Star Trek: Bridge Commander

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Valóban, fura volt, de nem tûnt fel tudatosan, hogy hiányoznak a pajzsok. Érdekes magyarázat. Fõleg azért, mert a pajzsok is sorozatonként változnak. Nekem úgy rémlik, hogy DS9-ben pont nem "buborék" pajzsok voltak.

A flottás csatáknál sok esetben pajzs nélkül vonulnak fel a hajók a filmekben. A magyarázat szerint azért, mert ha egymásnak érne a pajzsuk a relatíve nagy hajósûrûség miatt, azok túltöltõdhetnének.
Igy lehet az, hogy 1on1-eknél még csak látni pajzs effekteket, de nagy flottás csatajelenetekben alig. És igy ilyenkor logikusan kevesebb lövés is elég egy hajónak, már amelyiknek nincs ablativ armorja...
Zsolo007
A definaton speciel azért van, mert a a sorozatban is van, az már egy másik kérdés, hogy a játékban nem ugyanúgy jön ki...

De a sorozatban mondjuk sokminden érdekes dolgot lehet látni. Nemrég tettem szert egy-két videóra a végsõ csatából DS9-ból, és abban látni érdekes dolgokat. VAn egy rész ahol 10-15 lövésbõl ( a pulse phaserbõl) szembõl kicsinál egy breen hajót. Vagy egy másikon egymás után 4 quantum torpedót lõ ki. MEgint másikon, ugyancsak kb. 10 lövésbõl kicsinál egy domi bugshipet...

ZS90
Nekem lenne egy kérdésem. arra lennék kíváncsi hogy az ablative armor tulajdon képpen miért van a hajókon? mert nekem kicsit rontja az összképet, hogy egy defiantal kinyírom a scimitart, amikor a defiantnak kb egy disztruptor sorozattól megkéne bénulnia. vagy az hogy játszi könnyedséggel elintézek egy Dom Battlecruisert.. szóval az ablative armor nagyon megkönnyíti az ember dolgát.

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

Zsolo007
Értem. Ilyesmikre már nem emlékszem.

Ha megnézed a dominion war pár részét, akkor ott látható, hogy a galaxy upratedek egy phaser sorból 2 nyalábot is tudtak lõni egy célpontra. Míg másik hajónál ilyen sosem volt. Na ezt próbálja visszadni a mod, bár még nem tökéletesen.
Zsolo007
Beleütköztem még egy érdekes dologba: Interpid nem tud warpolni. Megnyomom a gombot és semmi sem történik....

Zsolo007
Végignézegettem most a fed hajókat. Az miért van, hogy a Galaxy uprated egyszerre több phaserrel is tud lõni, míg a többi nem? HA csak szimpla átfedés kérdése a dolog, akkor a sovereign miért nem tud?

Zsolo007
Hát ez sem elég. Frogolódok(természetesen nem csak 2D-ben, hanem Q-t E-t is használom..) nyomom a ctrl(pulse-ra ez van beállítva)-t mint az állat. Éssss: semmi. Az elsõ hátsók amik bal gombal is mentek mennek ezzel is, de semmi több.

De egyébként hasonló problémám van a prometheussal is. Az elején lévõ 4 phaser stripbõl nem tudok lõni. Akárhogy forgok mindíg másikból lõ, gyakran olyanból aminek a kép alapján nem arra kéne nézni. Tök idegesítõ.

Zsolo007
Jah 😄. Azt nem nyomtam, csak a sima bal gombot... 😊 thx

Pulse weapont nyomogasd, az van neki. Körben... sok. Ahogy a HUD képén is látszik.
Zsolo007
Kipróbáltam a Scimitart. És felmerült bennem egy kérdés. Hol vannak ezen a fegyverek? Mert jelölve van egy csomó. De akárhogy forgok nem lõnek. Elõre lõ 2 hátra lõ 2 + torpedó. Ennyit találtam... Nem lehet valahogy megnézni az arcokat? Más hajóknál is hasonló problémákba utköztem: Nem találom a jelölt fegyvereket, akárhogy forgok nincsenek.

ZS90
én meg most játszottam egyett reman warbird ellen, azt is kijúggattam😄D

Zsolo007
Hát bakker ez érdekes. Most játszottam megint egyet és ég és föld, nem tudom, hogy a tegnapi tapasztalatok minek köszönhetõek. Most tök könnyen kicsináltam warbirdöt promival, defianttal meg még könnyebben.

ZS90
hát nagyon is, defiantal még könnyebb leszedni egy hardos warbirdot mint sovereignel és meg is indoloklom miért: defiantal könnyebb kikerülni a warbird támadásait és sokkal könnyebb a hajóhashoz manõverezni, onnan meg a pulsephasers meg a quantum torpedo nagyon hamar megteszi a hatását...

[Walaki]D`Lair
De, ráadásul Heavy AI ellen csináltam...egyáltalán nem nehéz...

viszont AI irányította Defiant meg nagyon pite, 1-1 lövést enged csak el a pulzusfézerekkel, nem pedig egy egész sorozatot, így nagyon könnyû szétszedni...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Zsolo007
Szerintem mi nem ugyanarról a modról beszélünk 😮 😊

ZS90
az energia visszaesõs dolog nálam is van... viszont nem számít semmit, úgyanúgy mûködik minden, azt pici kis idegesítõ dolgot leszámítva hogy a chief engineer folyamatosan pofázik.

a Prometheussal kapcsolatban szerintem nagyon is erõs, épp olyan amilyennek lenni kell, amikor csináltam nagyobb csatát akár romulánok akár a dominium ellen mindíg a prometheus osztály bírta a legjobban, no meg a sovereign., a warbird meg szerintem nagyon könnyen kilõhetõ, csak a hashoz kell maõverezni és a powerplant-t lõni, néhány quantom át is viszi a pajzsot, utána meg gondolom sejthetõ mi következik...

amúgy a prometheus vs romulans küldit elsõre simán megtudtam csinálni, AI irányítással ami azt jelenti hogy csak igen kis százalékban tudtam torpdeó találatot bevinni.

[Walaki]D`Lair
Nálam is leesik, de aztán ott marad, nem szarozik tõle az energiaellátás...

amúgy nem értem miért mondod, hogy túl erõs a Warbird...én még a Defianttal is szétkapom nemhogy a sovival...Pont a múltkor mondtam, hogy leszedtem vele a Scimitart is...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Zsolo007
Tök jó oldal ez a ditl.org. Nem ismertem eddig. Gyorsan megnyitottam a prometheus, meg a warbird adatlapját, és nem lepõdtem meg. Majdnem minden tekintetben jobb(erõsebb) a promi, mint a warbird...

A pajzsok minden hajón arányosan vannak kialakítva, a ditl.org adatbázisa szerint. Tehát a Galaxy az alap, és ahhoz van százalékosan ugyanúgy belõve minden más hajó (+/- pár % eltérésekkel).
De mint írtam is, sokminden van még, amit be kéne lõni jobban. Talán az egyik a warbird, majd meglátom. Talán jövö héttõl megint lesz idõm foglalkozni vele.
Zsolo007
Arra, hogy egyik pillanatról a másikra 100-ról 15%ra esik az elemek töltöttsége, de ha nem ismerõs, akkor ez ilyen egyedi bug lesz. 😞

Prometheus - Ez igaz, de a pajzs dolog akkor is áll....

Warbird - tudom mi a taktika ellene, a simában is ez volt, de ettõl még nem megy. Hiába lövöm nem tudom átütni a pajzsot, még sovi-val is kínszenvedés volt. A Quantumok megteszik a hatásukat, de az egyszerû photonok nagyon gyenguszok ellene. Számít az, hogy milyen közel van a pajzshoz? 😮 Ezt nem tudtam. Szóval nem az bánt hogy erõs a fegyverzete, a pajzsot találom túl erõsnek, hasonlítva ahhoz amit látok fed hajókon.
(még a sovi pajzsai is gyengébbek)

Miranda témában igazad van. Akkor a korkülönbség miatt erõsebb... 😊

Ezzel a 15%-ra esés dologgal még nem találkoztam, nemtom mire gondolsz.

A prometheus azért gyegnébb, mert csak úgy lenne erõsebb ha mûködne az MVAM, tehát több részre tudna osztódni. Amig egyben van, addig nem jobb egy excelsior, vagy defiantnál kb.

Az MVAM viszont bugos, nem láttam jónak beletenni. Lehet inkább a prometheust igy ki is kéne venni.

A Warbirdnek megvan a gyenge pontja 😊 Csak a taktikát találd meg ellene. Mindössze szembõl nagyon erõs a fegyverzete, tehát ki kell manõverezned. Plusz a szárnyvégeken lévõ pulse fegyverzete igen közel van a pajzshoz, azokat könnyebb kilõni pár jól célzott torpedóval, meg phaserrel. Rögtön 2-2 cannon / oldal... aztán orrbavágod, és máris egyszerû. A lényeg hogy minél kevesebb fore assaultot kapjál be tõle.

A miranda refit, a constitutionhoz meg nem nyúltak annyira. A mirandákat még a ds9 háborúiban is használták. Logikusan erõsebb. De az is csak részben.
Zsolo007
Kicsit alaposabban teszteltem...

Tapasztalatok, vélemények:
A sovereign korrektre sikerült szerintem, viszont ezzel szemben a prometheus iszonyatosan gyenge. Ha azt nézem, hogy a promi egy tiszta csatahajó és fel kéne érni a sovi erejével(vagy legalább meg kéne közelítenie), de ha ez nem is, a regeneratív pajzsoknak semmi nyoma...nagyn gyorsan eltûnnek...

A warbirdöt nagyon erõsnek találom. Egyszerûen képtelenség hozzáérni, olyan erõs a pajzsa. Egyik elõre beállított fed vs romu küldiben sem tudtam gyõzni (gyõzni....komoly károkat sem tudtam okozni egyikben sem).

Aztán nyomtam egy constitution vs miranda csatát is (nebulán kívül) és túlságosan erõsnek találtam a mirandát. Tudom, hogy újabb fejlesztés, de akkor is.... Nekem túl erõsnek tûnik.

A lentebb említett elemekrõl annyira rájöttem, hogy 100%-al indulok, az elsõ tüzelés alkalmával esik le 15%-ra.

Zsolo007
Borg! Végre hozzájutottam a mododhoz és alapvetõen tetszik. A zenék miatt nagyon hangulatos lett. Azonban felmerült pár érdekes probléma: A játék túl könnyû lett 😄. Nemhiszem, hogy a balansszal lenne a gond, sokkal inkább az Aivel. Nem nagyon akar támadni a gép. Van egy küldi (kazonos) ahol egyáltalán nem támadnak, és a legtöbbnél alig lõnek valamit. Ez normális? A klingon raidet az akirával meg a nebulával minden gond nélkül megcsináltam, pedig a 2 bop, meg a vorcha nem gyenge ellenfelek....

És van még valami. Valamiért minden küldiben 15% main batteryvel, meg 15% reserve-el indulok. Ez normális?

Zsolo007
Én is régen toltam már, de ha jól rémlik akkor egyszerûen elwarpoltam...

Abban viszont biztos vagyok, hogy jobb ha nem pusztítod el õket(ha el tudnád, mondjuk ehhez ügyeskedni kell..), mert késõbb hasznos lesz majd az egyik...

[Walaki]D`Lair
Mittomén, lõdd szét õket...kb. 1000 éve csináltam a küldetéseket, fingom sincs már 😄

Nem mondod...
Inkább azt mond el, hogyan lehet megcsinálni ezt a Dust Cloudos küldit, mit kéne csinálni a két romulán harci madárral.

[Walaki]D`Lair
A térérzék itt a hajó irányításához kell...

Á, értem, szóval nincs leehtõség normális kameraforgatásra.
Tér érzékem az van, végigtoltam a Homeworld 1,2-t.

[Walaki]D`Lair
Minek forgatni? mindig az ellenfélre áll rá és csókolom...kis tér érzék kell hozzá...

Nem lehet valahogy forgatni a kamerát a hajó körül külsõ nézetben?
Mert így elég nehéz tájékozódni. Egyedül a C és V gombokat találtam. De nekem normális körbenézés kellene, mint ahogy az a Legacyban vagy más ûrhajós játékokban van (X3, Homeworld 1-2 stb).

Most amúgy az elsõ Sovereign-es küldiben akadtam el, ahol a lila dust cloud ködben kell menni. A bejövõ két romulan warbird hamar szétlõ, nem bírok velük. Menekülni meg nincs hova elõlük, az objectives-ben az van, hogy a két warbird-et visszavonaulásra kell kényszeríteni.

[Walaki]D`Lair
Mind1, hagyjuk...

Hogy érted azt, hogy az el-sl torrenten fent van?
[Walaki]D`Lair
Nem warezolunk...

pl. el-sl torrenten most fent van

Szevassztok, nem tudjátok honnan lehet ingyen letölteni a Star Trek Bridge Commander-t???
[Walaki]D`Lair
Szerintem meg ha képes ilyet megjeleníteni a játék grafikai motorja, akkor szép 😊

Csak próbáltál volna meg egy ilyen poligonszámú hajót megjeleníteni az akkori átlag gépeken...sztem leseggeltek volna tõle...

Szerintem meg ez egy Interpid osztályú hajó, amilyen alapból nincs is benne a játékban.

Ezredforduló elõtti? Akkor beszélgessünk milyen játékok is voltak pl 1999-ben, amik szebbek voltak 😄
[Walaki]D`Lair
egy eltévedt torpedó is okozhatja...

[Walaki]D`Lair
Azért sztem kib. szép a grafikája pl:

Ment, folyamatosan. Mondjuk a warpolást nem akadályozza meg.
Közben sikerült a küldetés, most a következõvel szívok.
Kardasszias Galoroktól kell megvédeni egy állomást.
Kétszer próbáltam és mindkétszer felmentettek a parancsnokság alól, mert rálõttem az állomásra. Pedig egyszer sem lõttem az állomásra, végig a Galorokat lõttem. Nagyon lol ez a program.
Ráadásul hozzátenném, hogy a program grafikája az ezredforduló elõtti állapotokat idézi, pedig ha jól tudom 2002-ben adták ki. Persze a grafika nem minden, de ez már illúzióromboló.

[Walaki]D`Lair
vonósugár? 😊

Elkezdtem a BC hadjáratát, de nemigazán boldogulok vele.
Egy ferengi csempészhajót kellene hatástalanítani, mielõtt elwarpol, de túl kevés az idõ hogy kilõjem a warp motorjait. Eddig hat alkalommal próbáltam, mind a hatszor meglépett. Elég irreális a filmben látottakhoz képest, hogy a flotta második legjobb hajójának 5 percbe telik egy transzporthajó hajtómûvének kilövése.

[Walaki]D`Lair
Amúgy buta az AI mint a föld...tegnap a Scimitart kinyírtam a Defianttal 😊 igaz lõttem egy darabig, de õ még csak meg se tudott sebezni olyan ügyes voltam 😄D

[Walaki]D`Lair
Igen, így...

ZS90
jó-jó, ezt úgy értettem hogy a wasd-vel írányítsam én a hajót, bal és jobb klikkel tüzeljek, ilyen szempontból a legacy is így müködik

Én nem tudnám ahhoz hasonlítani...
ZS90
jah akkor játszak úgy mint ahogy mondjuk a Legacyban? tudom nem ugyan az a két kategória, de ahoz tudnám hasonlítani.

Hát lol, ne az AI-t használd a hajód irányítására 😄 Tessék manual intézni mindent.
Ráfordulsz, aztán ha közel vagy akkor csak úgy lõjj, ha teljesen irányba vagy állva. Ha kicsit távolabb, akkor már van esély hogy ráfordulnak a torpedók. Ha viszont túl távol vagy, akkor a másik hajónak van esélye arra, hogy kimanõverezze a torpedóidat.