18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #425 jah, és az ára valahol 40e körül -
Borg #424 Jah, egyébként nagyon vigyázzon mindenki, mert forgalomban van sapphiretech ati R8500LE 128MB, amin a ram 183on megy!!!!!! samsung 5ns, és BGA-ról szó sincs...
Szóval nem minden "best buy" ami olcsó.... -
Borg #423 4ns ha 260Mhz-et kitol már hudejó.. szóval az szerintem csak LE lehet..legalábbis stabilan.. az extrabrutál nvidia-style hütés meg nem a ramokon szokott lenni általában -
UnConnecteD #422 ma delutan raktam uj win-t, es a ragetweak megoldotta a dolgot. ez a kartya : KIRALY :) -
Inquisitor #421 "a use*s nel van EXAIR radeon 8500 nem LE, 4 nanos ramokkal 39+fa"
Maradjunk annyiban, hogy ha 4ns ram van rajta, akkor 95% hogy ez LE és 250/250MHz-en megy ... bár ennyi erővel lehetne LELE (230) is.
A maradék 5%-ba meg belefér, hogy a hűtés miatt "túlhúzták" gyárilag a kártyát, bár nem hiszem.
De legalább jó árban van.
...
Nekem van tapasztalatom az Omega driverekkel, de én (hála istennek) nem XP-t használok, hanem W98-at.
Eddig nagyon bevált, jobban mint a "gyári" driverek az ATI-tól ...
-
Borg #419 Hát azért azt durva lenne állitani hogy nincsenek kiforrott driverei, mert vannak.
Csak az a tény, hogy a régebbi radeonra nem tesztelt gamákban meglehetősen tré a teljesitménye, kb gef2.
De az újabbakban viszont szárnyal, hátmégha az enginet tesztelték is radeonra (Sof2 Q3 engineja pl).
SZóval ha nem CSzel, akkor mindenképp jó választás a radeon8500, a jövöre, és a pénztárcádra nézve meg főleg. Csak arra vigyázz, gyanúsan olcsót ne vegyél, mert könnyen egy 230as LELEvel talélod szemben magad, ami ugyan nem szar, mert megy 275/250en nekem is, de azért mégis..
Amúgy MIQLAS igen, forrasztani kell.. de neked végülis mi a gondod a radeonoddal?
UnConnected: www.rage3d.com, forum, r8500 tech, fent van egy sticky topic a driver installhoz lépésenként. Ha azt követed, és az orosz radeon2.ru ról leszeded a ati refresh fix 0.996b változatát, gondod nem lehet. Amúgy nyugodtan használd az új leaked 6071 (nem plut. vagy omega, azokkal nincs tapasztalatom) drivereket. -
Inquisitor #418 Nincsenek rá kiforrot driverek, ha 3D-re gondolsz ... ellenben "picit" jobb a Tv-out része mint a Detonator driverben.
Jut eszembe. Kijöttek az új OMEGA és PLUTONIUM driverek! -
#417 komolyan gondolkozom egy 8500 on.XP ala kene.Mik az altalanos tapasztalatok ,van kiforrott radeon driver ala.Ja es nem akarok CS ez ni! -
#416 Van eggy ijjen progi "HZ tool" én ezt használom Hz beállitásokra... -
UnConnecteD #413 Ma lecsereltem egy Asus V8200 Ti200-at, Ati 8500LE-re. W98-at hasznalok, hiaba allitom 100 hz-re a monitort, 60 marad. Letoltottem ilyeneket : ATIRRFixer_0996.zip
R3DTweak_31e.zip
RadeonTweaker_1196.zip
RefreshLock_148.zip
UniTuner1.1.zip
Melyiket hasznaljam, es HOGYAN? Meg, melyik driverrel? Ha valaki raer, irja le lecci, mit is csinaljak, hogy szepen menjen.
-
vrob98 #412 koszi -
Borg #411 Ez nem jelent semmit. T2 bétateszt is ilyen volt anno, mindenki hüledezett hogy milyen bika gép kell hozzá, aztán a véglegesre meg butitottak annyit, hogy átlagos gépen is jól megy. (csak 8500on nem......) -
Inquisitor #410 Pl. Morrowind :(
A bétateszterek szerint R8500/GF3 és 1GHz+ procinál erőteljesen szaggat. -
Inquisitor #408 Ezért szoktak elmebetegek még memória feszt is buzerálni a kártyán ... szvsz annyit nem ér a tuning. -
Borg #407 Ez azért van mert a ramoknak megfelelö feszültségre is szükségük van, és több más dolog mellett ez az ami az LE változatokon alacsonyabb. -
Anee #403 van egy radedit nevü progi az szolgál a bios állítására.. -
Borg #400 Egyéb részleteket mit leeht tudni a PMről? BGAs ramok vannak rajta, és nanosak? illetve frekvencia stb.. mert az ára elég jó..
És ez a demostudio hol van helyileg? -
TheZsenyka #398 "emberek bal jobb lába" ehhh fáradt az agyam -
TheZsenyka #397 ATI RADEON 8500
Nagy gáz van... akár XP alatt nyomulok akár ME alatt (legújabb driver-ekkel) a Die Hard (Nakatomi Plaza) game nem megy jól. Minden halálosan pöpec és ultrarulez de az emberek bal jobb lába (szemből a bal, de tökmindegy) hiányzik, egészen pontosan el van csúszva fél kilométerrel és hosszú egyenes vonalak lógnak be a pályába emiatt... Plíííz tud valaki megoldást??? -
Borg #396 Amúgy ez "Nekem nagyon tetszik a kártya. " csak kezdeti öröm, elmúlik hidd el -
Borg #395 apropo nem tudja valaki, hogy hol lehet dobozos ATI 8500LE 128megásat kapni? és mennyiért? -
Borg #394 Ennek még 1 előnye van, az hogy a 128 ram az már BGA tokozású, nem melegszik annyira, és igy tovább tuningolható (300fölé). Persze hogy ez egy lct powercolor kártyán mennyi azt nemtom...
MiQLAS: BIOSt kell sütni ahhoz bele ujat, attól tutira PAL lesz, csak még én sem szántam erre rá magam lelkileg.. ez a format tab meg nekem sincs, soha nem is láttam még ilyent.. -
Borg #390 Nekem 1280ban megy a desktop, lévén 19" a monitor. CS meg 1024ben, szal nálam is az a szimptoma néha mint neked.
Amúgy a flicker vsync nélkül van. -
Inquisitor #389 Nálunk állandóan elcsesződik a felbontás a menükben való lépkedéskor (HL vagy CS), ha pedig a Desktop 1024 felett volt, akkor képes úgy behalni a grafikus interface, hogy csak a reset segít!
Mindez P4-1600+DDR+GeForce2MX400 rendszeren XP alat. Amikor még ME volt a gépeken nem volt semmi ilyen :(
A flicker nem akkor van ha ki van kapcsolva a V-Sync? -
Borg #388 Na, feldobtam az új 6071 drivereket XP alá, simán felment, semmi szarakodás (a szokásos 14 restarton kivül.........).
CS 1.4 elég jól repeszt vele,
+stabilabb FPS olyan 85+, átlagban azonban 99felett van szerintem..
+valahogy szebb lett a kép, nemtommér de ez az érzésem, rage3d forumon is irogatták, hogy még élénkebb szinek lettek..
-ugyanugy megvan a fekete kockás kihalás, többszöri felbontásváltásra (szerverröl ki be lépés)
-van némi flicker, ha gyorsan forgolodok..ezt nemtom mitöl van, de már 6058nál is volt.. de ez nem zavaro.
-custom modellek nem mennek, hogy basszák meg, ha beteszem azokat amik elötte voltak, csak lefthandedet enged :/ nem jöttem még rá miért, de csak balkezesben indul el, ha berakom öket.
-Ha visszapakolom eredetieket akkor minden ok, csak éppen már 1-es truform szinten is lufik a pisztolyok meg a többi cucc...
Több más dologban egyelöre nem vettem észre javulást/rosszabbodást, 3dmark2001 lement 7299-re, 73xx-ről, szal nem téma. -
Borg #387 Na, fent van az 1.4 CS. Hát..
Ugyanugy nem tud felbontást váltani, 3ból 1x elszáll egy fekete kockával a képen, amit cask ctrl alt delettel lehet lelöni, aztána windows is kinéz már...
Viszont a truformon javitottak szerintem, mert 2-es szinten vannak olyan lufik mint azelött 7-esen voltak:)
És még igy is stabilabbnak tünik az FPS, 85alá nem ment! Némi haladás..
De az uj radeon drivereket még nem tettem fel, lehet még az is segitene.. -
Inquisitor #386 Tssék itt van a 9030-as driver:
http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/9030_w9x.zip
Ez meg capture-höz való új wdm driver AIW-VIVO kártyákhoz:
http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/WDM_5120.zip
Köszi a linkeket T2K-nak :) -
Borg #385 Új driver összehasonlitás:
http://www.warp2search.net/article.php?sid=4172&mode=thread&order=0 -
Anee #384 Szeretem a kihívást....meg szeretek babrálni a kártyámmal..
mert az ATi chipekben télleg van erőtartalék bőven -
Borg #382 megvannak az első eredmények is, többek szerint kb 100pont+ 3Dmark2001ben, és STABIL FPS-ekről szól a fáma..valamint rengeteg bugfixelt játékról..
Eddig (el)élvezetes hallgatni, de majd kiderül ha feltettem én is:) -
Borg #381 OpenGLről beszélek ofkorsz.
D3Dben valahogy hányás az egész, de ott is ennyi FPSt nyom. -
Borg #380 ehh, pár percel előztél meg:)
tapasztalatok viszont még nincsenek a driverrel.. -
Inquisitor #379 Namijezitten???
http://members.rogers.com/ican-compute/6071_wxp.zip
http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/6071_w2K.zip
-
Inquisitor #378 Hülye kérdés:
OpenGL-ben vagy D3D-ben futatod a CS-t?
És melyikben van a gond?
És melyikben néz ki jobban? -
Borg #377 Hát én nem igazán láttam se CS 1.4 se HL 1.1.0.9ben ATIra vonatkozo fixeket..
Amúgymeg tévedés ne essék, JÓL megy a CS ATin, csak éppen ez nem jelent többet mint GTSen. Csak az bassza a csöröm hogy 2x annyiért vettem egy radeont, és nem megy 2x annyira a cuccos. Na mind1. Nem akarok 200FPSt CSben, de azért a stabil 99FPSt elvárnám, hogy esetleg AA-t is tudjak tenni rá vagy ilyesmi. Amúgy 2x Quality smoothvisionnal sem megy 50FPS alá, szal úgy már jobb mint Gef2. Csak éppen kiba ronda a CS AAval:) -
Vucli #376 Nem a Geforce ti 4200ra gondoltam feltétlenül, bár annyit biztos befolyásolni hogy az Atinak is lépni kell vmit (8500 árakat még jobban csökkenteni fogja szerintem vagy/és kiadja a gyorsított változatát ) nem is beszélve arról ha Sis kártya tényleg ütős lesz v. Kyro kihozz vmit.
Egyébként én is gyűjtögettem a pénzem hogy vesszek vmi ütős kártyát(ha linuxos driverre lenne akkor talán vettem volna 8500-at) azonban nincs olyan játék ami kihasználja és bejön nekem, ezért inkább vmi számora értelmesebb dologra fordítom a pénzt, s ha majd egyszer megkívánok vmi dix 8-9 es játékot, akkor majd veszek kártyát, mert szerintem a játék felhozzatal kezd egyre szánalmasabb lenni,érdekes mód az Nvidia és az Ati még is egyre több kártyád ad el...
-
Inquisitor #375 Fel a fejjel BORG!
Nemsokára jön a CS1.4 meg a HL1.1.0.9, talán attól javul a helyzet.
Csak mert XP alatt nekünk nVidian SE nagyon megy a CS :( -
netrunner #373 nVidia hívők hogy fikázhatnák a radeont, ha egyszer nekik nincs is?
Legfeljebb a mesékben láttak. :)
Egyébként ha nekem jól megy a radeon8500-am én nem fogok ideirogatni csak azért, hogy elkiáltsam: "éljen, éljen, hurrá" :) (mert én egyébként elégedett vagyok vele)
Egyébként nekem sem teljesen bugmentes, de (szerencsére) eddig jórészt csak kisebbekkel találkoztam.
Másfelől meg nem lehet minden szart az ATI nyakába varrni (ez olyan mint aki éljel - nappal a Microfost hibáztatja a szar harverei miatt). Azért itt az is komoly szerepet játtszik, hogy sajna a játékprogramozók többsége, többnyire az nVidia termékekkel teszteli a játékát. Aztán mikor elkészült mégnézik, hoyg egy ATI-val nem omlik-e véletlenül össze, és ha nem már lehet is kiadni... :(
Reméljük ez a jövőben változni fog (azzal, hogy elismerik, hogy az ati komoly konkurrenciája az nVidiának). -
Vucli #371 Most ne vegyél semmilyen kártyát várj egy hónapot(esetleg kettőt), hiddel nagyon meg fogja érni -
Vucli #370 ANEE amikor megjelenik egy grafikus topic vagy barmelyik topicban megkérdezik milyen graf kártyát érdemes venni, te rögtön ugrasz és mondod hogy Ati 8500 vagy 7500, komolyan elmehetnél az Ati termék menedzserének