg.
    Közben sikerült a küldetés, most a következővel szívok.
    Kardasszias Galoroktól kell megvédeni egy állomást.
    Kétszer próbáltam és mindkétszer felmentettek a parancsnokság alól, mert rálőttem az állomásra. Pedig egyszer sem lőttem az állomásra, végig a Galorokat lőttem. Nagyon lol ez a program.
    Ráadásul hozzátenném, hogy a program grafikája az ezredforduló előtti állapotokat idézi, pedig ha jól tudom 2002-ben adták ki. Persze a grafika nem minden, de ez már illúzióromboló.
  • [Walaki]D`Lair
    vonósugár? :)
  • bgabor
    Elkezdtem a BC hadjáratát, de nemigazán boldogulok vele.
    Egy ferengi csempészhajót kellene hatástalanítani, mielőtt elwarpol, de túl kevés az idő hogy kilőjem a warp motorjait. Eddig hat alkalommal próbáltam, mind a hatszor meglépett. Elég irreális a filmben látottakhoz képest, hogy a flotta második legjobb hajójának 5 percbe telik egy transzporthajó hajtóművének kilövése.
  • [Walaki]D`Lair
    Amúgy buta az AI mint a föld...tegnap a Scimitart kinyírtam a Defianttal :) igaz lőttem egy darabig, de ő még csak meg se tudott sebezni olyan ügyes voltam :DD
  • [Walaki]D`Lair
    Igen, így...
  • ZS90
    jó-jó, ezt úgy értettem hogy a wasd-vel írányítsam én a hajót, bal és jobb klikkel tüzeljek, ilyen szempontból a legacy is így müködik
  • Borg
    Én nem tudnám ahhoz hasonlítani...
  • ZS90
    jah akkor játszak úgy mint ahogy mondjuk a Legacyban? tudom nem ugyan az a két kategória, de ahoz tudnám hasonlítani.
  • Borg
    Hát lol, ne az AI-t használd a hajód irányítására :D Tessék manual intézni mindent.
    Ráfordulsz, aztán ha közel vagy akkor csak úgy lőjj, ha teljesen irányba vagy állva. Ha kicsit távolabb, akkor már van esély hogy ráfordulnak a torpedók. Ha viszont túl távol vagy, akkor a másik hajónak van esélye arra, hogy kimanőverezze a torpedóidat.
  • ZS90
    értem, sejtettem is, akkor tudnál tanácsot adni hogy tudnék úgy támadni hogy értelme legyen, mert ha a tacticsot at will-re rakom akkor általába ez történik mert nagy rész közelről támad, ha a távolságot távolira állítom akkor csak foton tordókkal tüzel, gondolom annak a legnagyobb a hatótávolsága, szóval mit csináljak hogy találjanak a torpedók?
  • Borg
    Ez szándékos. Az eredeti játékban szinte semmi launch speed-je nincs a torpedóknak, tehát úgy sétálnak csak ki a hajóból. A vezérlésük kb 0.2mp-el a kilövés után élesedik, tehát ha ilyen lassúak, akkor egyből célrafordulnak. Én viszont adtam nekik egy többé kevésbé realisztikus kilövési sebességet, ami azt jelenti, hogyha túl közelről lövöd rá az ellenségre, akkor a vezérlésük még nem éled fel a célig. Tehát vagy pontosan rálövöd, vagy mellémegy. A torpedó irányítása csak néhány km távolságban éled fel, és onnantól tud korrigálni az irányán (követni a célt). Ez a távolság, sebesség stb persze variálódik torpedó típusonként.
  • ZS90
    lenne egy kérdésem, megintcsak a moddal kapcsolatban. miért van az hogy az eredeti játékban a torpedók viszonylag pontosak voltak, subsystemet is lehetett velük támadni, viszont amióta a mod fönn van azóta 100-ból jó ha 40 torpedó talál, van hogy a sovereignel egész sorozatot lő el a vak világba, vagy olyan is előfordul hogy az első két torpedó talál aztán hírtelen arréb rántja a hajó orrát és a többi megy az éterbe. ezzel lehet vmit csinálni? vagy szándékosan, nehezítés képp ilyen?
  • [Walaki]D`Lair
    utálom a jem hadart, sosem mentem egy hajóval sem :D
  • Muki100

A győzelem az élet :)
  • [Walaki]D`Lair
    meg pl. a Negh'Var is elég halovány...ha nem lenne rajta az a sok torpedó előre, akkor még a jem hadar fighter is eléggé problémás vele...

szal a defiant a kedvencem továbbra is :)
  • Borg
    As it should be.

Sajnos a BoP-ról eléggé eltérő infók vannak, vagyis a legújabb álláspont szerint több féle is van belőle. Szal nekem is bővíteni kéne a palettát valahogy. De amúgy is, a klingon oldal az első a listán, aminek a hajóink van még mit csinálni.
  • [Walaki]D`Lair
    amúgy a bird of prey-t kicsit erősíthetnéd, mert nagyon lélekvesztő...a defiant kb. 5000x erősebb nála...
  • [Walaki]D`Lair
    hehehe:D

kipróbálom, bár az bele fog tellni egy kis időbe :D:D:D
  • Borg
    Lőjj szét egy starbaset :)