18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #612 tévedsz, radeonator 2.0a minden radeonhoz jo, és minden winhez is, 9x/2k/xp -
Anee #611 már sehol törötlét a sunyiba...nincs fent, maxx feltölteni tudom DE szerintem nem támogatja a 8500at bár nem próbáltam ki tudja... -
Anee #609 azt tudom hogy te azt használsz:-)még azt is hogy csak XPhez jó:-)
De én a radeontweakerrel megúszom az összes szopást. -
Borg #608 radeonator 2.0 a nem csak 8500hoz jo, elvileg minden radeonhoz. -
Anee #607 bár mondjuk a tweaker majd fél éves...:-)de azóta nincs is új hozzá -
Anee #604 a hangsúly az XP ALATT...98se/me alatt nincs ez a szarakodás -
Borg #603 http://cwx.ini.hu <- Innen. Most tettem fel éppen, 600k körül van. Egyéb/letöltések -
Borg #602 töltsd le a regclean progit, most nemtom honnan lehet, de googlen keress ra.
Ezzel (vagy gyalog akar) törölj minden ATI cuccot a registryből.
Ezután fájlok keresése, ati*.* mindet letörölni.
Restart.
Ha a win kiirja hogy standard vga-t akar felrakni, cancel, és ahova kicsomagoltad az ATI drivert, onnan setup.exe -
Borg #601 Pedig igy van hidd el, ha nem e lépések szerint csinálom nem lesz jo XP alatt. Feleslegesen nem inditgatok ujra;) -
Anee #600 2/3 hét s meglesz a 8500am.Azután énis tudok nyilatkozni 8500an.
De én a tweakerrel nem szopok mint Borg, itt nem kell 1/2/4/5/6 teljesen kimarad.Bár nem WinXP az is biztos...de nemhiszem hogy direkt túlbonyolították volna a sima radeonhoz képest -
Borg #598 Igen, ez igy van.
Lépések:
1. Régi driver,tweaker UNINSTALL
RESTART
2. regclean, ahhoz hogy ervenyesuljon:
RESTART
3. Driver install
RESTART
4. tweaker install,refreshfix install
RESTART
5. refresh beallitva
RESTART
6. készen vagy, elvileg több restart nem kell:)
ANEE akárhogy számolom ez 5 restart:) De holnap meglesz a barracudaIVem, akkor majd reinstallok ezerrel ugyis, kiderül... -
Anee #596 nincs.Eccer ujraindítod és kész...semmi szopás...régebben se volt csak felfújták -
Borg #593 Na feltettem a radeonator 2.0 alphat.
Minden király! A help segitségével be tudtam állitani a korrekt driverpathot a regből!!!(ez azoknak szolt akiknek problémájuk akadt ezzel) igy minden ficsör müködik amit tweakelni tud.
Ami nem megy:
-SlowVision tabok még nem müködnek (bár emiatt nem fogok sirni)
-O/C csak szinkronban megy, most 252/252n megy a zsugám, és 3dmark2001SE: 7310.
CS-zők figyelmébe ajánlom pl az új (radeonatorban új) tweak opciót, az "enable tear free swapping" ami a csúnya textúra elhúzódásokat, villódzásokat, csikozásokat MEGSZÜNTETTE! Ami amikor megyek elöre CSben, a (csak)képernyő alján a padló texturáján látható volt.
Nekem bejün az uj cuccos, még egykét fix és királyabb mint valaha!
Ja, és 9X support is van már!!!
Amúgy Balko, én még nem találkoztam programmal, ami valamilyen szinten ne futott volna, sőt, továbbmegyek, ma már a legújabb driverekkel szinte minden jól megy! -
Balko #592 Mely játékok nem mennek jól Radeon 8500-al? -
Borg #591 elvileg át, mintahogy a TVOUTot is PALositani lehet, a serialt is át lehet irni.
Csak éppen sokaknak ebbe belehalt a kártyájuk, vagy annak 1-1 ficsörje..
De ugyis ottvagy a rage3d fórumán is, ott te is látod mik a tapasztalatok..:/ -
netrunner #589 Én azért olyannal még nem találkoztam, hogy ne ment volna egy játék radeonon. -
TheZsenyka #588 Ez igazáán szép volt meg minden, de mit tanulsz bele abba, ha egy játék nem megy??? :) -
netrunner #587 Hát nem tom'
nVidiát én sem vennék.
Bár ha valaki ős ATI-snak mondhatja magát az én vagyok :) (nem nagyzolásból, nem fanatizmusból mondom). Már a legelső gépemben is ATI kártya volt (pentium133, egy 2megás ati mach 64 volt mellé... és nagyon király volt!! :))) ). Azóta én meg vagyok elégedve az ati termékeivel, mert nagyon minőségi cuccokat gyárt. A legtöbbet az ATI rage fury maxx -ommal szívtam. Anniyt viszont bizonyosan elmondhatok, hogy a radeonokkal közel sincs annyi szívás mint az előbb említett kártyával. Aki a radeont szidja, az nem tudja mi az az igazi szívás!!!
Ennek ellenére megmaradtam az ati termékeknél, és szerintem a radeon megéri az árát. Kicsit bele kell tanulni a kezelésébe.. Ha valakinek a beletanulás helyett több pénze van akkor az vegyen nVidiát. Én nem fogok a jövőben sem, nekem megéri azt a kis időt.. :) -
TheZsenyka #586 BORG! Egyszerűen sok a szipkázás a cuccal. Én sem GeForce4-et veszek, hanem GeForce3-at, ami picit lassabb is mint a 8500 275@275. Egyszerűen sok problémám volt vele, korábbi kedvenc gammáimmal is szívtam. A 2D-s teljesítménye pedig játékokban a nyílvánvaló optimalizálatlanság miatt, borzalínó.Pl. 1800XP-m van, 512MB RAM, ATI 8500 (volt) és a FALLOUT TACTICS akadozott mint állat!!! Egy GeForce256-al nem akadt!!! Arghhh... -
TheZsenyka #585 "piacuraló (vagy eddig piacot uraló) gammákra fejlesztik " izé... piacuraló lapkakészletekre... arghh -
TheZsenyka #584 Nem értek a játékfejlesztéshez igazán, de valószínűnek látszik, hogy a játékok engine-jét egyszerűen a piacuraló (vagy eddig piacot uraló) gammákra fejlesztik >>>> NVIDIA. Régebben, emlékezzetek vissza, amíg volt keményen 3DFX, addig a gammák indításakor választhattál optimializálást és engine-t. Volt OpenGL/DirectX vs. GLIDE Régi szép idők. -
Borg #583 Az elöbbi üzeneted nem a fórum hibájából nem jelent meg.
Amúgymeg szivtam és szivok én is eleget a radeonnal, de hogy nvidiára nem térek vissza az tuti. Képminöség... csomo thread tárgyalja ezer forumon, hogy Ti4x00 képminösége még mindig nem javult semmit elödeihez képest.
Jó legyen 60+áfa. Akkor se 4400ast vennék, hanem egy LE-t 38+áfáért, amiből a jobbak simán mennek retail szintjen, a rosszabbak max kis grafitot igényelnek.
Amúgy meg nekem 64megás van, ami 275/250en megy, és dronezmark 130FPS átlag, meg 293FPS max, kérdem én MINEK JOBB?
3dmark2001 7350, MINEK TÖBB?
Grafitozhatnám a kártyát, DE MINEK GYORSABB?
Vehetnék helyette 128asat, DE PER PILLANAT MINEK?
Nekem az az érzésem itt nagyon sokan csak azért vesznek új videókártyát, hogy elmondhassák milyen faszagyerekek. Legalábbis azt hiszik, hogy 4400astól faszagyerek lesz az ember, vagy ha 60ezer felett költ rá, attól a megabarókirálycsászár. Get a life man.. -
TheZsenyka #581 (SDRAM) -
TheZsenyka #580 Ez egy érdekes dolog különben! (az árképzés) Egy fószer pár napja besétált és megkérdezte mennyi egy 128MB-os ram. Mondom 16 ropi. Szó nélkül letette a lóvét. Nem volt arcom elfogadni, de ha nem mondom, hogy csak vicc, kifizette volna. -
TheZsenyka #579 -
Anee #578 53 ropiért? ecsém azzal jólátbasztad a külköt aki megvette de te legalább jóljártál
Hát igen be kell vallani kell egy kis hozzáértés a kártyákhoz...meg/ektomorfosan/ megértés &türelem
Amúgy nVidia után télleg szopó az ATi zsírra ellustul a népség nVidián. -
TheZsenyka #577 Mielőtt valaki lehurrog: most adtam el a 8500 64MB-s 275@275 kártyeszemet 53 ropesért és elgondolkodtam:
Egy 64MB Ti500 vagy egy 128MB Radeon 8500
NVIDIA...
Soha nem szívtam még ennyit kártyával. Igaz, mindíg NVIDIA-m volt eddig. Kivéve a Voodoo Rush-t sok évvel ezelőtt. -
TheZsenyka #575 Döntöttem, nem veszek 8500-at. Holnap jön a Creative GeForce3 Ti500 64MB-s kártyeszem és slussz. Elegem van a Radeon driver bugjaiból, meg abból, hogy folyton állítgatni kell a pixelközéppontot... Nagyon gyors kártya, nagyon intelligens kártya, de sok a szívás vele. -
TheZsenyka #574 Borg, a piac kemény :) szerencsére. -
Anee #573 rohadtfasza hogy a fő üzenetemet má' megint nem irja ki...ez a fórum ma este bebaszott:-)
Na akkor riplé:
1-Pitsáranemértem mért kellett eladni egy gyors kártyát...nehogyaztmondhoy mert veszek egy méggyorsabbat mert 150 vagy 200 fps picsamind1.
2-Le jó driverrel s tweakelve simán kihozza a 4400 szintjét ALAP órajelen a gyári rendes beállításokkal korrekt ATI! driverrel is megüti a 4600 mércéjét.Nem előzi meg de 600 pont kurvalényegtelen
3-Anandtech,Tomshardware...vérig Intel,nVidia buzi oldalak sajnos egyes tesztjeik nem mérvadóak.Komoly bundázás folyik a háttérben.
Nézz meg egy magyar tesztet is a 4600 mögött kb 5-600 pontal marad le a r8500 nem 1500-2000 rel mint tombá'ék mondták.S nevetséges hogy userek több pontot érnek el JÓVAL mint a hardware oldalak...
amúgy tesemgondolhatod komolyan hogy ennyire nem ismered ezeket a proikat.. -
TheZsenyka #572 InnoVision GeForce 4 TI4400 128MB TV 62000 Ft, nem is 58 netto, de nem is ez a legjobb nagyker :) -
TheZsenyka #571 http://www.aqua.hu/nagyker.php?login=aqua&psswd=aqua2001 -
TheZsenyka #570 Télleg? -
Borg #569 Amugy az mind szép és jó amit leritál, csak éppen el nem hiszem hogy 58nettoér Ti4400 128megás van. Még a 4200as is drágább lesz. -
Borg #568 bocs, a 2001SE-ben van pixel shader, és vertex shader teszt, -> DX8. -
Anee #566 amúgy ilyen célokra ajánlatos elmerülni a 3dmark2001 online eredményes részéből rengeteg a tanuság benne -
Anee #563 hát nemtom eredeti DOBOZOS 50 ropiért van s azért minőségileg télleg megérik azt a felárat... ha másnem azért mert mennek majdnem mind 300/300 fölött is....de nem szólok bele...
Amúgy rengeteg gyártónál látok 128MB-os LE-t BGA ramokkal úgyhogy vadászni fogok ezekre -
Balko #562 Na én is ilyet fogok venni! -
Anee #560 eredeti ATi-t:-) -
Balko #559 És milyen márkát érdemes venni??