18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    Na, elszállt amit irtam. Akkor ujra:

1. Eredeti ATI csak dobozban van ma már. Esetleg év eleji zacskosok még ATItól átvettek lehettek, mostaniak nem.

2. 250/250LE ~= Ti4200 átlagteljesitményben.
    A sima R8500 275ös meg a Ti4600at is megszorongatja.

Árat meg képminöséget nem kell magyaráznom gondolom.

Nem nehéz a döntés szerintem! Főleg hogy a 275ös radeonok ára egyes források szerint 30e-forint közelébe fog süllyedni...
  • Balko
    Szerintetek ez tényleg eredeti ATI Radeon 8500 250/250 ami van a magicomp-nál( www.magicomp.hu)???
  • UnConnecteD
    Balko > itt egy teszt a 64vs128 R8500 rol --> http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=14149

arakat nezd meg pl. a depo.hu-n
  • Balko
    Most melyik radeon 8500-at érdemes megvenni? Érdemes 128 megásat venni? És hol lehet olcsón megvenni a radeont?
  • Borg
    Pár napos, tessék:
    http://www.theinquirer.net/12050206.htm

Egyébként közelegnek az uj driverek egyes hirek szerint radeon8500hoz, és újabb meglepetésekkel fognak szolgálni megint... (reméljük mind teljesitmény mind bugfixek terén)
  • Borg
    Nekem sem BBA van, mégis megy rajta minden driver.
    Valószinü a te PM-ed már egyéni gyártású, és nem ATI style..

A leaked driver meg pl amire a plutonium meg omega is alapszanak.. szóval kiszivárogtatott béta driverek..

De mostmár nagyon elkellene uj.. ujabb pár % teljestiménynöveléssel...
  • netrunner
    milyen procid van mellé?
  • netrunner
    Ezzel én is így vagyok.
    Legfeljebb majd akkor fogok grafitozni, ha már a garancia lejárt...
  • Big_Apple
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Végigolvastam a teljes topicot, de nem találtam megoldást rá. A TV-OUT-om szaggatva játsza le a filmeket. (Radeon 8500) Nem tudna valaki valami finomhangoló progit, vagy valamilyen ötletet mondani hogy mit kellene tennem? Nagyon idegesítő. Köszi előre is...
  • Anee
    Hmm Samsung ram van a Radeon sdremen is.Alapból 160 de húzva megy 190en is bár 5.5 ns-os.A samsung ramok elég jóak, nem arra kell hivatkozni..
  • Borg
    Hát nemtom eddig semmi bajom nem volt a samsung ramokkal.
    2 leadtek gef2-esem is volt, egy MX 32MB, és egy GTS Pro.
    Az MXen alapbol 166os volt SD, simán mindig 210 felett járattam. A GTS Pron meg 366 helyett 400on.

Ramoknál sok beállitás játszik be még inkább pl latency, Volt stb...

Most is hiába van az LE-men 3.6os hynix, ami a retail radeonokon 300 felett is megy, ha ezen a kártyán durvább latency(kisebb késleltetés/kisebb CAS) van állitva, és alacsonyabb a Volt, igy max 260 alatt megy hibázás nélkül.

Grafitozni meg nekem sincs kedvem. Egyrészt nem vagyok egy eletronikai guru, másrészt a gar is jóljön ha van..

Viszont minap lefutattattam a dronezmarkot rajta, és 293FPS-t tolt maxban a kártya (275/250 xp6071), átlagban meg 130 körül, ÚGY hogy minden maxon volt 1024ben. Pedig ez Nv-re optimalizált teszt..
    Szerintem aki FPSmániás az futtassa le ezt a markot aztán majd átgondolja még egyszer, érdemes e buherni ezt a kártyát már most:)
    (programot meg még nem láttam ami a dronezmark grafikájának nyomába ért volna)

Naja, maxFPS messze elhúz az átlag felett, ebből is látszik, hogy a kártya púver ottvan, csak a driver sux:(
  • Bilux
    hmm.... azzal nem zámoltál hogy 128 megányi textórát hogyan dolgoz fel a radejonod? Mert szerintem egy olyan gáme ami ki is fogja használni az már le fogja padlózni sajna..
  • UnConnecteD
    ha kitudod fizetni a 4400-et, akkor azt
  • Borg
    Telcsin nekem is 250eset mondtak!!! szal én ebben nem bizok már.........

Amúgy ANEE a rage3d-n volt valami grandmars vagy mi az f... a 300as.. olvasd el a hireiket
  • UnConnecteD
    megcsinaltam, de ugyanugy elmosodottak a szinek
  • Anee
  • vrob98
    Keress ra erre pl googleban:
    FlashRadeon8500.ZIP
    Ez egy komplett csomag, van benne tobb bios is 7500 es 8500 hoz. Hasznalata egyertelmu, csak inditsd el a start2 exet es ertelemszeruen vegigcsinalod, termeszetesen nem windowsbol.
    ....Anne nem ertelek, hova kene lementenie, lyukszalagra?
  • Anee
    szerintem seggy le egy gyári biost a netről....azt tösd be...s ne vinyóra mensd le
  • UnConnecteD
    az addig rendben, megvan mar reg, dehat micsinaljak vele?

Elinditom, beXelem az Enable unsupported TVformat- ot, orajelet nembantom, es SAVE. Lesz egy 40k-s bin-em. Tovabb?
  • Anee
    már irtam hogy radedit.Help meg van hozzá
    rage3dről el lehet jutni arra a ruszki oldalra ahol fentvan
  • UnConnecteD
    nekem is az kene + reszletes leiras
  • Anee
    300/300as melyik? Club3D-sek?
  • Borg
    Ehh van pár féle már:)
    Akkor az eddig ismertek:
    300/300
    275/275
    250/250
    230/230
    230/183
    250/183
    250/230
    230/250
    275/250
    Legalább ezt becsülöm nVidiában hogy erre kiadott standardot...
  • Borg
    Nekem sapphire 8500 van, 230/230as 64megás 275/250en megy.
    Nemtom melyik nagykerben van, de a magicompos 43-ezres is ilyen volt pár hete.
    Amugy szerintem PMet vegyél 128asat.
  • Borg
    WinXPhez megjelent winupdaten egy GDI (graphics driver interface) frissités.
    De aki ugy gondolja hogy ettöl majd müködik 8500al a smooth edges, az téved.
    Nemtom mit javitott, de ez még mindig nem jó...
  • Borg
    Egyébként ez a retail dobozos ATIra vonatkozik, más gyártók pl powercolor, sapphire, manli stb saját kártyái máshogy néznek ki, igy azok valszin belemennek!
  • TheZsenyka
    MSI KT7 266(a) Pro2 / XP 1800+ / Ati Radeon 8500 pengén röfög. Minden hasít.
  • Evil
    hurra ,nekem pont epox 8kha+ om van.Aszem megvarom a gef4 ti4200 t es utanna dontok ,de ha jol emlekxem ott is voltak gondok egy ket kartyanal a kondik miatt. :(
  • Borg
    Eddig csak ALI chipsetekre panaszkodtak, hogy meglehetösen inkompatibilis az ATIkkal, valamint az EPOX alaplapjai, különösen a 8kha+ amibe fizikailag is nehéz beltenni a kártyát, kondik miatt, és utána valami gebasz is van még, csikozás stb, amire van egy jó kis thread a rage3d fórumán, tech részlegben akit érdekel.
  • netrunner
    a rage3d-n láttam jónéhány embert via266a konfiggal. Kérdezd meg őket :) (ha jó vagy angolból)
  • Evil
    amd xp +via266a chipes rendszerrel hasznal valaki 8500 ost?Mik a tapasztalatok?Muxik minden?
  • netrunner
    elméletben mi gondja lesz, ha véletlenül lejön a grafitréteg (pl. a sok ki-be szereléstől)?
  • TheZsenyka
    Mér, kiütéses a kártyeszed???
  • Borg
    "Ha lelakkozod, akkor semmi gondja nem lehet."

Uborkaszeleteket ne rakjak a kártyára ide oda?:)
  • Borg
    Ez a ceruzás módszer mennyire stabil? Úgyértem mennyire időtálló a grafit rajta?
    Pl nem lenne szerencsés ha az elég erős levegő áramban ott leporolodna lassacskán róla, igy csökkenne az áram, azt 1-2 hónap mulva nemtudom mér fagy a radon... utána meg kezdhetem elöröl a művészkedést vele?
  • UnConnecteD
    Radedit? es CSAK ennyi? van valami hatranya?
  • UnConnecteD
    MiQ > ird le lecci, hogy pontosan mit csinaltal, hogy szines lett a kep a tvout-on
  • vrob98
    Csodat nem kell varni tole.
    Aki nem azert csinalja, mert azt hiszi, hogy ami esetleg szaggatott vele az ezutan nemfog, annak megeri.
  • UnConnecteD
    MiQ > mailt nezzed plz
  • netrunner
    és ez az egész egy konkrét játékban, (mondjuk quake 3) átlag beállítások mellett mennyi fps-el hoz többet?
    Egyáltalán megéri?