18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    Nem kell bütyök, láttad te az illusztrációt az oldalon?:))

Amugy pont ezért van ez a megoldásom mostmár, hogy ne a ragasztó jöjjön hamarabb képbe;)
  • Anee
    Jó most aszondod hogy "tájékozott igényes magyar ember a tiedet választja" de.....
    úccse látszik s nem veszed le naponta hogy yeah lásd a ramokat...énis kb 2szer tettem fel a ram modulra a bordát
  • Anee
    Jó de azért a proci és a vga más..hun van s lesz a vgakon leszorítónak bütyök amibe bealakítód?
    Azt egy szóval se mondtam hogy egyszerűbb az oldószer mint a csipesz kiakasztása.De magyar ember nagyátlagban már annak is örül hogy vesz egy faja kártyát s nem azon kezd el filózni..hogy mennyi még a lezorító+borda combó, hanem keres megolást hogy egyszerűbben megcsinálja.És akkor a ragasztó hamarabb jön képbe
  • Borg
    Namost azért térj már nyugovóra:)
    Az oldószerrel egyszerűbb szerinted levenni a hűtést róla, mint a csipeszt oldani? szerinted akkor a procikra mért csipesszel kell tenni a bordákat, mértnem öntapadós vagy tépőzáras az aljuk?:)))
  • Borg
    A külföld abból a szempontból igenis érdekes itt, hogy itthon nemnagyon lehet kapni ilyent.. de ez nem szempont, csupán tény... a szempont az, hogy nekem ennyiért éri meg most csinálni.
  • Anee
    Borg ismered azt a fogalmat hogy oldószer?
  • Borg
    Nem értem mért mondod hogy nem teszi lehetővé a BGAra áttérést.
    1. a csipesz 1 ponton szorit, ergo simán rá tudod erősiteni BGA tokozásra is.
    2. attól hogy LEHET csipeszt rendelni hozzá, az még nem kötelező, igy ragaszthatod is.
    3. pont itt az előnye a csipesznek: oldható. És nem roncsolással mint a ragasztás.
  • Anee
    Borg: külföld kit érdekel? most mért kellene picsafasz jenkiket követni.nézd meg a gyári vízhűtések is milyenek....szerintem felesleges ilyenekhez mérni a hűtőd árát...
    vagy a magyaroknak ultrasok kreativitása van:-)
  • Anee
    Az ok hogy igényes.De tegyük fel valaki vesz nem bga ramos bordot...akkor utánna ha vesz olyat mit kezd vele?semmit
    amúgy fogod veszel egy sima rendes kialakitású prcihűtőt s azt formázod át. És senki nem fogja csak azt sasolni hogy ú-je megaszupppper borda van a videjókártyámon, azaz nemhiszem hogy a számodra puritán kialakítás hátrányos lenne.
    Az meg hogy szintiszta fémből csinálod, tiszteletreméltő és nevettető...nyersz rajta 3-4 fokot s kidobsz a kukába kurvasok zsettát.asszed hülyék hogy ötvözetből csinálják? úgy éri meg a legjobban mert ott a legpróbb a hűtés/ ár mutató.
    A leszorítós megoldás pedig ugyebár nem teszi lehetővé a bga-ra való áttérést. A ragasztást meg lehet igényesen csinálni...a Ram modul szélén mennyi a hőátadás,mennyi hő jut oda?szinte semmi ezért oda kell egy atttomkicsi csep s iszonyatra mind1 milyen a ragasztó hőátadása. A középső részre meg sima fehér paszta vagy ezüst megy...
  • Borg
    Ehhez meg csak annyit, hogy a képen a kártya nem az enyém:)
  • Borg
    Elvileg a retail ramja 3.65V-on megy, de hallottam már 3.9V-os tuningról is... amugy ha neked 3.54Von megy, és szemetel 258on, akkor nem biztos hogy ott csak a Voltal van baj, lehet a ramok is szarok vagy melegszenek. (pl ha nem 3.6ns ram van rajta)
  • Anee
    Ja Borg mégvalami
    Szerintem a ventilátor fordulatszámmérő sárga kábeljét barbár módon szedd le, minek az alapon, s az egészet kösd rá a radeon venticsatlakozójára, ne zabálja a helyet az alaplapról
  • Borg
    ANEE, csak tájékoztatásul: 18$ért is van KÜLFÖLDÖN borda a VGA ramra, a 8db. Eleve drágább mint ez, és akkor itthon nem is lehet kapni. Amúgy meg mi közöm nekem ahhoz, hogy mennyi az árkülönbség ilyen meg olyan LE között? hol érint az engem?
    Én csinálok hűtőbordákat profi kidolgozásban, és a ragasztós gányolás helyett is nyujtok megoldást. Ez kerül X pénzbe, kész, akinek ilyen igényes cucc kell, az meg fogja venni, mintahogy meg is vették már jópáran.
    Amúgy ahogy elnézem a piacon semmilyen hűtöborda nincs tiszta anyagból, mint ötvözött szar, hogy önteni, vagy préselni lehessen. épp ezért vannak festve, felületkezelve általában. Sosem lesznek olyan minőségűek mint egy tiszta alu vagy vörösréz cucc.
    De ha 3ropiból komolyabb alu hűtőbordát mutatsz nekem 8db-ot, akkor le a kalappal, nem beszélve a rézről..

Lehet kritizálni azt amit csinálok, mert erre való a fórum, és konstruktiv ötleteket szivesen fogadok. De sajnos nekem ezeknek az előállitása igy éri meg. Ha több lesz a kereslet rá, akkor gyártom más technológiával és akkor ennek megfelelően olcsóbb is lesz.
    Az áron viszont nem vitázok, mert nekem ennyiért éri meg és kész. Itthon nem kapni más profi bordát ilyen célút, és arra meg nem mindenkinek van lehetősége/kedve/ügyessége hogy maga gányoljon össze ilyesmit. Ezért van ez.

Nameg tényleg nem értem az LE-s mondókádat, mért pont azokra készülne a borda? ez minden videókártyára jó, amin ilyen kiszerelésben vannak a ramok.. és ha megnézed, a 300 és afeletti radeonok is (pl) már hűtéssel mennek...
  • Anee
    hajaj csak az árat kicsit eltévesztetted.....
    Mostmár muszály lefényképezni s emberien leirni mennyibe kerül megcsinálni egy tesztet.
    Amúgy Borg nemazért hogy levigyem a terméked értékét...de valaki vesz egy LE-t vagy LELE-t amivel a retailhoz képest megtakarítpár ropogót/LE:7 LELE:11/.Na erre feltesszüka te bordáidatami minden csilicsále szirszarral + postaköltséggel simaliba visszahozza a LE különbözetét.S nem kell ecsetelnem hogy a reatilok mennek 300/300 on vagy afölött is. Le hol éri el? sehol...kell szarakodni vele?nem... elszáll a garancia?nem....
    S ennél komolyabb bordát össze lehet paszírozni kb..3 ropiból s nincs vele postaköltség meg kicsifaszom...
    De igérem lefotózom neked az én kártyámat amolyan kontrának
  • Feketekéz
    Múltkor már említettem, hogy a kártyám már 258nál szemetel. Végül az is kiderült, hogy 230 mhzen megy, 250 helyett... Felhívtam a nagykert és azt mondta az ürge, hogy az eredti ati 8500le 230-on megy, de pl a powermagic 250-en.. Direkt azért vettem eredeti ati-t mert ennek tuti 250en kéne működnie..de ugye nem.
    Biztos olvastátok a cikket a fesz. emelésről, és ott azt írják, hogy alapban 3.18 volton megy a ram. Nos én rámértem az én kátyámra és az biza 3.54-en muzsikált.. Ha összekötném mégis azt az áramkört, akkor szerintetek hány voltot kapna a ram? Mert nem szeretnék füstöt látni.
  • Crazyn
    Hi. ThermalTake Crystal Orb-ot hol lehet kapni Magyarországon?
  • Borg
    Minden tuningőrültnek:
    Sorozatba mennek a hűtőbordáim! :)

INFO: itt (ChronowerxHQ)
  • Borg
    Nekem a 6071el megy rendesen.
    30 és 153 FPS között :) (balanced power rlz)

Egyébként gtom:
    -sapphiretech
    -jetway
    -powermagic
    -exair (manli)
    -ATI (nagy betüvel)
    Szerintem amire igazán oda kell figyelj, az a müködési frekvencia. 250 alattit ne nagyon vegyél azért, bár még egyes 230asok is jól huzhatók. Viszont van 200, meg 183as ramórajelű, azt semmiképp...
  • Anee
    köszi
    Azt megtudná valaki mondani melyik driverrel a leggyorsabb a GTA3??
  • gtom
    SEGÍTSETEk !!!!! MILYEN fajtájú radeon 8500-at érdemes venni!
    Itt főleg a gyártója érdekelne!
    gigyte, powermagic, ..
    Melyiket a sok közül?
  • Anee
    Egy Omega driver linket adjatok már mert win install óta nem szedtem le semmilyen drivert..de omega kellene mindenképp
  • Borg
    Ehe

John Carcmack nyilatkozott a DOOM III-mal kapcsolatban:

A DOOM III várhatóan jobban fog futni Radeon8500ason, mint gef4ti4600on!

És azért ő tudja miröl beszél... legalább ő.. viszont még mindig szidja a radeon drivereit, és valljuk be igaza van, váltig állitja hogy sokkal többet ki lehetne hozni belöle.
  • Borg
    Ez pontosan annyi amennyinek lennie kell.
  • Bilux
    MANLI!!!!
  • Callisto
    Valaki please adjon egy linket, ahol a flashradeon új verziója és egy bios (7500DDR) található. Sehol sem lelem! Kösz.
  • TheZsenyka
    Lethal... átküldtem neked a bios-okat... pengén mennek Powermagic-en is... mos' mi bajod? Há' nem "megyen"?????
  • Vidam
    Bilux komam es te Pável Mágikus kártyára raktad fel?

Koszi, Lethal
  • Bilux
    Szintén Lment
  • Feketekéz
    ***Bilux***
    Nekem is elküldenéd a biost? Köszi
  • Bilux
    Akkor itt is megkérdezem...

RESULTS
    3DMark Score 7668
    Game 1 - Car Chase - Low Detail 108.8 fps
    Game 1 - Car Chase - High Detail 38.7 fps
    Game 2 - Dragothic - Low Detail 138.4 fps
    Game 2 - Dragothic - High Detail 73.0 fps
    Game 3 - Lobby - Low Detail 111.3 fps
    Game 3 - Lobby - High Detail 49.0 fps
    Game 4 - Nature 43.5 fps
    Fill Rate (Single-Texturing) 803.4 MTexels/s
    Fill Rate (Multi-Texturing) 2055.5 MTexels/s
    High Polygon Count (1 Light) 29.4 MTriangles/s
    High Polygon Count (8 Lights) 9.7 MTriangles/s
    Environment Bump Mapping 110.8 fps
    DOT3 Bump Mapping 86.7 fps
    Vertex Shader 68.6 fps
    Pixel Shader 78.6 fps
    Advanced Pixel Shader 79.7 fps
    Point Sprites 27.8 MSprites/s

Tuliceli:1000@1400MHZ
    Ram:512Mb
    VGA:Ati Radeon8500 LE 275/275 6071-es driverrel.
    Ez jó nemjó?!

• Bilux
    Lment
  • Vidam
    mejik aza bios? kuld mar at lecci!

[email protected] cimre! azt a bios fajlt amit hasznaltal!

(.rom vagy .bin)

Koszi,

Lethal, out
  • Bilux
    Hohóó tökéletesen müxik most 275/275-ön..
  • Borg
    Persze itt 3.6ns ramokrol van szo..
  • Borg
    Hiába flasheled a biosát, ha az LE-dnek alacsonyabban van a feszültsége amit ramok kapnak.
    Nekem is hiába még ATIs a kártyám, 230as, max 252ig megy, mert felette kevés a Volt neki.
    Asszem 3.65V kell a ramoknak hogy retailon menjenek rendesen. LE, és LELEken ez lejjebb van. Külf siteokon vannak faszas guideok hogyan kell emelni a feszt forrasztással ill. grafitozással. De ezeket még nekem sem volt kedvem megcsinálni. Majd ha kész lesznek a fasza ram hütöbordáim:) (vörösréz ofcourse) Amúgy ha kell valakinek, hamarosan sorozatba mennek a VGA ram hütöbordáim, aluminium illetve vörösréz.. akit érdekelne emailezzen...
  • Bilux
    Na majd este nyilatkozom...
    Ha nem akkor egencsak Lbasztam valamit...
  • Bilux
    Thx Vrob98 és Lethal!!!
    Egyébként most halászom le az Ati féle Mega cd-t amin minden demo és minden finomság rajta leledzik..(324MB)
    Mint írtam már rajta van még az ATI logo is tehát 3,6ns
    Nya és melyik bejoszt mert van 2001/11/xx (ez van benne) Aztán van 2001/9/xx meg ha minden igaz 2001/10/xx!? Na most több helyen is olvastam hogy ha a 2001/9/xx-es biost sütötték bele akkor az eddig 265/265Mhz en szemetelő radejon már 275/275-n sem rossszalkodik tehát ezért akarom!Kipróbálni!
  • Vidam
    Bilux, milyen ramok vannak rajta?

egyebkent ha megy fagyas nelkul a tema, akkor javaslom, hogy tedd be a geped egy fagyaszto ladaba, es ugy probald ki! nem bios csere kell neked, hanme egy power hutes....vagy egy RETAIL 8500? :)

Lethal

(masik: a start2.exes cuccbol valszxd ki az IMPROOVE drivert talan az segit!
    !!!!!!DE ELOBB MENTSD EL A MEGLEVO BIOSODAT!!!!!
    igy: start2.exe
    enter
    1 (vagy 2 ??? :) )
    enter

ha elbasztad, es nincs kep:

bootlemez.

c:
    cd (ahol van a cucc)
    start2.exe
    enter
    3
    1
    8
    y
    enter

reset

ha nincs kep meg most sem, akkor vszinu, hogy nem csinalral bekupot a korabbi biosodrol....tehat okosan, megfontotltan dontottel...:))))

en mar ketszer is csinaltam...

vagy: mielott barmit csinalsz!

radedit
    current
    save
    oldbios.rom (erdemes abba az alkonyvtarba bemasolni, ahol a bios egetok vannak!!!)

utan boot, butalemezrol, vagy win98 bootcd rol! -> valaaszt "minimalboot"

elbasz bios
    no kep

ujra boot...
    amikor cd felporog, akkor benyom negyes, vagy sokrszor a lekurzor
    enter
    kb 5 masodperc mulva beir:

c:
    cd (ahol a flashrom.exe es az oldbios.rom van!!!)
    flashrom -p 0 oldbios.rom
    varni....kb 10 masodperc mulva resetelni a gepet!

ES LESZ KEP! KELL, MUSZALY!
    ha nem, akkor vagy elgepeltel valamit, vagy nincs a helyen a biosfajl.....stb....na jo, kb ennyi lehet. A KARTYAT NEM BASSZA EL!

Lethal, out
  • vrob98
    Azon nem fog segiteni a bios update
  • vrob98
    rakeresel, letoltod, kibontod: flashradeonv201.zip
    dos modban indul gep, start2.exe indit, ertelemszeruen valaszt menupont.
    ...amugy miert akarod frissiteni?