18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#267 "hoppá máris hibásat irtam...debrecenben lehet kapni a 2 leggyengébb kártyájukat"
Kinek??? -
Anee #266 hoppá máris hibásat irtam...debrecenben lehet kapni a 2 leggyengébb kártyájukat -
#265 Erröl a kártyárol beszélsz???
http://www.megahardver.hu/article.php?cid=256 -
Anee #264 hát még olyat se nagyon lehet errefele kapni...szal tökmind1:-) -
Borg #263 A hercules új R8500LE kártyáját viszont szidják mint a lovat, 4ns ramok vannak rajta, és alapbol 250/238on megy a kártya! És ott vége is van a ramnak rajta, mint a botnak, és annak 2 vége van..
Szal hercules nem egy tuning kártya... -
Anee #262 GigaByte kártyákhoz nem jó az eredeti ATi driver azonkívül király
csak nem lehet kapni szinte sehol -
Anee #261 Nekem 2x FSAA +64bites anisoval 1024*768*32ben ment a CS 70Fps-t -
Borg #260 BEPUSZTULOK!
MEGY A CS!
pedig hozzá sem nyultam semmihez, és tegnap még nem ment!
Na erre varrjon kabátot valaki...
self correcting engine by ATI vagy mi? -
Borg #257 De ha visszaolvassátok a hozzászólásaimat, láthatjátok hogy nekem is csinált 100+FPSt a CS! Tökéletesen ment!
Ez a probléma mindössze ilyen randon "gondolok egyet" megjelenésű.
Valószinünek tartom hogy a driver, vagy a radeonator ÉS a hl miatt van a dolog.
De most komolyan, nem elvárható hogy egy több éves program jobban menjen egy vadiúj 50ezer enttós kártyán, mint egy 1,5éves techológián alapuló 28ezer nettóson???
Mert pl Tribes2, bridge commander is jól megy az uj kártyán, az uj driverekkel...csak HL (CS) nem..
Meg most akkor kérdem én, mi van azzal a userrel aki esetleg nem ért a regtweakhez, vagy nincs netje az információszerzéshez, az hogyan lehel életet a radeon8500asába?
Ezt a kártyát direkbe az ilyen guruknak találták ki, akik még jól is érzik magukat attól, ha naponta a fix program, hogy szenvednek vele 2 órát, majd esetlegesen megoldva a problémát "húdekirályvagyok" stilusban üdvrialgásban törnek ki...
De szerintem az átlag user, a 2x annyi pénzéért mindössze 2x olyan gyors, és 2x annyit tudó (najó ez megvan) kártyát akarnak, és nem 2x annyi szenvedést... -
Inquisitor #256 Én marha szívesen segítenék de nekem meg W98 van fent, úgyhogy sokra nem mennél vele :(
Nekem tök jól megy minden, a Half Life is, de a CS nincsen fent.
(Megjegyzem nekem se a HL, se a CS nem megy normálisan, pl. attól berosál a főmenü ha 1024 felett volt a Desktop indításkor ... azért 2 év patchelgetés után én többet vártam ...)
Radeonator csak XP/W2K alá van (egyenlőre!), ezért sima Rage3D Tweakert használok meg jó kis 9021-es Omega drivert. -
#255 Na, ezt nem tartom valoszinunek, mert nekem 1Ghz-es procival le tud esni siman 50-re. Ha felhuzom 1.1-re, akkor is.
-
vrob98 #254 "-Nem indulnak el a játékok
-Lassabbak a játékok mint egy geforce2 GTSel
-Nem tudom ténylegesen kihasználni a hűdejó képességeit
-Napi 24x installálom ujra a drivereit, a tweakeket
-napi 24x állittatom be ujra a refresh rateket
-napi 6x installálom ujra a játékokat
-napi 155x inditom ujra az XPt, mert minden egyes lépés után követeli"
A problemadra 2 megoldas letezik: 1-Usercsere, 2-GTS vissza -
#252 Szerintetek ez jó kártya???
http://www.gigabyte.com.tw/products/agp_index.htm
Nem tud róla valaki valahol egy tezstet??? -
#251 Hat ez kesz. Az osszes radeonator link egy site-ra mutat, amit nem lehet elerni epp ;))))
-
Borg #250 AMugy nekem GTS volt stabil 100FPSem, tegnap már radeonnal is, örültem is fejemnek... ma meg... -
Borg #249 Nekem most CS total behalt :(
akarmit teszek homokora van csak...
minden mas gama megy rendesen viszont, szoval nemtom hol a gond... elgem van már a reinstallokbol..remélem valakinek volt már hasonló gondja CSvel -
#248 Hat a CS az lassabb vele mint radeon 8500-zal, de leeht, hogy a lassu proci miatt is.
Mindenesetre megnezem azt a radeonatort, mert igy nem tudok csezni.
6052 driver meg csak xp-hez van, kapjak be.
-
Borg #247 Na benyomtam neki az npatch meg subdiv dolgokat.
FAszán bejön a főmenü, és ezerrel animálja nekem a homokórát!
De hiába állitom vissza, ugyanez!
Ujra installtam a HL-t már vagy 6x, ebből 1x el is indult a cucc, de 2.ra már megint behalt.
Szóval most kicsit ideges vagyok.
És másrészt meg k***** elegem van abból, hogy az ember kiad 50000nettót egy videókártyáért, amire az összes tesztben azt mutatják interneten hogy milyen király, és akkor utána nemhogy a régi Geforce2esem szintjén nem megy, de még csak el sem indul vele, egy ilyen gagyitron game mint a CS!
+szép a képminöség 2Dben
+szép a képminöség 3Dben
+fasza dolgokat tud ELMÉLETBEN a kártya
-Nem indulnak el a játékok
-Lassabbak a játékok mint egy geforce2 GTSel
-Nem tudom ténylegesen kihasználni a hűdejó képességeit
-Napi 24x installálom ujra a drivereit, a tweakeket
-napi 24x állittatom be ujra a refresh rateket
-napi 6x installálom ujra a játékokat
-napi 155x inditom ujra az XPt, mert minden egyes lépés után követeli
Mindezt azért hogy menjen az egész legalább olyan szinten mint Geforce2vel?
Hát ezekután azt hiszem jogosan merül fel bennem a kérdés, megéri e ezzel szarakodnom?
Megéri e Radeon8500ra fejleszteni? -
Borg #246 Igen, nekem is ilyan volt!! Ránéztem az ürgékre, aztán lement 50re meg ilyenek! Erre a megoldás a Radeonator 1.8 Half-Life optimized presetje.. vagy a 6052 driver? valamelyik, de most STABIL 100FPS!!
Köszi, azt az n-patchot lenulláztam, akkor azért nincs truform, vissza fogom tenni, kiváncsi vagyok.
netrunner, én radeonator 1.80, 6052 driver, és ati refresh rate fix (az orosz fajta) . Ezeket használom.
A kártyát itt Sopronban vettem, 50 nettóért. Mint utóbb kiderült, 230/230as, holott nekem 250es néven hozták, igy vagy kicserélik, vagy engednek 5000 pénzt belőle, mert mondtam hogy nekem ez is jó (meg simán 275/250en, és minek gyorsabb?) -
netrunner #245 A RadeonTweaker -t, lehet használni 8500-ashoz is?
Vagy ahhoz milyen tweakerek jók?
Borg: Te hol vetted, és mennyiért? -
#244 Csak mert az a tapasztalatom, hogy sok ember azt mondja, hogy fix 100 fps, aztan k.ra nem fix.
A CS meg 80-90 alatt mar nagyon gaz.
Nezd meg ha lenezel de_aztecon hatulrol fentrol a vizbe, es vannak a palyan emberek legalabb 3-4, akkor is 100 fps-ed van-e.
-
#243 Na mar leirtam a masikban is :)
ati_npatch 0/1 (default 1)
ati_subdiv 0-7 (default 2)
Szoval alapbol megy a TF, ha ki akarod kapcsolni, eleg az elsot nullazni.
De ird mar le, milyen procival csinalsz radeonnal FIX 100 fps-t. Persze, nekem is 100, ha fal fele nezke, de nagy tereknel, sok emberrel 50-60. -
Borg #242 Na.
Újra feltettem a HLt, ráinstallva a mostanira.
Felpatcheltem, és igy már ráment az ati fix is, valami gond ezzel volt tehát.
feltettem 6052 drivert, radeonator HL-konfiggal:
CS konstans 100+FPSnél kiakadva a számláló
D3Dben és OpenGLben egyaránt. Szal igy már kicsit jobb:) apropo a TRUFORMot hol lehet bekapcsolni CShez?
Mert T2t is próbáltam, ott 30-60FPS tehát már nem olyan jó, de JÁTSZHATÓ, viszont alapbol van TRUFORM engedélyezve... iszonyu állat a grafika vele:)
Magyarán 24óra szenvedés után csak sikerült beüzemelnem a radon8500at... (275/250en megy) -
Borg #241 Azzal csinálom!
De nem teszi fel a cuccot, mert akármelyik könyvtárat jelöli meg, vagy jelölöm meg célnak, odairja hogy FAIL.
Hova kell installni? -
Borg #239 Nekem 230/230as a kártya,de minden volt emelés nélkül megy 275/250en, és szerintem a GPU még feljebb is.
Driverekkel viszont szivok ezerrel.
6043 -> nemjó.
6015 -> lassú.
6052 a legujabb azt most fogom feltenni.
Amugy ha a csre ráteszem a hw.dll-t a patchból, akkor azt irja corrupted file...és nem indul el. Bár lehet én basztam el valamit. -
vrob98 #237 Igen, beletelt vagy 3 percbe reboottal. Alig birtam kivarni.
..
GPU 1,8 Volton megy 310Mhzen. 3,6n-s memom viszont 3,7 Volton 255Mhz, 4,0 Volton 265Mhz hiba nelkul. Probaltam retail Biossal is, hatha vmi idozites miatt de meg rosszabb volt. Vkinek vmi otlet? -
#236 Hello mindenki Az ATIkat tényleg ijjen nehéz telepíteni??? -
vrob98 #235 Tribesem nincs de CS megy ... nemtom mi lehet a gaz nalad.
Probalj bios beallitasokat valtoztatni. -
Borg #234 Na akkor kiváncsi lennék mi a gond..
most feltettem az ati hivatalos 6015ös driverét.
Az opengl most jó, refresh rate fixer ugyanolyan fekete képet ad szöveg nélkül, de azért beállitottam vele a Hzeket.
CS megint ugy fogadott, hogy fagyás.
Restart, megy rendesen. Ok.
Tribes2 indit, 10FPS. Opengl, D3D mind2 10FPS.
Geforce2-vel 60-100 FPSem volt T2ben, nehogymár ez ennyire szar legyen! -
vrob98 #233 Akkor a problemaid egeszen mas miatt lehetnek, mert en is ezt hasznalom es semmi bajom nincs, minden qrvajol megy. -
Borg #232 Ő volt az. -
vrob98 #231 Refresh allitasra egyetlen tuti megoldas letezik, Ati vagy nem Ati.
http://www.radeon.ru/tools/RefreshFix099b.zip -
Borg #230 update.
Refresh ratek fixelve 5 ÓRA szenvedés után, egy bugos programmal.
Eredmény:
- refresh ratek jók.
- OpenGL eltűnt
- cs lefagy
- T2 = 4FPS.
ATI DRIVEREK RULEZ.
Kezdek ideges lenni. -
Inquisitor #229 www.Rage3D.com -on van 6052 :) -
Borg #228 Na megy a cucc.
Refresh rate bizergáláshoz unituner segitett.
Amugy a kártya ATI OEM RADEON 8500LELE lett, tehát 230/230as. Annak ellenére hogy 250esként hozták. Erre mindenki figyeljen oda. Elsö dolog legyen, hogy tweaker fel, frekcencia csekkol.
Azt beszéltem meg a boltal, hogy vagy hoznak rendes 250eset amit igértek, vagy árengedmény, legalább 5e-ft. Majd holnap kiderül mi lesz.
Amugy a kártyán DVI,TVOUT,VGA kimenet van, és OEM mivolta ellenére adtak hozzá DVI->VGA átalakitot, és CDt.
3.6ns Hynix ramok vannak rajta, csakugy mint a nagy testévreken, de ennek 250en vége van mint a botnak.
Igy most, 275/250re huzva megy a kártya, 6043as XP driverrel, PROBLÉMA NÉLKÜL.
OpenGL is jó CS alatt, a hiresztelésekkel ellentétben, 100+FPS konstans, csakugy mint geforcal volt. Mást eddig nem próbáltam, csak 3Dmark 2001SEt, abban 7159 pont (P3S 1133B/512/512SDRAM/ASUS TUSL2C)
A képminöség viszont összehasonlithatatlan, iszonyat éles képe van, és sokkal szebbek a szinei is mint a geforcnak voltak.
Igy összeségében tehát meg vagyok elégedve a kártyával, teljesitményben sem kell nagyobb, minek? -
#227 kösszi a címet drivert kiadtak azóta újjat az atitól? -
Borg #226 Valaki aki XP alatt használ 8500ast sugja már meg mivel állitotta be a refresh rateket, mert nekem a 80.000féle radeon tweaker közül egyik se tette meg eddig... -
#222 Hello mindenki az a kérdésem hogy most akkor mejjik kártya a jobb, mert most akarok én is venni eggyet:
ATI Radeon 8500 LE
vagy
Geaforce 3 TI 200 64 MB
-
Borg #221 Igy van.
Amugy nem igazán akarom tuningolni, maximum a normál radeon szintjére, de szerintem addig se. Teljesitményét tekint a mostani leadtek Gef2Pro-m (ami egyébként eladó ha érdekel valakit) is megfelelő minden játékban, 8500LE meg főleg az lesz teljesitményét tekintve, hátmégha a tudását nézzük... -
vrob98 #220 En LEmen/230,230/ memo/3,6/ csak 240-ig birta hibazas nelkul. Kicsit fentebb vettem a feszultseget, igy megy 260-on.
Ma meg adok ra egy kis szuflat meg bordakat is, majd meglatjuk mit bir.