18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
vrob98 #486 Elmeletileg probalgatni kell. Elobb csak egy kicsit aztan megegykicsit meg megint es igy tovabb amig megfelelo nem lesz, es persze mindegyik utan ramerni muszerrel a kartyan a megfelelo ponton a feszkora. -
Borg #485 Akkor valaki mondja meg a frankót, mennyire kell meggrafitozni.
Úgy hallottam sima HB-s cerkával jó, de mennyit mégis? -
vrob98 #484 Ellenallas parhuzamos raforrasztasa helyett lehet grafitozni is. Csak nemtom mivan ha kicsit "tulgrafitozza" az ember es felkuszik a feszko 5Volt korulre
Szerintem ellenalas raforrasztasa a biztos megoldas, nekem is igy megy. -
netrunner #483 :)
ennyi? -
netrunner #482 és ezt hogy csináltad? (a "grafírozást") -
netrunner #481 na, lehet megoldódott nekem is a jedi outcast problémám.. :))) -
TheZsenyka #478 Kb. játék felénél tarthatok a Jedi Outcast-ben, eddig 1024x768-ban nyomtam... kíváncsiságból áttoltam 1280x1024-re... hibátlan... 1600x1200 röccenésmentesen röfög... pofám leszakad... nagyon ott van a gamma engine-je... nagyon hozzászoktam hogy a GeForce2 Ti-vel nem nagyon voltak élvezhetők a gammák 1024 felett... a túróba is...
512MB DDR266 PC2100
Creative Audigy Player
2x75GB 7200RPM IBM HDD
24x/10x/48x Teac CD-RW -
Borg #477 érdemes, semmi kétség! jobb mint a geforcok, csak legyen türelmed kiszenvedni belőle ezt az előnyt.. -
TheZsenyka #475 A Jedi Outcast nekem is döcögött... 1 darabig. Levettem mindent zéróra (default) aztán szépen visszavágtam mindent... egyesével... tudjátok mi fogta meg? bzz.... röff... zavar... szóval a VOLUMETRIC SHADOW !!! (ez három felordítójel). Na amiatt döglött... most minden más fullon van (anizotrop szűrés is) illetve 1024-ben nyomom és penge módon megy. -
Borg #474 Ehh, na legközelebb azért ne 500 postban ird le amit akarsz.
Amúgy tökmind1 milyen a tápod. Haverom alaplapján egész egyszerűen a kiöregedett kipuposodott kondik okozták a bajt, ami ABITokra jellemző.
Nézd meg a procifoglalat környékén azokat a nagy hengereket, ha valamelyiknek pupos, rozsdas a teteje, illetve kikopte az aljat (altalaban tuningtol, de sima eloregedestol is) akkor felejtsd el a radeon ügyet, vagy tarts készenlétben annyi pénzt, hogy gépet is vehess a radeon alá.. -
UnConnecteD #467 hogy is van ez a tvout dolog? nekem is elegge nincsenek szinek, neztem 2 kabellel, 2 tv-n, de nem birom beallitani normalisan (W98) -
Borg #466 monduk a radeonnak smooth font nélkül olyan a képe mint GTSnek smooth fontsal:)
Szóval ez meg nem nagyon idegesit.
Csak az idegesit, ha valaki a tényeken túlmenően isteniti a kártyát. -
Borg #465 Én utóbbi mellett voksolnék, mert pl haverom BX6rev2-es alaplapja nem tudott elég áramot adni a radeonnak, és folyton rezetelt.. szóval rizikós ilyen régebbi alaplapba.
Amúgy vrob ezt remélem te sem gondoltad komolyan, hogy térjel vissza win2kra:)
Azért röhej, hogy ATI nem képes a manapság legpopulárisabb oprencerre drivert irni...
Amúgymeg nem mondtam én hogy bármi problémám is lenne a kártyával, azon kivül hogy nem lehet stabil teljesitményt kipréselni belőle. Bugos programjaim (az XP smooth fontját kivéve) nincsenek. -
vrob98 #463 Nalam csak az AvP2 bugos, minden mas tokeletesen megy. Ideje lenne mar "upgradelned" a winedet XProl 2Kra es te is boldog R8500 felhasznalo lehetnel :)
AvP2re meg biztos van vmi beallitas hogy jo legyen, csak engem nem is erdekelt a dolog, mert meg sima Radeonon vegignyomtam. -
Borg #462 Attól hogy a geforceok nem jobbak nála (midnenhol) attól még nem kell isteniteni a kártyát.. -
Borg #461 A kártya nem megy a driverei nélkül (vagy azzal sem...).
ERgo ha a driverei szarok, akkor lehet akármilyen kártya. Akkor most melyiket szidtam szerinted?
Anee azért majd mondj egykét pozitivumot radeon8500rol is, kiváncsian hallgatlak, miért éri meg jobban radeont venni 45ér, mint gef2TI-t 20ér.
Sokminden érv nincs, igaz, a gef3 mellett sem... -
Borg #460 olcsó. -
netrunner #458 Az ingadozással sajna én is találkoztam. Jedi Knight 2-ben. A fura benne az, hogy néha teljesen jól megy, még akkor is amikor az egész pálya előttem van, vagy ha egy csomó ellenfél van körülöttem...
Ja és külső nézetben pedig teljesen símán megy..
Fene érti ezt...
De sok negatívum mellett vannak pozitívumai is Borg. Egyszer majd sorold már fel azokat is, ne csak a lehordásokat kelljen egész nap ebben a fórumban olvasnom. -
Anee #457 Érdekes Borg én a te általad említett összes buggal még sohasem találkoztam pdeig ugyanaz a driver kell sima radeonnak is....tehát csak xp alá szar a radeon az alapján meg badarság leírni -
Borg #456 Ja és a legfontosabb, még OpenGLes FPS ingadozásgenerátor is van rajta! Hardveresen!
Nade a mókát hagyva, azért gef4re én sem cserélném le -
Borg #455 Pedig olyan sok szép ficsör van a radeonon (amiböl egyet egyet kikell kapcsolni mindig bizonyos programokhoz mert különben megzizzen az egész)
pl:
-lufiüzemmód
-csökött betűk ha a smooth edges be van kapcsolva
-SLOWVISION sokezer üzzemmódban,vagy mégsem
-enyhénbugos DVD gyorsitás
-enyhénbugos dual monitor support(,mer az jó)
-Sosemhasznált pixelshader 1.akárhány aminek hasznát talán 3év mulva látjuk
-néhány kártya még fekete fehér képet adó tvouttal is el van látva
-6 texturázóegység, aminek a teljesitményét majd talán 1 év mulva ki is használja valami
-twiker hozzá, amiben 500 kis pipát lehet betenni, mindre azt mondják csinál valamit, vagy mégsem..
-hardveres page flipping, közismertebb nevén fekete négyzetes lefagyásgenerátor
-végtageltüntető hierarchical Z
-teljesitmény csökkentö eljárások nagy mennyiségben
Tiszta főnyeremény, nem értem mért tépik a szájukat egyesek -
Anee #454 hát ha azt nézzük újonnan 40 ropiért be tom szerezni szóval 38 mivel használt...:-)
mi a fasznak GF4?nincs türelmed a radeonokhoz vagy mi?....... -
Borg #453 figy mindenki aki CSzik!
Kapcsoljátok az ATI driver opengl tabon a "hardware page flipping"et, és voila, nem fog visszadobni többet a desktopra egy fekete négyzettel, ha kibe lépegetsz szerverekről! (illetve quitnál is néha)
A megoldást épp a rage3d fórumán találtuk meg:)
Egyelőre nekem működik, nem csinálja, pedig 5-6x kibe lépegettem, eddig minden esetben fekete négyzet és a CS ujrainditása volt szükséges.
Remélem igy is marad, nem tér vissza a szokásához, bejön a feeling végre megoldani a radeon egy bugját a sok közül... -
TheZsenyka #451 Egyébként meg most jött meg a Sanyi...
GeForce4 4400-ra fáj a fogam... -
TheZsenyka #450 Hmmm... neron bácsi... itt rohadnak a söreid vazzeg amiket azért vettem, mert állítólag megvártál tegnap Te gecó
Jahh... dobozos, Powermagic Radeon... a stabilitásról annyit hogy 250/250 volt eredetileg, de 280-on is szépen megy. 285-ön észrevenni némi minimális beugró vonalakat. Ezért állítottam abszolút biztonságos reguláris 275/275-re. Teljesen korrekt.
Tegyetek ajánlatot. -
Balko #448 Engem is érdekelne a kártyád! Ez rendes dobozos Ati Radeon? eredetileg megy 275/275-n? Milyen árra gondoltál? -
Borg #447 dobozos, vagy eredetileg milyen volt? -
TheZsenyka #444 Eladnám ATI RADEON 8500 kártyeszemet penge 275/275 bios-al. Ki mit ajánl? (1 hónapos, van rá 11 hónap garó) -
Borg #443 gigabyte is 230/230as... hiába a király hütés rajta.. meg a hercules is 230as ramokkal van -
Anee #442 az hogy piros nyák az nem jelent semmit..
Ez ugyanaz mint a Gigabyte esetében...maga a rajtalévő kép ugyanaz mint az ATikon amin ott van az ATi tech felirat.....
mind1 arról a bordról kellene jópár infó szeretnék egy olyat szerkózni -
Mathias #441 Már azt hittem csak én nem tudom tweakerből bekapcsolni az anis..-t. -
Borg #440 be tudtam állitani végre CShez a max anisot..
kurva radeonatorban mint kideritettem semmi hatása nincs ha 0-ra vagy akár 128x-ra teszem.
Bementem ATI driverbe, opengl aztán ott 16x aniso.
Hát most kb marhamessze is tűélesek a textúrák:) eddig meg már 3m-re is erősen mosodott.. -
Borg #439 Én nemtom, de a lényeg az, hogy szerintem a boltos sik hülye hozzá, mert nekem meg azt mondta a telefonba hogy 128asat csak megrendelésre hoznak, nincs nekik.
Ez ma délelött volt.
ERGO nem nézhette meg milyen ram van rajta.
Amúgy a most kijövö pm kártyák már nem atik, hanem piros nyákon csücsülnek. Főleg a 128as nem hiszem h már ati lenne... -
Borg #437 ezt látod nemtom, sosem használtam mást mióta megjelent az XP elsö bétája:) -
netrunner #436 meg, ha én jól láttam a radeonator csak Win xp-n megy... -
Borg #435 Ez a powermagic kártyája, én ma kérdeztem rá, és azt mondták csak rendelésre van, szóval miböl gondlod hogy ilyen ramok vannak rajta?
És BGAs vajon a 128MB?
amúgy tweakernek a radeonator szerintem jóval többet tud mint a rage3d tweak, és áttekinthetőbb is. Más kérdés, hogy a r3dtweak O/C részébe én még nem is tudtam életet lehelni eddig soha, igaz, az e-változatot nem próbáltam még.. -
Inquisitor #434 Én ezt használom Rage3D Radeon Tweaker 3.1e
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/download/r3dtweak.exe -
Borg #428 És a powermagic jobb ennél? -
Anee #427 Hát én mostantály fogok venni s PowerMagicnál alább nem fogom adni.. -
Borg #426 És igy néz ki kb:
Láthatóan már nem a jóöreg ATI style a kártya.. sőt, ennéll furább, kisebb kivitelű is van, a 64MBos 183Mhz-es..