18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#756 kb. 12-13 a Jeti alatt ... -
Borg #755 1+FPS? tyű -
#754 Pl. Morrowind; Wolf 2nd ED.; JetyKnight; viszont a QRVA Rallytrophy szaggat minta r#?... -
Balko #753 Szerintem egy 1,2 ghz-es tualatin proci kell hozzá hogy ki tudd használni a képességeit a kártyának! -
Borg #752 Szerintem számitógépben érzi a legjobban magát. -
Bilux #750 Fill Rate (Single-Texturing) 860.3 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2191.4 MTexels/s
292/292 -
Bilux #749 Game 1 - Car Chase - Low Detail 108.8 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 38.7 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 138.4 fps
Game 2 - Dragothic - High Detail 73.0 fps
Game 3 - Lobby - Low Detail 111.3 fps
Game 3 - Lobby - High Detail 49.0 fps
Game 4 - Nature 43.5 fps
Fill Rate (Single-Texturing) 803.4 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2055.5 MTexels/s
High Polygon Count (1 Light) 29.4 MTriangles/s
High Polygon Count (8 Lights) 9.7 MTriangles/s
Environment Bump Mapping 110.8 fps
DOT3 Bump Mapping 86.7 fps
Vertex Shader 68.6 fps
Pixel Shader 78.6 fps
Advanced Pixel Shader 79.7 fps
Point Sprites 27.8 MSprites/s
275/275 -
#746 HA a memóriákra hűtőbordákat rakok, akkor lehet hogy tovább tudom húzni? -
Borg #745 Fill Rate (Single-Texturing) 763.2 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 2062.8 MTexels/s
Ez 252-n készült. Hát a te (MIQ) 275ös értékedhez nemsok a különbség, sőt multiban jobb is..
De had kérdezzem már meg, melyik játékban is vetted észre ennek a hatását? -
vrob98 #744 En se tapasztaltam kulonosebb valtozast GPU 290-310on hajtasaval, mert a memoriam vmoddal es bordaval is csak 260on megy egesz napos nyuzas utan is hiba nelkul. En le is vettem a GPUrol a Vmodot mert nem lattam ertelmet, igy is megy 290en :)
GPU-t akkor lenne erdemes huzni ha a memoriat is fellehetne hasonlo ertekre. -
#743 Szerintem érdemes a GPU-t húzni.
A GPU húzása hatással van a fillrate-re; a vertex ill. pixelshaderekre; a bumpmappingra és a pointspritera. Ezt tesztekkel tudom bizonyítani.
A legjelentőssebb teljesítménykülönbség a fillrate-nél jelentkezett (275 MHz->788/2000,3 MTexel/s; 300 MHz->850,5/2253,7 MTexel/s). -
netrunner #742 a gef3ti500 -nál is jobb az R8500. -
Borg #741 Atól függ, milyen ramok vannak raja, és mennyi voltot kapnak.
Próbáld radeonatorból huzni, és teszteld 5mhz-enként 3dmark2001Se-vel. Ha pl a nature vagy bármely tesztnél fekete bevillanások, csikok, eltérő szines pixelek jelennek meg, akkor ott vége a ramnak, tovább ne huzd.
GPUt meg szerintem nem érdemes cseszegetni, én legalábbis egyetlen FPS különbséget sem tapasztalok ha 252 vagy 275ön megy... -
#740 Meddig lehet húzni jó esetben egy OEM ATI Radeon 8500-ast?
Alapból 250/275 -
#739 Nézd BORG! Én megcsinálnám ingyen (+gari), de szerintem elég messze vagyunk egymástól. Én pécsi vagyok. Pech. -
gtom #738 A gigabyte Radeon 8500 a legjobb kártya!!!!!!! -
#737 Lehet hogy nem a 64 megás, de a gef4mx-től szerintem jobb. Még a gef3ti200-tól is talán -
UnConnecteD #736 hat, mihhez kepest ;) -
#735 Hi. Ma vettem egy OEM ATI Radeon 8500 (64Mb) kártyát. Ez a legjobb kártya. -
Borg #734 meg némi elektronikai tudás/kézügyesség.. ez az ami nekem nincs, szal ha valaki vállalja a modot a kártyámon szoljon:) -
#733 Persze a forrasztáshoz nem árt egy wellerpáka sem. -
vrob98 #732 A lenyeg hogy a feszultseget noveljuk, amit ket ellenallas szabalyoz. Vagy az egyiket noveled, amihez smd ellenalas csereje kell ahogy irtad, vagy a masikat csokkenteni kell amit ugy ersz el hogy korbegrafitozod vagy parhuzamosan raforrasztasz 1 megfelelo ellenallast.
Szerintem utobbival lehet legkevesbe nyomot hagyni vagy eppen hazavagni. -
#731 aha :D igy mar ertem, aszittem valamit ossze kel kotni valamivel :D mint az amd procikon :D -
#730 A lényeg az hogy csökkenteni kell az ellenállást, és nem megszüntetni. -
#729 miert teszi tonkre a folyekonyezüst a kartyat es agrafit meg nem??? ezt nemertem -
#728 Nehogy valaki paneljavítóval, vagy bármilyen vezetõképességgel ellátott anyaggal (kivétel grafit) nekiálljon feszt emelni a kártyáján, mert azonnal hazavágja!!!!!!
Két út van tudomásom szerint.
1. grafitozol és mérsz
2. lecseréled az smd ellenállást
Ne tegyétek tönkre a kártyátokat! -
Mathias #727 Hát ja, a sárgaréz valóban SOKKAL rosszabb, sajna. -
Borg #726 ennek csak nézz utána még egyszer:)
elő a müszaki zsebkönyvet és nézd meg hogy a sárgaréz még az alunál is mennyivel rosszabb, az ötvözök miatt, hővezetésben. Vörösréz meg 4x jobb.
Sárgaréz anyag amugy lenne böven, mert abból dolgozunk, de az erre nem jo. Alu olcsóbb és jobb a hővezetése. -
Anee #724 hát ha már ilyen bordát csinálsz, akkor feltételeztem hogy ez gyerekjáték lesz neked...
jha és mégegy tipp: vörösréz helyett inkább sárgarezet használj húvezetése csak tizedekkel roszabb s árba ha jól emléxem lehet kicsit takarítani vele...már ha kell:-) -
Borg #723 Miből gondolod hogy én extra tuningos vagyok?
Amúgy nem dob semmit az áron, csak azon gondolkodtam fényesre csiszoljam, vagy valamelyest strapabirobb homokfujt felülete legyen az alját kivéve. Utóbbi lett. -
Anee #722 extra tuningos vagy s nem mered elvállalni magadnak?:-)
Annyi lenne a trükk hogy grafit helyett panelhibajavítót használsz az fix hogy nem jön le.s nem kell forrasztani...mérőműszer meg lehetetlen hogy nincs sehol a közeledben...amennyit fizetnél annyiért tucc venni egyet...
azt a milió cikk alapján megcsinálod...
Arra hogy mennyire csiszolt arra válaszként visszatérek egyik előző írásomra:"És senki nem fogja csak azt sasolni hogy ú-je megaszupppper borda van a videjókártyámon" jha meg gondolom a pplusz foglalkozás dobna az áron is így ......többben meggondolnák a vásárlást -
gtom #721 Vettem Radeont! Gigabyte 8500 pro(csak 7cd-t adtak hozzá)
hát jobb mint a devil monster 2-es -
Borg #720 Az RV250 a radeon 7500 leváltására tevezett cucmó lesz asszem. Kb egy erősen underclocked 8500as lesz.
UI. Jó, nem köelező csipeszt venni hozzá:) Most épp azon filózok, hogy mennyire legyen csiszolt a többi felülete a bordáknak, akarjam nézegetni magam benne?:) -
#719 fasza kartya, megy siman 300/300 on..:)
ATI driverek mennek vele, csak egy fileba kell atirni egy sort....ennyi a nagy belebuzeralas...:)
szerintem erdemes megvenni! akarmelyiket is valasztod, pro, vagy deluxe. Asszem ezek mind PAL, mivel europai piacra nyomultak, de ha megsem, akkor egy mozdulattal atallithato.
Lethal, out
UI:
amugy: Enis ragasztanek: mivel: ha mar egyszer JOL felrakom a bordakat, akkor minek vennem le??? a csipesz meg enm egy bizalom gerjeszto megoldas, valamint ugyan kiprobalnam, hogy pusztan ezek a bordak mennyit ernek, barmelyik is, mert amennyire a kartyat tunningolni lehet, elenyeszo a sebeseg kulonbseg. inkabb pszichologiai eredmenye van, ugy fekszik le a faszikam, hogy "Igen! Az en kartyam 302/302 MHzen megy!" Amugy gamekban eszrevenni semmit sem fog! Tobbet er a proci tunning, mint a kartyesz.
-
Borg #717 Kérdés: nincs valaki aki megcsinál módosításokat egy videokártyán garanciával? Kifejezetten tuningra gondolok, mégozzá a radeonom mem voljábak emelésére, akár forrasztással akár grafitozással. Egyrészt nincs se volt mérőm se elektronikai tehetségem ehhez, és tönkretenni nem akarom a kártyát, és fizetni is hajlandó volnék érte. Szóval ha lenne valaki aki már csinált ilyent, van felszerelése, és vállal garanciát is a munkájára, hogy nem füstöl el utána a kártyám, tehát sikeres lesz a tuning (mondjuk legyen szó forasztásról), akkor jelentkezzen emailben. -
Borg #716 jó zsuga,de ati drivert nem tudsz használni vele, csak ha belebuhersz a driverbe vagy a biosába.
A gigabyte 8500 deluxe 275/275ös jó kis zsuga, csak figyelj hogy PALos legyen, ne NTSC a tv(out) része -
gtom #715 Mi véleményetek a gigabyte radeon 8500-ról? -
Anee #714 lesz visszavágás már most megigérem hogy nelegyen Borg monopólium -
Borg #713 erről van szó:) bill gétsz is hol van már a micro$oftal:) bár engem már ma is szidnak páran úgy mint őt:))))
Egyébként nem tervezem nagyipari gyártását az egésznek, mert ugy már elve lejjebb kellene nekem is adnom a minöségből, hogy sokat és gyorsan gyártsam... -
Anee #712 láttam csak nem tudtam kisilabizálni...
akis reformer:-)hát nem egy nap lesz míg idáig eljutsz..de hajrá